Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
MNM-Hírlevél Megalakult a NESZ
  2008-06-10 12:56:45, kedd
 
   
  A parlament is rábólintott a TB-népszavazásra

A több-biztosítós egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos népszavazás elrendeléséről döntött az Országgyűlés hétfőn. A képviselők 345 igen, 2 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadták el határozatot.

A népszavazást kezdeményező Albert házaspár kérdése így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több-biztosítós egészségbiztosítást?"

A kezdeményezést támogató több mint félmillió aláírást a Liga Szakszervezetek és társult szervezetei gyűjtötték össze és adták át az Országos Választási Bizottságnak, amely a kezdeményezést érvényesnek minősítette.

MTI - STOP


Az írek megbuktatják a Lisszaboni Szerződést!

Váratlan fordulat következett be a június 12-ei ír referendummal kapcsolatban: a közvélemény-kutatások szerint biztos többségben vannak azok, akik nemmel szavaznak majd az uniót központosító Lisszaboni Szerződésre.

A neves TNS/mrbi közvélemény-kutató cég a legolvasottabb ír napilap, az Irish Times megbízásából készített felmérése szerint a szavazók 35 százaléka nemmel szavazna az uniós alkotmányra (az előző felméréshez képest + 17 százalék), az igennel szavazók aránya 30 százalékra csökkent (- 5 százalék), míg a bizonytalanok aránya 28 százalék (- 12 százalék).

Vagyis az elemzések beigazolják a NEM-kampány legerősebb szereplőjének, a civilekből álló Libertas elnökének legutóbbi nyilatkozatát, amely úgy szólt, hogy az emberek minél jobban ismerik a Lisszaboni Szerződést, annál inkább elutasítják. A tendencia azt mutatja, hogy az igennel szavazók aránya hónapok óta folyamatosan romlik, míg a bizonytalanok egyre kevesebben vannak.

Brian Cowen miniszterelnök, a jobboldali Fianna Fáil elnöke erre reagálva azt mondta, hogy "alapvető érdekünk az igen szavazat". A baloldali-nemzeti Sinn Féin a legerősebb parlamenti párt, amely elutasítja a Reformszerződést.

Mint ismert, az egész Európai Unióban csak Írországban tartották fontosnak, hogy megkérdezzék a nép véleményét arról a szerződésről, amely alapvetően megváltoztatja és központosítja az uniót, ezzel is lényegesen csökkentve a tagállamok külpolitikai, valamint jogalkotási hatáskörét.

Magyarországon minden parlamenti párt képviselője megszavazta a szerződést, mielőtt megkapta volna a hatalmas és szerteágazó jogszabály-gyűjtemény magyar fordítását, amelyből különben sem készítettek annyit, hogy minden egyes honatyánk jusson.

Barikád.hu kommentár: mindezidáig a magyar hírportálok egyike sem számolt be erről a jelentős fordulatról, miközben minden egyes kutatás eredményét bemutatták, amelyben többségben voltak az igenek.

Irish Times-Barikád.hu


Orbán Viktor levélben fordult Fodor Gáborhoz

Orbán Viktor hétfőn levelet küldött Fodor Gábornak, az SZDSZ hétvégén megválasztott elnökének, amelyben egy esetleges együttműködés feltételeiről ír. A Fidesz elnöke szerint az SZDSZ-nek is érdeke, hogy döntésképes kormány legyen Magyarországon és meglátása szerint a jelenlegi kisebbségi kormány nem az.

Fodor Gábor még a hétvégén beszélt arról, hogy az SZDSZ csak akkor támogathatja az előre hozott választásokat, ha a pártok megállapodnak abban, hogy a következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási vagy az állampolgárságról szóló törvényt.

FH


Lehetetlen korrupciómentesen működni Magyarországon

Szinte lehetetlen korrupciómentesen működni a magyarországi üzleti életben a Transparency International (TI) hétfőn bemutatott tanulmánya szerint. A nemzetközi korrupcióellenes civil szervezet Korrupciós kockázatok az üzleti életben című helyzetelemző tanulmánya szerint sokkal nagyobb a korrupció az üzleti és a kormányzati, önkormányzati szektor között, mint az üzleti szektoron belül.

A vállalkozásokra és a versenyre vonatkozó közvetlen jogszabályi környezet megfelelő, a tágabb jogszabályi környezet azonban "sok esetben kifejezetten korrupciós mechanizmusokat generál" - mondta Alexa Noémi, a TI magyarországi tagozatának igazgatója. Úgy vélte, a reformra szoruló pártfinanszírozási törvény, a "közbeszerzési törvény kiskapui, a nem működő lobbitörvény és a rosszul működő csődtörvény" rendszerszerűvé teszi a korrupciót Magyarországon.

A kutatás szerint a jelenséget a szoros személyi összefonódások, az önkormányzatok likviditási nehézségei, a politikusok és önkormányzati tisztviselők alulfizetettsége, a kulturális beidegződések és a korrupció letörésére irányuló politikai akarat hiánya is erősíti.

A Transparency International becslése szerint a korrupció 20-25 százalékkal drágítja meg a közbeszerzéseket. A szervezet ajánlásában egyebek mellett a párfinanszírozás átfogó reformját javasolja.

MTI/Menedzsment Fórum


Úsznak a százmilliók - a kormány privatizálná a gyógyfürdőket is.

Eladná a fővárosi gyógyfürdők és strandok üzemeltetési jogát a budapesti önkormányzat, annak ellenére, hogy tavaly százmilliókat költött a felújításukra. Értékesítenék a Széchenyi, a Gellért, a Rudas és a Lukács üzemeltetési jogát is. A liberális és szocialista városvezetés azt állítja: nincs pénz a fejlesztésre, ezért elkerülhetetlen a privatizáció.

A fővárosi Fidesz azonban tiltakozik a terv ellen, Tarlós István felháborítónak tartja a városvezetés elképzeléseit.

hírTV


Uniós pénzt kaptak a miniszteri villa felújítói.

Szállodaépítésre kapott közel kétszázmillió forintot az a cég, amely Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter villáját is felújította. A társaság számos - hivatalos és magánjellegű - megbízást kapott a honvédségtől, és honvédelmi vezetőktől - írja a Magyar Nemzet.

Közel kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől az a cég, amely Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter villáját is felújította - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Toma-Bau Zrt. egy martfűi szálloda felépítésére kapta a pénzt. A Magyar Nemzet cikksorozatban számol be a cég és a honvédelmi vezetés kapcsolatáról, ebben egyebek mellett arról írnak, hogy a társaság százmilliós bevételekre tett szert laktanya-üzemeltetésből, és más honvédségi megbízások révén.

Korábban megírták, hogy a cég több hivatalos megbízást kapott a honvédségtől, illetve több magánjellegű megbízást honvédségi vezetőktől, például Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztertől, az MSZP elnökhelyettesétől, akinek XII. kerületi családi házát újították fel, de rajta kívül más katonai vezetőknél is vállalt munkákat. Például egy nyugállományú tábornoknál, akinek balatoni nyaralójának és barátja ausztriai szállodaüzletének építési munkálataiban is közreműködtek - írja a Magyar Nemzet, a cég egy volt építésvezetőjére hivatkozva.

Juhász a lap megkeresésére korábban úgy reagált, hogy annak idején az összes HM vezetői lakás a Katonai Biztonsági Hivatallal folytatott konzultáció után, a jelzett céggel lett felújíttatva. A céggel kapcsolatban Szekeres Imre jelenlegi honvédelmi miniszter is vizsgálódik.

[origo]



2008.06.07-én a Nemzeti Kávézóban Megalakult a Nemzeti Erők Szövetsége.


Balogh Béla
Magyar Nemzetért Mozgalom Hírlevél 2008.06.10.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: reformszerződést, közbeszerzéseket, építésvezetőjére, szállodaépítésre, párfinanszírozás, alulfizetettsége, korrupcióellenes, rendszerszerűvé, mechanizmusokat, elkerülhetetlen, vállalkozásokra, szakszervezetek, megváltoztatja, elrendeléséről, magyarországon, üzemeltetésből, kezdeményezést, felháborítónak, legolvasottabb, önkormányzatok, összefonódások, cikksorozatban, miniszterelnök, népszavazásra, együttműködés, elképzeléseit, felújításukra, megválasztott, értékesítenék, bizonytalanok, nyugállományú, nyilatkozatát, gyógyfürdőket, szereplőjének, feltételeiről, központosítja, népszavazást kezdeményező, mindenki által, kezdeményezést támogató, kezdeményezést érvényesnek, írek megbuktatják, június 12-ei, uniót központosító, uniós alkotmányra, előző felméréshez, igennel szavazók, bizonytalanok aránya, elemzések beigazolják, civilekből álló, emberek minél, bizonytalanok egyre, jobboldali Fianna, MNM-Hírlevél Megalakult, Egyetért-e Ön, Liga Szakszervezetek, Országos Választási Bizottságnak, Lisszaboni Szerződést, Lisszaboni Szerződésre, Irish Times, Brian Cowen, Fianna Fáil, Sinn Féin, Európai Unióban, Irish Times-Barikád, Orbán Viktor, Fodor Gáborhoz, Fodor Gábornak, Fodor Gábor, Transparency International, Alexa Noémi, Menedzsment Fórum, Tarlós István, Juhász Ferenc, Magyar Nemzet, Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, Toma-Bau Zrt, Katonai Biztonsági Hivatallal, Szekeres Imre, Nemzeti Kávézóban Megalakult, Nemzeti Erők Szövetsége, Balogh Béla, Magyar Nemzetért Mozgalom Hírlevél,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Png ház  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nevem  Szép napot kívánok  Mai harmónia kártyám  Bounty krémes  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Idő  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Mindig jusson idő nevetni  A boldog családok mind hasonló...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 19  Erdőn  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Popper Péter szavai  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A kételkedés kezelése  Szívem  Lóhere  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Garai Gábor - Takarítás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Png ház  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Lóhere  A másik dolog,  Erdőn  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Nem számIt  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
népszavazást kezdeményező, mindenki által, kezdeményezést támogató, kezdeményezést érvényesnek, írek megbuktatják, június 12-ei, uniót központosító, uniós alkotmányra, előző felméréshez, igennel szavazók, bizonytalanok aránya, elemzések beigazolják, civilekből álló, emberek minél, bizonytalanok egyre, jobboldali Fianna, igen szavazat, baloldali-nemzeti Sinn, legerősebb parlamenti, egész Európai, tagállamok külpolitikai, magyar hírportálok, jelentős fordulatról, esetleges együttműködés, jelenlegi kisebbségi, hétvégén beszélt, előre hozott, pártok megállapodnak, következő kormány, választási vagy, állampolgárságról szóló, magyarországi üzleti, nemzetközi korrupcióellenes, üzleti életben, üzleti szektoron, versenyre vonatkozó, tágabb jogszabályi, reformra szoruló, rosszul működő, korrupciót Magyarországon, kutatás szerint, szoros személyi, önkormányzatok likviditási, kulturális beidegződések, korrupció letörésére, korrupció 20-25, szervezet ajánlásában, párfinanszírozás átfogó, kormány privatizálná, fővárosi gyógyfürdők, budapesti önkormányzat, fővárosi Fidesz, terv ellen, városvezetés elképzeléseit, miniszteri villa, társaság számos, martfűi szálloda, honvédelmi vezetés, társaság százmilliós, nyugállományú tábornoknál, volt építésvezetőjére, jelzett céggel, céggel kapcsolatban, reformszerződést, közbeszerzéseket, építésvezetőjére, szállodaépítésre, párfinanszírozás, alulfizetettsége, korrupcióellenes, rendszerszerűvé, mechanizmusokat, elkerülhetetlen, vállalkozásokra, szakszervezetek, megváltoztatja, elrendeléséről, magyarországon, üzemeltetésből, kezdeményezést, felháborítónak, legolvasottabb, önkormányzatok, összefonódások, cikksorozatban, miniszterelnök, népszavazásra, együttműködés, elképzeléseit, felújításukra, megválasztott, értékesítenék, bizonytalanok, nyugállományú, nyilatkozatát, gyógyfürdőket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 5791
  • e Hónap: 14395
  • e Év: 50336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.