Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Tolvajok generációja?
  2013-10-08 02:16:28, kedd
 
  A Metropol c. lap (Soros Gy. lapja) hasábjain megjelent Frei Tamás írása Nizzából "Tolvajok generációja" címmel


Provokatív és az idősebb generáció ellen hangulatot keltő írásában megemlíti, hogy főleg Nyugaton a fiatalabb generáció tudatába egyre mélyebben rágja be magát a "tolvaj-generáció" kifejezés.
Tolvajok a mai 60-100 évesek, és a már éppen nyugdíjasok is, vagy akik pár év múlva lesznek azok.

Ők lopták el a mai fiatalok jövőjét, szerinte ez a legszerencsésebb generáció, mert nem rázta meg az életüket háború, és évtizedekig fognak még a mai fiatalok hátán élősködni.
Élősködni!!!

Tény, hogy vannak, akik próbálnak békétlenséget szítani a generációk között.

Nemrégiben az ATV Start Plusz műsorában egy Kiss Zoltán nevű, túltáplált kinézetű blogger tette próbára a nézők türelmét, és vélhetően a széket is, amin ült. Ő radikális nyugdíjcsökkentésért harcol, mondván, hogy a mai nyugdíjasok felélik a jövő erőforrásait, és azt is nehezményezte, hogy nem halnak meg időben (!!!).
Emellett léteznek olyan szakértők, akik teljesen egyoldalú kimutatásokkal és érvelésekkel szintén az idősebb generáció ellen lobbiznak.


Nekik üzenem a következőket:

Nemrég halt meg Vaclav Havel, aki az 1968-as Prágai Tavasz nevezetű mozgalom egyik élharcosa volt. Ezt a ,,prágai tavasz"-t tiporta el 1968 augusztus 20-án - a szovjetekkel közösen - a magyar néphadsereg páncélos alakulata. Ezeket a sorköteles kiskatonákat azután tartalékos állományba helyezték és 50 éves korukig bármikor mozgósíthatóak voltak akár a lengyelek felkelésének leverésére... stb. Ők már mind meghaltak... a hozzátartozóiknak, pedig soha nem volt ünnep augusztus 20-a!

Ez a korosztály valósította meg az un. Új gazdasági mechanizmust 1968-tól kezdődően - gebinben.

Erről is mélyen hallgatnak a közgazdászok és a történészek. Ráadásul, az általam tisztelt Kun Miklós történész megírta a Prágai Tavasz történetét és a könyvének egyik ismertető videójában azt nyilatkozta, hogy az egyetlen nép volt Kelet-Európában a cseh, amelyik 1968-ban kísérletet tett a szocialistának nevezett gazdasági és politikai rendszer reformjára...

Ezt a fajta történelmi csúsztatást NEM HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL!!!



Annál is inkább NEM, mert az 1968-as új gazdasági mechanizmust megvalósító magyar munkásnak és parasztnak köszönhető, hogy Magyarország a legvidámabb barakk lehetett ebben az un. szocialista táborban!!! Ennek a nemzedéknek az önfeláldozó munkálkodásának lehet köszönni a VALÓDI MAGYAR MEGMARADÁST és mindazt, ami előkészítette az 1990-es rendszerváltozást.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=95912&n=furaila&blog
_cim=Új gazdasági mechanizmus - gebinben, parasztság, munkásság



http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=95911&n=furaila&blog
_cim=Az új gazdasági mechanizmus - gebinben, társadalombiztosítás
Társadalombiztosítás az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS idején (1970-1980-as évek)


A társadalombiztosítás, vagyis: egészségügyi biztosítás, meg nyugdíjjárulék fizetése csak jogviszony után járt a munkát végzőknek. Azért volt oly fontos, hogy legyen ÁLLAMI CÉGNÉL (termelőszövetkezetnél, illetve vállalatnál) munkaviszonya minden aktív korú munkavállalónak, mert a betegbiztosítást és a nyugdíjjárulékot az a cég fizette utánuk.

Ebből következik az a NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, hogy ez a korosztály, melynek tagjai az 1960-as években vált munkavállalóvá és arra kényszerült, hogy a 2. illetve a 3. gazdaságban dolgozva keresse meg a MEGÉLHETÉSRE VALÓT, ez után a munkája után nem fizethetett sem egészségügyi biztosítást, sem nyugdíjjárulékot.
Következésképpen, ez a korosztály - 2008-tól kezdődően nyugdíjba vonulva - ha ilyen (ön)kizsákmányoló életvitel után még megélte ezt a kort, minimál-nyugdíjra lesz ítélve.
Vagy még arra sem, mert teljességgel kiürítette a Gyurcsány-kormány a nyugdíjalap kasszáját is. Azért is volt oly sürgős nekik az egészségügy gyors átalakítása, hátha a tömegesen ellátatlanul maradók meghalnak közben és ,,megoldódik" a fizetésképtelenség problémája...

Bóna Mária Ilona
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 107 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1084
  • e Hét: 4612
  • e Hónap: 13216
  • e Év: 49157
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.