2019-04-08 21:26:30, hétfő
|
|
|
A nyírfanedv egy magas biológiai hasznosulású, természetes élelmiszer. A világ minden táján úgy tudták, hogy a nyírfa kiűzi a rosszat a testből. A gyógyászatban a nyírfa leveleit elsősorban a vese, a hólyag területére a bőrre és a hajra alkalmazzák.
A nyírfa nedve egy évben egyszer gyűjthető, és mindössze csak három hétig. Használják a magyarok, finnek, lappok, svédek, románok, baskírok stb., és a földön mindenütt meg vannak győződve róla, hogy ennél egészségesebb dolog, mint a nyírfalé, kevés ha létezik.
Nyáron a nyírfák az összes életerőt és energiát magukba szívják, hogy majd jövő tavasszal legyen mivel táplálniuk az éppen sarjadásra készülő új hajtásokat. Ezeket a tápláló nedveket a gyökerükben gyűjtögetik, majd, amikor elolvad a hó, és életre kel a természet, az éltető folyadék elkezd áramolni fölfelé a fa törzsében. A törzsből csapolt nedv, a nyírfa “vére".
Ilyenkor fülünket, ha a fa törzséhez szorítjuk, hallatszik, amint csordogál benne a nyírfavíz. Ilyenkor lehet megcsapolni a fát, és begyűjteni az értékes nedvből. Sok helyen kisebb léket vágnak a fába, majd egy csövet beillesztve jutnak az ott kicsorduló nyírfavízhez. A színtelen folyadék rengeteg tápanyagot, proteint, ásványi anyagot, vitamint és nyomelemet tartalmaz.
A nagy becsben tartott nyírfa, nem csak nedvét kínálja fel gyógyításra, hiszen a növény levelét és kérgét is használja a népi gyógyászat. A nyírfanedv fogyasztása a mai kor emberének legnagyobb ellenségével a savasodással segít leszámolni, létrehozva a homeosztázis egyensúlyát, a pH egyensúlyt. Páratlan ez a komplex összetételű természet kínálta lúgosító lehetőség, egyszerűen nincs párja a bio italok között.
Milyen összetevőket tartalmaz?
A nyírfanedv egy színtelen folyadék, amely betulint, komplex szerves savakat (főként: nikotinsav, almasav, glutaminsav), ásványi anyagokat, főként: kálium, kálcium, nátrium, magnézium, mangán, foszfor, cink, réz, vas, fruktózt, glükózt, aminosavakat, vitaminokat, proteineket, természetes erjesztő anyagokat, növényi fitovegyületeket, glikozidákat, szaponinokat, gyantát, cukrot és fitoncidokat (antimikrobális szerves vegyületek, amit a növények termelnek saját ,,immunrendszerük" védelmére) tartalmaz kimutatható mennyiségben.
A nyírfanedvet frissen, üdítő italként vagy erjesztve, szeszesitalként fogyasztják. Olykor a bort ízesítik vele.
A Nyírfanedv hatásai
- Visszaállítja a szervezet belső egyensúlyát
- A betulin (betulinol) és a fitoncidok tartalma miatt a nyírfanedv a vizeletkiválasztó rendszer és az emésztőszervrendszer támogatója.
- Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bír.
- Golyva, tüdőbaj, vesebántalmak ellen is fogyasztják.
- Vértisztító hatású.
- Csökkenti a koleszterin szintet és kihajtja a szervezetből a húgysavat
- Ízületi kopások és reumás fájdalmak enyhítésére is alkalmazzák.
- Energetizál. Extra vitalitást nyújt a szervezetnek.
- Erősíti az immunrendszert. Tisztítja a nyirokrendszert.
- Méregtelenítő és lúgosító hatást fejt ki. Tisztító kúra és léböjt során kiválóan alkalmazható.
- Felgyorsítja az anyagcserét, ezért a testsúlykontroll során sikerrel alkalmazható.
- Külsőleg alkalmas a bőr és a hajas fejbőr ápolására: Gyulladáscsökkentő tulajdonságai felületi hámsérülések, sebek, fekélyek, bőrproblémák (pattanások, psoriasis, ekcéma) kezelésére is alkalmassá teszik.
- A nyírfanedv fejbőrbe masszírozva segít megszüntetni a savasodás következményeit, sejt-szinten regenerálja a hajhagymákat és tölti fel azok raktárait. Ilyen esetben a száraz fejbőrbe masszírozzuk be, a probléma fokától függően heti 2-3x, vagy akár mindennap.A nyírfanedvet akár a bőrről, akár a hajról nem kell lemosni.
- Csökkenti a hisztamin termelést, így az asztmás, allergiás tüneteket is.
Milyen ízű a nyírvíz?
Hasonlít a friss víz ízéhez, egy kis édeskés mellékízzel, valamint a fa aromájával.
Ebből a léből napi 2-3 pohárral igyunk.
Hogy ne erjedjen meg a lé, a hűtőszekrényben tároljuk, vagy kis adagokban fagyasszuk le.
Esetleg alkohollal tartósíthatjuk.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: testsúlykontroll, fitovegyületeket, következményeit, immunrendszerük, hűtőszekrényben, nyirokrendszert, antibakteriális, szeszesitalként, immunrendszert, antimikrobális, tartósíthatjuk, gyógyászatban, tulajdonságai, méregtelenítő, egészségesebb, vesebántalmak, visszaállítja, hasznosulású, hajhagymákat, masszírozzuk, bőrproblémák, hámsérülések, fitoncidokat, szaponinokat, alkalmazható, glikozidákat, szervezetből, megszüntetni, szervezetnek, aminosavakat, nyírfanedvet, nyírfavízhez, mennyiségben, összetevőket, savasodással, felgyorsítja, magas biológiai, világ minden, nyírfa kiűzi, nyírfa leveleit, hólyag területére, hajra alkalmazzák, nyírfa nedve, évben egyszer, földön mindenütt, összes életerőt, éppen sarjadásra, tápláló nedveket, gyökerükben gyűjtögetik, éltető folyadék, törzsből csapolt, nyírfa “,
|
|