Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Torta kártyásoknak
  2016-04-12 13:46:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Diabétesz, egészséges táplálkozás
  2016-04-12 13:03:30, kedd
 
  Magyarországon a 20-70 éves korosztály körében végzett felmérés szerint a cukorbetegség gyakorisága 8,65%. A betegek 92%-a II-es típusú diabéteszben szenved.

Ez kb. 700 ezer ember, de kb. ugyan ennyi cukorbeteg van még, aki nem tud a betegségéről. Ha a cukorbetegséget egy autóhoz hasonlítjuk, akkor az elhízás szerepe olyan ebben a betegségben, mint kocsiban a benzin.

Hazánkban a gyermekek 20%-a elhízott, és elhízott gyermekből majdnem biztosan elhízott felnőtt lesz. Nagyon megdöbbentő, de igaz, hogy ma már egyre több II-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálunk gyermekkorban, a hazai legfiatalabb páciens alig két éves!

Tehát a probléma legalább másfél millió embert érint hazánkban.

A cukorbetegek életkilátásait a betegség szövődményei nagymértékben befolyásolják. Ma hazánkban minden 4. végtag amputáció, minden 5. infarktus, minden 6. dialízisre (művese kezelésre) szoruló, és minden 8. stroke beteg cukorbetegségben is szenved. Évente kb. ezer ember veszíti el a szeme világát ennek a betegségnek a következtében!

A fogyókúrák többsége azonban sikertelen. Sürgető tehát egy olyan elsődleges megelőzést szolgáló stratégia kialakítása, ami a normális testtömeg index elérést teszi a fókusz pontba, nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is.

Itt nyújthatnak felbecsülhetetlen segítséget a jó minőségű táplálék kiegészítők.

Ezek az egészség őrző, megelőzést szolgáló termékek válogatott növényi alapanyagokból készülnek, a legkíméletesebb technológiai eljárásokkal. Az így nyert készítmények biológiai értéke magas, kalória, telített zsír és szénhidrát tartalma minimális, koleszterint sem tartalmaznak, viszont számtalan
értékes vitamint, aminosavat, sókat, nyomelemeket igen, amik a normális testsúly megőrzése mellett a jó egészséget, fittséget is biztosítják.

Ilyen készítmény pl. a Super Greens (por és kapszula), ami 49 kiváló zöldség és gyógynövény válogatott keveréke, a fermentált zöld árpa csíra (Green Magma), az élelmi rostokban különlegesen gazdag Bios Life Slim, csak hogy a legismertebbeket említsem.

Mivel a szénhidrát anyagcsere mindig másodlagos zsíranyagcsere zavarral is jár, ezért nagyon hasznos az omega 3-6-9 zsírsavak megfelelő napi bevitele is. Aki nem tud naponta 40 dkg tengeri halat megenni, annak napi egy kapszulával kell bevennie belőle és az eredmény ugyan az lesz.

Mindez persze még nem elegendő, mert ezen felül törekedni kell a zöldségek bőséges fogyasztására, a zsírok és cukros üdítők kerülése különösen fontos! Ez a 100%-os gyümölcslevekre is vonatkozik! Helyette inkább sok tisztított vizet, vagy jó minőségű ásványvizet igyunk!

A dohányzás minden formája tilos, és naponta legalább 40 perc mozgás (ami jól esik) feltétlenül javasolt.

Sajnos az elmúlt 25 évben a 25-64 éves férfiak halálozási mutatói nem javultak szemben az EU többi országával, ahol ez a mutató 30%-kal javult. Változtasson mától, mert változtatni soha nem késő, hiszen a tét óriási: életünk hossza és minősége!
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A gluténérzékenység 6 jele
  2016-04-12 12:58:59, kedd
 
  A gluténérzékenység felismerése és a cöliákia diagnosztizálása nem könnyű feladat, különösen a betegség kezdeti szakaszában. Gyakran a tesztek sem adnak helyes eredményt, pedig a beteg már érzékeli a tüneteket.

A hagyományos vértesztek a 6 polipeptidből csak egyet vizsgálnak, a gliadint. De emellett a betegséget még okozhatja az agglutinin, glteomorphin, gituenin, prodynorphin és az omega gliadin.

A gluténérzékenység hat gyakori tünete:
1, Emésztőrendszeri és emésztési problémák: puffadás, túlzott gázképződés, hányinger, székrekedés, émelygés, hasi görcsök.
2, Fejfájás, migrén.
3, Fibromyalgia: izom és kötőszövet fájdalom.
4, Hangulatváltozás, érzelmi kitörések.
5, Neurológiai tünetek: szédülés, egyensúlyzavar, fáradtság, bizsergés, zsibbadás.
6, Étkezés után jelentkező fáradtság.

Akinél a fenti tünetek jelentkeznek, természetesen forduljon orvoshoz, azonban, ha nem sikerül diagnózist felállítani, érdemes egy 60 napos gluténmentes diétát kezdeni. Ha a diéta hatására a tünetek csillapodnak vagy elmúlnak, átmenetileg vissza kell térni az eredeti étrendre, hogy kiderüljön, valóban az étrend megváltoztatása okozta-e a tünetek múlását.

Ha a betegség kiderül, ez életre szóló gluténmentes diétát jelent. A glutén enteropátia vagy mostani nevén cöliákia ezen felül hajlamosít a rosszindulatú nyirokmirigy betegségek (limfómák) kialakulására is. Gyakran társul vérszegénységgel, fogyással a nem kezelt betegség.

A burgonya, a kukorica nem tartalmaz glutént, de a gabonafélék igen. A nemesített hibrid gabona fajták az előbb említett komponensekből igen sokat tartalmaznak, sokkal többet, mint az ősi búza fajták. Persze az igazi gluténérzékenység nem dózisfüggő, mert morzsányi mennyiség is elég a tünetek kialakulásához. Mégis, a rövid szárú, sok szemsorú gabonák elterjedése óta a betegség gyakorisága oly mértékben megnövekedett, hogy ezt a tényt egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Glutén(lisztérzékenység)  
Bors és jó hatásai
  2016-04-12 12:53:20, kedd
 
 



Melyik az a gyógyfűszer, amelyik harcol a vesekő ellen, segíti az emésztést és reuma ellen is jó? A bors!

Jó bronchitisz és gégegyulladás esetén
Faluhelyeken néhol még mindig készítenek bors főzetet borral a meghűlés ellen, ez ugyanis igen hatásos az olyan téli betegségek ellen, mint a bronchitisz, a gégegyulladás vagy nátha. Ez a gyógymód a középkori francia orvoslásból ered: egy edény forró vízhez három késhegynyi feketeborsot adunk, egy kis szegfűszeget és két csipet fahéjat. 10 perc ázás után leszűrjük, és minél forróbban isszuk.

Enyhíti a köhögést
Az irritatív száraz köhögés csillapítható a következő keverékkel: két késhegynyi bors, négy kiskanál méz és kevés citromlé. Az ebből kapott ,,krémet" két óra alatt fogyasszuk el, kis adagokban lenyelve.

Torokfájás ellen is hatásos
Az őrölt borsból készült főzet rögtön fellazítja a torkot és kidugítja az orrot. Torokfájás ellen a következőt készítsük el: 250 ml felfőzött vízben áztassunk fél teáskanál őrölt borsot és két cikk fokhagymát. A leszűrt főzetet mézzel édesítjük és napi három alkalommal fogyasztjuk. Torokfájás esetén kerüljük a hideg élelmet és minden étkezésnél fogyasszunk el két-három késhegynyi borsot.

Felveszi a harcot a vesekövekkel
A vesekő vagy nefrolitiázis ásványkristályok lerakódását jelenti a vesékben, amelyek ott maradhatnak vagy kiürülhetnek a húgyutakon keresztül. Erre a problémára is megoldást jelenthet a bors.

Szabadulj meg a vesekőtől ezzel a természetes keverékkel!
Hogy a borsos kezelés hatásosabb legyen, ezeket ajánlott mazsolával együtt fogyasztani, amely segít a jótékony anyagok felszívódásában: tegyünk a mazsolaszemekbe egy-egy borsszemet és így fogyasszuk. A kúra 20 napig tart, az első nap egy szem mazsola-borsot rágjunk el és nyeljünk le, a második nap kettőt és így tovább, a tizedik nap pedig 10 szemet együnk. Ezután hasonló ritmusban, 10 napig naponta csökkentsük a mennyiséget, amíg egyhez érünk. A csípős ízt enyhíthetjük, ha a borsszemeket egy hétig napraforgó olajban áztatjuk a kúra előtt. A szemeket megszárítjuk és összezúzzuk, ebben az esetben nagyobb mennyiség is fogyasztható belőle, de vigyázni kell a fent leírt fokozatosság betartására.

Elpusztítja a bélparazitákat és méregtelenít
Természetes antibiotikum és parazitaellenes hatása mellett ez a fűszer csökkenti a gyomorban történő erjedési folyamatokat. Fertőtlenítő hatását fokozhatjuk, ha gyömbérrel, korianderrel vagy kurkumával társítjuk. Méregtelenítőként azért is használják, mert növeli a vizelet elválasztást és a bőrfelszín kapillárisainak átmérőjét, így elősegítve a verejtékezést. Adjunk egy késhegynyi feketeborsot egy csésze forró bazsalikom-, menta- vagy kakukkfűteához. Kis kortyonként fogyasszuk.

Vérnyomáscsökkentőként is hat
Kifejezetten jótékony hatással van a magas vérnyomásra a fekete bors, ezért érdemes az étkezések során az ételbe becsempészni ezt a fűszert. Értágító hatásának köszönhetően pozitívan hat a nemi vágyra és teljesítőképességre is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Korona torta
  2016-04-12 12:35:07, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Kitüntetés torta
  2016-04-12 12:33:45, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Kiskert torta
  2016-04-12 12:33:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Szép kagyló torta
  2016-04-12 12:32:12, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Hófehérke 7 törpe torta
  2016-04-12 12:31:22, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Horoszkóp torta
  2016-04-12 10:57:43, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 700 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4442
  • e Hét: 21109
  • e Hónap: 52595
  • e Év: 257296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.