Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nyers méz gyógyhatásai
  2019-10-04 12:23:24, péntek
 
 



Az orvostudomány több száz évig alkalmazta gyógyításra a nyers mézet. A nyers méz nagyon gazdag értékes tápanyagokban, olyanokban, amellyel a feldolgozott méz már nem rendelkezik.

A nyers méz rendkívül gazdag antioxidáns vegyületekben. A nyers méz a méhkaptárból egyből az üvegekbe kerül. A méhész esetleg csak átszűri ezt a mézet, hogy ne kerüljön az üvegbe szennyeződés. Ezzel szemben a feldolgozott méz egy olyan pasztőrözési folyamaton megy keresztül, amikor is a méz vitamin-, ásványianyag- és enzimtartalma jelentősen lecsökken.

A méznek sok pozitív hatása ismeretes. Ilyen az antibakteriális, a sebgyógyító, az antioxidáns és a gyulladáscsökkentő hatása.

Kutatók úgy vélik, hogy a méz elsősorban antioxidáns tulajdonságaival emelkedik ki a táplálékok sorából. Az antioxidánsok segítik lecsökkenteni a szabad gyökök okozta oxidatív stresszt. Az oxidatív stressz számos krónikus betegség okozója lehet, beleértve a különböző rákos megbetegedéseket.

A méz az enzimek, az ásványi anyagok és a vitaminok tárháza. Többek között van benne niacin, riboflavin, pantoténsav, mangán, kalcium, magnézium, kálium, foszfor és cink. Egyes mézfajták részt vesznek a cukorbetegség megelőzésében és a rossz koleszterin szintjét is csökkenteni tudják.

A méz egy természetes antimikrobiális és antibakteriális táplálék, eredményesen veszi fel a harcot a gombák és a baktériumok ellen. A méz sebgyógyító tulajdonsággal is rendelkezik, köszönhető ez antibakteriális, antioxidáns és sebgyógyító hatásainak. Ezen kívül a méz gombaellenes és vírusellenes hatással is bír.

A nyers méz jó hatással van az emésztésre és be lehet vetni hasmenés esetén is.

A méz antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása pozitívan hat az agy egészségére. A méz eredményesen harcol a gyulladás ellen, ami sok esetben zavart okoz az agy működésében és a memóriafunkciók csökkenésében.

A nyers méz az enzimeken, az ásványi anyagokon és a vitaminokon kívül más elemeket is tartalmazhat. Ilyen például a propolisz, amely szintén antibakteriális és antioxidáns hatással rendelkezik. Ma már kutatások is igazolják a méz gyógyító hatásait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megbetegedéseket, tulajdonságaival, antimikrobiális, memóriafunkciók, antibakteriális, tulajdonsággal, tápanyagokban, antioxidánsok, cukorbetegség, lecsökkenteni, vegyületekben, enzimtartalma, orvostudomány, csökkenésében, megelőzésében, méhkaptárból, eredményesen, pasztőrözési, gombaellenes, tartalmazhat, feldolgozott, vírusellenes, ásványianyag, szennyeződés, koleszterin, sebgyógyító, antioxidáns, pantoténsav, csökkenteni, baktériumok, természetes, gyógyításra, egészségére, vitaminokon, rendelkezik, működésében, orvostudomány több, nyers mézet, méhkaptárból egyből, üvegekbe kerül, méhész esetleg, üvegbe szennyeződés, olyan pasztőrözési, táplálékok sorából, antioxidánsok segítik, szabad gyökök, oxidatív stressz, különböző rákos, ásványi anyagok, vitaminok tárháza, cukorbetegség megelőzésében, rossz koleszterin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Png kislány  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Idő  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  Hogy lehet megtartani  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó éjszakát  Png lepke  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A Megváltó szolgálatában  Png fotel  Erdőn  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mai harmónia kártyám  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szívem tiéd  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Fekete-erdő desszert  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Alázat  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  A kételkedés kezelése  Mindig jusson idő nevetni  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  Esti kép  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  Idő  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kövesd a cowboyt!  Akarat  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einstein gondolata  Szép napot kívánok  Lóhere  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
orvostudomány több, nyers mézet, méhkaptárból egyből, üvegekbe kerül, méhész esetleg, üvegbe szennyeződés, olyan pasztőrözési, táplálékok sorából, antioxidánsok segítik, szabad gyökök, oxidatív stressz, különböző rákos, ásványi anyagok, vitaminok tárháza, cukorbetegség megelőzésében, rossz koleszterin, természetes antimikrobiális, baktériumok ellen, gyulladás ellen, memóriafunkciók csökkenésében, ásványi anyagokon, vitaminokon kívül, megbetegedéseket, tulajdonságaival, antimikrobiális, memóriafunkciók, antibakteriális, tulajdonsággal, tápanyagokban, antioxidánsok, cukorbetegség, lecsökkenteni, vegyületekben, enzimtartalma, orvostudomány, csökkenésében, megelőzésében, méhkaptárból, eredményesen, pasztőrözési, gombaellenes, tartalmazhat, feldolgozott, vírusellenes, ásványianyag, szennyeződés, koleszterin, sebgyógyító, antioxidáns, pantoténsav, csökkenteni, baktériumok, természetes, gyógyításra, egészségére, vitaminokon, rendelkezik, működésében, folyamaton, elsősorban, köszönhető, táplálékok, hatásainak, emésztésre, jelentősen, riboflavin, alkalmazta, olyanokban, lecsökken, vitaminok, gyulladás, enzimeken, rendkívül, ismeretes, anyagokon, különböző, magnézium, beleértve, propolisz, keresztül, igazolják, kutatások, emelkedik, pozitívan, mézfajták, hatással, oxidatív, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 772
  • e Hét: 17439
  • e Hónap: 48925
  • e Év: 253626
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.