Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A pomelo egészségre gyakorolt jótékony hatása
  2020-09-14 23:21:08, hétfő
 
  A pomelo Kínából származik, és gyakran tesznek róla említést a történelmi kínai könyvek. A pomelót leginkább Kínában és Délkelet-Ázsiában termesztik.

A pomelo tápanyagértéke:

A pomelo - mint minden más citrusféle - gazdag C- és B-vitaminban. Magas a béta-karotin és a folsav tartalma, ezért jótékony hatással van a várandós nőkre. A pomelo nagy mennyiségben tartalmaz káliumot is, amitől a szív egészséges marad. Ezeken kívül A-, B1-, B2-, C-vitamint, valamint bioflavonoidot, egészséges zsírokat, proteint, rostot, antioxidánsokat és enzimeket tartalmaz.

A gyümölcs külső rétege vastag, puha és könnyedén meghámozható, a húsa pedig akár sárga, rózsaszín vagy piros is lehet. A gyümölcs citrusfákon nő a trópusi éghajlat forró nyarában: olyan édes, mint a narancs, olyan fanyar, mint a grapefruit és nagyon leveses.

A pomelo jótékony hatásai
1. Megakadályozza a húgyúti fertőzések kialakulását:
A húgyúti fertőzések olyan bakteriális fertőzések, amelyek a húgyutakra hatnak. A pomeloban található C-vitamin növeli a vizelet savasságát, és megakadályozza a baktériumok megtelepedését a húgyutakban.

2. Gyorsítja a gyógyulást:
A károsodott szövet úgy nyeri vissza az erejét, ha az elhalt szövetet az egészséges váltja fel. A C-vitaminban található enzim serkenti a kollagén kialakulását, ami egy olyan protein, mely erősíti, rugalmassá teszi a bőrt és serkenti a seb gyógyulását.

3. Egészséges ínyek:
A vérző és gyenge íny C-vitamin hiányra is utalhatnak. A kollagén nem csak a bőr számára létfontosságú, hanem az íny és fogak számára is. A pomelo erősebbé teszi az ínyt és a fogproblémákat is távol tartja.

4. Egészséges szív:
A pomelonak magas a káliumszintje, ami (hasonlóan a C-vitaminhoz) fontos szerepet játszik a szív egészségének megőrzésében, mivel ez az ásványi anyag szabályozza a vérnyomást. Mivel sok benne a pektin, a pomelo leve kitisztítja az artériákban felgyülemlett salakanyagokat, így jó hatással van a magas vérnyomásos betegekre. A pomelo a koleszterinszintet is csökkenti a szervezetben, és növeli a ,,jó" koleszterin szintet.

5. Megelőzhető vele a vérszegénység kialakulása:
A tanulmányok szerint a C-vitamin segíti a vas felszívódását a szervezetben. A vashiány gyakran okoz vérszegénységet. Ha C-vitaminban gazdag diétát folytat, akkor megelőzheti a vérszegénység kialakulását és serkentheti a vérkeringést is.

6. Influenza és megfázás ellen:
A friss pomelo gyümölcs vagy pomelo lé fogyasztásával megakadályozható, hogy a szervezetben méreganyagok és szabadgyökök rakódjanak le. Ha a szervezetben túl sok szabadgyök található, az hozzájárulhat a megfázás, influenza, asztma, bakteriális fertőzés és allergia kialakulásához. A C-vitamin azoknak a tápanyagoknak egyike, mely serkenti az antitestek létrejöttét, amelyek védik a baktériumok ellen a szervezetet.

7. Felveszi a harcot a rákkal:
A pomelo héja nagyon gazdag bioflavonoidokban, amelyek nem csak a rákkal veszik fel a harcot, de csökkentik a hasnyálmirigy-, végbél- és mellrák kialakulásának kockázatát. Megakadályozza, hogy a rák terjedni kezdjen, mivel eltávolítja a szervezetből a felesleges ösztrogént. A pomeloban lévő rostok pedig védenek a végbélrák kialakulásától.

8. Öregedésgátló:
A pomelo, csakúgy, mint a grapefruit, olyan anyagot tartalmaz, amely megvédi a sejteket az öregedéstől és a sejtkárosodástól. Felveszi a harcot a ráncokkal és a bőr öregedésével, így a bőr fiatalosabbnak, szebbnek és puhábbnak tűnik. Nem csak a bőrt károsító szabadgyököket távolítja el, de serkenti a kollagén előállítását is a szervezetben.

9. Fogyás:
A rostok rendkívül szükségesek a fogyáshoz. A magas rosttartalmú ételek több ideig maradnak a gyomorban, így csökkentik az éhséget. Az elfogyasztásukhoz is több idő kell, ezért a szervezetnek több ideje van arra, hogy elteljen, így csökkenthető a túlevés. Ezenkívül a gyümölcs segíti a zsírégetést, így csökkenti a szervezetben a keményítő és a cukor mennyiségét.

10. Megakadályozza a csontritkulás kialakulását:
A kezeletlen csontritkulás hatással van a testtartásra, a mozgásra és a hajlékonyságra. A törékeny csontok kalciumban és ásványi anyagokban gazdag étrendet kívánnak, amelyek erősítik a csontokat. A pomelo húsa egészségesebbé teszi a csontokat és csökkenti a törékeny csontok kialakulásának kockázatát.

11. Segíti az emésztést:
A pomelo magas C-vitamin tartalma visszaállítja az artériák rugalmasságát és segíti az emésztést. A pomeloban található rostok pedig hozzájárulnak a normál bélmozgások fenntartásához és megakadályozza az aranyér kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: sejtkárosodástól, megakadályozható, vérszegénységet, antioxidánsokat, tápanyagértéke, salakanyagokat, fenntartásához, kialakulásától, megakadályozza, kialakulásának, hajlékonyságra, bioflavonoidot, szabadgyököket, megtelepedését, kialakulásához, fogyasztásával, fiatalosabbnak, fogproblémákat, egészségesebbé, tápanyagoknak, felszívódását, vérszegénység, csontritkulás, felgyülemlett, káliumszintje, létfontosságú, rugalmasságát, visszaállítja, hasnyálmirigy, öregedésgátló, hozzájárulhat, hozzájárulnak, szervezetben, testtartásra, egészségének, kialakulását, pomelo Kínából, történelmi kínai, pomelót leginkább, pomelo tápanyagértéke, pomelo –, folsav tartalma, várandós nőkre, pomelo nagy, szív egészséges, gyümölcs külső, húsa pedig, gyümölcs citrusfákon, trópusi éghajlat, pomelo jótékony, húgyúti fertőzések, húgyutakra hatnak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A sors  Akarat  Facebookon kaptam  Lóhere  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kaffka_Margit  Őrizkednünk kell...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Png cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Alázat  Png ház  Kerüld el az evangélium örömén...  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  Png telefon  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy lelki imádság  Gyökössy Endre - Virágok virág...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ami embereknek lehetetlen, az...  A jó emberek mindig szépek mar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nevem  Neked tudnod kell  képre írva  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kövesd a cowboyt!  Fehér virág  Png cica  Minden harmadik...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alvó cicák  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png fotel  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Sose bánj semmit  Idő  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Kerüld el az evangélium örömén...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az igazi szeretetért rendszeri... 
Bejegyzés Címkék
pomelo Kínából, történelmi kínai, pomelót leginkább, pomelo tápanyagértéke, pomelo &#8211, folsav tartalma, várandós nőkre, pomelo nagy, szív egészséges, gyümölcs külső, húsa pedig, gyümölcs citrusfákon, trópusi éghajlat, pomelo jótékony, húgyúti fertőzések, húgyutakra hatnak, pomeloban található, vizelet savasságát, baktériumok megtelepedését, károsodott szövet, elhalt szövetet, egészséges váltja, kollagén kialakulását, olyan protein, pomelo erősebbé, pomelonak magas, szív egészségének, ásványi anyag, pomelo leve, artériákban felgyülemlett, magas vérnyomásos, vérszegénység kialakulása, tanulmányok szerint, vashiány gyakran, vérszegénység kialakulását, friss pomelo, szervezetben méreganyagok, tápanyagoknak egyike, antitestek létrejöttét, baktériumok ellen, pomelo héja, rákkal veszik, felesleges ösztrogént, pomeloban lévő, végbélrák kialakulásától, bőrt károsító, kollagén előállítását, rostok rendkívül, magas rosttartalmú, szervezetnek több, gyümölcs segíti, cukor mennyiségét, csontritkulás kialakulását, kezeletlen csontritkulás, törékeny csontok, pomelo húsa, pomelo magas, artériák rugalmasságát, normál bélmozgások, aranyér kialakulását, sejtkárosodástól, megakadályozható, vérszegénységet, antioxidánsokat, tápanyagértéke, salakanyagokat, fenntartásához, kialakulásától, megakadályozza, kialakulásának, hajlékonyságra, bioflavonoidot, szabadgyököket, megtelepedését, kialakulásához, fogyasztásával, fiatalosabbnak, fogproblémákat, egészségesebbé, tápanyagoknak, felszívódását, vérszegénység, csontritkulás, felgyülemlett, káliumszintje, létfontosságú, rugalmasságát, visszaállítja, hasnyálmirigy, öregedésgátló, hozzájárulhat, hozzájárulnak, szervezetben, testtartásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7869
  • e Hét: 24536
  • e Hónap: 56022
  • e Év: 260723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.