Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az éjszakai izzadást kiváltó okok
  2020-03-31 20:10:52, kedd
 
  Nagyon sokan vannak, akik arra ébrednek reggel, hogy a pizsamájuk és az ágyneműjük is egy merő víz. Az éjszakai izzadást nemcsak az okozza, hogy túlságosan meleg szobában alszik vagy nagyon felöltözik az alváshoz. Sajnos sok betegség is meghúzódhat mögötte.

Az éjszakai izzadás egyik oka lehet, ha a pajzsmirigy nem működik kielégítően. Egyéb tünetek is megjelenhetnek az izzadás mellett, úgy mint heves szívdobogás, fokozott étvágy, vagy éppen indokolatlan fogyás.

Az alacsony vércukorszint is okozhat fokozott verítékezést. Ilyenkor egy adrenalin nevű hormon szabadul fel a szervezetben. Szerencsére ez a fajta roham kezelhető. Nagyon fontos, hogy évente végeztessünk laborvizsgálatot, mivel a vércukorszint-ingadozás azt is jelezheti, hogy baj van az anyagcserével.

A stressz és s szorongás is járhat túlzott mértékű izzadással. A stressz egyik legjobb ellenszere a rendszeres meditáció, amely segít a stresszhormonok csökkentésében.

Egyes betegségek, például a tuberkolózis is okozhat izzadást és aztán hidegrázást. Persze más tünetek is felhívhatják erre a betegségre a figyelmet, például étvágytalanság, fogyás, köhögés. Éjszakai izzadást válthat még ki a bakteriális fertőzés, a csont- vagy csontvelőgyulladás, de a szívbillentyű-gyulladás is hasonló tünettel jár együtt.

Menopauza idején a nők mintegy 85 százaléka tapasztalja meg a hőhullámot, ugyanis ilyenkor teljesen ingadozó lesz az ösztrogén és a progeszteron aránya, amelyek jelentős hatással vannak a szervezet hőérzetére, hőmérsékletére. A hőhullámokat követheti borzongás is, amitől aztán a hőhullámoktól szenvedő hölgy fázni kezd. Hőhullámok ellen nagyon hatásosak a zsályából készült készítmények tea vagy cseppek formájában.

A fiatalabb nők is szenvedhetnek éjszakai izzadástól. Ilyenkor is szintén a hormonok tehetők felelőssé. A menstruációs ciklus második felében, vagyis a luteális fázisban jelenhet meg a verejtékezés.

Az alkohol hatással van az idegrendszerre és képes szabályozni az emberi szervezet testhőmérsékletét, azaz hatással van arra. Mivel tágítja az ereket, így a bőr kipirul, és ez izzadással jár együtt.

Egyes gyógyszerek, mint az antidepresszánsok vagy a cukorbetegségre szedett gyógyszerek is okozhatnak nagymértékű izzadást.

A koffein egy enyhe stimuláns, amely újra és újra ,,felmelegíti" a központi idegrendszert. A menopauzába lépő hölgyek különösen érzékenyek lehetnek erre. Kutatások is igazolják, hogy változókorban a koffein nagymértékben felerősíti az egyébként is kellemetlen tüneteket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: laborvizsgálatot, cukorbetegségre, stresszhormonok, megjelenhetnek, hőmérsékletére, csökkentésében, étvágytalanság, idegrendszerre, anyagcserével, vércukorszint, szenvedhetnek, változókorban, idegrendszert, hőhullámoktól, nagymértékben, szívbillentyű, verítékezést, indokolatlan, hőhullámokat, szervezetben, végeztessünk, menstruációs, progeszteron, készítmények, verejtékezés, felhívhatják, tuberkolózis, menopauzába, felmelegíti, szerencsére, szívdobogás, kielégítően, hidegrázást, bakteriális, gyógyszerek, szabályozni, éjszakai izzadást, éjszakai izzadás, izzadás mellett, alacsony vércukorszint, adrenalin nevű, fajta roham, stressz egyik, rendszeres meditáció, stresszhormonok csökkentésében, bakteriális fertőzés, csont- vagy, progeszteron aránya, szervezet hőérzetére, hőhullámokat követheti, hőhullámoktól szenvedő, zsályából készült,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Szép estét  Dóró Sándor: Ma  Éljen a magyar szabadság!  Március  Szent Pio atya!  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Cicus virággal  Alvó baby  Aztán itt van egy másik szerep...  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Házi botox  Müller Péter tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Könnyáztatta asszonysorsok  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Isten áldja  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Müller Péter tollából  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Alvó baby  Nemzeti  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Szeretettel  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Az embernek fiatal korában van  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Az agyat és a csontokat is erő...  Könnyáztatta asszonysorsok  Paul David Tripp Március 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Tavaszról álmodom,  Kezdet  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Por 
Bejegyzés Címkék
éjszakai izzadást, éjszakai izzadás, izzadás mellett, alacsony vércukorszint, adrenalin nevű, fajta roham, stressz egyik, rendszeres meditáció, stresszhormonok csökkentésében, bakteriális fertőzés, csont- vagy, progeszteron aránya, szervezet hőérzetére, hőhullámokat követheti, hőhullámoktól szenvedő, zsályából készült, hormonok tehetők, menstruációs ciklus, luteális fázisban, alkohol hatással, emberi szervezet, antidepresszánsok vagy, cukorbetegségre szedett, enyhe stimuláns, központi idegrendszert, menopauzába lépő, koffein nagymértékben, laborvizsgálatot, cukorbetegségre, stresszhormonok, megjelenhetnek, hőmérsékletére, csökkentésében, étvágytalanság, idegrendszerre, anyagcserével, vércukorszint, szenvedhetnek, változókorban, idegrendszert, hőhullámoktól, nagymértékben, szívbillentyű, verítékezést, indokolatlan, hőhullámokat, szervezetben, végeztessünk, menstruációs, progeszteron, készítmények, verejtékezés, felhívhatják, tuberkolózis, menopauzába, felmelegíti, szerencsére, szívdobogás, kielégítően, hidegrázást, bakteriális, gyógyszerek, szabályozni, kellemetlen, tapasztalja, pajzsmirigy, nagymértékű, meghúzódhat, túlságosan, érzékenyek, izzadástól, formájában, hőhullámot, felerősíti, hőhullámok, pizsamájuk, izzadással, betegségek, rendszeres, ellenszere, felöltözik, betegségre, ágyneműjük, hőérzetére, okozhatnak, adrenalin, ösztrogén, szorongás, százaléka, kezelhető, gyulladás, menopauza, különösen, tüneteket, figyelmet, kutatások, felelőssé, stimuláns, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1415
  • e Hónap: 14406
  • e Év: 190281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.