Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vírusölő növények
  2020-03-13 09:53:28, péntek
 
 


Az influenza, megfázás és torokgyulladás ellen az antibiotikumok hatástalanok. A vírusölő növények azonban segítenek legyőzni a betegségeket.

Ha elkapunk valamilyen vírus által okozott betegséget, például influenzát, torok- vagy mandulagyulladást, akkor a gyógyulásban csak a saját immunrendszerünkre számíthatunk. Vírusfertőzések ellen ugyanis az antibiotikumok nem használnak.

A vírusölő növények a leghatékonyabb "gyógyszerek"
A vírusölő hatóanyagokat tartalmazó élelmiszereket és gyógynövényeket fogyaszthatjuk immunerősítés céljából is, de használhatjuk őket gyógyszerként is. Hatékonyak a vírusokkal szemben, és nagyban lecsökkentik a gyógyulási időt.

Támadják a különböző vírustörzseket, támogatják a test gyógyulását, erősítik az immunrendszert, gyógyítják az idegeket, csillapítják a gyulladást és méregtelenítik a szervezetet.

A természetes baktérium- és vírusölő növények a szervezetben lévő jó baktériumokat nem pusztítják el, nem károsítják a bélflórát.

1. Fokhagyma
A fokhagyma a benne lévő kéntartalmú (allicin) hatóanyagoknak köszönhetően erőteljes antibiotikum, vírus-, gomba- és baktériumölő. Az allicin más élettani hatásai mellett rákellenes tulajdonsággal is bír. A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős az immunrendszer-erősítő hatása is.

Alkalmazása: A téli időszakban érdemes minden nap egy kevés fokhagymát fogyasztani. A petrezselyem és a tökmag semlegesíti a fokhagyma erőteljes ízét és szagát. Ha egy kiskanálnyi hidegen sajtolt olajba préselve, vagy mézzel összekeverve fogyasztjuk, akkor az íze sokkal lágyabb.

2. Fekete bodza tea
A fekete bodza tea fantasztikus gyógyír megfázásra és influenzára. Ha az első tünetek megjelenésekor elkezdjük fogyasztani, akkor jó eséllyel meg is akadályozhatjuk a betegség kialakulását. Ez a növény igen hatékonyan gátolja a felső légúti megbetegedésekért felelős vírusok szaporodását.

Alkalmazása: A bodza teát forrón érdemes inni, mézzel ízesítve, majd azonnal ágyba kell bújni, hogy az izzasztó hatása érvényesülni tudjon. A bodza teából napi 1-3 csészényi korlátlan ideig fogyasztható.

3. Citromfű tea
A citromfűben található polifenolok antivirális tulajdonságúak, ezért vírusos fertőzéseknél, így influenza és megfázás esetén nagyban segíti a gyógyulást. Mind emellett idegerősítő és nyugtató hatású, alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra is használják.

Alkalmazása: A citromfű teát is forrón érdemes fogyasztani mézzel ízesítve. Napi 1-3 csésze citromfű tea fogyasztása korlátlan ideig alkalmazható.

4. Grapefruitmag cseppek
A grépfruit magjából készített kivonat erős antioxidáns hatása mellett vírus- és gombaölő, ugyanakkor immunerősítő is. Képes javítani, valamint frissíteni a vérkeringést azáltal, hogy elősegíti az oxigénszállítást a szervezetben.

Alkalmazása: 10 csepp grapefruitmag-kivonatot tegyünk egy pohár vízbe, és igyuk naponta 3 alkalommal. Ez felerősíti a szervezetünk természetes védekezőképességét.

5. Kókusz olaj (pl. pástétomként elkészítve)
Az antibakteriális hatások mellett a kókuszolaj immunerősítő és vírusölő tulajdonságokkal is bír. Mindezt az egyik legfontosabb zsírsavnak, a laurinsavnak köszönheti.

Alkalmazása: Ízletes pástétom készíthető belőle, például őrölt tökmaggal vagy őrölt napraforgóval összekeverve. A szendvicskrémbe tehetünk egy gerezd fokhagymát is, így még erőteljesebb a vírusölő és immunerősítő hatása.

6. Vírusölő hagymatea
A hagymát már az ókorban is alkalmazták meghűléses betegségek gyógyítására. A vöröshagyma baktérium- és vírusölő hatóanyagokat tartalmaz, mindemellett fertőtlenítő, antibakteriális hatású.

Alkalmazása: Forraljunk fel fél liter vizet, majd tegyünk bele 2 fej vöröshagymát. Főzzük 15-20 percig, majd szűrjük le. Mézzel ízesítve fogyasszuk.

7. Gyömbér (frissen vagy teaként)
A gyömbér több száz éve használatos a keleti gyógyászatban. A friss gyömbér antibakteriális és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Alkalmazása: A friss gyömbérből ízletes és fűszeres teát készíthetünk, amely mézzel még hatékonyabb baktérium-ellenes ital. A megfázás és az influenza első tüneteire azonnal kezdjük el inni, de természetesen megelőzés-jelleggel is fogyaszthatjuk. Egy kiskanálnyi reszelt gyömbér mézzel összekeverve is fogyasztható.

8. Torma
A torma antibakteriális és vírusölő hatását a benne található glikozidoknak köszönheti. A reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása fél napon át tart, tehát érdemes szeretni.

Alkalmazása: A torma ecetes vagy majonézes formában is fogyasztható, pirítós kenyérre kenve kiváló immunerősítő.

9. Méz
A méz az egyik legősibb gyógyszer, ősidők óta alkalmazzák meghűlések gyógyítására. A méz bizonyos típusainak antibakteriális és gombaellenes hatását kutatások is igazolták.

Alkalmazása: bármelyik méz hatásosan csökkenti a megfázás vagy influenza tüneteit akár önmegában vagy gyógyteával fogyasztva. A leghatékonyabb mind közül a köhögéscsillapító hársméz, vagy az antibiotikus hatású kakukkfűméz.

10. Kakukkfű tea
A kakukkfű tea elsősorban immunerősítőklnt ismert, de vírusfertőzések esetén is ajánlják. Nagyon intenzív az íze, amit mézzel lehet lágyítani.

Alkalmazása: Napi egy-három csészével korlátlan ideig iható, a bükki Gyuri bácsi ajánlása szerint.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, immunerősítőklnt, oxigénszállítást, antibakteriális, vírusfertőzések, akadályozhatjuk, gyógynövényeket, szendvicskrémbe, idegnyugtatásra, leghatékonyabb, torokgyulladás, antibiotikumok, fogyaszthatjuk, élelmiszereket, immunrendszert, hatóanyagoknak, méregtelenítik, tulajdonsággal, megjelenésekor, tulajdonságúak, vírustörzseket, grapefruitmag, gyógyszerként, napraforgóval, immunerősítés, használhatjuk, hatóanyagokat, gyógyászatban, természetesen, összetevőknek, fertőzéseknél, glikozidoknak, immunrendszer, baktériumokat, gyógyítására, fogyasztható, antibiotikumok hatástalanok, vírusölő növények, gyógyulásban csak, vírusölő hatóanyagokat, vírusokkal szemben, gyógyulási időt, különböző vírustörzseket, test gyógyulását, természetes baktérium-, szervezetben lévő, benne lévő, komplex összetevőknek, téli időszakban, kevés fokhagymát, tökmag semlegesíti, fokhagyma erőteljes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokan azt tartják  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  képre írva  Örülök, hogy látlak!  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png lepke  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Png telefon  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Zilahy Lajos gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png nő  képre írva  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Németh László tollából  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  A másik dolog,  Sokan azt tartják  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  A másik dolog,  Akarat  Nagyon különös  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Egy bizonyos határt  Sose bánj semmit  Idő  Julian Brass gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Nem számIt  Hazára minden embernek szükség...  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Idő  Julian Brass gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  Szép estét  Elköszönt  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
antibiotikumok hatástalanok, vírusölő növények, gyógyulásban csak, vírusölő hatóanyagokat, vírusokkal szemben, gyógyulási időt, különböző vírustörzseket, test gyógyulását, természetes baktérium-, szervezetben lévő, benne lévő, komplex összetevőknek, téli időszakban, kevés fokhagymát, tökmag semlegesíti, fokhagyma erőteljes, kiskanálnyi hidegen, első tünetek, betegség kialakulását, növény igen, felső légúti, bodza teát, izzasztó hatása, bodza teából, citromfűben található, citromfű teát, grépfruit magjából, vérkeringést azáltal, pohár vízbe, szervezetünk természetes, antibakteriális hatások, kókuszolaj immunerősítő, egyik legfontosabb, laurinsavnak köszönheti, szendvicskrémbe tehetünk, gerezd fokhagymát, vöröshagyma baktérium-, gyömbér több, keleti gyógyászatban, friss gyömbér, friss gyömbérből, influenza első, kiskanálnyi reszelt, torma antibakteriális, benne található, reszelt torma, torma ecetes, egyik legősibb, megfázás vagy, leghatékonyabb mind, köhögéscsillapító hársméz, antibiotikus hatású, bükki Gyuri, tulajdonságokkal, immunerősítőklnt, oxigénszállítást, antibakteriális, vírusfertőzések, akadályozhatjuk, gyógynövényeket, szendvicskrémbe, idegnyugtatásra, leghatékonyabb, torokgyulladás, antibiotikumok, fogyaszthatjuk, élelmiszereket, immunrendszert, hatóanyagoknak, méregtelenítik, tulajdonsággal, megjelenésekor, tulajdonságúak, vírustörzseket, grapefruitmag, gyógyszerként, napraforgóval, immunerősítés, használhatjuk, hatóanyagokat, gyógyászatban, természetesen, összetevőknek, fertőzéseknél, glikozidoknak, immunrendszer, baktériumokat, gyógyítására, fogyasztható, összekeverve, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5552
  • e Hét: 22219
  • e Hónap: 53705
  • e Év: 258406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.