Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A sokoldalú mustármag gyógyhatásairól
  2020-01-16 22:12:55, csütörtök
 
 



A mustármag hadat indít a rák, érelmeszesedés, Alzheimer kór és sok más nyavalya ellen.

Mindegy hogy milyen formában fogyasztjuk a mustármagot, egészben, porítva vagy pépesítve, a mustármag egy igazi elixír és igazi szövetségesünk lehet a fejfájás elleni küzdelmünkben, a klimaxal járó kellemetlen tünetek megszüntetésében, vagy a kiürült vitamin és ásványianyag raktárunk pótlásában és nem utolsó sorban a boldogsághormonunkra is pozitív hatással lehet.

A mustármagban nagy mértékben van jelen a Triptofán - egy esszenciális aminosav, amit a boldogság aminosavjának is szoktak nevezni (a szerotonin előhormonja, ami a szervezet jólétéjért felelős).

Hadat indít a rák és agyérelmeszesedés ellen

Még akkor is ha sokszor úgy tekintünk a mustármagra mint egy jelentéktelen fűszernövényre, a mustármagnak csodálatos rejtett tulajdonságai vannak. Ezekben a kis sárga, vagy fekete magvacskákban értékes anyagok rejtőznek mint: fitokemikáliák (glükozinolát, mironizáz ),melyeket a rákos sejtek növekedése ellen vetnek be. Tulajdonképpen ez az egyik legfigyelemreméltóbb mustármag hatás, amely megvédhet bennünket a rákos daganatok kialakulásában vagy fejlődésében (főleg a gyomor és bélrák kialakulását előzheti meg). Egy másik fontos anyag pedig a szelén ami úgyszintén megfelelő ellenállást biztosít a rákos megbetegedések kialakulásával szemben. Köztudottan lassítja a rákos sejtek fejlődését és anti-oxidánsként is működik.

A mustármag az élelmi rostok nagyszerű forrása,

melyek javítják az emésztést, megkönnyítik a belek mozgását és felgyorsítják az anyagcserét. A rosttartalom jól oldódik, így igen hatékonyan hasznosítható. A máj, epe és hasnyálmirigy enzimek serkentésével, segíti az emésztést és a bélműködést, ezért alkalmazzák nagy sikerrel gyomor problémák esetében, amikor kevés a gyomorsav, étvágytalanságban, vagy székrekedésben.

A mustármag gyulladásgátló hatással bír és csökkenti a vérnyomást

A magas szelén és magnézium tartalma miatt magas vérnyomásban, valamint reumás arthritiszben, és asztmatikus rohamokban is ajánlják a mustármagot, csodálatos gyulladásgátló tulajdonságai miatt. Asztmások esetében, képes megelőzni az asztmás rohamokat.

Magas ásványianyag és nyomelem tartalma miatt ( kálcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, szelén ) ez az értékes fűszermag kiegészíti ásványianyag tartalékainkat, nagy segítséget nyújtva azok számára kik súlyos ásványianyag és nyomelem hiányban szenvednek.

A mustármag fogyasztásából szívünk is hasznot húz,

hiszen kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres fogyasztása megelőzi és megakadályozhatja a szívinfarktus kialakulását. Egyes kutatások pedig arra világítottak rá, hogy főleg a sárga mustármag megelőzheti az Alzheimer kór kialakulását.

A tüdő és légúti megbetegedések kezelésében a népgyógyászatban már ősidők óta alkalmazták a mustármagliszt pépes pakolást.

A mustármagot megőrölték lisztnek, megfőzték és melegen egy rongyba göngyölték, ezután ráhelyezték a tüdő vagy légutak területére. Ezt az eljárást tüdőgyulladásra is alkalmazták és addig hagyták a tüdő területen amíg elmúlt a meleg érzet. Ezt a pépes pakolást olyan melegen szabad csak rátenni a mellre amennyire a beteg eltudja viselni, amikor kezd kihűlni akkor le kell venni. Miután a pakolást levettük a beteg területről, be kell göngyölni az egész mellet egy száraz, meleg törölközőbe és melegbe kell maradni...lehetőleg ágyba. 6 éven aluli gyermekeknek ez a kúra nem ajánlott.

A magból naponta 3 x 1 - 1 csapott kávéskanállal, szétrágás nélkül kell lenyelni. Egy - egy kúra 6-8 hétig tartson. A gyógynövény magja fokozza az emésztőnedvek kiválasztását. Külsőleg reumás panaszok enyhítésére borogatást, bedörzsölőt készíthetünk belőle.

Gyógyhatása abban áll, hogy a szervezeten emésztetlenül átmenő magok emulziói kioldódnak. Makacs esetekben a napi adag kétszeresére emelhető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megszüntetésében, népgyógyászatban, tüdőgyulladásra, bebizonyították, tartalékainkat, gyulladásgátló, székrekedésben, fűszernövényre, szövetségesünk, megbetegedések, kialakulásában, mustármagliszt, fitokemikáliák, érelmeszesedés, kialakulásával, tulajdonképpen, fogyasztásából, aminosavjának, arthritiszben, tulajdonságai, emésztetlenül, küzdelmünkben, szívinfarktus, felgyorsítják, serkentésével, magvacskákban, hasnyálmirigy, kávéskanállal, kiválasztását, jelentéktelen, emésztőnedvek, hasznosítható, ásványianyag, esszenciális, rosttartalom, kialakulását, mustármag hadat, igazi elixír, fejfájás elleni, klimaxal járó, kiürült vitamin, mustármagban nagy, esszenciális aminosav, boldogság aminosavjának, szerotonin előhormonja, szervezet jólétéjért, mustármagra mint, jelentéktelen fűszernövényre, mustármagnak csodálatos, rákos sejtek, rákos daganatok, másik fontos,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png férfi  Facebookon kaptam  Png fotel  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bertolt Brecht -től idézet  Minden harmadik...  Sokan azt tartják  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A Megváltó szolgálatában  Mai harmónia kártyám  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 20  Esti kép  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png férfi  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png nő  Nagyi telefonál  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png ház  Tavaszi kép  Esti kép  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Julian Brass gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Sose bánj semmit  Jó éjszakát  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Egy lelki imádság  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Irgalom és ítélet  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Szép álmokat!  Albert Einsteinről  Szép álmokat!  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 19  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tavaszi kép  Png virág  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hogy lehet megtartani 
Bejegyzés Címkék
mustármag hadat, igazi elixír, fejfájás elleni, klimaxal járó, kiürült vitamin, mustármagban nagy, esszenciális aminosav, boldogság aminosavjának, szerotonin előhormonja, szervezet jólétéjért, mustármagra mint, jelentéktelen fűszernövényre, mustármagnak csodálatos, rákos sejtek, rákos daganatok, másik fontos, rákos megbetegedések, élelmi rostok, belek mozgását, mustármag gyulladásgátló, magas szelén, asztmás rohamokat, értékes fűszermag, mustármag fogyasztásából, rendszeres fogyasztása, szívinfarktus kialakulását, sárga mustármag, mustármagliszt pépes, mustármagot megőrölték, rongyba göngyölték, tüdő vagy, eljárást tüdőgyulladásra, tüdő területen, meleg érzet, pépes pakolást, mellre amennyire, beteg eltudja, pakolást levettük, beteg területről, egész mellet, magból naponta, gyógynövény magja, emésztőnedvek kiválasztását, szervezeten emésztetlenül, napi adag, megszüntetésében, népgyógyászatban, tüdőgyulladásra, bebizonyították, tartalékainkat, gyulladásgátló, székrekedésben, fűszernövényre, szövetségesünk, megbetegedések, kialakulásában, mustármagliszt, fitokemikáliák, érelmeszesedés, kialakulásával, tulajdonképpen, fogyasztásából, aminosavjának, arthritiszben, tulajdonságai, emésztetlenül, küzdelmünkben, szívinfarktus, felgyorsítják, serkentésével, magvacskákban, hasnyálmirigy, kávéskanállal, kiválasztását, jelentéktelen, emésztőnedvek, hasznosítható, ásványianyag, esszenciális, rosttartalom, kialakulását, kétszeresére, fejlődésében, gyermekeknek, vérnyomásban, glükozinolát, megkönnyítik, mustármagnak, mustármagban, készíthetünk, világítottak, gyógyhatása, ellenállást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1081
  • e Hét: 25972
  • e Hónap: 57458
  • e Év: 262159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.