Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Méregtelenítés nyírfalével
  2019-04-08 21:26:30, hétfő
 
  A nyírfanedv egy magas biológiai hasznosulású, természetes élelmiszer. A világ minden táján úgy tudták, hogy a nyírfa kiűzi a rosszat a testből. A gyógyászatban a nyírfa leveleit elsősorban a vese, a hólyag területére a bőrre és a hajra alkalmazzák.

A nyírfa nedve egy évben egyszer gyűjthető, és mindössze csak három hétig. Használják a magyarok, finnek, lappok, svédek, románok, baskírok stb., és a földön mindenütt meg vannak győződve róla, hogy ennél egészségesebb dolog, mint a nyírfalé, kevés ha létezik.

Nyáron a nyírfák az összes életerőt és energiát magukba szívják, hogy majd jövő tavasszal legyen mivel táplálniuk az éppen sarjadásra készülő új hajtásokat. Ezeket a tápláló nedveket a gyökerükben gyűjtögetik, majd, amikor elolvad a hó, és életre kel a természet, az éltető folyadék elkezd áramolni fölfelé a fa törzsében. A törzsből csapolt nedv, a nyírfa “vére".

Ilyenkor fülünket, ha a fa törzséhez szorítjuk, hallatszik, amint csordogál benne a nyírfavíz. Ilyenkor lehet megcsapolni a fát, és begyűjteni az értékes nedvből. Sok helyen kisebb léket vágnak a fába, majd egy csövet beillesztve jutnak az ott kicsorduló nyírfavízhez. A színtelen folyadék rengeteg tápanyagot, proteint, ásványi anyagot, vitamint és nyomelemet tartalmaz.

A nagy becsben tartott nyírfa, nem csak nedvét kínálja fel gyógyításra, hiszen a növény levelét és kérgét is használja a népi gyógyászat. A nyírfanedv fogyasztása a mai kor emberének legnagyobb ellenségével a savasodással segít leszámolni, létrehozva a homeosztázis egyensúlyát, a pH egyensúlyt. Páratlan ez a komplex összetételű természet kínálta lúgosító lehetőség, egyszerűen nincs párja a bio italok között.

Milyen összetevőket tartalmaz?

A nyírfanedv egy színtelen folyadék, amely betulint, komplex szerves savakat (főként: nikotinsav, almasav, glutaminsav), ásványi anyagokat, főként: kálium, kálcium, nátrium, magnézium, mangán, foszfor, cink, réz, vas, fruktózt, glükózt, aminosavakat, vitaminokat, proteineket, természetes erjesztő anyagokat, növényi fitovegyületeket, glikozidákat, szaponinokat, gyantát, cukrot és fitoncidokat (antimikrobális szerves vegyületek, amit a növények termelnek saját ,,immunrendszerük" védelmére) tartalmaz kimutatható mennyiségben.

A nyírfanedvet frissen, üdítő italként vagy erjesztve, szeszesitalként fogyasztják. Olykor a bort ízesítik vele.

A Nyírfanedv hatásai

- Visszaállítja a szervezet belső egyensúlyát

- A betulin (betulinol) és a fitoncidok tartalma miatt a nyírfanedv a vizeletkiválasztó rendszer és az emésztőszervrendszer támogatója.

- Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bír.

- Golyva, tüdőbaj, vesebántalmak ellen is fogyasztják.

- Vértisztító hatású.

- Csökkenti a koleszterin szintet és kihajtja a szervezetből a húgysavat

- Ízületi kopások és reumás fájdalmak enyhítésére is alkalmazzák.

- Energetizál. Extra vitalitást nyújt a szervezetnek.

- Erősíti az immunrendszert. Tisztítja a nyirokrendszert.

- Méregtelenítő és lúgosító hatást fejt ki. Tisztító kúra és léböjt során kiválóan alkalmazható.

- Felgyorsítja az anyagcserét, ezért a testsúlykontroll során sikerrel alkalmazható.

- Külsőleg alkalmas a bőr és a hajas fejbőr ápolására: Gyulladáscsökkentő tulajdonságai felületi hámsérülések, sebek, fekélyek, bőrproblémák (pattanások, psoriasis, ekcéma) kezelésére is alkalmassá teszik.

- A nyírfanedv fejbőrbe masszírozva segít megszüntetni a savasodás következményeit, sejt-szinten regenerálja a hajhagymákat és tölti fel azok raktárait. Ilyen esetben a száraz fejbőrbe masszírozzuk be, a probléma fokától függően heti 2-3x, vagy akár mindennap.A nyírfanedvet akár a bőrről, akár a hajról nem kell lemosni.

- Csökkenti a hisztamin termelést, így az asztmás, allergiás tüneteket is.

Milyen ízű a nyírvíz?

Hasonlít a friss víz ízéhez, egy kis édeskés mellékízzel, valamint a fa aromájával.

Ebből a léből napi 2-3 pohárral igyunk.

Hogy ne erjedjen meg a lé, a hűtőszekrényben tároljuk, vagy kis adagokban fagyasszuk le.

Esetleg alkohollal tartósíthatjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: testsúlykontroll, fitovegyületeket, következményeit, immunrendszerük, hűtőszekrényben, nyirokrendszert, antibakteriális, szeszesitalként, immunrendszert, antimikrobális, tartósíthatjuk, gyógyászatban, tulajdonságai, méregtelenítő, egészségesebb, vesebántalmak, visszaállítja, hasznosulású, hajhagymákat, masszírozzuk, bőrproblémák, hámsérülések, fitoncidokat, szaponinokat, alkalmazható, glikozidákat, szervezetből, megszüntetni, szervezetnek, aminosavakat, nyírfanedvet, nyírfavízhez, mennyiségben, összetevőket, savasodással, felgyorsítja, magas biológiai, világ minden, nyírfa kiűzi, nyírfa leveleit, hólyag területére, hajra alkalmazzák, nyírfa nedve, évben egyszer, földön mindenütt, összes életerőt, éppen sarjadásra, tápláló nedveket, gyökerükben gyűjtögetik, éltető folyadék, törzsből csapolt, nyírfa “,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Mindig jusson idő nevetni  Png kislány  képre írva  Adakozás  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einstein gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Az engedelmesség miért nem vál...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Esti kép  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kaffka_Margit  Egy maradéktalanul uralt világ  Fekete-erdő desszert  Nevem  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Nem tudhatod  Alvó cicák  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Soha ne kedvezz...  Mindig jusson idő nevetni  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A boldog családok mind hasonló...  Kövesd a cowboyt!  Hiányzik  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Julian Brass gondolata  Alázat  Albert Einsteinről  Albert Einsteinről  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Lóhere  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fehér virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  A sors  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A Megváltó szolgálatában  Garai Gábor - Takarítás  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Nem számIt  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Png fotel  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kaffka_Margit  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
magas biológiai, világ minden, nyírfa kiűzi, nyírfa leveleit, hólyag területére, hajra alkalmazzák, nyírfa nedve, évben egyszer, földön mindenütt, összes életerőt, éppen sarjadásra, tápláló nedveket, gyökerükben gyűjtögetik, éltető folyadék, törzsből csapolt, nyírfa &#8220, értékes nedvből, csövet beillesztve, színtelen folyadék, nagy becsben, növény levelét, népi gyógyászat, nyírfanedv fogyasztása, savasodással segít, homeosztázis egyensúlyát, komplex összetételű, növények termelnek, nyírfanedvet frissen, bort ízesítik, szervezet belső, fitoncidok tartalma, vizeletkiválasztó rendszer, koleszterin szintet, testsúlykontroll során, hajas fejbőr, nyírfanedv fejbőrbe, savasodás következményeit, száraz fejbőrbe, probléma fokától, nyírfanedvet akár, hisztamin termelést, léből napi, hűtőszekrényben tároljuk, testsúlykontroll, fitovegyületeket, következményeit, immunrendszerük, hűtőszekrényben, nyirokrendszert, antibakteriális, szeszesitalként, immunrendszert, antimikrobális, tartósíthatjuk, gyógyászatban, tulajdonságai, méregtelenítő, egészségesebb, vesebántalmak, visszaállítja, hasznosulású, hajhagymákat, masszírozzuk, bőrproblémák, hámsérülések, fitoncidokat, szaponinokat, alkalmazható, glikozidákat, szervezetből, megszüntetni, szervezetnek, aminosavakat, nyírfanedvet, nyírfavízhez, mennyiségben, összetevőket, savasodással, felgyorsítja, ellenségével, homeosztázis, összetételű, regenerálja, anyagcserét, vértisztító, proteineket, enyhítésére, energetizál, koleszterin, masszírozva, megcsapolni, fogyasztják, vitaminokat, gyűjtögetik, mellékízzel, egyensúlyát, gyógyításra, gyökerükben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4040
  • e Hét: 20707
  • e Hónap: 52193
  • e Év: 256894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.