Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felülvizsgálati kérelem
  2008-10-17 22:51:39, péntek
 
   
  Tárgy: Felülvizsgálati kérelem

Tisztelt Fővárosi Bíróság. Alulírott Balogh Béla, lakik: 2030 Érd, Katalin u. 3 szám alatti lakos, valamint Bózsa Attila, lakik: Pécs, Kakukk u. 2/1 szám alatti lakosok felülvizsgálati kérelmet terjesztünk be az általunk kért demonstráció megtartását megtiltó rendőrségi határozat ellen.

F E L Ü L V I Z S G Á L A T I K É R E L E M

Indoklás:

2008.10.15-én szabályos bejelentést tettünk, hogy 2008.10.23-án autókkal demonstrációt tarthassunk a Budapesti Hősök terén 19:00 órai kezdettel, illetőleg innen 20:00 órakor tovább vonulhassunk a Budapesti Vértanúk terére. A rendőrség megtiltotta rendezvényünket, bár több oldalon arra hivatkozik, hogy állampolgári jogunk véleményünket szabadon kinyilvánítani. Hivatkozik továbbá arra is, hogy az Egyesült Nemzetek Közgyűlése XXI. Ülésszakán kihirdette, hogy a békés gyülekező jogát mindenkinek el kell ismerni: mindenkinek joga van a békés célú gyülekezés szabadsághoz és a másokkal való egyesülés szabadsághoz. Rámutatott arra, hogy a nélkül aligha lenne megvalósítható a gyülekezési jog, csak úgy, mint a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadsága szorosan kapcsolódik a véleménynyilvánítási szabadsághoz.

Rendezvényünket ennek ellenére egyéb közhelyekre hivatkozva megtiltotta. Kifejtette továbbá, hogy közben beszerezte a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály szakvéleményét s ennek kapcsán kénytelen volt megtiltani a rendezvényt. Érdekes, hogy 2008.10.15-én Lipták r. őrnagy (közlekedés rendészet) is részt vett az egyeztetésen, ahol nem emelt kifogást a rendezvényünk ellen. Egy óra elteltével, a 14:00 órakor beadott kérelem 15:15 perckor már megtiltásra került lényegében a közlekedésre való hivatkozással. Érdekes, hogy pont a közlekedésiek nem tudták ez egy órával ezelőtt?

Csik őrnagy (Köztársasági őrezred) sem emelt kifogást a rendezvény ellen.

A tiltás fő oka az volt, hogy az általunk bejelentett autós vonulás résztvevői kötelesek betartani a KRESZ előírásait, ezért ilyen mennyiségű (50) gépjármű esetén nem biztosított a lehetőség arra, hogy a rendezvény végcéljának kitűzött Vértanúk tere környékén szabályosan meg tudjanak állni. A parkolóhelyet kereső gépjárművek tovább generálják az egyébként is túlterhelt belváros forgalmát, amely a többségében egyirányú és szűk utcák miatt más útvonalra nem terelhető.

Tisztelt Fővárosi Bíróság.

A vértanúk terére bejelentett demonstrációban megjelölt utcák mindegyike: Báthory utca kétirányú, Nádor utca kétirányú, Vécsei utca kétirányú. Ezeken hétköznapokon is gyér a forgalom, nem még október 23-án, amikor is évről évre szinte nincs is forgalom éppen az itt tartott állami rendezvények miatt.

A hatóság tiltó okként jelöli meg továbbá azt is, hogy a Vámház körút és a Kálvin tér, a Szabadság híd közötti szakaszának jelentős része jelenleg is részben a 4-es metró építése miatt, a Kecskeméti és Lónyai utcában pedig csak BKV buszok és taxik közlekednek. A Múzeum körút - Károly körúton pedig vágánycsere történik. A Budai alsó rakpart pedig teljes hosszában lezárásra került.

Remélem a Tisztelt Bíróság is azonnal észrevette, hogy ez az indoklás milyen gyenge lábakon áll. Ugyan is az általunk beadott útvonal egyáltalán nem érinti ezeket a szakaszokat. Nézzük csak. Az autós demonstráció útvonala: Hősök tere - Dózsa György út - Podmaniczy utca - Bajcsy-Zs. Út - József Attila utca - Október 6. utca - Szabadság tér - Vértanúk tere.

Meg szeretnénk említeni, hogy a rendőrség tiltó határozata több kétségeket vet fel.
Október 23-án számos rendezvény kerül megtartásra, amelyek érdekes módon nem zavarják a közúti közlekedést.

Az állami rendezvényekre szeretnék utalni. A délelőtti órákban a Kossuth téren, Vértanúk terén tartanak megemlékezéseket, s mint tudjuk ezek a rendezvények hermetikusan zárnak egy területet. Természetesen ezt tudomásul vette a rendőrség. A délutáni órákban Gyurcsány Ferenc Operaházi fellépése miatt az Adrássy utat egészen az Opera házig lezárják több órára, ami szintén nem akadályozza a forgalmat annak ellenére, hogy jelentősen nagy forgalmat bonyolít ezen útszakasz, hiszen a környező utcákat is ,,légmentesen" lezárják.
Demszky Gáborék rendezvényei is a város több pontján lesznek megtartva. Ezek sem akadályozzák a forgalmat.

Más rendezvények:
A Rendszerváltó Fórum 15.6 kilométeres felvonulást tart: Corvin köz - József krt. - Üllői út - Szabó Ervin tér - Kálvin tér - Kecskeméti utca - Petőfi Sándor utca - Bécsi utca - József Attila utca - Roosevelt tér - Lánchíd - Alagút - Attila út - Vérmező - Széna tér - Margit körút - Margit híd - Szent István körút - Bajcsy Zsilinszky út - Alkotmány utca.
A Hatvannégy Vármegye a Teve utcai rendőrpalotánál tiltakozik. Köztudott ennek az útszakasznak a forgalmi jelentősége.
Az MVSZ az Astoriánál foglal le jelentős területet, ami lezárásra is kerül.
AZ MNB 20006 saját rendezvényünk helyszínétől mintegy 100 méterre kapott engedélyt a teljes Alkotmány utcára.
A Nemzeti Motorosok is kaptak vonulási útvonalat.

Nem ezen rendezvények tudomásulvételével van baj, hanem azzal, hogy nem kaptunk egyenlő elbírálást.

A hatóság több mint ötven rendezvényt vett tudomásul a belváros különböző helyszínein. Ezek közül éppen a mi rendezvényünket tiltotta meg annak ellenére, hogy korábban a sajtóban a rendőrségi szóvivő arról adott tájékoztatást, hogy minden rendezvényt tudomásul vettek. Rendezvényünk megtiltásával az állampolgárokat is félre vezették.

Szó sincs itt szabad gyülekezési jogról, véleménynyilvánításról. A rendőrség kénye kedve szerint dönt, éppen melyik rendezvény okoz számára nehézséget.

Tisztelt Bíróság.

A fentiek alapján vizsgálják felül a rendőrség döntését és alapos indokaink szerint rendelje el rendezvényünk megtartását.

Köszönettel:

Balogh Béla Bózsa Attila
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megemlékezéseket, rendezvényünket, felülvizsgálati, demonstrációban, rendőrpalotánál, állampolgárokat, megvalósítható, szakvéleményét, rendezvényekre, kinyilvánítani, megtiltásával, rendezvényünk, hétköznapokon, természetesen, demonstrációt, véleményünket, hivatkozással, közlekedésiek, rendszerváltó, tájékoztatást, parkolóhelyet, közlekedésre, rendezvényei, rendezvények, köztársasági, vonulhassunk, demonstráció, akadályozzák, hermetikusan, szabadsághoz, lelkiismeret, helyszínétől, állampolgári, útszakasznak, egyeztetésen, gépjárművek, általunk kért, rendőrség megtiltotta, békés gyülekező, békés célú, másokkal való, nélkül aligha, vallás szabadsága, rendezvényünk ellen, közlekedésre való, órával ezelőtt, rendezvény ellen, általunk bejelentett, lehetőség arra, rendezvény végcéljának, parkolóhelyet kereső, többségében egyirányú, Tisztelt Fővárosi Bíróság, Alulírott Balogh Béla, Bózsa Attila, Budapesti Hősök, Budapesti Vértanúk, Egyesült Nemzetek Közgyűlése XXI, BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, Tisztelt Bíróság, Dózsa György, József Attila, Gyurcsány Ferenc Operaházi, Demszky Gáborék, Rendszerváltó Fórum, Szabó Ervin, Petőfi Sándor, Szent István, Bajcsy Zsilinszky, Hatvannégy Vármegye, Nemzeti Motorosok, Balogh Béla Bózsa Attila,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Sokan azt tartják  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Png csokor  Png virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  képre írva  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jó éjszakát  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Makszim Gorkij gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  Png virág  Facebookon kaptam  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Még csak most kezdődik a nap  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Fekete István - Akác  Nem számIt  Kaffka_Margit  Idő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png kutya  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png fotel  Esti kép  Png virág  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png fotel  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Tavaszi kép  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
általunk kért, rendőrség megtiltotta, békés gyülekező, békés célú, másokkal való, nélkül aligha, vallás szabadsága, rendezvényünk ellen, közlekedésre való, órával ezelőtt, rendezvény ellen, általunk bejelentett, lehetőség arra, rendezvény végcéljának, parkolóhelyet kereső, többségében egyirányú, vértanúk terére, hatóság tiltó, 4-es metró, indoklás milyen, általunk beadott, autós demonstráció, rendőrség tiltó, közúti közlekedést, állami rendezvényekre, délelőtti órákban, rendezvények hermetikusan, délutáni órákban, forgalmat annak, környező utcákat, város több, forgalmi jelentősége, teljes Alkotmány, hatóság több, belváros különböző, rendőrségi szóvivő, rendőrség kénye, fentiek alapján, rendőrség döntését, megemlékezéseket, rendezvényünket, felülvizsgálati, demonstrációban, rendőrpalotánál, állampolgárokat, megvalósítható, szakvéleményét, rendezvényekre, kinyilvánítani, megtiltásával, rendezvényünk, hétköznapokon, természetesen, demonstrációt, véleményünket, hivatkozással, közlekedésiek, rendszerváltó, tájékoztatást, parkolóhelyet, közlekedésre, rendezvényei, rendezvények, köztársasági, vonulhassunk, demonstráció, akadályozzák, hermetikusan, szabadsághoz, lelkiismeret, helyszínétől, állampolgári, útszakasznak, egyeztetésen, gépjárművek, mindenkinek, bejelentett, tarthassunk, szabályosan, többségében, megtiltotta, rendezvényt, megtiltásra, közhelyekre, gyülekezési, biztosított, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 229
  • e Hét: 3757
  • e Hónap: 12361
  • e Év: 48302
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.