Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hasznos tippek a koleszterinszint csökkentéséért
  2017-04-27 07:28:33, csütörtök
 
  A megfelelő táplálkozás és a testmozgás segít a koleszterinszint normalizálásában. Ezek az első lépések nemcsak a megelőzésben, de a kezelés során is.

A koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek nem helyettesítik az egészséges életmódot és táplálkozást, sem az egészséges életmód és táplálkozás nem helyettesíti az orvos által elrendelt gyógyszeres kezelést.

A szív- és érrendszeri betegségek vezető halálokokként szerepelnek a fejlett társadalmakban. Ennek nem kellene így lennie, hiszen a szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető lenne.

A szív- és érrendszeri betegségeknek több rizikófaktora ismert, ezek között léteznek befolyásolható és nem befolyásolható faktorok. A koleszterinszint a befolyásolható tényezők közé tartozik.

A megelőzés egyik módja a vér koleszterin szintjének alacsony értéken tartása. A magas koleszterin szívkoszorúér-meszesedéshez, szívinfarktushoz és stroke-koz vezethet. Az első és legfontosabb tényező ennek elkerülésében az egészséges életmód, ezzel nemcsak a koleszterinszintünket tarthatjuk egészséges értéken, de vérnyomásunkat, testsúlyunkat, vércukrunkat, vérzsírunkat is.

Az étrend a megelőzés alappillére ZSÍRBEVITEL. Az étrendben alacsony legyen a zsírbevitel, különösen vonatkozik ez a telített zsírokra. A napi kalória-bevitelt tekintve a zsírfogyasztás ne haladja meg a 30 százalékot.
A leghasznosabb ételek:
Van néhány olyan étel, melyek jótékony hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre, segítenek a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint elleni küzdelemben, ezek fogyasztását részesítsük előnyben:
- brokkoli,
- hal és halolaj,
- zöld leveles zöldségek,
- citrusfélék,
- sárgarépa,
- rostdús ételek,
- gabonaőrlemények.


Bevásárlókosarunk. A tudatos táplálkozásnak része a tudatos vásárlás. Szánjunk időt arra, hogy elolvassuk a termékek címkéjét még a vásárlás előtt, lehetőleg késztermékeket ritkán vásároljunk, inkább magunk készítsük el az ételt.
- Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér.
- Gabonaőrlemény a rostok fedezésére.
- Rizs, lehetőleg barnarizs.
- Gyümölcs, szárított vagy fagyasztott is lehet, ha nincs friss, de a friss gyümölcsnek a legmagasabb a nyomelem- és vitamintartalma.
- Zöldség, lehet szárított vagy fagyasztott is, de a legjobb választás a friss zöldség.
- Ásványvíz vagy cukor, és tartósítószer hozzáadása nélkül készült 100%-os gyümölcslé.
- Alacsony zsírtartalmú tej.
- Sovány sajt.
- Sovány joghurt.
- Bőr nélküli szárnyas hús.
- Hal. Jó minőségű margarin.
- Jó minőségű növényi olaj magas hőfokon való sütéshez, pl. napraforgó, repce. Extra szűz olívaolaj salátákhoz, sütéshez az olíva olaj nem javasolt.

A rendszeres testmozgás csökkenti a rizikót

A sportolás javítja az állóképességet, a szív- és érrendszeri státust, csökkenti az elhízás, a cukorbetegség és számos anyagcsere-betegség kialakulásának rizikóját.

Óvatosan szabad azonban elkezdeni a sportolást, mert a hirtelen elkezdett testedzés hatalmas terhelést jelent a szívre, az ízületekre és az izmokra. A rendszeres testmozgás ezek ellenére mindenkinek javasolt.

A nem megerőltető tempójú gyaloglás alkalmasabb lehet a kezdeti hónapokban. A pulzusszámot jelentősen emelő gyakorlatok (például futás, úszás, aerobic) nem javasoltak addig, míg a szervezet nem szokott hozzá a rendszeres sporthoz.

Az ideális testsúly eléréséhez is sokkal alkalmasabb a napi rendszerességgel végzett kevésbé megerőltető mozgás (pl. közepes tempójú séta), mint heti 2-3 alkalommal végzett edzőtermi edzés.

Forrás : [link]http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/3443/tippek-a-koleszterinszint-csok kenteseert
[/link]
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: rendszerességgel, koleszterinszint, gabonaőrlemények, normalizálásában, szívinfarktushoz, vitamintartalma, táplálkozásnak, állóképességet, befolyásolható, kialakulásának, késztermékeket, társadalmakban, gabonaőrlemény, vérnyomásunkat, csokkenteseert, zsírfogyasztás, elkerülésében, rizikófaktora, betegségeknek, meszesedéshez, testsúlyunkat, tartósítószer, cukorbetegség, leghasznosabb, halálokokként, helyettesítik, szívkoszorúér, helyettesíti, zsírtartalmú, fogyasztását, megelőzésben, érrendszerre, pulzusszámot, vérzsírunkat, táplálkozást, legfontosabb, megfelelő táplálkozás, testmozgás segít, koleszterinszint normalizálásában, első lépések, kezelés során, egészséges életmódot, egészséges életmód, orvos által, fejlett társadalmakban, befolyásolható tényezők, megelőzés egyik, magas koleszterin, megelőzés alappillére, étrendben alacsony, telített zsírokra, napi kalória-bevitelt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Egy hatékony szolga  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  Szép álmokat!  Reggel van  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Elköszönt  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Popper Péter szavai  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Sokan azt tartják  A másik dolog,  A televizió nem a kultúrát kép...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Julian Brass gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Radikális szeretet  Szívem  Facebookon kaptam  Idő  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Akarat  Radikális szeretet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 19  Régi emberek, akikre máig büsz...  Popper Péter szavai  Mai harmónia kártyám  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Erdőn  Alvó cicák  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét  Csak a fogyatkozás látható  Reggel van  Nem méltó hozzád  Éretlen vers  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Krisztinától  Png lepke  Akarat  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabolcska Mihály – Ákác...  Lóhere  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy hatékony szolga  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Gonosz démon-álarc  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
megfelelő táplálkozás, testmozgás segít, koleszterinszint normalizálásában, első lépések, kezelés során, egészséges életmódot, egészséges életmód, orvos által, fejlett társadalmakban, befolyásolható tényezők, megelőzés egyik, magas koleszterin, megelőzés alappillére, étrendben alacsony, telített zsírokra, napi kalória-bevitelt, leghasznosabb ételek, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, tudatos táplálkozásnak, tudatos vásárlás, termékek címkéjét, vásárlás előtt, rostok fedezésére, friss gyümölcsnek, legjobb választás, friss zöldség, olíva olaj, rendszeres testmozgás, sportolás javítja, hirtelen elkezdett, kezdeti hónapokban, pulzusszámot jelentősen, rendszeres sporthoz, ideális testsúly, napi rendszerességgel, rendszerességgel, koleszterinszint, gabonaőrlemények, normalizálásában, szívinfarktushoz, vitamintartalma, táplálkozásnak, állóképességet, befolyásolható, kialakulásának, késztermékeket, társadalmakban, gabonaőrlemény, vérnyomásunkat, csokkenteseert, zsírfogyasztás, elkerülésében, rizikófaktora, betegségeknek, meszesedéshez, testsúlyunkat, tartósítószer, cukorbetegség, leghasznosabb, halálokokként, helyettesítik, szívkoszorúér, helyettesíti, zsírtartalmú, fogyasztását, megelőzésben, érrendszerre, pulzusszámot, vérzsírunkat, táplálkozást, legfontosabb, vércukrunkat, koleszterin, legmagasabb, megelőzhető, fagyasztott, táplálkozás, érrendszeri, gyümölcsnek, gyakorolnak, vásároljunk, részesítsük, alkalmasabb, megerőltető, zsírbevitel, gyógyszerek, gyakorlatok, citrusfélék, alappillére, szerepelnek, küzdelemben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3300
  • e Hét: 19967
  • e Hónap: 51453
  • e Év: 256154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.