Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A korgó gyomor okai
  2022-08-29 21:30:09, hétfő
 
  Sok embernek furcsa, ha a hasából, a gyomrából különféle zajokat hall. Pedig étkezést követően teljesen normális dolognak számít, amitől egyáltalán nem szabad és nem kell megrémülni.

Étkezés után tehát teljesen normális, ha különféle zajokat hallunk, hiszen az elfogyasztott ételnek a gyomorból a belekbe kell jutnia.

A gyomorból hallatszódó zajoknak más oka is lehet. Ezeket a hangokat halljuk akkor is, ha éhesek vagyunk. Ilyenkor jelentősen megnövekszik az éhséghormonok szintje a szervezetben, ez pedig a gyomorra és a belekre is hatással van, és ennek következtében a gyomorban ilyen érdekes hangok keletkeznek.

Ha azonban a gyomorból érkező zajokat más tünet is kíséri, mint például hasi fájdalom vagy puffadás, akkor emésztőrendszeri probléma vagy betegség is állhat a háttérben. Lássuk is, milyen okai lehetnek a gyomorzajoknak.

Az egyik ilyen ok tehát nem más, mint az éhség. Amikor éhesek vagyunk, az agyunkban egyes vegyületek koncentrációja is megnövekszik. Ezek a vegyületek aztán éhségérzetet generálnak. Ezután az agy jeleket küld a beleknek és a gyomornak, ami azt váltja ki, hogy ezek a szervek összehúzódnak és ilyen különös hangokat adnak ki.

Amennyiben nagy mennyiségű gáz halmozódik fel a belekben, az szintén járhat gyomorban keletkező zajjal. Ha fokozott bélgázképződéssel küzdünk, akkor érdemes elkerülni azokat a táplálékokat, amelyek fokozzák a belekben a gázképződést. Ilyen táplálék például a káposzta vagy a hüvelyesek közül a bab.

A gyomrot és a bélrendszert is érinthetik a fertőzések és a gyulladások. Ilyenkor is kialakulhatnak ilyen zajos tünetek. Más szimptómák is figyelmeztethetnek ezekre a betegségekre, például hányinger, hányás, láz, fájdalom, rossz közérzet, hasi diszkomfortérzés.

Bélelzáródás is kialakulhat. Ilyen esetben a gáz és a folyadék is nehezen halad át a gyomor-bél traktuson, ennek hatására a belek perisztaltikus mozgása erősen megnövekszik, hogy segítsék mind a folyadék, mind pedig a gázok könnyebb áthaladását. Ez azonban kemény munka a belek és az egész emésztőrendszer számára, ami ilyen hanghatásokkal jár együtt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: diszkomfortérzés, emésztőrendszeri, emésztőrendszer, hanghatásokkal, kialakulhatnak, perisztaltikus, gyomorzajoknak, koncentrációja, éhséghormonok, összehúzódnak, következtében, elfogyasztott, megnövekszik, betegségekre, gázképződést, szervezetben, bélelzáródás, bélrendszert, táplálékokat, éhségérzetet, áthaladását, kialakulhat, hallatszódó, keletkeznek, gyulladások, szimptómák, vegyületek, generálnak, érinthetik, jelentősen, halmozódik, mennyiségű, amennyiben, fertőzések, hüvelyesek, megrémülni, gyomrából különféle, elfogyasztott ételnek, belekbe kell, gyomorból hallatszódó, hangokat halljuk, éhséghormonok szintje, gyomorban ilyen, gyomorból érkező, egyik ilyen, agyunkban egyes, vegyületek aztán, szervek összehúzódnak, szintén járhat, káposzta vagy, hüvelyesek közül, gyomor-bél traktuson,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png kutya  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png telefon  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Varga János Veniam - Fontos sz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  A televizió nem a kultúrát kép...  Reggel van  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Soha ne kedvezz...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete-erdő desszert  Ágai Ágnes – Csendélet  Soha ne kedvezz...  Nevem  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Sokan azt tartják  Erdőn  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Alázat  Reggel van  Bounty krémes  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  Szívem  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png férfi  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Png nő  Rátalálsz  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fekete-erdő desszert  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Elköszönt  Akarat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Esti kép  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyomrából különféle, elfogyasztott ételnek, belekbe kell, gyomorból hallatszódó, hangokat halljuk, éhséghormonok szintje, gyomorban ilyen, gyomorból érkező, egyik ilyen, agyunkban egyes, vegyületek aztán, szervek összehúzódnak, szintén járhat, káposzta vagy, hüvelyesek közül, gyomor-bél traktuson, belek perisztaltikus, gázok könnyebb, egész emésztőrendszer, diszkomfortérzés, emésztőrendszeri, emésztőrendszer, hanghatásokkal, kialakulhatnak, perisztaltikus, gyomorzajoknak, koncentrációja, éhséghormonok, összehúzódnak, következtében, elfogyasztott, megnövekszik, betegségekre, gázképződést, szervezetben, bélelzáródás, bélrendszert, táplálékokat, éhségérzetet, áthaladását, kialakulhat, hallatszódó, keletkeznek, gyulladások, szimptómák, vegyületek, generálnak, érinthetik, jelentősen, halmozódik, mennyiségű, amennyiben, fertőzések, hüvelyesek, megrémülni, egyáltalán, elkerülni, különféle, gyomrából, gyomorból, keletkező, traktuson, gyomorban, gyomornak, agyunkban, hányinger, háttérben, hatással, teljesen, dolognak, belekben, normális, segítsék, fájdalom, puffadás, betegség, embernek, lehetnek, könnyebb, követően, étkezést, beleknek, folyadék, hangokat, gyomorra, probléma, káposzta, fokozott, ilyenkor, közérzet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5552
  • e Hét: 22219
  • e Hónap: 53705
  • e Év: 258406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.