Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szúnyogok ellen természetesen
  2019-07-18 23:26:41, csütörtök
 
  Vegyszer nélkül a szúnyogok ellen - 10 növény, amit nem bírnak a vérszívók:

Számunkra kellemes illatuk a szúnyogokat messzire kergeti.

Minél jobb az idő, annál többet mozdulunk ki a szabadba. Kirándulunk, kertészkedünk, szabadtéren töltjük az időnk. Nyári estéken pedig előszeretettel alszunk nyitott ablak mellett, hogy bejöjjön a hűs éjszakai levegő.

Vannak olyan emberek, akik egy pillanatot sem tudnak úgy kint tölteni, hogy ne marják őket össze azonnal a szúnyogok. Ezek a kellemetlen rovarok meleg időben mindenhol ott vannak, és megkeserítik sokak szabadban töltött pillanatait.

Egyesek szúnyogriasztó spray-vel védekeznek ellenük, de nem mindenki szereti a vegyszereket. Nekik nyújthatnak segítséget azok a növények, amelyeknek szúnyogriasztó hatása van. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Levendula
Ezernyi jó tulajdonsága van közkedvelt virágunknak, többek közt ismert tény róla, hogy kiváló molyűző. A molyokon kívül azonban a legyeket, szúnyogokat is távol tartja. Napfény, kevés víz, s máris búcsút inthetünk a kellemetlen vendégeknek.

Citromfű
Friss, citromhoz hasonlító illatát mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát onnan, hogy a citromfű a leggyakrabban használt természetes összetevő a szúnyogriasztókban.

Azt már kevesebben tudják, hogy az élő növény is hatékony a kártevők ellen. Ültessünk kis cserépbe és tegyük az ablakba, teraszra, de levelét tenyerünkben összedörzsölve, magunkra oszlatva is alkalmazhatjuk. Számunkra kellemes illatuk a szúnyogokat messzire kergeti.

Bársonyvirág, más néven büdöske
A bársonyvirág elnevezést finom tapintású szirmai miatt, a büdöske nevet pedig igencsak kellemetlen illata miatt kapta a virág, ami jó szolgálatot tehet nekünk a szúnyogok ellen, hisz épp úgy, ahogy mi nem bírjuk, a rovarok sem kedvelik a büdöske illatát. A benne található vegyület a rovarirtók egyik alapanyaga. Kiváló terasznövény. Cserepekbe ültetve remekül mutat majd, vidám színével feldobja a környezetét, a szúnyogokat pedig távol tartja.

Muskátli
Hasonlóan jó szolgálatot tehet nekünk a muskátli is. Balkonnövényünk csodásan pompázik nekünk a teraszon, az ablakban, s bónuszként távol tartja a darazsakat, szúnyogokat is.

Macskamenta, csobormenta, borsmenta
Mi emberek nagyon kedveljük a menta illatát, de a rovarok nem. Erős rovartaszító növények, így a mentafélék is kiválóan alkalmasak arra, hogy távol tartsák a repülő betolakodókat. Akaszthatunk kisebb csokorban az ablak, ajtó köré, de ültethetünk is belőle cserépbe. Egyiket sem bánjuk meg.

Bazsalikom
Fűszernövényként él a köztudatban, előszeretettel használjuk olasz ételek ízesítésére, azonban az ablakpárkányra cserepekben elültetett egy-két csokor bazsalikomot nem csak az ételeknél tudjuk majd használni. Erős illatú növény, aminek hatása morzsolás nélkül is érződik, így a rovarokat távol tartja.

Rozmaring
A rozmaring is ismert fűszer és gyógynövény. Minden része kifejezetten aromás illatú, amit a rovarok nem kedvelnek. Kerti sütögetések alkalmával a szárnyas hús ízesítése mellett a tűzbe is dobhatunk egy-egy ág rozmaringot, illata a füst közelében biztosan távol fogja tartani a szúnyogokat.

Körömvirág
A körömvirág sokféleképpen használt gyógynövény. Nagyszerű választás a szúnyogok visszaszorítására. Ez a virág is tartalmaz olyan vegyületet, ami számos rovarriasztóban megtalálható, egyedi aromája van, amit a szúnyogok visszataszítónak találnak. A kis színes virágok egyébként szépek, és remekül mutatnak bármilyen virágágyásban. Érdemes az otthon köré ültetni, s a szúnyogok kevésbé akarnak majd közelebb merészkedni.

Kakassarkantyú, szúnyogűző
Már a neve is sokatmondó! Igénytelen, egynyári balkonnövény, jól kombinálható vidám színű virágokkal, de akár magában is mutatós. Leveleinek citrusos illata van, ezzel tartja távol a szúnyogokat.

Dohányvirág
A pillangók kedvelik, a szúnyogok viszont messziről kerülik a fehér, rózsaszín vagy lila színű, csillag formájú szépséges dohányvirágot, ugyanis erős illatukat nem bírják a vérszívók.

Jó barátja lesz a virág minden kertésznek, aki alkonyatkor még tenne-venne a kertben. Ha dohányvirág van a közelben, a szúnyogok nem fogják zavarni a munkában.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: visszataszítónak, fűszernövényként, rovarriasztóban, balkonnövényünk, előszeretettel, szúnyogriasztó, kakassarkantyú, ablakpárkányra, összedörzsölve, alkalmazhatjuk, dohányvirágot, leggyakrabban, virágágyásban, betolakodókat, sokféleképpen, kertészkedünk, megtalálható, tenyerünkben, megkeserítik, rovartaszító, tulajdonsága, akaszthatunk, terasznövény, vegyszereket, bársonyvirág, kifejezetten, bazsalikomot, balkonnövény, kombinálható, nyújthatnak, ízesítésére, köztudatban, szúnyogokat, virágunknak, gyűjtöttünk, cserepekben, szúnyogok ellen, szúnyogokat messzire, kellemetlen rovarok, molyokon kívül, kellemetlen vendégeknek, leggyakrabban használt, kártevők ellen, bársonyvirág elnevezést, büdöske nevet, büdöske illatát, benne található, rovarirtók egyik, szúnyogokat pedig, menta illatát, repülő betolakodókat, ablakpárkányra cserepekben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kutya  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Rátalálsz  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Sose bánj semmit  Nem tudhatod  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 21  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A sors  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Szívem  Leonardo da Vinci gondolata  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nevem  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A kételkedés kezelése  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem számIt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Idő  Makszim Gorkij gondolata  Hazára minden embernek szükség...  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Akarat  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tavaszi kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem tudhatod  Kellemes délutánt kívánok  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gonosz démon-álarc  képre írva  Png lepke  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png telefon  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Kövesd a cowboyt!  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Egy lelki imádság  Hiányzik  Egy hatékony szolga  Kerüld el az evangélium örömén... 
Bejegyzés Címkék
szúnyogok ellen, szúnyogokat messzire, kellemetlen rovarok, molyokon kívül, kellemetlen vendégeknek, leggyakrabban használt, kártevők ellen, bársonyvirág elnevezést, büdöske nevet, büdöske illatát, benne található, rovarirtók egyik, szúnyogokat pedig, menta illatát, repülő betolakodókat, ablakpárkányra cserepekben, ételeknél tudjuk, rovarokat távol, füst közelében, körömvirág sokféleképpen, szúnyogok visszaszorítására, szúnyogok visszataszítónak, otthon köré, szúnyogok kevésbé, pillangók kedvelik, szúnyogok viszont, virág minden, visszataszítónak, fűszernövényként, rovarriasztóban, balkonnövényünk, előszeretettel, szúnyogriasztó, kakassarkantyú, ablakpárkányra, összedörzsölve, alkalmazhatjuk, dohányvirágot, leggyakrabban, virágágyásban, betolakodókat, sokféleképpen, kertészkedünk, megtalálható, tenyerünkben, megkeserítik, rovartaszító, tulajdonsága, akaszthatunk, terasznövény, vegyszereket, bársonyvirág, kifejezetten, bazsalikomot, balkonnövény, kombinálható, nyújthatnak, ízesítésére, köztudatban, szúnyogokat, virágunknak, gyűjtöttünk, cserepekben, dohányvirág, sütögetések, kellemetlen, gyógynövény, pillanatait, csobormenta, macskamenta, vendégeknek, szolgálatot, alkonyatkor, környezetét, rozmaringot, természetes, ültethetünk, szabadtéren, kirándulunk, merészkedni, alkalmasak, használjuk, mentafélék, közkedvelt, segítséget, igénytelen, amelyeknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1459
  • e Hét: 26350
  • e Hónap: 57836
  • e Év: 262537
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.