Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A citrusfélék szépségápolási hatásai
  2014-06-09 08:20:00, hétfő
 
   
 


Energiatartalmuk nagyon alacsony, egy narancs - mérettől függően - 60-80 kalóriát tartalmaz, egy citrom pedig csupán négyet. A megfázás gyógyítójaként ismert grapefruit fogyasztása 90 kalóriát tesz ki. C-vitaminban, kalciumban, szénhidrátban, rézben, foszforban, B1-vitaminban, káliumban, B2-, B3- és B6-vitaminban, fitokemikáliákban, és magnéziumban gazdagok. Az általuk biztosított energiát a szervezet könnyen felhasználja, ezért betegség vagy kimerültség esetén is könnyedén felfrissítik szervezetét.

A C-vitamin rendszeres fogyasztása csökkenti a megfázás tüneteit. Sokan szenvednek C-vitamin hiányban, amely napi 30-200 mg fogyasztásával orvosolható; napi 200 mg C-vitamin 5 adag zöldségnek és gyümölcsnek feleltethető meg. Egy közepes méretű narancs 70 mg-nyit, egy grapefruit pedig 56 mg-nyit juttat szervezetébe a vitaminból. Egy pohárnyi frissen facsart narancslé 125 mg C-vitamint tartalmaz. James Cook, a nagy felfedező bizonyította először, hogy nem szükségszerű velejárója a skorbut a hosszadalmas tengeri utazásnak, ha a személyzet rendszeresen fogyaszt citrusféléket. Akkoriban hajózni az maga volt a pokol, Dr. Samuel Johnson, a nagy enciklopédista írta akkoriban: ,,A börtönben jobb, mert több a hely, jobb a koszt, nagyobb az egy emberre jutó szabad tér, jobb a társaság és még a vízbe fúlás veszélye sem áll fenn."

A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely elengedhetetlen a kollagén termeléséhez. Emellett erősíti az inakat, szalagokat, és a vérereket, valamint a sebgyógyulást is segíti.
Legjobb tulajdonságuk azonban nem ízükben rejlik, hanem egészségügyi hatásaikban. Erősítik az immunrendszert, és a bőrnek, a hajnak, és összességében az egész szervezetnek jót tesznek.

Bőrre gyakorolt pozitív hatások: A citrusfélék magas C-vitamin tartalmuk mellett citromsavat is tartalmaznak, amely a baktériumok és patogének elpusztításával tisztítja és frissíti a bőrt. Illatuk miatt aromaterápiában előszeretettel használják őket.

Hidratáló hatás
Puhává varázsolja a száraz, foltos bőrt, és a kiszáradt kézbőrt is gyógyítja. A benne található antioxidánsok nem csak a sejtek megújulását gyorsítják, de az elhalt hámsejteket is eltávolítják. A higított citromlé a nehezen kezelhető bőrfelületekkel tesz csodákat, mint például a könyökök és a sarkak.

Tonizálás
Minden nap használt arc tonikját cserélje le néhány csepp citromlére. Testmozgás után alkalmazza, és érezze az azonnali felfrissülést.

Pedikűr
A talpak megkeményedett bőrét és az elhalt hámsejteket könnyen eltávolíthatja meleg vizes lime-os lábfürdővel, miközben hidratálja is bőrét.

Ragyogó arcbőr
A dehidratált bőr gyakran fénytelen, amelyet citrusfélékkel gyógyíthat és felfrissíthet. C-vitamin tartalmuk természetesen ragyogóvá teszik a bőrt, rendszeres használattal pedig hidratálják és tisztítják az arcbőrt.

Öregedés jelei
Egy 2007-es kutatás bizonyítja, hogy aki több C-vitamint fogyasztott, kevésbé ráncosodott és száradt ki a bőre. A C-vitamin belsőleg segíti a sejtek növekedését és gyógyulását, ezért a citrusfélék fogyasztásával a ráncok, a bőr elszíneződései, és a bőr megereszkedése is csökkenthetőek illetve hátráltathatóak.

Körmök növekedése
A törékeny körmök sokaknak problémákat okoznak. C-vitamin fogyasztásával erősítheti körmeit és javíthatja szerkezetüket, körmeit hosszúvá és erőssé varázsolhatja.

Bőrradír
Őrizze meg a citrusfélék héját. Szárítsa ki őket, majd darálja le. Remek bőrradírt készíthet belőle, arcára alkalmazva használat előtt keverje el egy kevés tejjel a ragyogó bőr érdekében.

Pattanások csökkentése
A citrusfélék levéből készített jégkockák csökkentik a pórusok méretét és segítik a pattanásos bőr gyógyulását. Frissítik a fáradt, fakó bőrt.

Hajra gyakorolt pozitív hatások:
A C-vitamin erősíti a hajat, és annak növekedését is serkenti. Rendszeres fogyasztásával javíthatja haja minőségét. Készítsen citrusos hajpakolást fejbőre és haja táplálására. A citrusfélék egyéb jótékony hatásai a következőek:

Száraz hajra
A narancsból, grapefruitból és citromból készített hajpakolás csodákat tesz a száraz, bozontos hajjal. Rendszeres alkalmazása gyógyítja a sérült hajszálakat. Kipróbálhatja a citromos kúrát is. 1:3 arányban keverjen el citromlevet és vizet, öntse fejbőrére, hagyja hatni fél órát, majd szárítsa meg haját.

A haj elvékonyodása
A citrusfélék inozitolt tartalmaznak, amely nem csak a koleszterint és a testzsír százalékot csökkenti, hanem a haj elvékonyodását is gátolja. Drága szerek helyett alkalmazzon citrus gyümölcsöket, és haja hamarosan egészséges és ragyogó lesz.

Táplálás
Citrusfélékkel könnyedén megadhatja hajának a szükséges tápanyagokat, miközben pénztárcáját is kíméli.

Korpa ellen
A fejbőrbe masszírozott friss citromlé hatékony a korpa ellen, és javítja fejbőre vérkeringését. Egyéb problémákat is orvosolhat vele, mint például a fejbőr viszketése.

Puha haj
A citrusfélékben található C-vitamin pár perc alatt puhává varázsolja haját.

Ősz hajszálak
A haj korai őszülése már tinédzserkorban elkezdődhet. A citromfélék megőrzik haja eredeti színét, és a kopaszodást is meggátolják.

Hajhullás
A narancsfélék segítik a haj növekedését és csökkentik a hajhullást.

Egészségügyi hatások:
Alacsony kalóriatartalmuk miatt a citrusféléket a diétázók és a cukorbetegek is fogyaszthatják. Nem tartalmaznak telített zsírsavakat és koleszterint sem. Segítik a méreganyagok eltávolítását a szervezetből, és javítják az enzimműködést, amely segíti a májfunkciókat. Egyéb egészségügyi hatásai a következőek:

Rák megelőző
Flavonoid és limonoid tartalmuknak köszönhetően a citrusfélék meggátolják a rákos sejtek növekedését és a tumorok kialakulását a testben. Kutatások bizonyítják, hogy a citrusfélék nagymértékű fogyasztása tíz százalékkal csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, amennyiben zöldteát is fogyaszt, 26%-kal csökkentheti a kialakulás kockázatát.

Szívbetegség
Magas antioxidáns tartalmuk a szabadgyökök megkötésével megvédi a szervezetet a szívbetegségek kialakulásától. Kutatások bizonyítják, hogy citrusok rendszeres fogyasztásával kisebb az esély a keringési megbetegedések és a magas vérnyomás kialakulására, valamint a stroke veszélye is alacsonyabb.

Vérkeringés
A vérkeringés javításával meggátolják a vérrögök kialakulását,(ezért tartós repülő út alatt el kell fogyasztani egy két citrom levét tartalmazó citromos vizet) a rossz koleszterint is oxidálják, ily módon az artériás lerakódástól is védik a szervezetet. Eltávolítják a túl sok kalciumot az artériákból és a hasnyálmirigyből, így csökken a vesekő kialakulásának kockázata.

Antioxidáns
A gyümölcsfélék közül a citrusoknak a legmagasabb az antioxidáns tartalma, amely az immunrendszer megfelelő működését segíti. Elegendő gyümölcs fogyasztásával nem szükséges kiegészítő kezelést, kapszulákat alkalmaznia.

Torokfájás
Segítik a torok lerakódásainak eltávolítását. Egy csészényi citromtea, vagy egy pohár meleg víz pár csepp citromlével azonnali enyhülést nyújt a fájó toroknak. A kurkumával elkevert narancslé, bár ízre nem a legkellemesebb, szintén segíti a torok gyógyulását.

Immunrendszer
A citrusfélék magas antioxidáns tartalma javítja a szervezet immunrendszerét. Rendszeres fogyasztásával sokat tehet immunrendszere egészségéért, gyorsabban felépülhet egy betegségből, illetve a megbetegedést is elkerülheti, főképp a téli influenza- és megfázás szezonban.

Emésztés
Egy nehezebb étkezés után egy pohár friss narancslé csodákra képes, valamint segít a túl sok étel elfogyasztása után esetleg előforduló hányinger leküzdésében is. A kínaiak régóta fogyasztanak narancshéjat egy-egy nehezebb étkezés után.

Fogyás
Reggel elfogyasztva a citrusfélék segítik a fogyást, helyreállítják a szervezet cukor szintjét, valamint alacsony a koleszterin tartalmuk, amely segíti a máj méregtelenítését.

Fogak és íny
A gyenge fogak és a vérző fogíny a szervezet C-vitamin hiányáról árulkodik. Rendszeres citrus fogyasztással ezeket a problémákat orvosolhatja és kiküszöbölheti.

Vérszegénység
Az étvágy javításával a kóros vérszegénységben szenvedőknek is gyógyírt nyújthat a rendszeres citrus fogyasztás.

Csontritkulás
Kutatások bizonyítják, hogy a narancslé segíti a szervezet kalcium és D-vitamin megkötő képességét, amelyek elengedhetetlenek az erős csontokhoz.

A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen részei a citrusfélék, Tökéletes rost, vitamin, tápanyag, és ásványi anyag források, emellett nem tartalmaznak koleszterint és nátriumot.

Jótékony hatásai mellett mindenképp figyeljen oda az alábbiakra, amennyiben citrusfélét fogyasztana.
- legjobb, ha reggel, éhgyomorra, vagy könnyebb étkezés után fogyasztja a gyümölcsöket
- ne igyon vizet fogyasztásuk után, hiszen akkor növelheti gyomra savtartalmát
- minél frissebben fogyassza a gyümölcsöket, hiszen hosszabb tárolás után tápanyagtartalmuk jelentősen csökken
- próbálja a gyümölcsök héját is elfogyasztani,(ha nem kezelt vegyszerrel) amely rostjai segítik a székrekedés megszüntetését
- soha ne fogyassza a gyümölcsöket étkezés közben, hiszen ekkor szintén megváltoztathatja gyomra savasságát
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: méregtelenítését, vérszegénységben, energiatartalmuk, kalóriatartalmuk, hasnyálmirigyből, elengedhetetlen, elpusztításával, immunrendszerét, bőrfelületekkel, tinédzserkorban, aromaterápiában, hátráltathatóak, citrusfélékkel, citrusfélékben, fogyasztásával, immunrendszere, legkellemesebb, fogyaszthatják, megszüntetését, lerakódásainak, enciklopédista, eltávolíthatja, kiküszöbölheti, megkeményedett, előszeretettel, immunrendszert, csökkenthetőek, megereszkedése, helyreállítják, elszíneződései, kialakulásának, elvékonyodását, gyógyítójaként, kialakulásától, megbetegedések, szívbetegségek, citrom pedig, megfázás gyógyítójaként, általuk biztosított, szervezet könnyen, megfázás tüneteit, közepes méretű, grapefruit pedig, pohárnyi frissen, nagy felfedező, hosszadalmas tengeri, személyzet rendszeresen, maga volt, nagy enciklopédista, börtönben jobb, vízbe fúlás, vízben oldódó, James Cook, Samuel Johnson,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png telefon  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Szívem  Png kutya  Szívem tiéd  Még csak most kezdődik a nap  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem  A jó emberek mindig szépek mar...  Esti kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Szívem  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem méltó hozzád  Adakozás  Png cica  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Adakozás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Sokan azt tartják  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Nevem  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 21  Nevem  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 19  Az engedelmesség miért nem vál...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Albert Einstein gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Régi emberek, akikre máig büsz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Zilahy Lajos gondolata  Egy hatékony szolga  Tanuld meg ezt a versemet  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Julian Brass gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Minden harmadik...  Reggel van  Zilahy Lajos gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Leonardo da Vinci gondolata  Kövesd a cowboyt!  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nevem  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
citrom pedig, megfázás gyógyítójaként, általuk biztosított, szervezet könnyen, megfázás tüneteit, közepes méretű, grapefruit pedig, pohárnyi frissen, nagy felfedező, hosszadalmas tengeri, személyzet rendszeresen, maga volt, nagy enciklopédista, börtönben jobb, vízbe fúlás, vízben oldódó, kollagén termeléséhez, egész szervezetnek, citrusfélék magas, kiszáradt kézbőrt, benne található, sejtek megújulását, elhalt hámsejteket, higított citromlé, nehezen kezelhető, azonnali felfrissülést, talpak megkeményedett, 2007-es kutatás, sejtek növekedését, citrusfélék fogyasztásával, törékeny körmök, citrusfélék héját, kevés tejjel, citrusfélék levéből, pórusok méretét, citrusfélék egyéb, sérült hajszálakat, citromos kúrát, citrusfélék inozitolt, testzsír százalékot, szükséges tápanyagokat, fejbőrbe masszírozott, korpa ellen, fejbőr viszketése, citrusfélékben található, citromfélék megőrzik, narancsfélék segítik, méreganyagok eltávolítását, citrusfélék meggátolják, rákos sejtek, tumorok kialakulását, citrusfélék nagymértékű, mellrák kialakulásának, kialakulás kockázatát, szabadgyökök megkötésével, szívbetegségek kialakulásától, keringési megbetegedések, magas vérnyomás, stroke veszélye, vérkeringés javításával, vérrögök kialakulását, rossz koleszterint, artériás lerakódástól, vesekő kialakulásának, gyümölcsfélék közül, antioxidáns tartalma, immunrendszer megfelelő, torok lerakódásainak, csészényi citromtea, pohár meleg, fájó toroknak, kurkumával elkevert, torok gyógyulását, szervezet immunrendszerét, téli influenza-, nehezebb étkezés, pohár friss, kínaiak régóta, citrusfélék segítik, szervezet cukor, koleszterin tartalmuk, gyenge fogak, vérző fogíny, szervezet C-vitamin, problémákat orvosolhatja, étvágy javításával, kóros vérszegénységben, rendszeres citrus, narancslé segíti, szervezet kalcium, erős csontokhoz, megfelelő táplálkozás, gyümölcsök héját, székrekedés megszüntetését, gyümölcsöket étkezés, méregtelenítését, vérszegénységben, energiatartalmuk, kalóriatartalmuk, hasnyálmirigyből, elengedhetetlen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2511
  • e Hét: 19178
  • e Hónap: 50664
  • e Év: 255365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.