Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Édesanya
  2007-01-21 11:33:43, vasárnap
 
   
  Édesanya

Az élet olyan kihívásokkal áll újból, és újból elő, mely mélységesen elgondolkoztat. A tegnapelőtt jött egy 21 éves lány, hét hónapos terhes, és egyetlen napot még nem járt iskolába. A kis falujában édesapja pásztor volt, és ő a tanyáról még a falujába is nagyon ritkán jutott el, de a lakóhelyétől 15 kilométerre lévő mezővárosocskába még soha nem járt. Sokat beszélgettem vele, nagyon kedves, közlékeny lélek, de a világról kb. annyit tud, mint egy 3 éves gyerek.

Február végén édesanya lesz. Hogy fog mesét mondani a gyermekének, ő aki soha nem hallott mesét? Hogy fogja a gyermekét iskolába küldeni, megtanítani viselkedni, mikor ő ott kint a mezőn nőtt fel?

Meg aztán, hogy van az, hogy ilyesmi egyáltalán meg tud történni a XXI században? Hol vannak annak a helységnek az elöljárói: a polgármester, az iskola igazgató, a plébános? Szabadság van, mindenki a maga életét éli mondhatjuk!

Egy falu kihasználta ezt a gyermeket s mint pásztorhoz nap mint nap kihajtották a csordát, hogy őrizze az állatokat, elzüllött apjával. Most ott áll méhében egy magzattal, huszonévesen, rácsodálkozik a villanyáramra, az angol WC-re, a kivilágított karácsonyfára - és nem tudja leírni a nevét.
Ott állt előttem a maga sajátosan tiszta, ártatlan naivságában ez az édesanya. Nagy hassal, gyerekekkel nem kell senkinek.

Befogad az atya? - kérdezte. Befogadtam, és elvittem tegnap Árkosra, az ottani lány-anya otthonunkba, a kedves nővérekhez, hogy osszák meg életüket ezzel a nővel, ki a méhében hordozza a holnapot, talán pont azt a gyermeket, ki nagyra nőve, életünk kérdéseire a választ hozza az Istentől.

Őszinte tisztelettel, hálával vagyok a nővérek iránt is, kik szó nélkül megosztják imádkozó, engesztelő életüket ezzel a még ki sem nyílt életben nyiladozó élettel, a maguk dolgos mindennapjukat.

Ennek a lány-anyának megoldódott a sorsa. De még hány ilyen magányos, senkinek nem kellő anya van. Ezek a senkinek nem kellő emberek köztünk élnek. Ezek a bűnök a mi tudtunkkal történnek meg, ezek a mi bűneink! Tudatosan nem írtam nevet, fölösleges lenne egyetlen falut is megbélyegezni, mert sajnos mindenfelé élnek, növekednek ilyen és hasonló sorsú gyermekek, akikből lesznek a holnap édesanyái, édesapái.

Görcsös, kínlódással keresi a világ a boldogságot, egyesek kimondhatatlan vagyonokat halmoznak fel, és társtalan, magányos kudarcba fullad az életük, pedig itt van ezekben a párjaként köztünk élő gyermekekben, emberekben a testvér, a társ, kihez ha lehajolnánk és megszelídítenénk, nem kellene lakatlan szigeteken éljünk.

Uram adj nyitott szemet, hogy meglássuk egymásban, akár a rongyokban is, az elesettségben is a társat, a tőled jött áldást, a holnap édesapáit, édesanyáit, az élet hordozóit. Adj erőt lehajolni hozzájuk, segíteni, hogy megtisztuljanak, szépek, boldogak legyenek! Segíts Uram, hogy a bajban lévő emberek szívében áldozatos munkánk nyomán felfakadjon az öröm, a hál a, a tiszta holnapot hozó életerő, hogy így, Téged dicsőítve, testvéri közösségben, otthonunkká tegyük a földet!

Kisebb testvéri szeretettel hirdetem, hogy a jóságos szeretetből újjá születhet a világunk.

Csaba t.
www.devaigyerekek.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megszelídítenénk, mezővárosocskába, megtisztuljanak, elgondolkoztat, kimondhatatlan, mindennapjukat, rácsodálkozik, villanyáramra, elesettségben, karácsonyfára, megbélyegezni, devaigyerekek, polgármester, kivilágított, huszonévesen, beszélgettem, lakóhelyétől, tisztelettel, gyermekekben, kihívásokkal, kínlódással, mélységesen, közösségben, tegnapelőtt, megoldódott, boldogságot, otthonunkba, gyermekének, kihajtották, kihasználta, szeretetből, kilométerre, szeretettel, otthonunkká, lehajolnánk, felfakadjon, élet olyan, tegnapelőtt jött, gyermekét iskolába, mezőn nőtt, iskola igazgató, maga életét, falu kihasználta, angol WC-re, kivilágított karácsonyfára, maga sajátosan, ottani lány-anya, kedves nővérekhez, méhében hordozza, választ hozza, nővérek iránt, maguk dolgos, Segíts Uram,
Ballán Mária (#1)   2007-01-21 22:50:28
Még a segédmunkásnak is vizsgáznia kell ahhoz,hogy megmaradhasson az állása;anyának,apának mindenki elmehet.Elgondolkodtató,hogy milyen sok kisgyereknek nincs esélye sem megtanulni a legalapvetőbb feltételeket az életben maradáshoz, közösségbe tartozáshoz. Hány gyerek kerül olyan szülő kezébe,aki nem oltalmazza,tanítja,segíti az úton,mert ő sem tudja mihez kezdjen az életével.
Böjte Csaba testvér vállalja,hogy helyrehozza mindazt,amit a sors ezektől a szegény gyerekektől megvont. Teszi ezt fáradhatatlanul,igaz keresztény hittel és csodával határos módon, egyre több szeretettel,szerencsével. Isten kegyelme árasszon fényt az útjára és adjon neki erőt mindehhez!
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Vannak arcok  Gondolatok az életről és szere...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  A világnak égető szüksége van ...  Aki szeret, annak senki sem id...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  A fák lelke  A könnyek összegyűjtése  Ma  Facebookon kaptam Gizike bar...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Két ember becsülete  Paul David Tripp Április 24  A világnak égető szüksége van ...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ünnepelj csak  Viharban csak az a fa marad ál...  Paul David Tripp Április 25  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Palóc Grand Canyon  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az elfogadásnak...  Próbálkozni kell ahhoz,  Különös!  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  A keserű igazság  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A Gömb  A fák lelke  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Semmit ne higgy el  A boldogság ült a világvégén  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esti kép  Minden szülő a lényével nevel.  Próbálkozni kell ahhoz,  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Aki szeret, annak senki sem id...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
élet olyan, tegnapelőtt jött, gyermekét iskolába, mezőn nőtt, iskola igazgató, maga életét, falu kihasználta, angol WC-re, kivilágított karácsonyfára, maga sajátosan, ottani lány-anya, kedves nővérekhez, méhében hordozza, választ hozza, nővérek iránt, maguk dolgos, lány-anyának megoldódott, holnap édesanyái, párjaként köztünk, tőled jött, holnap édesapáit, élet hordozóit, bajban lévő, tiszta holnapot, jóságos szeretetből, megszelídítenénk, mezővárosocskába, megtisztuljanak, elgondolkoztat, kimondhatatlan, mindennapjukat, rácsodálkozik, villanyáramra, elesettségben, karácsonyfára, megbélyegezni, devaigyerekek, polgármester, kivilágított, huszonévesen, beszélgettem, lakóhelyétől, tisztelettel, gyermekekben, kihívásokkal, kínlódással, mélységesen, közösségben, tegnapelőtt, megoldódott, boldogságot, otthonunkba, gyermekének, kihajtották, kihasználta, szeretetből, kilométerre, szeretettel, otthonunkká, lehajolnánk, felfakadjon, megtanítani, naivságában, gyerekekkel, fölösleges, rongyokban, egyáltalán, növekednek, mondhatjuk, mindenfelé, édesanyáit, szigeteken, kérdéseire, megosztják, viselkedni, vagyonokat, nővérekhez, pásztorhoz, emberekben, tudtunkkal, befogadtam, engesztelő, helységnek, meglássuk, egymásban, társtalan, gyermekek, párjaként, elöljárói, gyermekét, században, szabadság, édesanyái, halmoznak, elzüllött, sajátosan, gyermeket, magzattal, áldozatos, falujában, születhet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2034
  • e Hét: 7542
  • e Hónap: 16146
  • e Év: 52087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.