Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ma 14 éve, hogy meghalt Bubik István
  2018-11-28 16:32:53, szerda
 
  TUDOM, MA ADVENT-KEZDET VAN. Ennek ellenére ismét a HIRTELEN-HALÁLLAL HALT emberekről írok. Nem tehetek mást, hiszen számomra még NEM JÖTT EL A BÉKÉS- ÜNNEPI VÁRAKOZÁS IDEJE.
Az alábbi, korabeli tudósítást olvastam a halálának körülményeiről: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20041129/autobalesetben_meghalt_bubik_istvan
LÁTOM, HOGY MÁR EZ IS ELTŰNT AZ INTERNETRŐL. Pont, mint minden más, amire hivatkozva eddig írtam valaha is! MIÉRT?
Na, látjátok, erre sincs válasz évtizedek óta!
Ezért sem hagyhatom abba a TÉNYFELTÁRÓ OKNYOMOZÁST!
Még szerencse, hogy nem csak a linket mentettem el, hanem a szöveget is kimásoltam, amit most megkeresek és megosztom veletek.
Nagyon figyelmesen olvassátok el a tudósítást, mert vannak benne olyan kérdések, amire én már azóta megadtam a válaszokat! A következő posztban majd azt is közzéteszem.
Bóna Mária Ilona
*
*
*
""Autóbalesetben meghalt Bubik István

2004-11-29 00:10:29

Szerző: Sebes Erzsébet, Máté Sándor, Csupor Réka, Ábrahám Dolly
Ceglédbercel - Autóbalesetben elhunyt Bubik István ( 46).


A színész tegnap kora reggel autóval igyekezett Budapestre Szolnokról, amikor frontálisan ütközött egy szembejövő Forddal. Bubikot egy órán keresztül próbálták újraéleszteni - mindhiába.


Bubik István szombaton azért utazott le Szolnokra, hogy megnézze a Táncjáték című darab premierjét, amelyet régi barátja, Funtek Frigyes rendezett. Mint a társulat tagjaitól megtudtuk, nagyon tetszett neki a produkció, és jókedvűen csatlakozott kollégáihoz az előadást követő banketten. Jó hangulatban szórakoztak, majd Bubik még elment pihenni a Tisza Szállóba, ahol szoba volt foglalva számára.
Azt egyelőre senki sem tudja, hogy Bubik miért hajnalban indult haza. Tegnap ugyanis nem volt előadása az Új Színházban, ahol egyébként öt darabban játszik.
Barátságtalan, ködös, nyirkos hajnal volt, amikor beült imádott, öreg bogárhátú Volkswagenjébe. Talán arra gondolt, hogy szeme fényét, 3 éves kislányát ő ébreszti majd. Akkor még nem sejthette, hogy a sors milyen igazságtalan. Hogy valahol Cegléd és Ceglédbercel között, a 4-es főúton véget ér egy ragyogó színész karrierje. És élete is.
Reggel 6 óra 50 perckor a nedves-jeges úton valószínűleg megcsúszott - lehet, hogy elaludt? - és áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy Ford Focussal.
A borzalmas csattanás után Bubiknak nem volt esélye: nem volt bekötve, így szörnyethalt.
A Volkswagen az oldalára fordult, a régi, 1966-os kasztni a darabjaira hullott.


A baleset helyszínén némán helyszíneltek a rendőrök. Ôk is megdöbbentek a látottakon: Pista legendás kalapja most a hideg betonon hevert. A kesztyűtartóban a színész személyes tárgyai, az ajtóban egy kötött pulóver. Az utastér harmonikaként nyomódott össze. A művészt tűzoltók vágták ki a roncsból, a mentők egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de már nem tudtak segíteni rajta. A színész mostantól csak lélekben jár majd haza kislányához.
Bubik István, nyugodj békében!


(A tragédiáról készült képriportot tekintse meg címlapunkon!)


"Csak a ceglédi kórházban tudtuk meg a férjemmel, kivel is karamboloztunk"
A Fordot Papp László (60) vezette, mellette felesége ült. A légzsáknak köszönhetően a sofőr karcolás nélkül szállt ki az autóból, feleségét a biztonsági öv mentette meg, őt kulcscsonttöréssel szállították a ceglédi kórházba. A Blikk kórházi ágyánál kereste fel a karambol egyik túlélőjét, Papp Lászlónét (56):
- Seattle-ben élő lányomat, Emíliát vittük Ferihegyre, onnan tartottunk hazafelé, Karcagra - idézte fel a baleset előtti pillanatokat Pappné. - Jeges volt az út, a ködben alig lehetett látni, ezért az uram lassan és nagyon óvatosan vezetett.


Gyorsan hajtott a művész?
Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Blikknek elmondta: az elsődleges vizsgálatok szerint Bubik István nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetett. Egyelőre vizsgálják a baleset pontos körülményeit, így azt is, fogyasztott-e alkoholt valamelyik sofőr.
Tegnap kora délelőtt szomorú, sírással küszködő színészek gyűltek össze az Új Színházban. A színház Bubik Istvánt saját halottjának tekinti.
Egy konvojban haladtunk, egyszer csak a szemközti sávban feltűnt a Volkswagen, nagy sebességgel közeledett, majd minden előzmény nélkül áttért a mi sávunkba. "Mit csinál ez az őrült?!" - kiabálta a férjem, mindketten megkapaszkodtunk, de többre már nem maradt idő, a következő, amire emlékszem, a nagy csattanás. Csak a kórházban tudtam meg, hogy Bubik művész úrral ütköztünk. Szerettük őt, nagyot alakított az István, a királyban, higgyék el, nem tehetünk a haláláról - nyelte könnyeit a túlélő.


A barátok még nem tértek magukhoz:
• Eperjes Károly: - Nagyon szerettem őt. Hiszem, hogy a lelke továbbra is itt van köztünk. Aki szereti és szerette őt, azt kérném, imádkozzon érte, mert most van a legnehezebb úton, és hitem szerint egyben a legfinomabb úton.
• Rudolf Péter: - A tévéből tudtam meg. Szörnyű, hogy ez az elpusztíthatatlannak tűnő férfi nincs többé. A hír nagyon megviselt. Bár sohasem játszottunk együtt, nemrég megnéztem az önálló estjét. Akkor megbeszéltük, hogy hamarosan együtt kávézunk.
• Császári Attila: - Utoljára Mizsér Jenő temetésén találkoztunk, és most ő is halott. Az 1989-es pesti öttusa- világbajnokságon Eperjes Szamócával olyan hangulatot teremtettek, amelyről azóta is beszélnek. Bubik dobolt. Ott volt minden öttusaversenyen.
• Gáspár Sándor: - A barátaim hívtak reggel. Nem szégyellem, sírva fakadtam. Most sem tudom leplezni a könnyeimet, és nem is akarom. Már a főiskolán jó barátok voltunk. Az utóbbi tíz évben egy öltözőnk volt a Tháliában is, és itt az Új Színházban. Nagyon szerettem.""
*
A másolat hiteléül: BMI
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Hirtelen halált halt Bubik István
  2018-11-28 16:25:28, szerda
 
  5. Rész: 2004. november 28-án MEGHALT BUBIK ISTVÁN
Bubik István is annak lett az áldozata, hogy hívták mindenhova és nem mondhatott nemet...
Elment Szolnokra egy bemutató és egy bankett miatt.
Agyon marasztalták még szállodai szobát is béreltek neki, csakhogy maradjon.
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/11/29/14/58/www.tvn.hu_
5973f5655786eb1abfefedc1f6278edd.jpg
Valakik tudták, hogy másnap reggel 9-kor megbeszélése lesz. Méghozzá arról tárgyalt volna egy közismert (nép)zenésszel, T.B.-val - hogyan fogják járni az iskolákat ZENÉS irodalmi és történelmi ismeretterjesztés céljából...Ez ugye nagyon NEM kellett azoknak, akik mindent elkövetnek, hogy a magyarság lepusztuljon, hogy azután ,,önmagától" kihaljon!

(Azt is tudhatták, hogy Bubik képes volt egyik pillanatról a másikra álomba zuhanni.)

A lényeg, hogy nem tudták hogyan eltéríteni, mint azzal, hogy hirtelen lehívták Szolnokra, de úgy, hogy szervizben volt a pöttöm kis bogárhátú Volkswagenje, amin még dolgoztak volna. A baleset után is ott lifegett a figyelmeztető cédula a kormányon, hogy mire vigyázzon, mert azzal még baj van.
Ja, és ugyanaz volt a kis bogaras autójának szerelője, mint a Gyurcsány mellett 2006-ban hűségesküt tevő Szabados Ákos polgármesternek- és országgyűlési képviselőnek...
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

Egyébként, itt Pesterzsébeten, a polgármester - évtizedek óta - nagy bogaras gyűjtő hírében áll. Ugyanakkor, senkinek nem tűnik föl, hogy miből telik neki a muzeális bogárhátúra? Mert-hogy neki nem csak az az egy kocsija van... és nem azzal közlekedik, az is biztos! Az csak a gyűjteményének tartozéka.
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/11/29/14/59/www.tvn.hu
_90426e13c888d6256d8650739c8e13bc.jpg

*
Gondolom, Bubik István akkor verte ki végképpen a biztosítékot, amikor kijelentette a Hír TV-ben 2004. október 23-a előestéjén, hogy:
- ,,... figyelmezzetek az írókra emberek, mert ők előre látják mindazt, amit az egyszerű halandó nem".
*
Na, én ekkor határoztam el, hogy elmegyek a nagybátyámhoz és megkérem, mutasson be Bubiknak, mert ők jó szomszédi- szinte atyaian baráti kapcsolatban voltak.
Nagybátyám, mint ahogy az egy önállóan gazdálkodónak a fia, sok-mindenhez értett a tanult szakmáján kívül és sok szerszámmal, tanáccsal mindig segített Bubiknak, aki szinte saját maga építette föl a kőművessel a házát...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=273634&kid=479139&sort=

És akkor ,,megbízott" felajánlotta, hogy elvisz kocsival és meglátogatjuk együtt nagybátyámat. Ez volt a baj, mert nagybátyám úgy tett, mintha én ott sem lennék. Sőt, amikor kísérőmet körülvezette a portán, sokáig elmaradtak valami miatt.
Amikor előkerültek kibökték, hogy:
- ,,Bubik soha nincs mostanában itthon és ne is ábrándozz arról, hogy majd találkozhatsz vele!"

Ennek ellenére- vagy már csak azért is(!) elhatároztam, hogy mégis meglátogatom, de kísérő- és a nagybátyám tudta nélkül a következő szombat délelőtt... Mint minden, ez sem maradhatott titokban...
*
Szerettem volna Bubikkal megbeszélni írásaim témáit. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről írtam akkor már a Magyar Írószövetség folyóiratának - a Magyar Napló szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban..
*
Az történt, hogy 1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több-mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni! Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak... Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat.
http://furaila.xfree.hu/257487 http://furaila.xfree.hu/55534
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257487&kid=194888&sort=_
*
Sokan nem tudták rólam, hogy a Bóna-tanyán nőttem föl 6 éves koromig. Ez a hat év volt életemnek a legszebb időszaka. Ezért, úgy éreztem, hogy tovább kell adnom az ott szerzett - életre meghatározó - élményeimet, tapasztalataimat. Meg is írtam sokszor és sokféleképpen... http://furaila.xfree.hu/33600
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=458&n=furaila&blog_

Pl. 2003-ban, amit elküldtem Kunszentmiklósra Dr. Hollinger Józsefné néprajzi pályázati kiírására, Tiborca jeligével. Még díjat is nyertem a pályamunkámmal.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=111290&aid=265085

Ezt is sikerült GYONHALLGATNI, mint az összes, többi írásomat. EBBŐL AKARTAM MÁR KITÖRNI VÉGRE, és ehhez szerettem volna BUBIK ISTVÁNTÓL TANÁCSOT- ÉS SEGÍTSÉGET KÉRNI.
Hát, ezért nem volt ajánlatos engem összeereszteni Bubikkal és megjelentetni az írásaimat - legalább is szerintük - gondolom...
Ja, és nagybátyámat senki ne keresse a szomszédban, mert olyan gyorsan elköltözött onnan - Bubik István halála után, - amilyen gyorsan csak lehetett.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényfeltáró írásaimmal ártatlanok halálát akarom elkerülni
  2018-11-28 16:05:13, szerda
 
  Sok helyről törölték a HIRTELEN-HALÁLLAL HALTAK c. sorozatom 2., 3., és 4. részét. Pedig, a TÉNYFELTÁRÓ ÍRÁSAIMMAL - egyre reménytelenebbül - AZT SZERETNÉM ELÉRNI, HOGY NE HALJANAK HIRTELEN-HALÁLT AZOK AZ ÁRTATLAN EMBEREK, AKIKKEL KAPCSOLATBA KERÜLÖK!
Ehhez azonban, a POLITIKUSOKNAK BE KELLENE VALLANI A VALÓS TÖRTÉNELMI TÉNYEKEN ALAPULÓ MÚLTAT!
AKKOR NEM A VÉTLEN SZEMTANÚKNAK - mint pl. nekem - KELLENE MAGYARÁZKODNI ÉS SZENVEDNI!
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 5593
  • e Hónap: 14197
  • e Év: 50138
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.