Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fejfájás-csillapítás néhány módszere
  2020-01-25 19:54:31, szombat
 
  A fejfájás nagyon sok embert gyötör élete folyamán. Talán nincs is olyan ember, akit ne találkozott volna ezzel az egészségügyi problémával. Mégis mit tehetünk, hogy megelőzzük a fejfájást?

A rendszeres és elegendő folyadékfogyasztással megelőzhetjük a fő fájdalmát, de ha már fáj, hamarabb el is múlik, ha elegendő vizet fogyasztunk.

Ha már fáj a fejünk, a hideg borogatás nagyon sokat segíthet a fájdalom enyhítésében. Ilyenkor a nyak és a fej erei összehúzódnak, ami csökkenti a kialakult gyulladást. Ha a gyulladás csökken, akkor a fej fájdalma is megszűnhet.

A meleg borogatás pedig abban segíthet, hogy az izmok ellazuljanak. Ez akkor tűnik jó megoldásnak, ha valaki túl sokat idegeskedik, és emiatt az izmok befeszülnek.

Sok ember fényérzékeny, és a túl erős fény vált ki nála fejfájást. Ha Ön is így van ezzel, pihenjen egy sötét vagy egy félhomályos szobában, ez ugyanis nagymértékben képes a fejfájást enyhíteni.

A gyógynövényteák is segíthetnek a fejfájás megszüntetésében. Milyen gyógynövények hatnak nyugtatólag és mely gyógynövények segíthetnek a fő fájdalmának megszüntetésében? Például a gyömbér, a levendula, a kamilla és a borsmenta.

A rendszeres testmozgást elősegíti a vér áramlását a szervezetben, így több oxigén jut a szervekhez és szövetekhez, amivel megelőzhetjük a fejfájás kialakulását.

Az alvászavarok is vezethetnek fejfájáshoz. Aludjon minden nap 7-8 órát, így a szervezete képes lesz a regenerálódásra.

Az akupunktúra - mint a hagyományos kínai orvoslás egyik formája - szintén segíthet azokon az embereken, akik gyakran szenvednek fejfájástól.

A masszázs is csillapíthatja a fő fájdalmát. Fejfájásnál különböző masszázspontokat szükséges nyomogatni, mindössze egy percig, hogy elmúljon a fejfájás. Ez lehet a tarkó, a halánték és a homlok.

A relaxációs technikák csökkentik a stresszt és a szorongást. Ide tartozik a meditáció és a mélylégzés. Mindkettő elősegíti az izmok ellazulását és a görcsösség megszüntetését.

Az illóolajokkal történő inhalálás is segíthet a probléma megszüntetésében. Nagyon hatékony a fej fájdalmának elűzésében a borsmenta és a levendula.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, masszázspontokat, regenerálódásra, gyógynövényteák, megszüntetését, csillapíthatja, gyógynövények, megelőzhetjük, nagymértékben, összehúzódnak, illóolajokkal, enyhítésében, szervezetben, ellazuljanak, fényérzékeny, kialakulását, egészségügyi, alvászavarok, fejfájáshoz, segíthetnek, akupunktúra, befeszülnek, fogyasztunk, fejfájásnál, fájdalmának, fejfájástól, vezethetnek, félhomályos, hagyományos, testmozgást, problémával, nyugtatólag, szövetekhez, ellazulását, idegeskedik, találkozott, fejfájás nagyon, egészségügyi problémával, hideg borogatás, fájdalom enyhítésében, kialakult gyulladást, gyulladás csökken, meleg borogatás, izmok ellazuljanak, izmok befeszülnek, sötét vagy, félhomályos szobában, fejfájást enyhíteni, fejfájás megszüntetésében, rendszeres testmozgást, fejfájás kialakulását, szervezete képes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Png férfi  Png ház  Facebookon kaptam Annuska bar...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép napot kívánok  Kövesd a cowboyt!  Nem számIt  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Idő  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Csak a fogyatkozás látható  Próbálj meg ...  Tavaszi kép  Kövesd a cowboyt!  Esti kép  Hogy lehet megtartani  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Nem számIt  Fehér virág  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Még csak most kezdődik a nap  Kerüld el az evangélium örömén...  Hazára minden embernek szükség...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Fekete-erdő desszert  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Irgalom és ítélet  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Sokan azt tartják  Nem számIt  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einstein gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Png ház  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
fejfájás nagyon, egészségügyi problémával, hideg borogatás, fájdalom enyhítésében, kialakult gyulladást, gyulladás csökken, meleg borogatás, izmok ellazuljanak, izmok befeszülnek, sötét vagy, félhomályos szobában, fejfájást enyhíteni, fejfájás megszüntetésében, rendszeres testmozgást, fejfájás kialakulását, szervezete képes, akupunktúra &#8211, hagyományos kínai, relaxációs technikák, izmok ellazulását, görcsösség megszüntetését, illóolajokkal történő, probléma megszüntetésében, megszüntetésében, masszázspontokat, regenerálódásra, gyógynövényteák, megszüntetését, csillapíthatja, gyógynövények, megelőzhetjük, nagymértékben, összehúzódnak, illóolajokkal, enyhítésében, szervezetben, ellazuljanak, fényérzékeny, kialakulását, egészségügyi, alvászavarok, fejfájáshoz, segíthetnek, akupunktúra, befeszülnek, fogyasztunk, fejfájásnál, fájdalmának, fejfájástól, vezethetnek, félhomályos, hagyományos, testmozgást, problémával, nyugtatólag, szövetekhez, ellazulását, idegeskedik, találkozott, megoldásnak, rendszeres, szervekhez, szervezete, elűzésében, gyulladást, megszűnhet, szenvednek, csökkentik, relaxációs, megelőzzük, szorongást, mélylégzés, görcsösség, nyomogatni, mindössze, szükséges, technikák, gyulladás, borogatás, levendula, mindkettő, fájdalmát, fejfájást, meditáció, különböző, áramlását, kialakult, enyhíteni, embereken, borsmenta, inhalálás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6714
  • e Hét: 23381
  • e Hónap: 54867
  • e Év: 259568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.