Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A rezveratrol az évszázad egyik csodája
  2018-09-22 20:41:42, szombat
 
 



A rezveratrolról egyre több csodálatos hírt lehet hallani az utóbbi időben. Az egyik legpozitívabb hatása, hogy rákellenes hatással rendelkezik. A rezveratrol legjobb forrása a szőlő, a szőlőmag és az abból készült kivonat.

A legújabb tanulmányok arról számolnak be, hogy a rezveratrol és a szőlőmagkivonat különösen hatékony lehet a rákos megbetegedések elleni küzdelemben, különösen a vastagbélrákban szenvedőknek, ugyanis nemcsak a gyulladást csökkentik hatékonyan, de a rákos sejteket is elpusztítják. Nagyon jó hír, hogy mind a rezveratrol, mind a szőlőmagkivonat csak és kizárólag a rákos sejteket pusztítják el, míg az egészséges sejteket sértetlenül hagyják.

A rezveratrolról már az is bebizonyosodott, hogy segít megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást és a sztrókot, mindezt erős antioxidáns hatásának köszönheti.

A rezveratrol egy polifenolos antioxidáns, amely nemcsak a vörös szőlőben található meg, hanem jelen van az áfonyában, az eperben, a vörösborban és még az étcsokoládéban is. Amellett, hogy a rezveratrol erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, a szabad gyökök káros hatásait is ki tudja védeni. A rezveratrol megakadályozza a sejtek és az erek károsodását és csökkenti a koleszterin oxidációját. Ez döntő fontosságú a plakk képződésének és a vérrögképződésnek a megelőzésében.

A rezveratrol javítja az inzulinérzékenységet azáltal, hogy fokozza az inzulin-jelátvitelt és csökkenti az oxidatív stresszt a 2-es típusú cukorbetegeknél. A rezveratrol nemcsak javítja a sejtek inzulinra adott válaszát, hanem csökkenti az oxidatív stresszt a cukorbetegeknél. Ez csökkenti a diabétesszel együttjáró egyéb tüneteket és egyéb betegségek kialakulását, például a szívproblémákat, a sztrókot és a magas vérnyomást is.

A rezveratrol javítja az ösztrogén hormon termelését. Erről a hormonról pedig köztudott, hogy segít megvédeni a nők egészségét. A rezveratrol emellett számos öregedésgátló hatással is rendelkezik. Az antioxidáns rezveratrol lassítja a sejtek öregedését, gátolja az abnormális sejtnövekedést és segít a sérült sejtszerkezet kijavításában. És ami a legfontosabb, hogy az antioxidánsokban gazdag és az alacsony kalóriatartalmú táplálékok csökkentik a stressz kialakulásának esélyeit, amely szintén felelőssé tehető az öregedési folyamatok felgyorsulásáért és a betegségek kialakulásáért.
Forrás : [linkhttps://gyogyszernelkul.com/a-rezveratrol-az-evszazad-egyik-csodaja/][/link]
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gyömbérről
  2018-09-22 20:38:15, szombat
 
 



Az agy segítője; gyömbérrel a szklerózis multiplex ellen, az Alzheimer-kór kockázatának csökkentésével és a memória javításával.

Napjaink felgyorsult világában a megfelelő kognitív képességek elengedhetetlenek. Szerencsére a gyömbér kiváló szövetséges az emlékezet serkentésében. Emellett fontos szerepet játszik az agyi oxidatív stresszel és az idegi betegségekkel szemben való védekezésben is.

A gyömbér gyökér egy széles körben használt étel, amely szinte mindenre gyógyír a gyulladástól, a rákon át a cukorbetegségig. Azonban azt tudta-e, hogy az agyfunkciókat is javítja?

Csodagyógyszer
Felhasználhatósága alapján kevés hasznosabb ételt találhatunk. A gyömbért világszerte használják ízletes ételek elkészítéséhez és emellett számos jótékony hatása is van.

A gyömbér az alternatív medicina szerint:
- csökkenti a fájdalmat
- megelőzi a cukorbetegséget
- segít legyőzni a rákot
- megküzd a bakteriális és gombás fertőzésekkel
- csökkenti a gyulladást
- csillapítja a hányingert
- enyhíti a mérgező vegyi anyagok hatását
- kezeli a nem alkohol kiváltotta zsíros májbetegséget
- védelmet nyújt a sugárzással szemben
- javítja a keringést és a szívműködést
- megvéd a stroke kockázatától
- csillapítja a migrénes fejfájást

És a lista itt még nem ér véget. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a gyömbér okosabbá tesz és a neurológiai problémákkal szemben is védelmet nyújt.

Agyserkentő tulajdonságok
A Kutatás alapú komplementer orvoslás című lapban publikált kutatás szerint a gyömbér fogyasztása középkorú nőknél javította a kognitív képességeket. Hatvan egészséges résztvevőnek adtak véletlenszerűen placebót vagy gyömbér kiegészítőt (standardizált 400 és 800 mg-os kapszulákat napi egyszer) két hónapig. Az önkénteseket az első és a második hónap után tesztelték és értékelték a memória és a kognitív funkció szempontjából. Azoknál a résztvevőknél, akik gyömbérkivonatot kaptak, jelentős emlékezet javulás volt megfigyelhető, emellett az agyi oxidatív stressz csökkent.

Egy másik kutatás szerint a gyömbér gyökér segítette minimalizálni a mososodium glutamát (MSG) idegi mérgező anyag hatását. Miután 30 napig napi 4 mg/per testsúly kg MSG-t kaptak hím albínó patkányok, jelentős csökkenés volt megfigyelhető az epinephrin és noprephinephrin hormonok szintjében, emellett az agyi neurotranszmitter dopamin és szerotonin szintjében is. Azonban amikor ugyanennyi ideig gyömbér kivonatot kaptak injekción keresztül (100 mg/per testtömeg kilogramm) a hormonok és neurotranszmitterek szintje szignifikánsan növekedett. Ha a kettőt együtt adták, az MSG káros hatásait tompította a gyömbér, azt mutatva, hogy a gyömbér hatékony neuroprotektív ágens.

Akár az időskorban, akár a mérgező étel adalékok miatt kialakuló kognitív hanyatlás esetén jól használható a gyömbér. Ennek beépítése a napi étrendbe, rendkívül egészséges szokás. Használja ízletes fűszerként, vagy frissen őrölve teaként, esetleg kivonatként az agy és idegrendszer egészségének megőrzésére most és a jövőben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Romantikus lépcsőn
  2018-09-22 20:33:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Orgonás kis hölgy
  2018-09-22 20:32:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Fehérruhás hölgy
  2018-09-22 20:31:14, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 92 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5184
  • e Hét: 21851
  • e Hónap: 53337
  • e Év: 258038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.