Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/47 oldal   Bejegyzések száma: 469 
Kékpávás torta
  2016-03-31 21:44:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Gyönyörű vártorta
  2016-03-31 20:27:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Fürdőfertőzés elkererülése
  2016-03-31 17:03:26, csütörtök
 
  Legyen akár nyugtató és gyógyító termálvíz, frissítő úszás, a fürdő az egyik legjobb program kicsinek és nagynak, egyedülállónak és családoknak egyaránt. A közös medencék használata azonban sok, arra érzékeny ember számára legalább akkora veszélyt is rejt, mint amennyi élvezetet ígér.
Nőgyógyászati fertőzés, bőrbetegség, fülfájás, szemgyulladás - a mindannyiunk által jól ismert problémákat baktériumok, gombák és élősködők okozhatják a strandon, az uszodában és a termálfürdőben. Néhány egyszerű szabály betartásával azonban minimálisra csökkenthető a fertőzés veszélye.

Sérülésekkel ne
Az egyik ilyen, hogy lehetőleg semmilyen sérüléssel nem szabad strandra, uszodába vagy termálfürdőbe menni. Nemcsak a nagyobb sebekkel kell vigyázni, hanem a kisebbekkel is, például ha valaki elvágta az ujját, lehorzsolta a térdét. Ha valakin nincs sérülés, akkor is nagyon fontos, hogy úszás vagy fürdőzés után alaposan és rendszeresen szappannal és folyóvízzel tisztálkodjunk, így megelőzhetjük, hogy a kórokozók megtapadjanak a testünkön.
Használjuk a zuhanyt és a lábmosót

A hideg vizes medencéknél nem elsősorban a víz okozza a problémát - hiszen azt fertőtlenítik, és a klór elpusztítja a kórokozókat - hanem a medence partja, a strand kövezete és a zuhanyzó. Mindezek miatt is nagyon fontos a lábmosó használata, hiszen ez megakadályozza, hogy kosz kerüljön a medencébe és fertőtleníti a lábat. A zuhanyozóban ajánlott papucsban beállni a víz alá.

A víz ne kerüljön a szánkba
A meleg vizes medencékben egy ideig életben marad minden baktérium és vírus, sőt - ha szerves anyagok is kerülnek a 30-38 C fokos vízbe - akkor a baktériumok gyorsan el is szaporodnak. Az ilyen baktériumok vagy vírusok a lenyelt vízzel hasmenést okozhatnak, ezért kell nagyon vigyázni, hogy a víz ne kerüljön a szánkba. Vírusos fertőzéssel adjuk tovább a szemölcsöt is, melynek különleges fajtája az uszodaszemölcs, mely nagyon könnyen terjed. Vírus okozza a kötőhártya gyulladást is, melynek tüneteit gyakran keverik össze a klór okozta szemirritációval.

Cseréljük le a fürdőruhánkat
A termálvizeket fertőtlenítik, de ha valaki nem vigyáz, itt is könnyen összeszedhet valamit. Elég egy kicsit felborult belső egyensúly és egy felelőtlenül használt illemhely, és máris hüvelygombával térhetünk haza. A fertőzés tünetei az égő, viszkető nemi szerv és a szokatlan hüvelyi folyás, melyekkel jó minél előbb nőgyógyászhoz fordulni. A gombát hölgyek tejsavas intim mosakodók használata és mellőzött vécéülőke révén tudják elkerülni. A nedves fürdőruhát a medence használata után mindig cseréljük szárazra, menstruáció alatt pedig, ha lehet, tamponnal se menjünk fürdeni.
Nincs félnivalónk, ha betartjuk a higiénés szabályokat

Mindig hordjunk papucsot, zuhanyzáshoz is, úszáshoz úszószemüveget!
Az illemhelyet óvatosan használjuk, és erre tanítsuk meg a gyerekeket is!
A gyerekeket ne hagyjuk meztelenül a strandon, főleg a kislányokra adjunk fürdő bugyit vagy úszópelenkát!

Minden strandolás után érdemes alaposan lezuhanyozni.
Sérült, sebes bőrrel ne menjünk strandra: a seben keresztül észrevétlenül különféle kórokozók támadhatják meg a szervezetünket!
Ha betegnek érezzük magunkat, vagy le van gyengülve az immunrendszerünk, kerüljük az uszodát és a strandot, mert nagyobb eséllyel szedünk össze pár várakozó kis kórokozót!
Forrás: termalfurdo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Hormonegyensúlyért - természetese ételekkel
  2016-03-31 12:35:27, csütörtök
 
  Mit igyon reggel, délután és este a hormonjai egyensúlyának érdekében

Fogyasszon:


- Elegendő tiszta fehérjét ( diófélék, bab, magvak, tojás és vadvizi halak)
- Egészséges zsírt ( nyers vaj, avokádó, kókuszolaj és olajos magvak)
- Mindenféle sötét zöld zöldségeket és pár színeset is ( brokkoli, spenót, káposzta, kelkáposzta, paprika, répa, hagyma, paradicsom és még sokan mások)
- Gyógyító hatású fűszereket és gyógynövényeket ( kurkuma, fahéj, gyömbér, fokhagyma, kömény)

Amellett, hogy az étkezés általi hormonszabályozás ajánlott, az is ajánlott, hogy mindezt ivással érje el.

Alisa Vitti ezt a három egészséges, hormon egyensúlyozó italt ajánlotta minden nő számára az hormonegyensúly eléréséhez:

Kezdje a reggelét egy pohár meleg vízzel a reggeli előtt.
Miért?
A reggel elkezdésének mikéntje nagyon fontos, egy pohár meleg citromos víz az alábbi sokáig tartó jótékony hatást adhatja napközben:

1. Mivel gazdag C-vitaminban , ezért megvédi a testet a betegségekkel szemben azzal, hogy felturbózza az immunrendszert.
2. A citrom pektin rostot tartalmaz, aminek erős antibakteriális tulajdonsága van.
3. A citromos víz segíti kiegyensúlyozni a pH értéket.
4. Segít kimosni a szervezetből a káros méreganyagokat.
5. Elősegíti az emésztést.
6. Megelőz többféle fertőzést és betegséget.
7. Segít kezelni a megfázást és az influenzát
8. A gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően csökkenti az izületi és az idült izületi gyulladás fájdalmait.
9. A citromos víz a benne található káliumnak köszönhetően jót tesz az agy működésének.
10. Fiatalon tartja a bőrt, mivel megelőzi a ráncok kialakulását.

Mindezeket jól megértve fogyasszon meleg, citromos vizet minden reggel, mivel hosszútávú segítséget nyújt az egészségének.

Málnalevél tea késő délután

Miért?
A málnalevél rendkívül jó gyógynövény a hormonok kiegyensúlyozására és az energiaszint növelésére, emellett pedig elképesztően hasznos a várandós nők számára:

Elsőként a vitaminok és ásványi anyagok, amiket tartalmaz elengedhetetlenek egy várandós anyuka és babája számára. Gazdag A,C,E és B-vitaminban, kálciumban, vasban, mangánban, magnéziumban és káliumban.

Ráadásként enyhíti a reggeli rosszullétet és csökkenti a fájdalmat szülés közben és után is.

Emellett elősegíti a bőséges anyatej termelést is.

Persze ez a gyógytea nem csak várandós nők számára hasznos, hanem mindenki más számára is. Minden bizonnyal ön is fogyasztani fogja az alábbi jótékony hatásai miatt:

- Kikúrálja a megfázást ( beleértve a tüneteket is, mint a fájó torom és a köhögés)
- Kezeli a hasmenést
- Gyógyítja az aknét
- Csökkenti a vércukorszintet

A málnalevél tea elkészítése nagyon egyszerű, adjon 1 teáskanál málnalevelet forró vízbe, hagyja ázni letakarva 5-10 percig, majd igya meg. A várandós nők számára ajánlott pár mentalevél hozzáadása, ami enyhíti a hányingert a terhesség korai szakaszában.

A várandós nők számára három bögre elfogyasztása naponta teljesen biztonságos.

Arany tej lefekvés előtt. Mit tehet önért ez a csodálatos ital?
Amint észleli magán a megfázás, influenza vagy egyéb betegségek tüneteit, készítse el az alábbi Arany méz keveréket és fogyassza ezen a módon:

Hozzávalók:
- 100 gramm nyers méz
- 1 evőkanál kurkumapor

Elkészítése:
Keverje össze az egy evőkanál kurkumaport a 100 gramm nyers mézzel alaposan és tegye egy üvegtálba.

Amint észleli a megfázás tüneteit:
Első nap- Vegyen be egy fél evőkanállal minden órában napközben.
Második nap- Vegyen be egy fél evőkanállal minden második órában napközben.
Harmadik nap- Vegyen be fél evőkanállal 3 alkalommal napközben.

Az arany méz keveréket addig tartsa a szájában, amíg az el nem olvad. Sokaknak sikerült megelőznie a megfázást gyógyszerek és különféle bogyók nélkül ennek a keveréknek köszönhetően.

Az arany méz keverék a légzőszervi betegségek kezelésére is használható az alábbi adagolásban : fogyasszon fél evőkanállal naponta háromszor egy héten keresztül. Adhat hozzá kókusztejet vagy teát is.

Emellett a súly megtartásában is segítséget nyújthat ez a keverék mivel segíti a zsír anyagcseréjét.

Az idült izületi gyulladásra és a reumás izületi gyulladásra is használható a gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Vírusölő ételek
  2016-03-31 12:18:47, csütörtök
 
  A 10 legjobb vírusölő étel, ami segít egész évben egészségesnek maradni:


1) Citrom már réges régóta ismert megfázás és influenza gyógyír és bizonyított, hogy ez a citrusféle 15 különböző típusú vírusülő anyagot tartalmaz. Ajánlott a friss citromlé fogyasztása az influenza szezon kezdetén, mivel ez a legjobb forrása az vírusölő anyagoknak és persze a C-vitaminnak.

További ételek, amik ismertek arról, hogy vírusölő anyagokat tartalmaznak:

A vírusölő aktivitás koncentrációja milliós nagyságrendben mérve
2) Dió 1,375,300 ( 4 féle anyag )
3) Gránátalma 752,000 ( 2 féle vírusölő anyag)
4) Kókuszdió 739,884 ( 4 féle anyag)
5) Tealevelek 714,946 ( 18 féle anyag)


További remek ételek, amik erős vírusölő tulajdonsággal rendelkeznek :

6) Shiitake gomba
Ez az egyik legjobb forrás, mivel tele van minőségi tápanyagokkal és magas a vírusölő tulajdonsága is, kutatások bizonyítják, hogy a shiitake gombában legalább 11 beazonosított anyag találhható, ami megakadályozza a vírus továbbterjedését az egészséges sejtekben.

7) Fokhagyma
A fokhagyma mindenki számára melegen ajánlott, aki meg akarja védeni magát a megfázás és az influenza vírusaival szemben. A fokhagyma rendszeres fogyasztása akár 64%-al is csökkentheti a vírusok megjelenését a szervezetben, emellett pedig akár 70%-al csökkentheti a tüneteket, ha ön már megfertőződött a betegséggel.

8) Bókafű
Ez a gyógynövény amit népszerű kínai csirke leves alapanyag remek vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik. A házikészítésű húsleves, ez a tradicionális otthoni gyógyír a megfázás ellen tényleg hatásos!

9) Almabor ecet
Az almabor ecet remek vírusölő,gombaölő, fertőtlenítő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik és bizonyítottan megöli a bacilusok 98%-át és még a rákos sejtek megölésére is alkalmas lehet. Adjon 2 evőkanál almabor ecetet és 1 evőkanál mézet egy pohár vízhez és fogyassza a keveréket naponta kétszer a megfázás és az influenza tüneteinek enyhítése érdekében.

10) Tengeri moszat
Mindegy, hogy nyersen vagy szárítva, a tengeri moszat remek vírusölő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett az egyik legjobb növényi forrása a kálciumnak és még számos más elengedhetetlen ásványi anyagnak, mint például a jódnak, a vasnak és a magnéziumnak.
Forrás : drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Apró fehérvirágos torta
  2016-03-31 08:25:31, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Repülőszőnyeges Aladin torta
  2016-03-31 08:23:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Aladin lámpása torta
  2016-03-31 08:21:04, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Szülinapi torta
  2016-03-31 08:19:40, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Emlékezés úszó mécsesei keleten
  2016-03-31 08:15:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyertyák-mécsesek  
     2/47 oldal   Bejegyzések száma: 469 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 469 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1081
  • e Hét: 25972
  • e Hónap: 57458
  • e Év: 262159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.