Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ételek refluxosoknak
  2016-06-28 11:33:07, kedd
 
  14 ÉTEL, AMIT BÁTRAN FOGYASZTHATNAK A REFLUXOSOK

1 GYÖMBÉR
Kedvenc sushi hozzávalónk azon ételek egyike, melyek segítenek megelőzni a nyelőcső károsodását. Aki még nem tudná: a gyömbér gyulladáscsökkentő hatása legendás, ezért alkalmazzák gyakran a bélrendszer megbetegedése esetén. Ebben a melatonin nevű összetevőé a főszerep: alvás közben a saját testünk is előállítja ezt a vegyületet, és ha kevés található belőle a szervezetünkben, az puffadáshoz vezet. Nem csak a gyomorsavat fogja vissza, de még a pihenést és a relaxációt is elősegíti. Felkockázva, szeletelve vagy reszelve adjunk egy kis gyömbért a nyári jeges teánkhoz vagy smoothie-nkhoz!

2. ZABKÁSA
Rendszeres olvasóink tudják, hogy a zabpehely egyértelműen toplistás az egészséges ételek versenyében. Reflux esetén is hasznos ez a teljes kiőrlésű táplálék, hiszen nem elég, hogy önmagában nem dúlja fel a gyomrot, még a többi étel savasságát is elnyeli! Így nyugodtan hozzáadhatunk egy kis szedret vagy áfonyát, egész biztos kiegyensúlyozott lesz a reggelink.

3. MANDULAVAJ
Fellélegezhetnek, akik komoly szenvedések árán tudtak csak lemondani a mogyoróvajról: a mandulavaj valamivel kevesebb szaturált zsírsavat tartalmaz, ezért a gyomrunk záróizma nem fog ellustulni a fogyasztásától.

4. NYERS SPENÓT
Nem elég, hogy egy bögrényi spenóttal nagyjából egy hétre feltölthetjük a K-vitamin készletünket, feldolgozatlan állapotban az egyik leglúgosabb táplálékok egyike! Ennek köszönhetően pedig kiválóan semlegesíti a savas pH-értékű ételek káros hatását. Megfőzve viszont enyhén savas állapotba kerül, ezért vegyük komolyan a ,,nyers" instrukciót!

5. GÖRÖGDINNYE
Gyümölcsök között különösen ritka a lúgos változat, ezért kell nagyon nagyra értékelni az évszak kedvencét, a hatalmas és édes görögdinnyéket! Nem csak a nyelőcsövünk, de hihetetlenül magas víztartalma miatt vesénk is megköszöni, ha jégkrém és lángos helyett ezt habzsoljuk a nyári hónapok alatt.

6. LENCSE
Nem csodálkozunk, ha páran meglepődnek ezen a választáson. A lencséről a legtöbbeknek a puffadás, telítettség érzet, sőt, maga a gyomorégés jut eszébe. Ez azonban leginkább azoknak az elkészítési módoknak köszönhető, ahogy hagyományosan fogyasztani szoktuk. Csak hanyagoljuk a fűszereket és az önteteket, és rögtön kellemes fogás lesz ez a rostos táplálék!

7. KELKÁPOSZTA
Meg kell hajolnunk a zöldség nagysága előtt... A spenót mellett a kelkáposzta a másik fajsúlyos versenyző a kategória lúgossági versenyében.

8. QUINOA
Az inka nyelvben a quinoa nemes egyszerűséggel azt jelenti, hogy anyagabona. Valóban megérdemli a vezető szerepet a gabonafélék között! A lúgos ételeken belül is igazán remek választás ez az ősi, fehérjében gazdag élelmiszer.

9. ZELLER
A szakértők szerint több kalóriát égetünk el a zeller elfogyasztásával és megemésztésével, mint amennyit egyáltalán beviszünk vele a szervezetünkbe. Nem rossz, igaz? Ráadásul a görögdinnyéhez hasonlóan egyszerre lúgosít és hidratál, ezzel pedig egyértelműen a kedvenc uzsonnánkká avanzsált.

10. ANANÁSZ
Egy szó: bromelain. Ez az enzim a legfőbb oka annak, hogy az ananász a legjobb ételek közé tartozik, amikkel megzabolázható a savas reflux. Nem csak az anyagcserénket gyorsítja fel, de a bromelain gyulladáscsökkentő hatása elősegíti az egészséges emésztést, beleértve ebbe a reflux tüneteinek visszaszorítását is.

11. RETEK
Ez az alacsony kalóriatartalmú gyökér számtalan vegyületet tartalmaz, melyek elengedhetetlenek a zökkenőmentes emésztéshez. Ezzel pedig minimálisra csökkentik annak az esélyét, hogy olyan dolgokat érezzünk a nyelőcsövünkben, amit nagyon nem kellene. Számos kultúra esküszik a bélrendszerre gyakorolt áldásos hatására, de még az epehólyagunkat is egészségesen tartja.

12. BROKKOLI
Induljon a nyári méregtelenítés ezzel a rendkívüli, sajnálatos módon elhanyagolt zöldséggel! A brokkoli tele van probiotikumokkal, melyek magukban foglalják a jótékony hatású bélbaktériumokat. Emellett a rossz baktériumok elterjedését is meggátolja, ezzel pedig sokkal kisebb az esélye a gyomor és a nyelőcső között záróizom megbetegedésének.

13. ÉDESGYÖKÉR
Kis mennyiségben a natúr édesgyökér csökkenti a testünkben található gyulladásokat. Nem véletlenül ajánlják a fekélytől kezdve a cukorbetegségig rengeteg anyagcseréhez köthető betegség tüneteinek enyhítésére.

14. PAPAJA
Végül következzen egy igazán egzotikus gyümölcs! A benne található papain enzimnek jelentős szerepe van a fehérjék feldolgozásában és az emésztés elősegítésében. Már meg se lepődünk azon, hogy a savas refluxot is enyhíti. Dobjuk félre a gumicukrot, és nassolásként kanalazzunk ki egy ízletes papaját!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Címkék: probiotikumokkal, bélbaktériumokat, elfogyasztásával, kiegyensúlyozott, fellélegezhetnek, visszaszorítását, megbetegedésének, megemésztésével, szervezetünkben, nyelőcsövünkben, feldolgozásában, kalóriatartalmú, cukorbetegségig, egyszerűséggel, feldolgozatlan, fogyasztásától, görögdinnyéket, méregtelenítés, epehólyagunkat, elősegítésében, megzabolázható, anyagcserénket, fogyaszthatnak, görögdinnyéhez, szervezetünkbe, megbetegedése, hozzáadhatunk, feltölthetjük, mogyoróvajról, bélrendszerre, gyulladásokat, zökkenőmentes, anyagcseréhez, hagyományosan, egészségesen, egyértelműen, nyelőcső károsodását, bélrendszer megbetegedése, melatonin nevű, saját testünk, puffadáshoz vezet, gyomorsavat fogja, nyári jeges, zabpehely egyértelműen, egészséges ételek, teljes kiőrlésű, többi étel, mandulavaj valamivel, gyomrunk záróizma, bögrényi spenóttal, hétre feltölthetjük, egyik leglúgosabb, AMIT BÁTRAN FOGYASZTHATNAK REFLUXOSOK, NYERS SPENÓT,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Adakozás  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Mai harmónia kártyám  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  Egy lelki imádság  A Megváltó szolgálatában  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem számIt  Mindig jusson idő nevetni  Png lepke  Adakozás  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Png virág  Mai harmónia kártyám  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Éretlen vers  Akarat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 21  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Sokan azt tartják  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Paul David Tripp Április 20  Szép napot kívánok  Minden harmadik...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  George Byron - Ahogy itt jár -...  s immár én is felragyogva, ért...  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Szívem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Németh László tollából  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
nyelőcső károsodását, bélrendszer megbetegedése, melatonin nevű, saját testünk, puffadáshoz vezet, gyomorsavat fogja, nyári jeges, zabpehely egyértelműen, egészséges ételek, teljes kiőrlésű, többi étel, mandulavaj valamivel, gyomrunk záróizma, bögrényi spenóttal, hétre feltölthetjük, egyik leglúgosabb, savas pH-értékű, lúgos változat, évszak kedvencét, nyári hónapok, elkészítési módoknak, rostos táplálék, zöldség nagysága, spenót mellett, másik fajsúlyos, kategória lúgossági, inka nyelvben, quinoa nemes, vezető szerepet, gabonafélék között, lúgos ételeken, szakértők szerint, zeller elfogyasztásával, görögdinnyéhez hasonlóan, kedvenc uzsonnánkká, legjobb ételek, savas reflux, anyagcserénket gyorsítja, egészséges emésztést, reflux tüneteinek, alacsony kalóriatartalmú, zökkenőmentes emésztéshez, bélrendszerre gyakorolt, nyári méregtelenítés, brokkoli tele, jótékony hatású, rossz baktériumok, nyelőcső között, natúr édesgyökér, testünkben található, fekélytől kezdve, cukorbetegségig rengeteg, igazán egzotikus, benne található, fehérjék feldolgozásában, emésztés elősegítésében, savas refluxot, ízletes papaját, probiotikumokkal, bélbaktériumokat, elfogyasztásával, kiegyensúlyozott, fellélegezhetnek, visszaszorítását, megbetegedésének, megemésztésével, szervezetünkben, nyelőcsövünkben, feldolgozásában, kalóriatartalmú, cukorbetegségig, egyszerűséggel, feldolgozatlan, fogyasztásától, görögdinnyéket, méregtelenítés, epehólyagunkat, elősegítésében, megzabolázható, anyagcserénket, fogyaszthatnak, görögdinnyéhez, szervezetünkbe, megbetegedése, hozzáadhatunk, feltölthetjük, mogyoróvajról, bélrendszerre, gyulladásokat, zökkenőmentes, anyagcseréhez, hagyományosan, egészségesen, egyértelműen, nyelőcsövünk, elterjedését, mennyiségben, csodálkozunk, legtöbbeknek, köszönhetően, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5947
  • e Hét: 22614
  • e Hónap: 54100
  • e Év: 258801
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.