Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
10 hatásos népi orvosság sarokfájdalom enyhítésére
  2018-10-24 20:44:53, szerda
 
  A sarokfájdalom gyakori probléma, s bár csak az esetek egy részében áll mögötte komoly betegség, hosszan elhúzódik és igen kellemetlen.

A legtöbb sarokfájdalom a talpon átívelő vastag kötőszöveti szalag betegsége, a plantaris fasciitis. Ez a szerkezeti betegség abból ered, hogy ennek a szalagnak fontos szerepe van a talp izmainak és inainak, valamint a láb boltozatának a fenntartásában.

Egyes talpbetétek, sarokemelők tehermentesíthetik a plantaris fascia feszülését, ezáltal a fájdalmat. Enyhébb esetekben, vagy első terápiaként jön szóba. 1-2 hétig pihentetés mellett szóba jöhet egy nem-szteroidos gyulladáscsökkentő gyógyszeres terápia is, ha nem enyhülnek a panaszok.

Fentiek mellett van jó néhány házi praktika, ami szintén nagyon hatásos.

- Éjszakára tekerd a lábadat alufóliába, és húzz rá egy pamut zokni. Végezd el a ,,kezelést" egy hónapig, annak érdekében, hogy a probléma teljesen megszűnhessen.

- Keverj össze 1 evőkanál mézet és 50 ml jódot 1 teáskanál tengeri sóval. Tedd üvegbe. Az így elkészített keverék 5 kezelésre elegendő. Kenj belőle pamut rongyra, tedd a talpadra és folpackkal bugyoláld be. Hagyd rajta egész éjszakára. Reggel vedd le.

- Egy másik hatékony eljárás, ha egy vászon zsákban sót melegítesz és az esti órákban a talpadra teszed. Hagyd addig rajta (törülközővel átkötve), amíg ki nem hűl. 10 napig végezd el ezt a kezelést.

- Kenj 1 teáskanál mézet egy káposzta levélre, és azt tedd a talpadra. Rögzítsd rá, és hagyd rajta éjszakára. Reggel öblítsd le langyos vízzel. Ismételd meg a kezelést háromszor.

- Reszelj le egy sárgarépát, tedd több rétegű folpackba és rögzítsd a talpadra. Hagyd fent ezt a ,,kötést" egész éjszakára. Ha enyhe szúró érzést érzel, az normális, a kezelés hat. Pár kezelés után már jelentős javulást tapasztalsz.

- Zúzz össze 4 analgin és 4 aszpirin tablettát, és keverd bele 100 ml jóddal. Hagy állni 24 óráig, majd kend a talpadra és hagyd rajta minél tovább.

- Csökkenti a fájdalmat, ha javítod a talpadban, sarkadban a vérkeringést. Dörzsöld a talpadat a szőnyeghez a vérkeringés fokozása, és a fájdalom csökkenése érdekében.

- Fog egy pár friss útifű levelet és pakold be vele a fájdalmas részt. Ha megszáradtak, újakkal helyettesítsd őket. Néhány nap múlva megszűnik a fájdalom.

- Egy pamut zokniba tegyél fekete retket és húzd fel - a retek a fájdalmas részhez kerüljön. Hagyd fent éjszakára, reggel most meg a lábadat meleg vízzel.

- Három nap egymás után ismételd meg a kezelést, a fájdalom jelentősen csökkenni fog.

- Elviselhetetlen fájdalom esetén használj burgonyát! Reszeld le a krumplit és pakold be vele a talpadat. Folpackkal alaposan tekerd át a lábadat, hogy a burgonya a helyén maradjon, és ne folyjon ki az értékes leve. Hagyd fent néhány óráig, vagy akár egész éjszakára. Ismételd meg a kezelést 7-8 napig, meglátod, napról napra egyre jobban érzed majd magad.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: elviselhetetlen, fenntartásában, helyettesítsd, sarokfájdalom, megszűnhessen, megszáradtak, törülközővel, boltozatának, vérkeringést, elkészített, terápiaként, tapasztalsz, gyógyszeres, kötőszöveti, kellemetlen, talpbetétek, vérkeringés, sarokemelők, szőnyeghez, sárgarépát, folpackkal, melegítesz, alufóliába, jelentősen, pihentetés, csökkenése, szerkezeti, szteroidos, feszülését, teáskanál, érdekében, enyhülnek, esetekben, fájdalmat, plantaris, éjszakára, sarokfájdalom gyakori, legtöbb sarokfájdalom, talpon átívelő, plantaris fasciitis, szerkezeti betegség, szalagnak fontos, talp izmainak, plantaris fascia, lábadat alufóliába, pamut zokni, probléma teljesen, másik hatékony, vászon zsákban, esti órákban, talpadra teszed, káposzta levélre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png ház  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Idő  Reggel van  Szép estét  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  s immár én is felragyogva, ért...  Png férfi  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png csokor  Lóhere  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Png férfi  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png kutya  A sors  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kislány  Ami embereknek lehetetlen, az...  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 20  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Nagyi telefonál  Garai Gábor - Takarítás  Régi emberek, akikre máig büsz...  képre írva  Lóhere  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 21  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  Reménység és erő Krisztustól e...  Fehér virág  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Irgalom és ítélet  Akarat  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Hazára minden embernek szükség...  Radikális szeretet  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
sarokfájdalom gyakori, legtöbb sarokfájdalom, talpon átívelő, plantaris fasciitis, szerkezeti betegség, szalagnak fontos, talp izmainak, plantaris fascia, lábadat alufóliába, pamut zokni, probléma teljesen, másik hatékony, vászon zsákban, esti órákban, talpadra teszed, káposzta levélre, kezelést háromszor, vérkeringés fokozása, fájdalom csökkenése, fájdalmas részt, pamut zokniba, fájdalmas részhez, lábadat meleg, fájdalom jelentősen, helyén maradjon, értékes leve, elviselhetetlen, fenntartásában, helyettesítsd, sarokfájdalom, megszűnhessen, megszáradtak, törülközővel, boltozatának, vérkeringést, elkészített, terápiaként, tapasztalsz, gyógyszeres, kötőszöveti, kellemetlen, talpbetétek, vérkeringés, sarokemelők, szőnyeghez, sárgarépát, folpackkal, melegítesz, alufóliába, jelentősen, pihentetés, csökkenése, szerkezeti, szteroidos, feszülését, teáskanál, érdekében, enyhülnek, esetekben, fájdalmat, plantaris, éjszakára, folpackba, megszűnik, fájdalmas, burgonyát, csökkenni, sarkadban, talpadban, bugyoláld, háromszor, csökkenti, tablettát, kezelésre, elhúzódik, fasciitis, szalagnak, betegsége, fokozása, hatékony, fájdalom, használj, krumplit, talpadat, praktika, talpadra, probléma, dörzsöld, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 24891
  • e Hónap: 56377
  • e Év: 261078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.