Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az illóolajok csökkenthetik a neuropátiás fájdalmat
  2020-09-20 23:15:58, vasárnap
 
  Az aromaterápia már a régebbi korokban is nagyon népszerűnek számított. A legújabb kutatások azt támasztották alá, hogy az illóolajok csökkenteni képesek az úgynevezett neuropátiás fájdalmat.

A neuropátia egyszerűen fogalmazva idegkárosodást jelent. A neuropátia egyik leggyakrabban előforduló típusa a diabéteszes perifériás neuropátia, amely a cukorbetegségben szenvedő egyéneket sújtja.

A neuropátia a beteg személy kezét és lábát érinti. Az érintett személy bizsergést és zsibbadást érez a végtagjaiban és az ujjaiban. Kutatások arra mutatnak rá, hogy az illóolajok segítenek a fájdalom csökkentésében és a gyulladás mérséklésében is.

A gyömbérolaj egy olyan vegyületet tartalmaz, amely erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ez a vegyület segíthet csökkenteni a neuropátiás fájdalmat.

A kamillában és a levendulában egy borneol nevezetű vegyület van. Ez is segíthet csökkenteni a fájdalmat és a gyulladást. Mindkettő erősen kapcsolódik a neuropátiához.

Az orbáncfüvet már ősidők óta használja az emberiség szorongás és depresszió csökkentésére, de ezt a gyógynövényt lehet még használni égési sérülések, gyulladás és idegi fájdalom mérséklésére is. Az orbáncfűvel kapcsolatban azt a megállapítást tették a hozzáértők, hogy jelentősen csökkentheti a cukorbetegséggel összefüggő idegkárosodás okozta kellemetlen tüneteket.

A levendula belélegzése elősegíti a pihenést, oldja a szorongást és jelentős fájdalomcsökkentő hatással is rendelkezik. Erről az illóolajról is bebizonyosodott, hogy jó hatással van a neuropátiás fájdalom enyhítésére.

A szent bazsalikomot nevezik még tulsinak is. Ez egy olyan aromás gyógynövény, amelyet előszeretettel használnak Indiában. Az ájurvédikus gyógyászat már hosszú ideje idegi fájdalom kezelésére is beveti.

A borsmenta antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Ez a gyógynövény segít szabályozni az immunrendszert és csökkenti a fájdalmat, illetve a görcsök kialakulását. A borsmentaolajjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segít enyhíteni a puffadást, a fájdalmat és a gázképződést IBS-ben szenvedő betegeknél. Sőt az idegi fájdalom mérséklésében is kiemelkedőnek bizonyult a hatása.

Hogyan használhatjuk az illóolajokat a neuropátiás idegi fájdalom csökkentésére? Az illóolajokat lehet fürdővízbe is csepegtetni, de úgy is nagyon hasznos, ha összekeverjük valamilyen hordozóolajjal és ezt masszírozzuk a fájdalmas területre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: borsmentaolajjal, cukorbetegségben, cukorbetegséggel, bebizonyosodott, antimikrobiális, idegkárosodást, csökkentésében, tulajdonsággal, immunrendszert, hordozóolajjal, előszeretettel, csökkentésére, mérséklésében, összekeverjük, neuropátiához, kiemelkedőnek, idegkárosodás, leggyakrabban, megállapítást, használhatjuk, illóolajokat, gyógynövényt, végtagjaiban, csökkentheti, mérséklésére, masszírozzuk, gázképződést, támasztották, aromaterápia, kapcsolatban, kialakulását, bazsalikomot, levendulában, kapcsolódik, csepegtetni, csökkenteni, régebbi korokban, legújabb kutatások, illóolajok csökkenteni, úgynevezett neuropátiás, neuropátia egyszerűen, neuropátia egyik, diabéteszes perifériás, cukorbetegségben szenvedő, beteg személy, érintett személy, illóolajok segítenek, fájdalom csökkentésében, gyulladás mérséklésében, olyan vegyületet, vegyület segíthet, neuropátiás fájdalmat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete-erdő desszert  Szívem tiéd  Nem számIt  Adakozás  Png telefon  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  Bounty krémes  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kövesd a cowboyt!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Akik bántanak téged  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png nő  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nevem  Garai Gábor - Takarítás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Akarat  Adakozás  Szép estét  Png virág  Szép napot kívánok  képre írva  Png virág  Kellemes délutánt kívánok  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Krisztinától  Nevem  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mindig jusson idő nevetni  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A jó emberek mindig szépek mar...  Lóhere  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Egy hatékony szolga  Albert Einstein gondolata  Szép estét  Ne kapaszkodj magasabbra,  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Radikális szeretet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szívem tiéd  Png csokor  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Soha ne kedvezz...  Szívem  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A sors  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
régebbi korokban, legújabb kutatások, illóolajok csökkenteni, úgynevezett neuropátiás, neuropátia egyszerűen, neuropátia egyik, diabéteszes perifériás, cukorbetegségben szenvedő, beteg személy, érintett személy, illóolajok segítenek, fájdalom csökkentésében, gyulladás mérséklésében, olyan vegyületet, vegyület segíthet, neuropátiás fájdalmat, borneol nevezetű, emberiség szorongás, gyógynövényt lehet, orbáncfűvel kapcsolatban, megállapítást tették, cukorbetegséggel összefüggő, levendula belélegzése, neuropátiás fájdalom, szent bazsalikomot, olyan aromás, ájurvédikus gyógyászat, borsmenta antimikrobiális, gyógynövény segít, görcsök kialakulását, borsmentaolajjal kapcsolatban, gázképződést IBS-ben, idegi fájdalom, neuropátiás idegi, illóolajokat lehet, fájdalmas területre, borsmentaolajjal, cukorbetegségben, cukorbetegséggel, bebizonyosodott, antimikrobiális, idegkárosodást, csökkentésében, tulajdonsággal, immunrendszert, hordozóolajjal, előszeretettel, csökkentésére, mérséklésében, összekeverjük, neuropátiához, kiemelkedőnek, idegkárosodás, leggyakrabban, megállapítást, használhatjuk, illóolajokat, gyógynövényt, végtagjaiban, csökkentheti, mérséklésére, masszírozzuk, gázképződést, támasztották, aromaterápia, kapcsolatban, kialakulását, bazsalikomot, levendulában, kapcsolódik, csepegtetni, csökkenteni, gyógynövény, szabályozni, neuropátiás, gyömbérolaj, ájurvédikus, rendelkezik, antioxidáns, kellemetlen, orbáncfűvel, belélegzése, népszerűnek, úgynevezett, enyhítésére, diabéteszes, orbáncfüvet, illóolajról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 24891
  • e Hónap: 56377
  • e Év: 261078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.