Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fekete nadálytő gyógyhatásairól
  2022-01-01 01:42:31, szombat
 
  A fekete nadálytő már több száz éve kiemelkedő szerepet játszik a hagyományos orvoslásban. Az egyik legelterjedtebb gyógynövény a csont- és ízületi problémák kezelésére, de a hátfájást is csillapítja, illetve rándulások és zúzódások esetén is bátran alkalmazható. Mutatjuk, hogy mi mindenre jó még ez a gyógynövény.

A hagyományos gyógyászat sok területen alkalmazza ezt a remek gyógynövényt. Az egyik ilyen terület nem más, mint a sebgyógyítás, hiszen rendkívül gazdag rozmarinsav és szalviánsav tekintetében, melyek nagyon magas gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkeznek. Borogatásként is használhatjuk, így segíti elő a gyorsabb sebgyógyulást.

A fekete nadálytő az ízületek és a csontok egészségét is támogatja. A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkenti az ízületi merevséget és fájdalmat, emellett javítja a mobilitást. A gyulladás nagyon sok ízületi probléma középpontjában áll. A fekete nadálytő az aktív vegyületeinek köszönheti a hatékonyságát, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A fekete nadálytő mérsékli az akut és a krónikus izomfájdalmat, sőt segítséget nyújthat duzzanat esetén is. Alkalmazhatjuk akkor is, ha fáj a hátunk vagy a derekunk, hiszen jó hatással van a meghúzódott, begyulladt, feszülő izmokra.

A gyógynövény gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatását a modern klinikai vizsgálatok is alátámasztják. Az allantoin-tartalma javítja a sejtosztódást, ami segíthet a gyorsabb sebgyógyulásban.

Fenolsavakat is tartalmaz a fekete nadálytő, melyeknek kiemelkedő az antioxidáns-tartalma. Olyan vegyületekben is gazdag, amelyek enyhítik a gyulladásos folyamatokat és meggátolják a kórokozók fejlődését és elszaporodását.

A gyógynövényt elsősorban krémek és kenőcsök formájában használjuk, belsőleg csak óvatosan szabad fogyasztani, csakis az előírt mennyiségben és a meghatározott ideig. Ha nem így alkalmazzuk, sokfajta mellékhatással kell számolnunk, többek között hasi fájdalommal, hányingerrel, fáradtsággal és hasmenéssel.

Ha szed valamilyen gyógyszert, a fekete nadálytő alkalmazása előtt mindenképpen konzultáljon az orvosával, mivel a gyógynövény vegyületei kölcsönhatásba léphetnek egyes gyógyszerekkel és csökkenthetik a hatékonyságukat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: legelterjedtebb, hatékonyságukat, sebgyógyulásban, bebizonyosodott, kölcsönhatásba, gyógynövénnyel, mellékhatással, alkalmazhatjuk, középpontjában, gyógyszerekkel, elszaporodását, izomfájdalmat, sebgyógyulást, borogatásként, vegyületekben, vegyületeinek, sejtosztódást, meghatározott, alátámasztják, használhatjuk, csökkenthetik, hatékonyságát, gyógynövényt, folyamatokat, rendelkeznek, mennyiségben, hányingerrel, konzultáljon, mindenképpen, kapcsolatban, alkalmazható, tekintetében, fáradtsággal, sebgyógyítás, fenolsavakat, antioxidáns, fekete nadálytő, hagyományos orvoslásban, egyik legelterjedtebb, hagyományos gyógyászat, remek gyógynövényt, egyik ilyen, gyorsabb sebgyógyulást, csontok egészségét, gyógynövénnyel kapcsolatban, ízületi merevséget, gyulladás nagyon, aktív vegyületeinek, krónikus izomfájdalmat, hátunk vagy, modern klinikai, gyorsabb sebgyógyulásban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Reggel van  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Radikális szeretet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete István - Akác  képre írva  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Alvó cicák  Png kutya  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  képre írva  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem tudhatod  Nem méltó hozzád  Hogy lehet megtartani  Idő  Még csak most kezdődik a nap  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mi lenne ha  Gonosz démon-álarc  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png lepke  Facebookon kaptam  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete István - Akác  Png fotel  Ne kapaszkodj magasabbra,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy lelki imádság  Szabolcska Mihály – Ákác...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Próbálj meg ...  Erdőn  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fekete nadálytő, hagyományos orvoslásban, egyik legelterjedtebb, hagyományos gyógyászat, remek gyógynövényt, egyik ilyen, gyorsabb sebgyógyulást, csontok egészségét, gyógynövénnyel kapcsolatban, ízületi merevséget, gyulladás nagyon, aktív vegyületeinek, krónikus izomfájdalmat, hátunk vagy, modern klinikai, gyorsabb sebgyógyulásban, gyulladásos folyamatokat, kórokozók fejlődését, gyógynövényt elsősorban, előírt mennyiségben, meghatározott ideig, gyógynövény vegyületei, legelterjedtebb, hatékonyságukat, sebgyógyulásban, bebizonyosodott, kölcsönhatásba, gyógynövénnyel, mellékhatással, alkalmazhatjuk, középpontjában, gyógyszerekkel, elszaporodását, izomfájdalmat, sebgyógyulást, borogatásként, vegyületekben, vegyületeinek, sejtosztódást, meghatározott, alátámasztják, használhatjuk, csökkenthetik, hatékonyságát, gyógynövényt, folyamatokat, rendelkeznek, mennyiségben, hányingerrel, konzultáljon, mindenképpen, kapcsolatban, alkalmazható, tekintetében, fáradtsággal, sebgyógyítás, fenolsavakat, antioxidáns, alkalmazzuk, rozmarinsav, fájdalommal, alkalmazása, szalviánsav, gyulladásos, gyógynövény, meghúzódott, fogyasztani, orvoslásban, meggátolják, vizsgálatok, hagyományos, hasmenéssel, csillapítja, formájában, mobilitást, valamilyen, vegyületei, használjuk, kiemelkedő, fejlődését, alkalmazza, gyógyszert, elsősorban, gyógyászat, köszönheti, rándulások, merevséget, egészségét, segítséget, begyulladt, számolnunk, kezelésére, melyeknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5184
  • e Hét: 21851
  • e Hónap: 53337
  • e Év: 258038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.