Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Étvágytalanságra
  2024-03-06 23:48:27, szerda
 
  Ezek a gyógynövények jók étvágytalanságra

Nagyon sokféle állapot és betegség okozhat étvágytalanságot, például mentális problémák vagy testi betegségek. Azonban ha ez az állapot túl sokáig tart, akkor fogyás és ezzel együtt alultápláltság is kialakulhat. Éppen ezért mindig meg kell találni az étvágytalanság okát, hogy aztán a tüneteket kezelve, az okokat megszüntetve ismét visszatérjen az étvágy.

Számos olyan körülmény létezik, amely oka lehet az étvágycsökkenésnek. Ide tartoznak a vírusos és bakteriális fertőzések, amelyek megfázáshoz vagy influenzához vezetnek. Ilyen állapotokban szintén nem esik jól az étel, azonban a betegség megszűnésével az étvágy is visszatér, és a finom falatok ismét jobb ízűvé válnak.

Az étvágycsökkenés hátterében pszichés okok is meghúzódhatnak, amelyeknek különböző formái vannak. Az étvágy csökkenhet, ha szomorúak vagy depressziósak vagyunk, ha éppen gyászolunk vagy valamilyen nagy trauma ért bennünket. A stressz és a szorongás is oka lehet az étvágycsökkenésnek.

Léteznek olyan egészségi állapotok, amelyek szintén előidézhetik, hogy nem kívánjuk az ételt. Ilyen például a krónikus májbetegség vagy vesebetegség, a szívelégtelenség, a pajzsmirigy-alulműködés. Vannak esetek, amikor a rákos megbetegedések is étvágytalanságot okoznak, különösen ha a vastagbélben, a gyomorban, a petefészekben vagy a hasnyálmirigyben alakul ki a betegség.

A csökkent étvágy kezelése mindig a tényleges októl függ. Amennyiben az ok bakteriális vagy vírusfertőzés, akkor nem igényel kezelést, hiszen ahogy véget ér a fertőzés, úgy az étvágy is visszatér.

Léteznek természetes gyógymódok is az étvágytalanságra. Az egyik ilyen gyógynövény a gyömbér, amely nagyon jól orvosolja az emésztési zavarokat, és az étvágyat is segíti, ösztönzi. A gyömbér a gyomorfájdalmat is nagyon jól enyhíti.

A fekete borsot gyakran használja az ájurvédikus gyógyászat is emésztési zavarok kezelésére, az étvágy növelésére, a gyomor- és bélrendszeri problémák megszüntetésére. A fekete bors megnyugtatja a gyomrot és csökkenti a bélgázképződést is. Ezen kívül stimulálja az ízlelőbimbókat, ami viszont növeli a savszekréciót a gyomorban, ezzel pedig az emésztést javítja. A fekete bors egy piperin nevű vegyületet is tartalmaz, amely elősegíti az olyan tápanyagok felszívódását, mint a szelén, a béta-karotin vagy a B-vitaminok.

A kardamom szintén jó emésztési zavarokra, a savasság enyhítésére, az étvágy javítására, mégpedig az emésztőnedvek szekréciójának stimulálásával.

A pitypanggyökér ugyancsak szabályozza az étvágyat, és nagyon jót tesz az emésztésnek. Segít az epe- és májproblémák kezelésében is, és enyhe vízhajtóként is működik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szívelégtelenség, étvágytalanságot, hasnyálmirigyben, étvágytalanságra, étvágycsökkenés, bélgázképződést, gyomorfájdalmat, megszüntetésére, stimulálásával, ízlelőbimbókat, szekréciójának, pitypanggyökér, étvágytalanság, megbetegedések, meghúzódhatnak, alultápláltság, emésztőnedvek, felszívódását, vírusfertőzés, gyógynövények, depressziósak, savszekréciót, megszűnésével, petefészekben, vesebetegség, visszatérjen, megszüntetve, megnyugtatja, vastagbélben, bélrendszeri, állapotokban, előidézhetik, vízhajtóként, influenzához, májproblémák, természetes, étvágytalanság okát, tüneteket kezelve, okokat megszüntetve, betegség megszűnésével, finom falatok, étvágycsökkenés hátterében, étvágy csökkenhet, krónikus májbetegség, rákos megbetegedések, petefészekben vagy, hasnyálmirigyben alakul, csökkent étvágy, tényleges októl, egyik ilyen, emésztési zavarokat, fekete borsot,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png fotel  Bertolt Brecht -től idézet  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Elköszönt  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Zilahy Lajos gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fekete-erdő desszert  Alázat  Nem számIt  Png lepke  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Nagyon különös  Kaffka_Margit  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png ház  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Kellemes délutánt kívánok  Png kislány  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Nevem  Akarat  Reggel van  Neked tudnod kell  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png telefon  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Png kutya  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Alázat  Bounty krémes  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Szívem  Kövesd a cowboyt!  Ágai Ágnes – Csendélet  Adakozás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Szabolcska Mihály – Ákác...  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
étvágytalanság okát, tüneteket kezelve, okokat megszüntetve, betegség megszűnésével, finom falatok, étvágycsökkenés hátterében, étvágy csökkenhet, krónikus májbetegség, rákos megbetegedések, petefészekben vagy, hasnyálmirigyben alakul, csökkent étvágy, tényleges októl, egyik ilyen, emésztési zavarokat, fekete borsot, ájurvédikus gyógyászat, étvágy növelésére, fekete bors, emésztést javítja, piperin nevű, olyan tápanyagok, béta-karotin vagy, kardamom szintén, savasság enyhítésére, étvágy javítására, emésztőnedvek szekréciójának, pitypanggyökér ugyancsak, szívelégtelenség, étvágytalanságot, hasnyálmirigyben, étvágytalanságra, étvágycsökkenés, bélgázképződést, gyomorfájdalmat, megszüntetésére, stimulálásával, ízlelőbimbókat, szekréciójának, pitypanggyökér, étvágytalanság, megbetegedések, meghúzódhatnak, alultápláltság, emésztőnedvek, felszívódását, vírusfertőzés, gyógynövények, depressziósak, savszekréciót, megszűnésével, petefészekben, vesebetegség, visszatérjen, megszüntetve, megnyugtatja, vastagbélben, bélrendszeri, állapotokban, előidézhetik, vízhajtóként, influenzához, májproblémák, természetes, májbetegség, megfázáshoz, gyógynövény, bakteriális, ájurvédikus, pajzsmirigy, enyhítésére, kialakulhat, kezelésében, emésztésnek, szabályozza, alulműködés, kezelésére, növelésére, stimulálja, fertőzések, betegségek, javítására, gyógyászat, amelyeknek, hátterében, csökkenhet, amennyiben, gyászolunk, vegyületet, gyógymódok, tápanyagok, valamilyen, orvosolja, emésztési, visszatér, különösen, zavarokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.