Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Maitake gomba gyógyhatásai
  2020-09-05 22:05:34, szombat
 
 



Maitake gomba vs. rákos daganatok
A maitake gyógygomba (Grifola frondosa) MD-frakciója béta 1,6 és béta 1,3 glükánt tartalmaz. Ezeknek a vegyületeknek már korábban is komoly anti-tumor hatást tulajdonítottak.
Forrás: Alternative Medicine Review, 2002. június, Noriko Kodama, Kiyoshi Komuta, Hiroaki Nanba

A tanulmány során II-IV-es stádiumú rákos betegeknek (22 és 57 év közötti betegek)MD-frakciót és maitake gyógygomba kivonatot adtak és vizsgáltak azok jótékony hatásait. A rák visszafejlődése (regresszió), valamint a tünetek szignifikáns javulása a májrákos betegek 58,3%-ánál, a mellrákos betegek 68,8%-ánál, a tüdőrákos betegek 62,5%-ánál volt megfigyelhető. A kutatás szerint 10-20%-os javulás következett be a leukémiás, gyomorrákban, valamint agydaganatban szenvedő betegeknél. Amikor a maitake gyógygombát kemoterápiával együtt alkalmazták, bizonyos immunsejtek aktivitása 20-40%-kal nőtt azokhoz képest, akiknél csak a kemoterápiát folytatták. Állatkísérletek is megerősítették a maitake gyógygomba rákellenes tulajdonságait.

A maitake gyógygombára a 80-as évektől figyeltek fel a kutatók, 1981-óta Japánban és más országokban is kereskedelmi mennyiségben termesztik. Ennek fő oka, hogy felismerték, hogy a maitake gomba bizonyos részei anti-tumor, vércukor csökkentő, vérzsírszint csökkentő, májerősítő és immunrendszer támogató tulajdonságokkal rendelkezik.

Állatkísérletek
Kutatók egérkísérletek során a maitake gyógygomba hatékony immunrendszer támogató tulajdonságait és tumor sejt pusztító hatását figyelték meg. Emellett megállapították, hogy a maitake gomba nagyobb dózisban sem toxikus, a hosszú kezelések után sem károsodtak az egerek szövetei és vérképük is a normál tartományban maradt.

Klinikai alkalmazás
A bevezetőben említett vizsgálat során az MD-frakció és maitake gyógygomba kivonat hatását vizsgálták rákos betegekben. Az adatokat úgy gyűjtötték a kutatók, hogy szorosan együtt dolgoztak a betegek kezelőorvosaival (Japánban).

Az alábbi eredményeket tapasztalták:
- a tumor mérete (CT vagy MRI) csökkent
- a tumor markerek értéke csökkent
- a T (tumor méret), N (rákos léziók száma) vagy M (áttét képződés) faktorok csökkentek vagy nem változtak
- bizonyos immunsejtek (természetes ölősejtek, makrofágok, T limfociták, stb.) száma nőtt
- a citokin termelés (IL-1 és IL-2) nőtt

Esettanulmányok

1, ,,A" eset
57 éves férfi betegnél tüdőrákot diagnosztizáltak (epidermoid carcinoma). IV-es stádiumban fedezték fel a tumort, a beteg a kemoterápiát megtagadta. Az első rákos daganatot 1985-ben diagnosztizálták a betegnél (kolloid carcinoma). Ez a primer daganat 1989 áprilisára áttétet képzett a tüdőben (1,5 cm-es és 3,8 cm-es daganat). Ekkor kezdett el MD-frakciót és maitake kivonatot tartalmazó tablettát szedni. Sajnos a beteg 60 hónappal később (1994. május) meghalt, a tüdőrák vonatkozásában azonban javulás következett be, hiszen halála előtt III-as stádiumba került és a nagyobb tumor átmérője 3,8cm-ről 3cm-re csökkent, a kisebb daganat pedig eltűnt.

2, ,,B" eset
47 éves nőnél II-es stádiumú hepatocellularis carcinomát (májrák) diagnosztizáltak. 1994 márciusától napi 4-szer 80mg cisplatin-nal kezelték (CDDP). 1995 januárjában elkezdte fogyasztani az MD-frakciót és a maitake gyógygomba kivonatot, a cisplatin szedését abbahagyta. 2,5 évvel később (1997 június) az IL-2 termelés 2,2-szeresére nőtt. 1999 júliusára a tumor teljesen eltűnt.

3, ,,C" eset
54 éves férfi beteget III-as stádiumú hepatocelluláris carcinomával diagnosztizáltak. Kezdetben percután etanol injekcióval és 20mg adiamycin (ADM) injekcióval kezelték. A kezelés hatásosságának hiányában, valamint a mellékhatások miatt a kezelést felfüggesztették 9 hónappal később. Ekkor kezdte el a maitake gyógygomba fogyasztását. Egy évvel később a bilirubin szint 3,2 mg/dl-ről 1,6 mg/dl-re csökkent, az albumin szint is javult, 3,1-ről 1,9 mg/dl-re.

4, ,,D" eset
45 éves hepatocelluláris carcinomában szenvedő nő (III-as stádium) beteg leletei a maitake gyógygomba fogyasztás előtt az alábbiak szerint alakultak: bilirubin 3,2 mg/dl, albumin 2,1 mg/dl, prothrombin 43%. 1995 májusától kezelései:
- transcatheter arterila embolization (TAE) - katéteren keresztüli mesterséges artéria elzárás
- 10ml lipiodol
- 15mg ADM
- 100mg cisplatin

1996 januárjában a korábbi kezeléseket abbahagyták és ekkor kezdte el a maitake gomba tablettákat fogyasztani. Ezzel együtt kemoterápiás kezelésben is részesült (5-fluorouracil). 1997 szeptemberére a bilirubin lecsökkent 2,1-re, a prothrombin aktivitás 72,2%-ra nőtt. 1998 februárjától csak maitake készítményeket fogyasztott, a III-as stádiumból I-es stádiumba került.

5, ,,E" eset
56 éves férfi beteget IV-es stádiumú hepatocelluláris carcinomával diagnosztizáltak, 9 évvel korábban pedig tüdőrákkal kezelték (epidermoid carcinoma). A tüdőrák felfedezését követően a bal tüdejének felét eltávolították, majd megkezdték a kemoterápiás kezelést. 1994 márciusában azonban áttétek jelentek meg a májban. Ekkor kezdte el a maitak gyógygomba fogyasztását. 1999 augusztusára az IL-2 termelés 1,7-szeresére nőtt és a CD4 sejtek száma 30%-kal nőtt. A tumor bár megmaradt, nem nőtt tovább. 2002 februárjáig a tumor nem nőtt és áttét sem alakult ki.

6, ,,F" eset
41 éves nő beteget ER pozitív (ösztrogén receptor pozitív) mellrákkal diagnosztizáltak (III-as stádium). A daganatok mérete 2,4 és 0,7 cm volt. 1996 szeptemberében a két daganatot eltávolították. A beteg 10mg tamoxifent és 100mg 5-FU-t kapott 1996 decemberéig. 1997 júniusában egy 1,3 cm átmérőjű áttétet találtak a tüdőben. Ekkor kezdte el fogyasztani a maitake tablettát. 1999 márciusára a tüdő áttét eltűnt. A maitake gomba szedése alatt az IL-2 termelés 50%-kal, a CD4 sejtek száma pedig 30%-kal nőtt. 2002 elejéig a tumor nem tért vissza.

Konklúzió
Ahhoz, hogy a maitake gombáról egyértelműen és hivatalosan is kijelenthessük, hogy anti-tumor hatással bír, még további kutatásokra, még több esetszámra van szükségünk. Az eddigi vizsgálatok azonban nagyon bíztatóak, nem véletlen, hogy Japánban bizonyos gyógygomba készítményt törzskönyveztek és gyógyszerként használnak.

Az eddigi kutatások azt mutatják, hogy a maitake gyógygomba képes csökkenteni bizonyos daganatok méretét és képes aktiválni, illetve erősíteni az immunrendszernek azt a részét, amely felelős a rákos sejtek elpusztításáért.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: diagnosztizáltak, hepatocelluláris, hepatocellularis, felfüggesztették, tulajdonságokkal, diagnosztizálták, kezelőorvosaival, immunrendszernek, állatkísérletek, visszafejlődése, esettanulmányok, törzskönyveztek, tulajdonítottak, megállapították, elpusztításáért, eltávolították, megerősítették, kijelenthessük, kemoterápiával, szeptemberében, tulajdonságait, hatásosságának, egérkísérletek, vonatkozásában, készítményeket, megfigyelhető, transcatheter, vegyületeknek, szeptemberére, immunrendszer, gyógyszerként, mellékhatások, agydaganatban, kemoterápiát, szignifikáns, embolization, maitake gyógygomba, tanulmány során, tünetek szignifikáns, májrákos betegek, mellrákos betegek, tüdőrákos betegek, kutatás szerint, maitake gyógygombát, kemoterápiát folytatták, maitake gyógygombára, 80-as évektől, maitake gomba, hosszú kezelések, egerek szövetei, normál tartományban, bevezetőben említett, Alternative Medicine Review, Noriko Kodama, Kiyoshi Komuta, Hiroaki Nanba,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Albert Einsteinről  A Megváltó szolgálatában  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Alázat  Németh László tollából  Szép estét  Egy hatékony szolga  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy bizonyos határt  képre írva  Png kutya  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Nem méltó hozzád  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 19  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Fekete-erdő desszert  Png nő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Esti kép  A sors  A másik dolog,  Png telefon  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét  Popper Péter szavai  A boldog családok mind hasonló...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Próbálj meg ...  Akarat  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  képre írva  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mindig jusson idő nevetni  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Sose bánj semmit  Akarat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Fehér virág  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
maitake gyógygomba, tanulmány során, tünetek szignifikáns, májrákos betegek, mellrákos betegek, tüdőrákos betegek, kutatás szerint, maitake gyógygombát, kemoterápiát folytatták, maitake gyógygombára, 80-as évektől, maitake gomba, hosszú kezelések, egerek szövetei, normál tartományban, bevezetőben említett, betegek kezelőorvosaival, alábbi eredményeket, tumor mérete, tumor markerek, citokin termelés, kemoterápiát megtagadta, első rákos, primer daganat, tüdőrák vonatkozásában, nagyobb tumor, kisebb daganat, cisplatin szedését, tumor teljesen, kezelés hatásosságának, mellékhatások miatt, kezelést felfüggesztették, évvel később, bilirubin szint, albumin szint, alábbiak szerint, korábbi kezeléseket, bilirubin lecsökkent, prothrombin aktivitás, tüdőrák felfedezését, kemoterápiás kezelést, maitak gyógygomba, daganatok mérete, beteg 10mg, maitake tablettát, tüdő áttét, maitake gombáról, eddigi vizsgálatok, eddigi kutatások, rákos sejtek, diagnosztizáltak, hepatocelluláris, hepatocellularis, felfüggesztették, tulajdonságokkal, diagnosztizálták, kezelőorvosaival, immunrendszernek, állatkísérletek, visszafejlődése, esettanulmányok, törzskönyveztek, tulajdonítottak, megállapították, elpusztításáért, eltávolították, megerősítették, kijelenthessük, kemoterápiával, szeptemberében, tulajdonságait, hatásosságának, egérkísérletek, vonatkozásában, készítményeket, megfigyelhető, transcatheter, vegyületeknek, szeptemberére, immunrendszer, gyógyszerként, mellékhatások, agydaganatban, kemoterápiát, szignifikáns, embolization, kemoterápiás, gyógygombára, felfedezését, tapasztalták, fogyasztását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 25266
  • e Hónap: 56752
  • e Év: 261453
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.