Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kombucha gyógyászati értéke
  2019-03-27 18:16:15, szerda
 
 



A Kombucha eredményeire nincs teljes tudományos magyarázat, de a tapasztalatok igazolták hatékonyságát több évszázadon keresztül. Csak a zöld és a fekete teákat vizsgálták eddig tudományosan. Ezek a teák teljesen más eredményt mutattak 14 napos erjesztés után, mint a gyógyfüvekből készült teák.

A tejsav és a glükonsav volt a két legfontosabb összetevő, amelyre a kutatók a figyelmüket koncentrálták. A tejsavnál a kutatók a ,,L(+)-tejsav"-at vizsgálták. Ebben a témakörben több tudományos közlemény is megjelent.

Dr. Hermann és csoportja, Prágában végeztek kísérleteket és arra a következtetésre jutottak, hogy a glükonsav oldja az epeköveket.

Egyes kutatások azt mutatták, hogy a Kombucha eredményesebb volt az epekő kezeléseknél mint az Interferon készítmény. Az asztma kezelésénél pedig még hatékonyabbnak bizonyult a Kombucha, mint az Interferon. Közleményében dr. Wiesner azt vetette fel, hogy a Kombucha stimulálhatja szervezetünk ellenálló-képességét a betegségekkel szemben, ezáltal segíti a gyógyulási folyamatot. Még az is feltételezhető, hogy a vírusok támadását képes lelassítani, mindenféle mellékhatás nélkül.

Oroszországban, egy omszki klinikán a következő Kombucha-kísérleteket végezték:

Gyermekek dizentériáját (vérhas) kezelték Kombuchával. Már néhány nap után, a gyermekek visszanyerték a súlyukat, hasmenésük enyhült. Egyhetes kezelés után, már nem találtak dizentéria baktériumot a székletükben.

Magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén, 2-3 hetes Kombucha-kezelés után jelentős javulást mutattak ki. Ugyanakkor ezen betegek koleszterinszintje is csökkent.

A torokgyulladást is sikeresen kezelték. A betegek naponta tízszer öblögettek Kombuchával, tizenöt percig a szájukban tartva azt.

Dr. Rudolf Sklenar eredményeit gyakran idézik a nyugati újságokban. Dr. Sklenar Németország keleti feléből jött, ahol a Kombucha az évszázad elején vált ismertté. Prágában tanulta az orvostudományt és először egy monostorban került kapcsolatba a Kombuchával. A második világháború alatt kísérletezett a kultúrával, és megírta ezzel kapcsolatos tudományos dolgozatait. A hatvanas években tette közzé eredményeit a tudományos és általános sajtóban, ami azt eredményezte, hogy ezután a Kombuchát népszerű gyógyszerként és erősítőként tartották számon. Dr. Sklenar nagy sikerrel alkalmazta a Kombuchát cukorbetegségre, magas vérnyomásra, az emésztési betegségek összes típusára, gyomor- és bélbetegségekre, reumára és köszvényre. Amikor dr. Veronika Carstens közzétette Kombuchán alapuló sikeres rákterápiáját, a gombaital még nagyobb népszerűségre tett szert. A Kombuchát a homeopatikus gyógyászat területén is felhasználják.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: következtetésre, bélbetegségekre, cukorbetegségre, torokgyulladást, feltételezhető, orvostudományt, érelmeszesedés, oroszországban, hatékonyabbnak, népszerűségre, közleményében, kísérletezett, koncentrálták, rákterápiáját, eredményesebb, tapasztalatok, gyógyfüvekből, dizentériáját, gyógyszerként, stimulálhatja, visszanyerték, felhasználják, betegségekkel, hatékonyságát, legfontosabb, szervezetünk, székletükben, kísérleteket, kezeléseknél, tudományosan, homeopatikus, eredményezte, eredményeire, monostorban, lelassítani, erősítőként, tapasztalatok igazolták, fekete teákat, teák teljesen, gyógyfüvekből készült, glükonsav volt, figyelmüket koncentrálták, témakörben több, következtetésre jutottak, glükonsav oldja, epekő kezeléseknél, asztma kezelésénél, betegségekkel szemben, gyógyulási folyamatot, vírusok támadását, omszki klinikán, gyermekek visszanyerték, Rudolf Sklenar, Sklenar Németország, Veronika Carstens,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Idő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Fekete-erdő desszert  Sokan azt tartják  Éretlen vers  Németh László tollából  Hogy lehet megtartani  Szép álmokat!  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Png cica  Png csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  Idő  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Sokan azt tartják  Hiányzik  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Fehér virág  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png férfi  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tanuld meg ezt a versemet  A boldog családok mind hasonló...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Az engedelmesség miért nem vál...  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kaffka_Margit  Alvó cicák  A kételkedés kezelése  Png lepke  A Megváltó szolgálatában  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy lelki imádság  Próbálj meg ...  Alázat  Soha ne kedvezz...  Csak a fogyatkozás látható  Julian Brass gondolata  Akarat  Elköszönt  A másik dolog,  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
tapasztalatok igazolták, fekete teákat, teák teljesen, gyógyfüvekből készült, glükonsav volt, figyelmüket koncentrálták, témakörben több, következtetésre jutottak, glükonsav oldja, epekő kezeléseknél, asztma kezelésénél, betegségekkel szemben, gyógyulási folyamatot, vírusok támadását, omszki klinikán, gyermekek visszanyerték, betegek naponta, szájukban tartva, nyugati újságokban, évszázad elején, monostorban került, második világháború, hatvanas években, emésztési betegségek, homeopatikus gyógyászat, következtetésre, bélbetegségekre, cukorbetegségre, torokgyulladást, feltételezhető, orvostudományt, érelmeszesedés, oroszországban, hatékonyabbnak, népszerűségre, közleményében, kísérletezett, koncentrálták, rákterápiáját, eredményesebb, tapasztalatok, gyógyfüvekből, dizentériáját, gyógyszerként, stimulálhatja, visszanyerték, felhasználják, betegségekkel, hatékonyságát, legfontosabb, szervezetünk, székletükben, kísérleteket, kezeléseknél, tudományosan, homeopatikus, eredményezte, eredményeire, monostorban, lelassítani, erősítőként, kombuchával, figyelmüket, baktériumot, vérnyomásra, mellékhatás, eredményeit, világháború, dolgozatait, kapcsolatos, kapcsolatba, kezelésénél, németország, képességét, alkalmazta, kultúrával, interferon, tudományos, folyamatot, készítmény, magyarázat, epeköveket, mindenféle, gyógyulási, öblögettek, hasmenésük, vizsgálták, ugyanakkor, betegségek, újságokban, gyógyászat, közzétette, köszvényre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.