Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A szobanövények egészségéért
  2017-05-25 19:02:36, csütörtök
 
  A legtöbb konyhában megtalálhatók azok az összetevők, amelyekből remek növénytáp és kártevő ellenes riasztó készíthető, így nem kell magas összegeket otthagyni a szaküzletekben.

1. Szüntessük meg a penészedést:
Ha megfigyeljük a növényeink cserepeit, gyakran láthatunk egy vékony penészréteget, ami nincs jó hatással a virágunkra. Első lépésként távolítsuk el a penészes földréteget, majd egy kevés friss földbe, amivel helyettesítjük a kidobott penészes földet, keverjünk egy teáskanál őrölt fahéjat.

Ahhoz, hogy végleg megszabaduljunk a penésztől, a földet rendszeresen meg kell mozgatni, fellazítani, és két hétben egyszer, víz helyett citromlével meglocsolni a virágot, úgy hogy egy pohár vízbe keverjünk bele két evőkanál citromlevet, vagy egy csipet citromsót.

Egyszerűbben is elintézhetjük a penészt, még pedig úgy, hogy egy megtisztított fokhagyma cikket nyomunk a virágföldbe, majd öntözzük meg a növényt. Mikor kiszáradt a föld, vegyük ki a cikket. Ez a módszer mindig bevethető, akár hányszor szükség van rá.

2. A bogarak, kártevők eltávolítása
Erre jó megoldás, ha egy-két gyufát, fejjel lefelé a földbe szúrunk, így az ott élősködő kártevők elpusztulnak, illetve elmenekülnek. Ezután szórjuk meg a földet kevés őrölt fahéjjal is, amelynek illatát nem tudják elviselni a parányi rovarok.

3. Erősítsük a legyengült növényeket
Erre az egyik legjobb készítmény a cukor. Öntözés előtt szórjunk egy teáskanál cukrot a virágföldre, majd öntözzük meg, de két kiskanál cukrot feloldhatunk egy pohár vízbe, majd azzal is megöntözhetjük a virágokat.

Ez a módszert egy hónapban egyszer kell elvégezni, addig folytatva, míg fel nem erősödik a virág. Ha kevés őrölt fahéjat is beleteszünk a cukros vízbe, az még jobban serkenti a növény fejlődését, erősödését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A gyors elalvás módszereiröl
  2017-05-25 16:17:59, csütörtök
 
  Az álmatlanság, nehézkes elalvás manapság népbetegségnek számít és számtalan oka lehet. A leggyakoribb ok a stressz, ami a modern, felgyorsult világunk egyik sajnálatos velejárója. Természetesen 1-2 nehezebb éjszaka még nem jelent azonnal krónikus álmatlanságot, azonban így is megnehezítheti mindennapjait. Az eredmény fáradtság, idegesség, fejfájás, ami végig kíséri következő napját.

A rendszeres nem alvásnak egészségügyi hátrányai is vannak, a fáradtság kihat az érzelmeinkre, agyi kapacitásunkra, de immunrendszerünket is gyengítheti. Több korábbi kutatás is rámutatott arra, hogy a kevés alvás növeli a cukorbetegség, stroke és szívbetegség kockázatát.

Technikák a gyors elalvás érdekében:
Az egyik legnépszerűbb elalvási technika dr. Andrew Weil nevéhez fűződik.

Fújja ki teljesen a levegőt a száján. Csukja be teljesen a száját, majd szívja be a levegőt az orrán keresztül, amíg elszámol 4-ig. Tartsa bent a levegőt 7 másodpercig. Majd fújja ki a levegőt a száján át, közben számoljon el 8-ig. Ismételje addig, amíg el nem alszik.

Ideális esetben gyorsan elalszik és másnap reggel kipihenten ébred, felkészülve az Ön előtt álló napra. Ez a technika a stresszes embereknél is működhet.

s vajon milyen tudományos tény állhat a technika hátterében? Ez a légzési gyakorlat igen erőteljesen lassítja a szívverést, miközben növeli a vér oxigénszintjét, ezáltal hozzásegíti a szervezetet egy ellazultabb, alvás központú állapothoz.

Jóga:
Sokan a jógára esküsznek, ha ellazulásról és gyors elalvásról van szó. A macska-tehén póz segítségével csökkentheti a szervezet stressz szintjét, megnyugtathatja elméjét és elősegítheti a gyorsabb elalvást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7499
  • e Hét: 24166
  • e Hónap: 55652
  • e Év: 260353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.