Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Borsmentaolaj mint a tüdő tisztítója
  2020-02-25 01:02:21, kedd
 
  A borsmentaolaj egy sokoldalú olaj, amelyet sokféle egészségügyi problémára használhatunk. Nagyon hatékony lehet emésztési problémákra, de a fejfájást is csillapítja, illetve izomfájdalom esetén is fordulhatunk ehhez az olajhoz.

A borsmentaolaj rendkívül gazdag tápanyagokban. Megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin, különféle ásványi anyagok és zsírsavak. A gyógynövényben található mentol adja a növény által okozott hűsítő érzést. Sok kutatás számolt be arról, hogy a borsmentaolaj használata nagyon hasznos lehet a tüdő számára, és a felső légutak tisztításában is kitüntetett szerepe lehet.

Az emberek gyakran küzdenek asztmával, allergiával, influenzával, hörghuruttal vagy megfázással. Ekkor nagyon hatásosak lehetnek azok a természetes anyagok, amelyekkel a mellkast bedörzsölhetjük, hiszen ezáltal a légzést könnyíthetjük meg. Persze léteznek patikában is kapható szerek, de ezekkel ellentétben a borsmentának semmiféle káros mellékhatása nem létezik.

A borsmenta olyan tápanyagokat is tartalmaz, mint foszfor, magnézium, kálium és kalcium. Ezek az ásványi anyagok nagyon hasznosak lehetnek szerveztünk számára. A betegségeket gyakran a kórokozók, vagyis a vírusok, a baktériumok és a gombás fertőzések okozzák. A borsmentaolaj hatékonyan képes megküzdeni ezekkel a mikroorganizmusokkal is.

A borsmentaolajat tartalmazó spray használata nagyon hasznos lehet, hiszen hatékonyan képes megtisztítani a felső légutakat, így könnyítve meg a légzést és ezzel fenntartva a tüdő egészségét.

Mivel a borsmentaolaj antibakteriális és antivirális hatással is rendelkezik, így nagyon hatékony lehet torokgyulladás esetén is. Ilyenkor az aromaterápia is sokat segíthet, de még gargalizálhatunk is ezzel az olajjal, természetesen úgy, hogy vízzel hígítjuk.

A borsmentaolaj a különféle fájdalmakat is csillapítani tudja. Eredményesen képes csökkenteni a feszültségből eredő fejfájást, de hatékonyan bánik el a migrénes fejfájással is. Migrén esetén a homlokra kell dörzsölni belőle néhány cseppet. Így nemcsak a fájdalom enyhül, de a hányinger és a fényérzékenység is rövid időn belül elmúlik.

IBS esetén az egyik legtermészetesebb gyógymód a borsmentaolaj, hiszen csökkenti a gyulladást, jó hatással van a simaizmok működésére, hatására csökken a fájdalomérzet, és még a bélben található rossz baktériumokat is elpusztítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gargalizálhatunk, antibakteriális, borsmentaolajat, bedörzsölhetjük, fényérzékenység, gyógynövényben, torokgyulladás, tisztításában, feszültségből, borsmentaolaj, baktériumokat, tápanyagokban, megtisztítani, természetesen, fájdalomérzet, használhatunk, könnyíthetjük, egészségügyi, betegségeket, aromaterápia, borsmentának, csillapítani, megtalálható, mellékhatása, tápanyagokat, izomfájdalom, influenzával, fordulhatunk, eredményesen, hörghuruttal, rendelkezik, ellentétben, természetes, szerveztünk, megfázással, baktériumok, sokoldalú olaj, borsmentaolaj rendkívül, gyógynövényben található, növény által, borsmentaolaj használata, tüdő számára, felső légutak, emberek gyakran, természetes anyagok, mellkast bedörzsölhetjük, légzést könnyíthetjük, borsmentának semmiféle, borsmenta olyan, ásványi anyagok, betegségeket gyakran, gombás fertőzések,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  A halolaj és a hal még a migré...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Jó éjszakát  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Esti kép  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cica  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Március 15-re emlékve  Március 15 emlékére virágba bo...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Alvó baby  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A gyász  Isten áldja  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Március  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  A halolaj és a hal még a migré...  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne engedd el kezem!  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  ...és mégis ráismersz  ...és mégis ráismersz  Nem mindegy  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Március 15-re emlékve  Alvó cica  Tavaszról álmodom,  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Nem mindegy  Ibolya  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Éljen a magyar szabadság!  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Rőzsehordó nő szobra  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor 5 éves voltam,  Amikor 5 éves voltam,  Alvó cica  A magukat nyílt és őszinte emb...  A tékozló és Isten gondviselés...  Ted Engstrőm gondolata  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Szép estét kedves látogatóimna...  A tékozló és Isten gondviselés...  Intelem  Könnyáztatta asszonysorsok  Magyarország ilyen hely.  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Dóró Sándor: Tétova lét  Nyíljatok meg  Esti kép  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Hernádkak  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van 
Bejegyzés Címkék
sokoldalú olaj, borsmentaolaj rendkívül, gyógynövényben található, növény által, borsmentaolaj használata, tüdő számára, felső légutak, emberek gyakran, természetes anyagok, mellkast bedörzsölhetjük, légzést könnyíthetjük, borsmentának semmiféle, borsmenta olyan, ásványi anyagok, betegségeket gyakran, gombás fertőzések, borsmentaolaj hatékonyan, borsmentaolajat tartalmazó, felső légutakat, tüdő egészségét, borsmentaolaj antibakteriális, különféle fájdalmakat, feszültségből eredő, migrénes fejfájással, homlokra kell, fájdalom enyhül, egyik legtermészetesebb, simaizmok működésére, bélben található, gargalizálhatunk, antibakteriális, borsmentaolajat, bedörzsölhetjük, fényérzékenység, gyógynövényben, torokgyulladás, tisztításában, feszültségből, borsmentaolaj, baktériumokat, tápanyagokban, megtisztítani, természetesen, fájdalomérzet, használhatunk, könnyíthetjük, egészségügyi, betegségeket, aromaterápia, borsmentának, csillapítani, megtalálható, mellékhatása, tápanyagokat, izomfájdalom, influenzával, fordulhatunk, eredményesen, hörghuruttal, rendelkezik, ellentétben, természetes, szerveztünk, megfázással, baktériumok, allergiával, kitüntetett, antivirális, elpusztítja, csökkenteni, fejfájással, problémákra, fájdalmakat, csillapítja, hatékonyan, tartalmazó, használata, megküzdeni, működésére, amelyekkel, problémára, fertőzések, gyulladást, egészségét, fenntartva, borsmenta, tartalmaz, emésztési, rendkívül, található, hatásosak, kórokozók, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 1600
  • e Hónap: 14591
  • e Év: 190466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.