Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 10. r.
  2014-02-20 05:08:45, csütörtök
 
   
  Életében először volt nőgyógyászaton. Az orvos azzal fogadta:
- ,,De sietős!"

Mert éppen iskolanapon volt a rendelés - félórai várakozás után bekopogott. Nem akart egyetlen órát sem mulasztani. (Egy tanév alatt megvolt szabva mennyi igazolt, és igazolatlan mulasztás miatt még nem zárják ki a tanulót...)
És, ezt el is mondta a lakóhelye szerint illetékes nőgyógyásznak. Soha nem felejti el a döbbenetet az arcán! Amikor megvizsgálta, közelharcot vívott vele - Milona meg saját magával, hogy széttárja magát! Már kiabált vele:
- Lazítsa el magát, mert így nem tudom megvizsgálni!
Nagy nehezen megvizsgálta és azt mondta:
- ,,Sérült, gyógyulófélben lévő szűzhártyamaradvány. Most már értem, miért olyan sietős: grav. II-III.!"
Mondta, gúnyosan elhúzva a száját, majd hozzátette:
-,,Azt hiszem az iskolát is elfelejtheti egy időre!".

Eljött a ,,nagy" nap: december 30-a. Szinte visszafojtott lélegzettel várt a ,,Csodára" (Leventére) miközben izgatottan sürögtek-forogtak körülötte anyjáék.
Erőszakkal kellett ráadni a menyasszonyi ruhát, mert nem akarta fölvenni. Egyre csak azt mondogatta:
- ,,Várjunk még vele... Várjunk még egy kicsit, mert lehet, hogy nem is lesz rá szükség!"

Náluk volt a szomszédban lakó nagybátyja és felesége: Ida asszony is, aki egyébként ,,nagy-maiszter" volt az élet dolgaiban. Ő észrevette, hogy nem stimmel a ,,menyasszonnyal" valami. Aki egyáltalán nem úgy nézett ki, mint aki tudja, hogy most mi történik vele, vagy körülötte. Lehet, hogy szólhatott anyának, vagy valami olyasmi történhetett(?), ami miatt anya hirtelen felé fordult és elkezdte gyóntatni:
- Szereted te a Bencét egyáltalán? Nem csak ez miatt mész hozzá?
És ekkor úgy bökött a mutatóujjával a hasa felé, hogy Milona megrémült tőle.

Ez a mozdulat döbbentette rá a benne fejlődő kis élet iránti felelősségre.
Megszólalni sem tudott. Csak azt érezte, hogy el akar onnan menni, de úgy hogy soha többé vissza se kelljen jönnie az életben!
Anya kíméletlenül folytatta a győzködést:
- Csak ,,ezért", nem kell férjhez menni. Szépen elmegyünk az orvoshoz, és utána ugyanúgy élhetsz, mintha meg sem történt volna!
Ekkor már nem bírta tovább hallgatni, hogy úgy beszél az ő kicsi magzatáról, mintha az csak egy felesleges kismacskaivadék volna és határozottságot erőltetve magára, kijelentette:
- ,,Szeretem Bencét, és hozzá akarok menni feleségül!"

A bénultsága csak nem múlt el. Mintha hibernálódott volna a ,,Lelke" és a testi működésében is zavar támadt volna...

A házasságkötő teremben derült ki, hogy nincs nála a személyi igazolványa...
Valaki elment érte taxival. Ő meg közben csak Levire gondolt és arra, hogy ő úgyis hamarosan megjelenik, és nem hagyja, hogy ezek elrabolják tőle! Már éppen elhatározta, hogy kikiabálja:
- ,,Levente úgyis érzi, hogy ez az egész csak egy cselszövevény miatti színjáték, ami itt történik!"
De nem jött ki hang a torkán.

A személyi igazolvánnyal közben megérkezett az a valaki és Levi még mindig sehol!

Kezdetét vette a szertartás. Végeérhetetlennek tűnő beszédcirádát tartott az anyakönyvvezető, akiről azt sem tudta, hogy férfi volt, vagy nő?
Tényleg nem volt magánál!
Arra emlékszik, hogy valami nagyszerű szerelemről beszélt, ami az ő szívüket most összeköti, meg ehhez hasonlók és Milona komolyan közbe akart szólni. Aztán eszébe jutott anya, amint arra készül, hogy megölje a még meg sem született gyerekét!

Aztán még fényképészhez is kellett menni, ahol egyre csak azt akarták, hogy úgy bújjanak össze, mint a szerelmesek. Legszívesebben elmagyarázta volna a fényképésznek, hogy ,,...ez az egész nem komoly. Ezért, csak kattintgasson, de minél gyorsabban, ha már egyszer valaki megbízta vele."

Azon az estén még egy vacsora is volt ,,otthon".
Egyszer csak látja, hogy apja sír. De úgy, hogy rázza a zokogás. Felugrik, kimegy a szobából. Hasdó Bence akkor már rég otthagyta a társaságot. Biztos elege lett az egészből.
Ő meg csak ült ott, mint egy darab fa. Hallotta, hogy kint veszekednek valakik az udvaron. Nagybátyja csitítgatja őket... Aztán lefeküdtek aludni. Hasdó erre előkerült és mindjárt élni akart férji jogaival.
- Majd a nászúton... mondta az újdonsült ,,asszony".

Másnap reggel utaztak Szilvásváradra. Gyönyörű fehér volt a táj. Meg volt fagyva a Szalajka vízesés. És meg volt fagyva Milona szíve is. De, nemcsak a szíve, hanem az egész testét átjárta az addig ismeretlen dermedtség érzése.

Valami nagy buli volt éjjel az üdülőben, és ő nem értette, hogy minek örülnek annyira az emberek? Évtizedekkel később jött rá, hogy szilveszterre készültek!

Ebéd után Hasdó - se szó, se beszéd, otthagyta az asztalnál és elment valahova. Ő, meg ott csellengett, mert ,,férje" magával vitte a szobakulcsot, és nem tudott a szobába bemenni. Végignézte az étterem előterében lévő kis fotelból, amint kihordták az asztalokat, székeket és feldíszítették a mennyezetet - színes lampionokkal, girlandokkal.
Már a zenekar is hangolt, amikor előkerült Hasdó valahonnan. Nagyon jó kedve lett valamitől. Milona megrémült ettől a hirtelen jókedvtől. Nem alaptalanul, mert a férfi megfogta erősen a karját és valósággal elvonszolta a szobájukba.

Matriota Milona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: anyakönyvvezető, határozottságot, kismacskaivadék, feldíszítették, menyasszonnyal, gyógyulófélben, nőgyógyászaton, legszívesebben, szilvásváradra, igazolvánnyal, cselszövevény, mutatóujjával, visszafojtott, fényképészhez, nőgyógyásznak, szilveszterre, hibernálódott, beszédcirádát, kattintgasson, fényképésznek, megvizsgálta, házasságkötő, szobakulcsot, elmagyarázta, elfelejtheti, felelősségre, kíméletlenül, girlandokkal, kijelentette, menyasszonyi, évtizedekkel, megvizsgálni, lampionokkal, történhetett, iskolanapon, csellengett, orvos azzal, tanév alatt, lakóhelye szerint, menyasszonyi ruhát, szomszédban lakó, élet dolgaiban, hasa felé, mozdulat döbbentette, benne fejlődő, felesleges kismacskaivadék, bénultsága csak, testi működésében, házasságkötő teremben, személyi igazolványa…, egész csak, cselszövevény miatti, Szeretem Bencét, Hasdó Bence, Matriota Milona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Paul David Tripp Április 21  Png ház  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Elköszönt  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zilahy Lajos gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Őrizkednünk kell...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem méltó hozzád  Alvó cicák  A jó emberek mindig szépek mar...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Neked tudnod kell  Szép álmokat!  Elköszönt  Mindig jusson idő nevetni  Png nő  Akarat  Png ház  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Irgalom és ítélet  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png férfi  Nagyon különös  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Radikális szeretet  Paul David Tripp Április 21  Lóhere  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kerüld el az evangélium örömén...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nem számIt  A televizió nem a kultúrát kép...  Popper Péter szavai  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Nevem  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét  Facebookon kaptam  Nagyon különös 
Bejegyzés Címkék
orvos azzal, tanév alatt, lakóhelye szerint, menyasszonyi ruhát, szomszédban lakó, élet dolgaiban, hasa felé, mozdulat döbbentette, benne fejlődő, felesleges kismacskaivadék, bénultsága csak, testi működésében, házasságkötő teremben, személyi igazolványa&#8230, egész csak, cselszövevény miatti, személyi igazolvánnyal, újdonsült &#8222, egész testét, addig ismeretlen, szobába bemenni, étterem előterében, mennyezetet &#8211, hirtelen jókedvtől, férfi megfogta, anyakönyvvezető, határozottságot, kismacskaivadék, feldíszítették, menyasszonnyal, gyógyulófélben, nőgyógyászaton, legszívesebben, szilvásváradra, igazolvánnyal, cselszövevény, mutatóujjával, visszafojtott, fényképészhez, nőgyógyásznak, szilveszterre, hibernálódott, beszédcirádát, kattintgasson, fényképésznek, megvizsgálta, házasságkötő, szobakulcsot, elmagyarázta, elfelejtheti, felelősségre, kíméletlenül, girlandokkal, kijelentette, menyasszonyi, évtizedekkel, megvizsgálni, lampionokkal, történhetett, iskolanapon, csellengett, igazolatlan, megszólalni, elvonszolta, alaptalanul, szerelemről, mennyezetet, működésében, szomszédban, megérkezett, döbbentette, közelharcot, csitítgatja, lélegzettel, szerelmesek, veszekednek, elhatározta, igazolványa, asztalokat, magzatáról, előterében, győzködést, lefeküdtek, észrevette, erőszakkal, ismeretlen, dermedtség, mondogatta, nagybátyja, egyáltalán, izgatottan, társaságot, hozzátette, szólhatott, végignézte, felesleges, megjelenik, gyorsabban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 489
  • e Hét: 5997
  • e Hónap: 14601
  • e Év: 50542
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.