|
2019-11-05 20:27:50, kedd
|
|
|
Strokecsökkentő táplálékok egymás mellé kirakva az asztalra.
A stroke csökkentése között első helyen a magas vérnyomás megszüntetése szerepel. A megfelelő étrend nagyban hozzájárul a vérnyomás normalizálásához és ezzel együtt a stroke kockázatának jelentős mértékű csökkentéséhez.
A halfogyasztás nagyon egészséges. Nemhiába javasolják a fogyasztását táplálkozási szakértők legalább heti három alkalommal. A halakban - például a lazacban, a tonhalban vagy a makrélában - omega3 zsírsavak találhatók, amelyek csökkentik a gyulladást az artériákban, emellett javítják a vér áramlását és csökkentik a vérrögképződés kialakulásának az esélyét. Javasolható a halfogyasztás mellett a vörös húsok és a feldolgozott élelmiszerek minimalizálása, mivel ezek telített zsírokkal vannak tele, ezek pedig negatívan hatnak a szív-és érrendszer egészségére.
A stroke esélyének csökkentésében nagy szerepe van az LDL-koleszterinszint minimalizálásának. Ezért minden olyan táplálék, amely koleszterinszint-csökkentő hatással rendelkezik, segíthet a stroke kivédésében. Ahhoz, hogy elkerüljük a szívbetegségeket, mindenképpen csökkentenünk kell az LDL-koleszterin szintjét.
Az édesburgonya azért olyan egészséges, mivel sok rostot tartalmaz. Legfőképpen oldható rostokban gazdag. Emellett tele van antioxidánsokkal, amelyek csökkentik - a rostokkal együtt - az esélyét a plakk kialakulásának az artériák falán.
A fekete áfonya is bővelkedik antioxidánsokban. Ez az apró bogyós gyümölcs elősegíti a vér áramlását, miközben a gyulladást is csökkenti a szervezetben. Naponta 3-4 adagnyi gyümölcs- és zöldségfogyasztás is segít minimalizálni a stroke kialakulásának kockázatát.
A káliumban gazdag ételek fogyasztásával is csökkenthetjük a magas vérnyomást. Kutatások igazolják, hogy a káliumban gazdag táplálékok fogyasztása mintegy huszonöt százalékkal csökkenti a stroke kialakulásának esélyét.
A zöld banán különösen fontos szerepet játszik a vérnyomás csökkentésében. Keményítőt is tartalmaz, ami javítja az inzulinérzékenységet, ez pedig javítja a vércukorszint szabályozását, amely optimalizálja a vér áramlását, és ez az, ami segít csökkenteni a vérnyomást.
A magnéziumban gazdag táplálékok is csökkenthetik a stroke kialakulásának a kockázatát. Minden magnéziumban gazdag tápláléknak ilyen hatása van. Magnéziumot tartalmaz a fekete bab, a spenót, a hajdina és az árpa is.
A magnézium mellett a spenót tele van folsavval és B-vitaminokkal, amelyek szintén vérnyomást csökkentenek, így a stroke ellen is védekezhetünk a segítségükkel.
Forrás : Link
Megjegyzés : vesekő és vesehomok esetén óvatosan a spenóttal ! (CzI) |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: koleszterinszint, szívbetegségeket, antioxidánsokkal, antioxidánsokban, normalizálásához, strokecsökkentő, csökkentéséhez, csökkentésében, fogyasztásával, vérrögképződés, kialakulásának, csökkenthetjük, minimalizálása, optimalizálja, szabályozását, védekezhetünk, minimalizálni, csökkenthetik, csökkentenünk, halfogyasztás, segítségükkel, vércukorszint, megszüntetése, fogyasztását, magnéziumban, édesburgonya, élelmiszerek, feldolgozott, csökkentenek, táplálkozási, szervezetben, kockázatának, vitaminokkal, mindenképpen, százalékkal, rendelkezik, stroke csökkentése, magas vérnyomás, megfelelő étrend, vérnyomás normalizálásához, stroke kockázatának, halfogyasztás nagyon, fogyasztását táplálkozási, halakban –, tonhalban vagy, makrélában –, vérrögképződés kialakulásának, halfogyasztás mellett, vörös húsok, feldolgozott élelmiszerek, szív-és érrendszer, stroke esélyének,
|
|
|
|
stroke csökkentése, magas vérnyomás, megfelelő étrend, vérnyomás normalizálásához, stroke kockázatának, halfogyasztás nagyon, fogyasztását táplálkozási, halakban –, tonhalban vagy, makrélában –, vérrögképződés kialakulásának, halfogyasztás mellett, vörös húsok, feldolgozott élelmiszerek, szív-és érrendszer, stroke esélyének, stroke kivédésében, édesburgonya azért, rostokkal együtt, plakk kialakulásának, artériák falán, fekete áfonya, apró bogyós, stroke kialakulásának, káliumban gazdag, magas vérnyomást, zöld banán, vérnyomás csökkentésében, vércukorszint szabályozását, magnéziumban gazdag, magnézium mellett, spenót tele, stroke ellen, koleszterinszint, szívbetegségeket, antioxidánsokkal, antioxidánsokban, normalizálásához, strokecsökkentő, csökkentéséhez, csökkentésében, fogyasztásával, vérrögképződés, kialakulásának, csökkenthetjük, minimalizálása, optimalizálja, szabályozását, védekezhetünk, minimalizálni, csökkenthetik, csökkentenünk, halfogyasztás, segítségükkel, vércukorszint, megszüntetése, fogyasztását, magnéziumban, édesburgonya, élelmiszerek, feldolgozott, csökkentenek, táplálkozási, szervezetben, kockázatának, vitaminokkal, mindenképpen, százalékkal, rendelkezik, fogyasztása, kivédésében, legfőképpen, koleszterin, javasolható, tápláléknak, magnéziumot, csökkentése, csökkenteni, artériákban, egészségére, bővelkedik, egészséges, kockázatát, vérnyomást, gyulladást, elkerüljük, csökkentik, táplálékok, érrendszer, találhatók, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 5184
- e Hét: 21851
- e Hónap: 53337
- e Év: 258038
|
|
|