Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Női focista voltam
  2016-06-23 16:59:14, csütörtök
 
  NŐI FOCISTA VOLTAM...

http://furaila.xfree.hu/272059

*
,,"A nyaralásból visszajöttünk Pestre, ártatlan-őszinte örömmel borultam ,,anyukám" nyakába.
- Anya, én olyan boldog vagyok! Megismertem és megszerettem egy fiút az úton. Pedig, már azt hittem, hogy ez nem történhet meg velem soha többé!
Az a ,,gondos-szülőkép" élt bennem tíz napig, amilyennek mutatták magukat búcsúzkodáskor a Nyugati Pályaudvaron.
- Megbolondultál? Megmondtuk, hogy neked nem a szerelmen kellene, hogy járjon az eszed!
Mondta, miközben ellenségesen lefejtette az ölelő karomat magáról.
Majd elsietett a dolgára.
*
Legszívesebben szedtem volna a kis cókmókomat és ki sem csomagolva, azon mód útra-keltem volna megkeresni újdonsült szerelmemet. Lehet, hogy a szüleivel él? Hogyan fogadtat el velük? Meg aztán, nekem nem lett volna elég, hogy elfogadjanak.
Nekem egy olyan helyre lett volna szükségem azonnal, ahol befogadnak!
*
Ma már tudom, hogy nekem ki volt nézve az a fiú, aki nem jöhetett velünk. Én meg visszajövök fülig szerelmesen - másba!
No, ez az, amit nem tűrhettek valami miatt!
*
Kisírt szemekkel mentem hétfőn dolgozni, és egyáltalán nem úgy néztem ki, mint aki a pihentető szabadság után van.
A nagy Sötét Árnyék (Kovács László III/III-as titkos szolga) ismét leadhatta a drótot, mert hamarosan hivattak a személyzetire, majd a szakszervezeti titkár is ,,elbeszélgetett" velem.
*
A lényeg: kifejezetten felszólítottak, hogy szakítsak a nálamnál hat évvel fiatalabb fiúval!
- Ne tegye tönkre az életét! - mondta a szakszervezeti titkár.
*
Ennek ellenére még találkozgattunk, és nagyon-nagyon jól éreztem magamat vele. Bizony, még olyan programokra is meghívott, amelyiken csak a fiú barátai voltak ott.
Mondták:
- ,,...te női focista vagy és ezért jöhetsz velünk a meccsekre is..."
*

Valóban, akkor már az Építők SC leigazolt játékosaként hetente kétszer foci-edzésekre jártam.
Ez úgy kezdődött, hogy volt a vállalatnak egy (fiú)labdarúgó szakosztálya, amit meg akartak szüntetni, mert szétszéledtek a fiatalok, mert mindenki fusizott meg GMK-zott a napi 8 órai munka után, és a telepet is be akarták zárni.
*
A gondnok meg állás nélkül maradt volna. Addig panaszkodott, míg rá nem álltam arra, hogy segítek neki egy női foci csapatot összehozni... Hát, ha nehezen is, de sikerült és működött is legalább egy bajnokság idejéig.
*
Ez a 15 éves-kori ipari tanulói igazolványképem volt kéznél és ezt adtam oda hirtelenjében.

http://s9.images.www.tvn.hu/2016/06/23/17/04/www.tvn.hu_
4c7e807c5b421678f265831fb44b4309.jpg

Ekkor már tíz évvel voltam idősebb és valójában ilyen voltam akkoriban:

http://s9.images.www.tvn.hu/2016/06/23/17/03/www.tvn.hu_
ae2bf08a00fab608f1fc9dd58f444a84.jpg

*
Amikor a Feminával játszottunk, a srácok kijöttek nekem- vagyis a csapatomnak drukkolni... Sajnos, akkor velük volt az a fiú is, akit kinéztek nekem anyáék és ezért nem vártak meg a mérkőzés után. Ő nem szerette a lányokat és nem érezte jól magát ott, ahol nő is volt a társaságban...? Főleg, ha az sikeres is volt valamiben!
Nagyon rosszul esett és rosszat sejtettem ismét.
Valósággal belebetegedtem. Felment a lázam és csak feküdtem. Nagy nehezen elmentem az orvoshoz és ,,hazafelé" betelefonáltam egy utcai fülkéből a munkahelyemre, hogy betegállományban vagyok.
*

És akkor egyszer csak csöngettek... Ott állt a kapuban mind a négy srác. Valamelyik egy virágcsokrot szorongatott a kezében.
Ezt az ablakból láttam, amikor apu kinyitotta a kaput, hogy megnézze ki csöngetett. Én még olyan gyorsan nem öltöztem át pizsamáról, mint akkor. És még jókor, mert apu azzal jött be, hogy:
- Valami huligánok keresik a lányt.

Bizony, anyu is megnézte őket és nem akart kiengedni.
- Majd én megmondom nekik, hogy beteg vagy" - mondta.

,,Na még csak az kéne!" - gondoltam magamban és már szaladtam is ki, hogy betessékeljem őket.
*
Olyan aranyosak voltak a bumszli orrú cipőjükben, a baromi-szélesen lifegő szárú trapéz nadrágjukban és a hosszú hajukkal, hogy legszívesebben a nyakukba ugrottam volna.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=569572&sort=
*
Nem tettem, mert féltem az örömömet kimutatni... Féltettem a barátságot, ami ezekhez a fiúkhoz fűzött és legfőképpen a szerelmemet..."
*
Nagyszerű volt velük kimenni a bajnoki mérkőzésekre, mert amikor gólt rúgott a csapatuk, akkor felugorva átölelkezve örültek neki. Volt, hogy fogalmam nem volt arról, hogy most milyen helyzet is volt, ami ekkora örömujjongást váltott ki belőlük. Lényeg az volt, hogy minden alkalommal átöleltek és úgy ugrándoztak velem...
*
Boldog voltam életemben először...
*
(Részlet a Vendégkönyv c. könyvből)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Foci EB 2016 képei
  2016-06-23 11:36:15, csütörtök
 
  FOCI EB 2016 képei: http://furaila.xfree.hu/272054
*
Ezek a drukkerek, akik meg tudják fizetni a kocsmákban a sörözés közbeni drukkolást jó fogyasztó polgárai az EU-nak. Tartok attól, hogy ők soha nem lesznek az önhibájukon kívüli lecsúszottakkal, a kisemmizettekkel együtt-érzők!
*
Azonban, mégis örülök annak, hogy magyarként drukkolnak és büszkék a magyarságukra!!!
*
Még akkor is értékelni kell ezt, ha "csak" egy foci bajnokság erejéig tart ez az öröm és büszkeség! Valahol mindent el kell kezdeni!
*
Ez egy nagyon ígéretes kezdet!!!
*
Az lelketlenítés évtizedei után, talán ez a foci EB-s szereplésünk közelebb hozza egymáshoz lelkileg az embereket és megtanulunk újra LELKESEDNI.
*
Kell is a lelkierő, hiszen az az egyetlen kohézióerő, ami garantáltan megtart, összetart és nemzetté kovácsol egy népet!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megmondom az őszintét a fociról és a tanévzáróról
  2016-06-23 09:34:56, csütörtök
 
  MEGENTS MEGMONDOM AZ ŐSZINTÉT A FOCIRÓL ÉS AZ ISKOLAI TANÉVZÁRÓ BIZONYÍTVÁNY-OSZTÁSRÓL...
*
- Olvasom, hogy nyári napforduló van! És ez mekkora esemény itt a facén!!!! Én meg azt gondolom, hogy: "na és akkor mi van?".
*
- Olvasom, hogy a szírek így, meg amúgy és ez milyen veszélyes ránk, meg Európára nézvést... Erre is azt gondolom, hogy: "na és akkor mi van?".
*
És még mást is gondolok, de azt nem írhatom ide, mert nem publikus!
*
De ez nem is lenne nagy szám, ha nem csinálnának ebből is politikai pankrációt a pártok képviselői!!!
Köztudott, hogy forrong a pedagógus társadalom. Ilyen forrongás közepette kell a gyermekeknek tanulniuk az iskolákban!
*
Van iskola, ahol a vezetés a baloldalinak mondottaknak elkötelezett, van, ahol a jobboldalinak mondottaknak... és megy a presztízsharc a két tábor között, miközben muszáj tanítani, nevelni és stb... A tantestületek egy része már belebetegedett ebbe az egészbe, míg az ifjabbak megpróbálják tartani a "frontot" és népünnepélyt rendeznek folyton-folyvást, így kötve a tanulókat az iskolához és az iskola által képviselt kultúrpolitikai irányzathoz.. Ezzel megfosztják a tanerőket és tanulókat, valamint .családjaikat a kiegyensúlyozott magánélettől!
*
De most nem is ez a legfontosabb, amiről írni szeretnék! Most sokkal inkább foglalkoztat egy újfajta szülői hozzáállás...
Köztudott, hogy a szünidő csak a tanulók számára kezdődik meg jun. közepén, mert a tanároknak még egy hetük un. bejárós hét, amikor megtartják az osztályozó konferenciát, kitölthetik a bizonyítványokat, amit egy un. tanévzáró ünnepélyen átadnak tanítványaiknak. Ugye nem kell hangsúlyoznom, hogy ez milyen izgalmas mozzanata volt mindig is diákéveinknek... - mostanáig!!!
*
Mostanában, nem nagyon érdekli a szülőket gyermekük bizonyítványa.,,. Olyannyira, hogy betelefonáltak az iskolába, hogy nem mennek be a tanévzáróra és a bizonyítványt is csak akkor vennék át, ha van mellé valamilyen dicséret, vagy ajándék...
*
Az történt, hogy amiért az iskolai vezetést hidegen hagyja ez az újkeletű focimánia, pont akkor tartja a tanévzárót, amikor a magyar válogatott oly fontos mérkőzést játszik!
*
Évtizedek óta zajlik ez a ,,húzd meg ereszd meg" -viszály, és aggodalommal tölt el, mert nekem mindig is fontos volt a nemzeti összetartozás és a közösségépítés, valamint a családi összetartozás erősítése is...
*
Meggyőződésem, hogy a "családi minőség" "társadalmi minőséget" is jelent...
*
De itt és most nem csak erről van szó! Aggódom négy unokám, valamint kortársaik és szüleik, valamint mindannyiunk jövőjéért! Úgy nőnek föl ezek a mai kisiskolások, mint az ádáz ellenséggé váló válófélben lévő szülők gyerekei, akik feje fölött vívják presztízsharcukat az önző felnőttek!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1439
  • e Hét: 4967
  • e Hónap: 13571
  • e Év: 49512
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.