Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Emlékezzünk szeretteinkre
  2013-11-01 18:26:40, péntek
 
  Lelkünkben megtisztulva, szívünkben a szeretet lángjával, az emlékezés palástjába öltözve, induljunk el a temetőbe. Virágokkal, koszorúval, gyertyákkal, és mécsesekkel rójuk le kegyeletünket a sírok előtt. Emlékezünk szeretettel, hálával az együtt eltöltött időkre, legyen kísérőnk a bocsánat kérés, a megbocsátás, ha elkéstünk vele...
A temetők ilyentájt virágruhát öltenek magukra, melyet a szürkületben az örök világosságot jelképező lángnyelvek tesznek még színesebbé. Ezen a napon az előre mentekért szól a harang.
De! Vajon hányónknak jut eszébe a háború óta meg nem született hatmillió kis lélek, akiket életre hívott egy szerelmes pillanat, vagy egy meggondolatlan futókaland, és bár esélyt kaptak, de életet már nem...
Nem hallotta senki a kacagásukat, a sírásukat, és a botladozó lépéseiket sem láthatták. Nem tudni mi lett volna belőlük, munkás, értelmiségi, vagy miniszter, netán világhírű tudós. Egyet tudunk, EMBEREK!

Gyújtsunk egy szál gyertyát, mondjunk egy imát, értük, a meg nem születettekért!

Néhány jó tanács a meghitt pillanatokra:
Vigyünk magunkkal gyufát, mert más sírról nem szabad lángot kérni, mert az a lélek nyugtalanná válik.
Vegyünk magunkhoz egy szál rozmaringot, mely megvéd a kóborló szellemektől, így nem viszünk haza magunkkal ,,vendéget".
Ilyenkor nagyon sok lélek kering a sírok felett. Kérjük meg a hazavezetés angyalát, ölelje át, és vezesse haza őket.
Amennyiben az otthonunkban mégis kellemetlenül éreznénk magunkat, mert hívatlan vendéggel érkeztünk meg, ismét hívjuk a hazavezetés angyalát, és így szóljunk hozzá!
- Hazavezetés angyala jöjj, hívlak Téged! Kérlek, vezesd haza ezt az eltévedt lelket a fénybe, az ő otthonába.
Majd kérj számára nyugalmat, ekképpen:
- Adj Uram örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjen neki, nyugodjon békében, Ámen.
Tiszteljük meg szeretteinket, az emlékezés lángja mellett, ne hallgassunk háttérzenét, és ne nézzünk tévét, csak Rájuk gondoljunk...
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Vadóca
  2013-11-01 18:22:40, péntek
 
  Vadóca





Kislányomat hívtam így két és négy éves kora körül.

Nagyon próbás időszaka volt ez az ő kis életének.

Sok élethelyzettel most találkozott úgy, hogy a kis értelmével felfogta annak jelentőségét, de mivel hátrányban érezte magát, sokszor fellázadt, s az ingerültségét durvasággal vezette le.

Vak gyereket nevelni, egyáltalán fogyatékkal élő gyermeket nevelni nagyon nehéz feladat.

A szakember, akitől segítséget kértem, elmondta, hogy a mi helyzetünk annyival is nehezebb, hogy ugyan a kisebb a látó, mégis, neki kell nagyobbnak lenni, s ez aránytalanul nagy terhet ró a gyermekre, szülőre egyaránt. A gyermek nehezebben alkalmazkodik, de sok-sok türelemmel, szeretettel túljutunk ezen az időszakon.

Marika haragjában sokszor nekiment Jánoskámnak. Nyilván, tudat alatt, vagy tudatosan, de őt okolta a nehézségeinkért, nem akart nagy lenni, ezt a szerepet a bátyjának szánta. Mégis, ő volt az, akinek látóként több feladat jutott, akitől látóként talán helytelenül, de többet követeltem, akire kevesebb figyelem jutott. Azért mondom, hogy talán, mert Jánoskával szemben is magasra emeltem a lécet, de ezek nem látványos, hanem a mindennapi élet velejáróival való tanulások voltak. Azt gondolom így utólag, hogy talán nagyobb türelemmel tanítgattam Jánoskámat. Maya joggal érezhette, hogy a második helyre szorult.

A mai eszemmel sok mindent másként tennék, de ezért tudatosan nem forgatnám vissza az idő kerekét.

Egyik nap nagyon kiborultam. Kicsi lányom kis fiamat aznap egész nap üldözte, bántotta, igazi kis boszorkányként viselkedett. Felkaptam Bagyi babát, és tehetetlen dühömben rácsaptam kettőt a fenekére, s jól összeszidtam.

Hát az én kislányom lelkileg teljesen összetört! Zokogott, ráborult a babájára, puszilgatta, vigasztalta, ölelgette, simogatta, szóval, volt égszakadás, földindulás, jajgatós baba-bánat.

Megsajnáltam szegény kislányom, s nem telt el öt perc, a karomban volt a babájával együtt, s nagy nehezen megvigasztalódott.

Ettől a pillanattól kezdve, ha elszakadt nálam a cérna, csak annyit kellett mondanom: majd jól kifenekelem a Bagyit! - s a kislányomnak mindjárt helyreállt az esze kereke.



 
 
0 komment , kategória:  Szeretett könyv  
Bagyi
  2013-11-01 18:18:00, péntek
 
 





Gyereklányként sohasem hordtam nadrágot, az fiú viselet volt. Annyira belém lett nevelve, hogy felnőve sem váltam nadrágossá, csak a negyvenes éveim körül kezdtem hordani. Igen kényelmes viselet, ennek ellenére szoknyában van igazán komfortérzésem.

Maya ruhás kislány volt, kora tavasztól késő őszig szoknya, télen, hidegben nadrágviselete volt.

Kompromisszumot kellett kötnöm a lányos, és fiús viselet között, mert Mayai igazi sárbatoppantó ördögfióka volt, aki bárhol, bármikor képes volt leülni, elábrándozni az élet dolgain.

(Volt rá eset, hogy a Blaha Lujza téri aluljáró lépcsőjén ült le, s a sürgetésemre csak annyit mondott: Ne zavarj, kérlek, most gondolkodom!) Lányos neveléséhez tartozott a baba.

Rengeteg babája volt, két éves korára talán harmincat is meghaladta a számuk.

Születésnapot ünnepelni mentünk Gödöllőre a szüleimhez.

Édesapám fogadott bennünket, édesanyán a városban volt, Maya születésnapi tortájáért ment.

Maya papa szemefénye volt: kölcsönös imádattal lógtak egymáson. Maya első szava nem mama volt, hanem apapa. Ez is mutatja, mennyire szoros volt az ő kapcsolatuk.

Papa bevezette Mayait a szobába. A kiságyban egy nagy, szőke hajú játék baba feküdt.

Mayának akkorára kerekedett a szeme, mint egy teniszlabda, s elhalóan csak annyit sóhajtott: Bagyi.(Bagyi, azaz nagyi- az édesanyámat szólította így).

A babával csak annyi gondunk volt ekkor, hogy akkora volt, mint ő maga, de puha párnateste kiválóan szolgálta a pihenését, játékot. Egy pillanat alatt örök szerelem szövődött Bagyi baba, és lánykám között.

Bagyi a mai napig meg van. A többi babát elajándékoztuk, de Bagyi örök.

Ha gondja, baja van lánykámnak, a mai napig Bagyi a vigasztaló.

 
 
0 komment , kategória:  Szeretett könyv  
November
  2013-11-01 12:49:11, péntek
 
  Csokonai Vitéz Mihály:
November


Eljött már november didergő hónapja,
Hideg szele a fák ágait megcsapja.
Meghalva elhullnak a sárga levelek,
Játszadoznak vélek a kegyetlen szelek.
Az ajtónál álló télnek hideg zúzza
A zöld ligeteket s mezőket megnyúzza.
Hideg eső csorog, csepeg egész éjjel,
A fázékony Auster havat is hány széjjel.
A borongós égnek sűrű felhőzése
Házba zárt szívünknek kedvetlenedése..."
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Egy kicsiny napsugár
  2013-11-01 12:48:04, péntek
 
 

"Ti vagytok a világ világossága."
( Máté 5 : 14 )

Kicsi gyerekek gyakran félnek, ha sötét van. Ha le kell menni mondjuk a pincébe szenet felhozni, kis lámpát vagy gyertyát kell vinni, hogy lássunk. Milyen jó, mikor a vödör szénnel, vagy mással ismét világosságra érünk fel. Mindnyájan örülünk, ha körülöttünk világosság van. Egy gyertya csak kis fényt ad, mennyire örülünk azonban, ha sötétben nekünk világit. A jó Isten tudja,hogy szeretjük a fényt,sőt szükségünk van rá,ezért világító testeket teremtett. Egyik ilyen fényforrás a Nap. Ha az égboltról süt ránk,örülünk. Erős fényt sugároz,azonkívül melegít is. Sokkal jobban tetszik nekünk,ha napsütés van,mintha sötét,felhős az ég és esik az eső. Egy komor esős napon, betegen feküdt ágyában egy kislány. Nagy fájdalmai is voltak, ettől olyan borús, szomorú lett a szíve,mint a kinti idő. Anyu sem ért rá vele játszani, vagy valami szépet mesélni. Egyszer csak csöngettek, egyik barátnője jött el hozzá. Azonnal felderült a beteg kislány arca, amint barátnőjét meglátta. Egy szép képeskönyvet mutatott neki és elmesélte hozzá a történeteket is. Mindjárt jobban érezte magát. A látogatás ennek a beteg kislánynak olyan volt, mint egy kicsiny napsugár, a szívét megörvendeztette. Ti is lehettek ilyen kicsiny fénysugarak , fények ebben a világban.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2955
  • e Hét: 8645
  • e Hónap: 15017
  • e Év: 65808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.