Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
12. Az én 1956-om, Személyiséggyilkosság áldozata lettem
  2019-11-21 16:23:37, csütörtök
 
  Az én 1956-om, avagy a túlélő áldozatok igazsága
12. NEM TUDTAK BÖRTÖNBE ZÁRNI, mint BÓNA RUDIT, viszont SZEMÉLYISÉGGYILKOSSÁG ÁLDOZTA LETTEM
B.J. mellett a sok testi szenvedést úgy tudtam elviselni, hogy fel sem ért a sok bántás a lelkemig, amely el volt telve Jóskával még hosszú évekig!
B.J-nek megígérték, hogy lesz lakás, ha engem kordában tart... Fél év elteltével sikerült eltartási szerződéssel - ott Pesterzsébeten az SZTK-hoz közel, egy hét-lakásos házban - hozzájutni egy főbérleti szoba-konyhás lakáshoz. A néni nagyon beteg lett és kórházba került, ahol meghalt...

A SZAKMUNKÁSVIZSGA után vasaló lettem, teljesítmény-bérben, ahol közben áttértek a két műszakra... Délutános héten heti három alkalommal hiányoztam a gimnáziumi tanórákról. Így, sajnos, hamar elértem azt a hiányzási óraszámot, amivel KIZÁRHATTAK. Amikor megkaptam az értesítést, hogy csakis ,,évismétléssel folytathatom a dolgozók gimnáziumát", eldöntöttem, hogy jelentkezem egy önköltséges gyors- és gépíró tanfolyamra. Abban reménykedtem még mindig: hátha könnyebben be tudom fejezni a gimnáziumot, ha nem kell a több műszaktól rettegni. KILÉPTEM.
Huszonnégy órán belül sikerült elhelyezkedni a közeli Fonalkikészítőgyárban, az egyik ÁLLANDÓ DÉLELŐTTÖS csomagoló részlegében - három-havi próbaidőre. Csakhogy, ez volt a nagy ÁTVERÉS, mert három hónap után MEGSZÜNTETTÉK a RÉSZLEGET és elosztották az embereket a három műszakban(!) működő üzemrészekben.
Igen ám, de közben - már gyanútlanul - elkezdtem a gyorsírás- és gépírás-tanulást - ismét MUNKAHELYI JAVASLAT NÉLKÜL! Nem is tudtam volna mikor új munkahely után nézni, ezért maradtam a gyárban, a három műszakban üzemelő - szárító üzemrészében, ahol csoportnorma volt ráadásul!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=638253&sort=

Nekem fontos volt a szabadság miatt is a jogfolytonosság, mert csak az évi két hét szabadság járt és abból is csak hét nappal rendelkezhettem én...
NAGYON NEHÉZ HELYZETBE KERÜLTEM ISMÉT, mert nehéz fizikai munkát végeztem a munkahelyemen. Elnehezült kézzel kellett ugyanazt produkálnom, amit társaimnak, akik már rég irodán dolgoztak. Nálam meg rendszeresen előfordult: délután a tanfolyamról egyenesen mentem a gyárba, ahol világvége hangulatban kezdtem meg az éjszakai műszakot.

Szüleim minderről azért nem tudtak semmit, mert az alatt az öt év alatt, míg ott laktam B. J-vel soha nem látogattak meg. Részükről el voltam rendezve - még kiskorúan - a házasságnak látszó kapcsolattal. A lényeg: 17 éves koromtól már nem ők feleltek értem, vagy tetteimért!

B. J-ről kiderült hamarosan, hogy alkoholista - a szadista fajtából. Öt évig próbáltam őt szép-szóval meggyőzni, hogy hagyjon fel az ivással, de minden alkalommal verést kaptam cserébe. Tehette, hiszen tudván-tudta, hogy úgysem fordulhatok senkihez segítségért!!!
Egy nap, amint megjött részegen erőszakoskodni kezdett velem, majd fölkapta a gyorsíró füzetemet a kész házi feladattal és kettőbe hasította. Dulakodtunk, mert próbáltam megakadályozni. Ez annyira fölbőszítette, hogy megütött többször is ököllel.
A gyors- és gépíró tablóképen - elöl a guggolók között - azért vagyok napszemüvegben...

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=638254&sort=

Végül kirugdosott a lakásból. Tél volt, mínusz tíz fok legalább. Csak egy hálóing volt rajtam. Bemenekültem az udvari WC-be és ott találtak rám a szomszédok. A ,,húgom" jött értem egy munkásőr teherautóval. Nem nagyon emlékszem az egészből semmire. Azt hiszem, hogy idegösszeomlásom volt. Még a halva született magzatom miatti gyászomat sem hevertem ki...

Mindenek ellenére SIKERÜLT a GYORS- és GÉPÍRÓ-VIZSGÁM.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=638255&sort=

Majd hamarosan ELHELYEZKEDTEM - mint gyors- és gépíró adminisztrátor - egy NAGYVÁLLALATNÁL.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=638256&sort=
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 629
  • e Hét: 4157
  • e Hónap: 12761
  • e Év: 48702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.