Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldogság harminc perc alatt
  2020-03-01 12:01:09, vasárnap
 
  Mai rohanó világunkban sokszor elfelejtünk lazítani, mosolyogni és az életnek örülni, pedig a boldogság gyógyít és jókedvre derít. Ez pedig nemcsak testileg, hanem lelkileg is egészségessé tesz. Vannak olyan dolgok az életben, amelyek fél óra alatt képesek bennünket jókedvre deríteni, így érdemes ezekhez az eszközökhöz nyúlni, amikor kicsit elkeseredettek vagyunk. Ezekkel a módszerekkel akár 30 perc alatt is boldogok lehetünk.

Emelje az aktivitási szintjét, mert ez energiát biztosít számunkra. Márpedig ha valaki tele van tetterővel és energiával, akkor sokkal jobb lesz a kedve is. Ha a munkahelyen fárad el, akkor titokban végezzen el egy öt-tíz perces irodatornát, vagy a lift helyett használja a lépcsőt, meglátja, hogy a testmozgástól sokkal jobb lesz a hangulata.

Sétáljon, amennyit csak tud. A séta a testmozgás egy formája, amely pozitív irányba formálja az agyban a kémiai folyamatokat, vagyis séta hatására is boldogsághormonok szabadulnak fel bennünk. További lendületet adhat Önnek, ha napfényben sétál, amely hatására még D-vitamin is termelődik a szervezetében.

A boldogság egyik kulcsa a másokkal való kapcsolat fenntartása, ápolása. Hívja meg egy barátját egy csésze kávéra, menjen rendszeresen a barátaival kirándulni, túrázni, vagy csak kártyázzanak együtt.

Teremtsen maga körül nyugodt környezetet, mert ez is segít ellazulni. A külső rend nagyban hozzájárul a belső békénkhez. Nem kell egyszerre kitakarítani az egész lakást. Elég, ha mindennap egy fél órát takarít, így sokkal jobban érezheti magát, mintha csak tologatná maga előtt a tennivalóit, amelyek frusztrálttá és idegessé tehetik.

Cselekedjen valami jót! Ha másokon segítünk, ha segítő kezet nyújtunk egy bajbajutottnak, máris sokkal jobb lehet a hangulatunk. Sajnos manapság egyre inkább háttérbe szorul az önzetlen segítségnyújtás, pedig ezzel nemcsak másoknak okozhatunk örömet, hanem önmagunknak is.

Adjon rendszeresen vért! Ezzel is sok embernek segíthetünk, ami szintén jó érzéssel tölthet el bennünket.

Próbáljon boldog lenni, még ha nincs is hozzá kedve, mosolyogjon. Kutatások igazolják, hogy még egy mesterségesen generált mosoly is fokozza a hangulatot. De a legjobb persze, ha tiszta szívből tudunk örülni valaminek. Figyeljünk fel az apró dolgokra, ne csak nagy dolgoknak tudjunk örülni. Fakasszon mosolyt az arcunkra egy csivitelő madár, egy jó könyv vagy egy finom ebéd. Nem mindig a nagy dolgok hordozzák magukban a boldogság morzsáit.

Tanuljon valami újat! Ha van egy idősebb szomszédja, aki a bölcs tanácsaival segítheti Önt, ez nem csak Önnek okozhat örömet, hanem a tanácsot adónak is, hiszen így azt érezheti, hogy számít valakinek a tanácsa, a véleménye. De a kis unoka is segíthet Önnek, hiszen a kor nem jár együtt azzal, hogy mindenben olyan rutinosak vagyunk.

Élvezze az életet és próbáljon pozitívan gondolkodni. A mosoly, a pozitív gondolkodás sok nehézségen átsegíthet bennünket, és a megoldások is hamarabb megszületnek a fejünkben, ha boldogok és kiegyensúlyozottak vagyunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: segítségnyújtás, elkeseredettek, bajbajutottnak, mesterségesen, szervezetében, testmozgástól, rendszeresen, folyamatokat, kártyázzanak, megszületnek, egészségessé, frusztrálttá, módszerekkel, kitakarítani, cselekedjen, környezetet, tanácsaival, irodatornát, segíthetünk, hangulatunk, fenntartása, önmagunknak, szabadulnak, mosolyogjon, eszközökhöz, tennivalóit, munkahelyen, gondolkodni, elfelejtünk, gondolkodás, világunkban, energiával, barátaival, tetterővel, szomszédja, aktivitási, életnek örülni, boldogság gyógyít, eszközökhöz nyúlni, módszerekkel akár, aktivitási szintjét, munkahelyen fárad, öt-tíz perces, lift helyett, testmozgástól sokkal, kémiai folyamatokat, boldogság egyik, másokkal való, csésze kávéra, barátaival kirándulni, külső rend, belső békénkhez,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Rátalálsz  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kislány  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Bounty krémes  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Nem számIt  Nagyon különös  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Png cica  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png virág  Radikális szeretet  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gonosz démon-álarc  Hogy lehet megtartani  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Nem tudhatod  Png csokor  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png cica  Png nő  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Régi emberek, akikre máig büsz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó cicák  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Png virág  Akarat  Nem számIt  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png fotel  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zilahy Lajos gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy bizonyos határt  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
életnek örülni, boldogság gyógyít, eszközökhöz nyúlni, módszerekkel akár, aktivitási szintjét, munkahelyen fárad, öt-tíz perces, lift helyett, testmozgástól sokkal, kémiai folyamatokat, boldogság egyik, másokkal való, csésze kávéra, barátaival kirándulni, külső rend, belső békénkhez, egész lakást, önzetlen segítségnyújtás, mesterségesen generált, legjobb persze, apró dolgokra, csivitelő madár, finom ebéd, nagy dolgok, boldogság morzsáit, idősebb szomszédja, bölcs tanácsaival, tanácsot adónak, pozitív gondolkodás, segítségnyújtás, elkeseredettek, bajbajutottnak, mesterségesen, szervezetében, testmozgástól, rendszeresen, folyamatokat, kártyázzanak, megszületnek, egészségessé, frusztrálttá, módszerekkel, kitakarítani, cselekedjen, környezetet, tanácsaival, irodatornát, segíthetünk, hangulatunk, fenntartása, önmagunknak, szabadulnak, mosolyogjon, eszközökhöz, tennivalóit, munkahelyen, gondolkodni, elfelejtünk, gondolkodás, világunkban, energiával, barátaival, tetterővel, szomszédja, aktivitási, nehézségen, figyeljünk, napfényben, okozhatunk, lendületet, testmozgás, megoldások, átsegíthet, mosolyogni, hangulatot, termelődik, kirándulni, hozzájárul, hangulata, csivitelő, bennünket, hordozzák, boldogság, mindenben, használja, igazolják, rutinosak, fakasszon, békénkhez, tologatná, próbáljon, valaminek, véleménye, teremtsen, dolgoknak, pozitívan, kutatások, kapcsolat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7499
  • e Hét: 24166
  • e Hónap: 55652
  • e Év: 260353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.