|
2018-10-23 21:31:18, kedd
|
|
|
Egyre több ember szenved cukorbetegségben. Nemcsak hazánkban, hanem szerte az egész világon. Azonban a megfelelő táplálék kiválasztásával a betegség nemcsak megelőzhető, hanem kezelhető és akár még visszafordíthatóvá is válhat.
Az ájurvédikus gyógyítók már régóta használnak gyógynövényeket és fűszereket különböző betegségek kezelésére, beleértve a cukorbetegséget is. Az indiaiak már ősidők óta használják a konyhában és gyógyító célokra is a kurkumát, amely bizonyos védelmet is nyújt a cukorbetegség kialakulása ellen. A kurkuma azonban nemcsak a cukorbetegség ellen jelenthet védelmet, hanem a máj megtisztítását is elősegíti. Emellett természetes gyulladásgátló hatóanyagokat is tartalmaz. Védelmet élvezhetünk két rettegett daganatos betegség, a mellrák és a prosztatarák ellen, persze csak akkor, ha rendszeresen fogyasztjuk. Ez az aranysárga fűszer a depresszió tüneteit is csökkenteni tudja, illetve még az Alzheimer-kór előrehaladását is lassíthatja. A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amelyről Indiában azt képzelik, hogy a legnagyobb gyógyító erővel rendelkezik.
Egy másik indiai csodaszer a görögszéna, amely szintén védelmet nyújt a cukorbetegség ellen. Emellett fokozza a májműködést és a koleszterinszintet is csökkenti.
Egy másik tanulmány szerint az omega-3 zsírsavakban gazdag halak fogyasztása szintén védelmet nyújt a cukorbetegség ellen. Omega-3 zsírsavakat tartalmaz a makréla, a lazac, a pisztráng, a hering és a tonhal.
Egy 2014-es tanulmány szerint az étcsokoládé csökkenti az inzulinrezisztencia kockázatát. De csak akkor nyújt védelmet, ha nyers, feldolgozatlan kakaóval és finomított cukrok hozzáadása nélkül készült. A kakaópor, így a csokoládé is flavonoidokat tartalmaz, amelyek felelősek a csokoládé pozitív egészségügyi hatásaiért.
A vörös szőlőben és a vörösborban található természetes vegyi anyagok, vagyis a polifenolok segíthetnek szabályozni a szervezetnek a glükózszintet, megakadályozva a vércukorszint hirtelen megemelkedését, majd zuhanását. Mérsékelt fogyasztása elősegítheti a cukorbetegség kialakulásának megelőzését. Aki már ezzel a betegséggel küzd, mindenképpen vegye figyelembe a bor kalóriatartalmát.
Kutatók megállapították, hogy az antociánok is védelmet jelenthetnek a cukorbetegség kialakulásával szemben. Antociánban gazdag a cseresznye, a vörös szőlő és az áfonya.
A bab is segíthet szabályozni a vércukorszintet és az inzulinszintet. Védelmet jelenthet a cukorbetegség ellen, de a tüneteket is csökkenti, ha már kialakult a betegség. Segít továbbá a koleszterinszint csökkentésében és kitűnő antioxidáns hatással rendelkezik, különösen a vörös és a fekete bab.
A mandula és a dió a vércukorszint szabályozásával akadályozhatja meg a cukorbetegség kialakulását. Ezeknek az étkezés előtti fogyasztása segít szabályozni a vércukorszintet. Ezek a táplálékok a vér lipidkémiai szerepét is megváltoztatják, így csökkentve a szívkoszorúér-betegség és a szívroham kockázatát.
A fahéj is javítja a vércukorszintet a glükóz metabolizmusának jelentős növekedésével. Ezen kívül inzulinszerű hatásai vannak a szervezetben. A fahéjban található egy bioflavonoid, amely megváltoztatja a zsírsejtek inzulinjelző aktivitását.
A zöld tea szabályozza a szervezet glükózszintjét, így segíthet megakadályozni az 1-es típusú cukorbetegség kialakulását.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: metabolizmusának, koleszterinszint, kalóriatartalmát, cukorbetegségben, vércukorszintet, kiválasztásával, megváltoztatják, szabályozásával, gyógynövényeket, cukorbetegséget, megállapították, megemelkedését, megakadályozva, akadályozhatja, megtisztítását, feldolgozatlan, megakadályozni, kialakulásával, kialakulásának, inzulinszintet, gyulladásgátló, csökkentésében, előrehaladását, glükózszintjét, megváltoztatja, hatóanyagokat, cukorbetegség, flavonoidokat, növekedésével, glükózszintet, vércukorszint, szívkoszorúér, rendszeresen, mindenképpen, bioflavonoid, elősegítheti, egész világon, megfelelő táplálék, betegség nemcsak, ájurvédikus gyógyítók, cukorbetegség kialakulása, kurkuma azonban, cukorbetegség ellen, prosztatarák ellen, aranysárga fűszer, depresszió tüneteit, kurkuma hatóanyaga, legnagyobb gyógyító, másik indiai, másik tanulmány, omega-3 zsírsavakban, 2014-es tanulmány,
|
|
|
|
egész világon, megfelelő táplálék, betegség nemcsak, ájurvédikus gyógyítók, cukorbetegség kialakulása, kurkuma azonban, cukorbetegség ellen, prosztatarák ellen, aranysárga fűszer, depresszió tüneteit, kurkuma hatóanyaga, legnagyobb gyógyító, másik indiai, másik tanulmány, omega-3 zsírsavakban, 2014-es tanulmány, étcsokoládé csökkenti, csokoládé pozitív, vörös szőlőben, vörösborban található, polifenolok segíthetnek, vércukorszint hirtelen, cukorbetegség kialakulásának, betegséggel küzd, cukorbetegség kialakulásával, vörös szőlő, koleszterinszint csökkentésében, vércukorszint szabályozásával, cukorbetegség kialakulását, étkezés előtti, szívroham kockázatát, glükóz metabolizmusának, fahéjban található, zsírsejtek inzulinjelző, szervezet glükózszintjét, 1-es típusú, metabolizmusának, koleszterinszint, kalóriatartalmát, cukorbetegségben, vércukorszintet, kiválasztásával, megváltoztatják, szabályozásával, gyógynövényeket, cukorbetegséget, megállapították, megemelkedését, megakadályozva, akadályozhatja, megtisztítását, feldolgozatlan, megakadályozni, kialakulásával, kialakulásának, inzulinszintet, gyulladásgátló, csökkentésében, előrehaladását, glükózszintjét, megváltoztatja, hatóanyagokat, cukorbetegség, flavonoidokat, növekedésével, glükózszintet, vércukorszint, szívkoszorúér, rendszeresen, mindenképpen, bioflavonoid, elősegítheti, inzulinjelző, szervezetben, zsírsavakban, egészségügyi, kialakulását, prosztatarák, inzulinszerű, jelenthetnek, szervezetnek, fogyasztjuk, élvezhetünk, lassíthatja, májműködést, fogyasztása, vörösborban, természetes, zsírsavakat, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2902
- e Hét: 19569
- e Hónap: 51055
- e Év: 255756
|
|
|