Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A pozitív gondolatok ereje
  2024-02-02 21:53:26, péntek
 
  A pozitív gondolkodás, a meditáció és a relaxáció segítenek abban, hogy agysejtjeink frissek, fiatalosak és terhelhetők maradjanak. Nem kell hinnünk benne ahhoz, hogy működjön. A kimondott szónak és a gondolatoknak olyan ereje van, amely hitünktől függetlenül is működik.

Természetesen a siker gyorsabb és nagyobb mértékű, ha akaratunk hittel párosul.

Az önszuggesszió úttörőjének tartott Dr. Emile Coué (francia pszichoterapeuta) megfigyelte, hogy azok a betegek, akik minden reggel elmondták a doktor úr által előírt gyógyító mondatot, könnyebben és gyorsabban meggyógyultak, mint azok, akik elutasították e furcsa gyógymódot. ,,Napról napra, minden tekintetben egyre jobban és jobban érzem magam" - szólt a gyógyító önhipnózis, és működött.

Coué különösen nagy hangsúlyt fektetett a ,,minden tekintetben" kifejezésre, mely minden egyénnek a számára megfelelő jót vonzotta be, azaz vidámságot, jólétet, egészséget, boldogságot, szerelmet, békét. Az öngyógyítás híre messzire szállt, és az orvost emberek százai keresték fel a világ minden pontjáról, hogy segítségét kérjék. Elmélete azóta széles körben elterjedt a világon.

A pozitív gondolkodást és a különféle vizualizációs technikákat ma már tanítják az iskolákban.

Hét lépés a pozitív gondolkodástól a pozitív életig

1. Pozitív gondolkodás
Felismerni, hogy minden jól van, ahogy van, mert minden engem szolgál és nekem nyújt segítséget.

Figyelmesen és kitartóan végigmenni az életúton. Teljes bizalommal, jó humorral, oldottan tenni, amit tenni kell.

Hálatelt szívvel felismerni a látszat mögötti valóságot, és biztonságban élni a lét teljességében.

2. Pozitív érzés
Nyíltan és őszintén olyannak elfogadni az embereket, amilyennek megismertük őket. Bizalommal viseltetni érzéseink iránt, és ismerni értékeinket, a teljességben élni.

Az életet csak szemlélni, de nem ítélni, nagy szeretettel hagyni, hogy az történjen, aminek meg kell történnie.


3. Pozitív akarat
Akarnunk kell tanulni és megérteni, megbocsátani és helyesen cselekedni. Azt kell akarnunk, amit tennünk kell!

Meg kell hallanunk, mit akar az élet, és saját akaratunkat el kell engedni, és hagyni, hogy az Ő akarata beteljesüljön!

,,A legjobb módszer arra, hogy megismerjük a jövőt, ha magunk határozzuk meg."


4. Pozitív beszéd
Meg kell tanulnunk, hogyan fejezzük ki magunkat világosan, és véget kell vetnünk a szavak inflálódásának.

Meg kell tanulni, hogy kéretlenül senkinek ne adjunk tanácsot, és hallgatni is meg kell tanulni.

Szavaink és cselekedeteink legyenek őszinték, bátorítsunk és vigasztaljunk, mondjunk köszönetet és áldást.

5. Pozitív cselekvés
Megfontoltan, jó érzékkel és körültekintően cselekedjünk. Legyünk szeretetteljesek, konstruktívak és segítőkészek.

Legyünk tekintettel másokra, legyünk megbízhatóak és állhatatosak, függetlenül mások elvárásától.

Legyünk felelősségteljesek és öntudatosak mindenben, amit teszünk. Tanuljunk meg adni és kapni, és a ,,belső vezetőre" hallgatva a megfelelő pillanatban azt tenni, amit kell.

Tudatosan és mértékkel a legmegfelelőbbet fogyasztani. Örömmel és szabadon elfogadni és méltányolni mások szabadságát.

6. Pozitív tudat
Az igazság és a valóság felismerésével éljünk önzetlen, harmonikus életet.

Rendszeresen vonuljunk vissza magányunkba, és szakítsunk időt az imára és a meditációra.

Egész létünket irányítsuk a Legmagasabb felé. Ismerjük fel a pillanatnyi helyzetet, és éljünk értelmes életet.

7. Pozitív élet
A szellemi törvények figyelembevételével gondtalanul és higgadtan éljük az életünket, azzal a felismeréssel, hogy minden mindegy.

Ápoljuk harmonikus kapcsolatainkat, és örüljünk a legkisebb dolognak is.

Örüljünk, hogy élünk, de legyünk készen bármely pillanatban a távozásra.

Ameddig itt tartózkodunk, addig éljünk tisztességes, mintaszerű, egészséges életet.

Tudatának megnyitásával és irányításával mindenki maga határozza meg azt a szintet, ahol él. Mindenki maga határozza meg önmaga értékét, és annyi tiszteletet kap, amennyit önmagának megad.

Az okos a saját hibáiból tanul, a bölcs mások hibáiból, a bolond viszont sem egyikből, sem másikból.

Nem kellemes dolog pancsernak lenni. Ha tehát képességeink szinte korlátlan lehetőségét optimálisan fel akarjuk használni, mindenekelőtt ajánlatos ,,gondolatkúrát, mentális diétát" tartani.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy négy héten keresztül lehetőleg csak pozitív gondolatokat fogalmazzunk meg, pozitív módon nyilatkozzunk meg, érezzünk és cselekedjünk, keressük pozitív kisugárzású emberek társaságát, legyünk minél többet ilyen környezetben, engedjük, hogy pozitív szokásaink alakuljanak ki, és ezek megerősödjenek, keltsünk életre magunkban pozitív érzéseket, lehetőleg pozitív dolgokról olvassunk, és pozitív dolgokat nézzünk. Ezzel egy időben próbáljuk meg félelmünket, a stresszt, a bűntudatot, az aggodalmat, a kétséget, a haragot, az önsajnálatot és mindenfajta izgatottságot lehetőleg azonnal átalakítani. Hasonlóképpen törekedjünk arra is, hogy a betegségekre, a szegénységre vagy akár a véletlenre vonatkozó gondolatainkat azonnal tudatosítsuk és feloldjuk.

Reggel és este végezzünk alapos ,,lelki higiéniás gyakorlatot", napközben pedig találjunk alkalmat és időt az elcsendesedésre.

Próbáljuk meg ezt a ,,kúrát" fegyelmezetten négy héten át folytatni. Az eredmény meg fog győzni bennünket a lelki higiéniás kúra helyességéről, s ez végül szokásunkká válik majd.

Tanuljunk meg olyan gondolatokra gondolni, melyeknek következményét szívesen látjuk megvalósulni életünkben. A láthatatlan ugyanis nem azt jelenti, hogy nem is létezik!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: legmegfelelőbbet, pszichoterapeuta, szeretetteljesek, kapcsolatainkat, elcsendesedésre, inflálódásának, következményét, felismerésével, körültekintően, gondolkodástól, gondolatainkat, megerősödjenek, fegyelmezetten, cselekedeteink, önszuggesszió, meggyógyultak, elutasították, beteljesüljön, vizualizációs, teljességében, természetesen, nyilatkozzunk, izgatottságot, hasonlóképpen, helyességéről, gondolatkúrát, mindenekelőtt, felismeréssel, megnyitásával, irányításával, vigasztaljunk, konstruktívak, gondolatoknak, fogalmazzunk, rendszeresen, szegénységre, pozitív gondolkodás, relaxáció segítenek, kimondott szónak, gondolatoknak olyan, siker gyorsabb, önszuggesszió úttörőjének, gyógyító önhipnózis, számára megfelelő, öngyógyítás híre, orvost emberek, világ minden, pozitív gondolkodást, különféle vizualizációs, pozitív gondolkodástól, pozitív életig, látszat mögötti, Emile Coué,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amit átélünk,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Volt egy...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Beney Zsuzsa - Sirató  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Jó éjszakát  Semmit ne higgy el  Viharban csak az a fa marad ál...  A fenyő nem szép fa, (...)  Mindenünk, amink van, amit sze...  Környezetvédelem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Ma  Jékely Zoltán: Szent György-k...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 25  Minden szülő a lényével nevel.  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Környezetvédelem  Az idő elsodorja létezésünk  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Szép estét  Nehezen engedem  Naplemente  Gábor Dénes gondolata  Naplemente  Becsüld meg azt amid van,...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  A fenyő nem szép fa, (...)  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pozitív gondolkodás, relaxáció segítenek, kimondott szónak, gondolatoknak olyan, siker gyorsabb, önszuggesszió úttörőjének, gyógyító önhipnózis, számára megfelelő, öngyógyítás híre, orvost emberek, világ minden, pozitív gondolkodást, különféle vizualizációs, pozitív gondolkodástól, pozitív életig, látszat mögötti, teljességben élni, életet csak, legjobb módszer, szavak inflálódásának, megfelelő pillanatban, legmegfelelőbbet fogyasztani, valóság felismerésével, pillanatnyi helyzetet, szellemi törvények, legkisebb dolognak, saját hibáiból, bölcs mások, bolond viszont, időben próbáljuk, szegénységre vagy, véletlenre vonatkozó, lelki higiéniás, láthatatlan ugyanis, legmegfelelőbbet, pszichoterapeuta, szeretetteljesek, kapcsolatainkat, elcsendesedésre, inflálódásának, következményét, felismerésével, körültekintően, gondolkodástól, gondolatainkat, megerősödjenek, fegyelmezetten, cselekedeteink, önszuggesszió, meggyógyultak, elutasították, beteljesüljön, vizualizációs, teljességében, természetesen, nyilatkozzunk, izgatottságot, hasonlóképpen, helyességéről, gondolatkúrát, mindenekelőtt, felismeréssel, megnyitásával, irányításával, vigasztaljunk, konstruktívak, gondolatoknak, fogalmazzunk, rendszeresen, szegénységre, tudatosítsuk, megbízhatóak, állhatatosak, gondolkodást, önsajnálatot, tartózkodunk, cselekedjünk, gondolatokat, agysejtjeink, környezetben, tisztességes, képességeink, segítőkészek, betegségekre, gondolatokra, megbocsátani, teljességben, megfontoltan, biztonságban, megvalósulni, boldogságot, gondtalanul, kifejezésre, terhelhetők, szeretettel, értékeinket, figyelmesen, megismertük, optimálisan, lehetőségét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7394
  • e Hét: 32285
  • e Hónap: 63771
  • e Év: 268472
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.