Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fali foltok tisztítása
  2018-04-14 15:12:48, szombat
 
  Felejtsd el a festést! Így tüntesd el a különféle foltokat a falról!

Egy bizonyos idő eltelte vagy egy komolyabb baleset után természetes, hogy nem halogathatjuk tovább a falak festését. Jól tudjuk, milyen nyűggel jár ez, kezdve az alapanyagok beszerzésétől, a helyiség kipakolásán át a fóliázásig és a tényleges festésig. Még akkor is, ha nem magunk csináljuk, sok kényelmetlenséget tud okozni.
Éppen ezért hoztunk el nektek néhány hasznos tippet arra az esetre, ha idén sem kerülne sor a falfestésre, de kisebb, mindennapi tevékenységekből adódó foltok éktelenkednek a faladon, amitől szívesen megszabadulnál nagyobb tortúra nélkül.

A csemeték műalkotásai
Ritka az a gyerek, aki ne kapna kedvet, hogy egy olyan széles és hívogató vásznon csillogtassa meg a tehetségét, mint a nappali vagy a hálószoba fala. Sajnos az alkotások nem igazán sikerülnek olyanra, hogy azt szeretnénk egész életünkben nézegetni, de szerencsére nem kell azonnal a hengerért nyúlni.

Ha ceruzával rajzolt a gyermek, akkor legtöbb esetben egy erős radír nagy segítséget nyújthat. Fontos, hogy csak tiszta radírral radírozd a falat, ellenkező esetben csak elmaszatolod rajta a foltot. Ha ne adj, a festék is kissé sérült a ceruza hegyétől, egy kevés hibajavítót kenj a karcolásra. Miután megszárazd, töröld le papírtörlővel, hogy kiegyenlítsd.

A zsírkréta már egy kicsit kacifántosabb, de még mindig megoldható probléma. Ezt egy kevéssé benedvesített, új szivacs dörzsi részével érdemes orvosolni. Csak finoman nyomd rá, kizárólag egy irányba dörgölve, hogy ne maszatold el.

Cipőnyom, koszcsíkok
A fal azon területein gyakoriak az ilyen hibák, ahol rendszeresen levesszük vagy tároljuk a cipőnket, ahová ledobjuk a táskáinkat, szatyrainkat, a villanykapcsolók környékén és gyakorlatilag bárhol, ahol nem figyelünk eléggé.

Van erre a problémára egy régimódi megoldás, a kenyérhéj, amivel dörzsölve a felületet, megszabadulhatunk a foltoktól. Ha inkább ragaszkodnál a modern módszerekhez (mert természetesen az is van), akkor jó, ha beszerzel egy melamin szivacsot vagy más néven csodaszivacsot. Ezek a szivacsok fehér színűek és méretükben egy mosogatószivacsra hajaznak. Olyan speciális az anyagszerkezetük, hogy nincs is másra szükség csak egy kevés vízre, amivel be lehet nedvesíteni. A koszt szépen letakarítja, és nem engedi szétkenődni. Ami még jobb, hogy nem csak a falakon, de a bútorok felületén és ajtókon, ablakkereteken is alkalmazható.

Zsírfoltok
Két módszer is a rendelkezésedre áll a festett falakon éktelenkedő zsírfoltok eltüntetésére.

Az egyik az ecetes oldószer alkalmazása. Ehhez keverj össze negyed csésze ecetet ¼negyed csésze szódabikarbónával és hígítsd fel 2,5 liter vízben. Töltsd spricnis flakonba és fújd a kezelni kívánt felületre. Fogj egy száraz, nedvszívó ruhát és töröld át vele a falat. Jó, ha csinálsz egy teszt dörzsölést egy alig látható helyen.

A másik módszer a makacsabb, főzés közben megjelenő zsírfoltokra, ha egy nedves ruhára kukoricakeményítőt szórsz és átdörzsölöd vele a területet.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: villanykapcsolók, anyagszerkezetük, tevékenységekből, rendelkezésedre, csodaszivacsot, ablakkereteken, megszabadulnál, papírtörlővel, eltüntetésére, beszerzésétől, benedvesített, halogathatjuk, kacifántosabb, természetesen, gyakorlatilag, éktelenkednek, csillogtassa, szatyrainkat, ragaszkodnál, zsírfoltokra, alkalmazható, elmaszatolod, módszerekhez, kiegyenlítsd, rendszeresen, szerencsére, átdörzsölöd, alkalmazása, kipakolásán, éktelenkedő, természetes, nedvesíteni, alapanyagok, letakarítja, műalkotásai, szétkenődni, különféle foltokat, komolyabb baleset, falak festését, alapanyagok beszerzésétől, helyiség kipakolásán, tényleges festésig, csemeték műalkotásai, olyan széles, nappali vagy, hálószoba fala, hengerért nyúlni, erős radír, ceruza hegyétől, kevés hibajavítót, kicsit kacifántosabb, kevéssé benedvesített,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Julian Brass gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy lelki imádság  Egy maradéktalanul uralt világ  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Esti kép  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Makszim Gorkij gondolata  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem számIt  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Fehér virág  Png kutya  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Akarat  Facebookon kaptam  Németh László tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Tanuld meg ezt a versemet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Akik bántanak téged  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  A másik dolog,  Png férfi  Facebookon kaptam  Szép estét  Popper Péter szavai  Rátalálsz  Akarat  Facebookon kaptam  Png nő  Régi emberek, akikre máig büsz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Esti kép  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó éjszakát  képre írva  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  képre írva  Akik bántanak téged  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png rózsa csokor  Kövesd a cowboyt!  Gonosz démon-álarc  Ami embereknek lehetetlen, az...  Esti kép  Facebookon kaptam  Akarat 
Bejegyzés Címkék
különféle foltokat, komolyabb baleset, falak festését, alapanyagok beszerzésétől, helyiség kipakolásán, tényleges festésig, csemeték műalkotásai, olyan széles, nappali vagy, hálószoba fala, hengerért nyúlni, erős radír, ceruza hegyétől, kevés hibajavítót, kicsit kacifántosabb, kevéssé benedvesített, irányba dörgölve, ilyen hibák, villanykapcsolók környékén, régimódi megoldás, modern módszerekhez, melamin szivacsot, szivacsok fehér, mosogatószivacsra hajaznak, kevés vízre, koszt szépen, bútorok felületén, festett falakon, ecetes oldószer, kezelni kívánt, teszt dörzsölést, alig látható, másik módszer, nedves ruhára, villanykapcsolók, anyagszerkezetük, tevékenységekből, rendelkezésedre, csodaszivacsot, ablakkereteken, megszabadulnál, papírtörlővel, eltüntetésére, beszerzésétől, benedvesített, halogathatjuk, kacifántosabb, természetesen, gyakorlatilag, éktelenkednek, csillogtassa, szatyrainkat, ragaszkodnál, zsírfoltokra, alkalmazható, elmaszatolod, módszerekhez, kiegyenlítsd, rendszeresen, szerencsére, átdörzsölöd, alkalmazása, kipakolásán, éktelenkedő, természetes, nedvesíteni, alapanyagok, letakarítja, műalkotásai, szétkenődni, falfestésre, hibajavítót, mindennapi, zsírfoltok, tehetségét, karcolásra, koszcsíkok, területein, táskáinkat, problémára, méretükben, megoldható, szeretnénk, segítséget, megszárazd, sikerülnek, életünkben, fóliázásig, dörzsölést, orvosolni, szivacsok, kizárólag, nézegetni, maszatold, csináljuk, hengerért, megjelenő, speciális, zsírkréta, makacsabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4818
  • e Hét: 21485
  • e Hónap: 52971
  • e Év: 257672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.