Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Májegészségért máriatövissel
  2024-03-09 21:14:03, szombat
 
 



Az emberi májra rengeteg feladat hárul és rendkívül sok funkciót tölt be. Elsősorban biztosítja a zsírok, szénhidrátok és fehérjék anyagcseréjét, de a szervezet méregtelenítése is a feladatai közé tartozik.

A máriatövis elsősorban a mediterrán országokban őshonos, de ma már sok európai országban termesztik, többek között a szilimarin nevű hatóanyaga miatt, amelyet mára már gyógyító hatású vegyületnek kiáltottak ki.

A gyógynövény rengeteg előnnyel bír az egészségünk szempontjából. A máriatövis lassítja, de meg is akadályozhatja az életkorral összefüggő agyi betegségek vagy memóriazavarok kialakulását. Mivel antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, így védelmet jelenthet az agy neuronjai számára, illetve megakadályozhatja az állapotromlást olyan betegségek esetében, mint amilyen az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór.

A szilimarin vegyület csökkenti az agysejtek oxidatív károsodását és csökkenti azoknak az amiloid plakkoknak a létrejöttét, amelyek felelőssé tehetők az Alzheimer-kór kialakulásáért. Ezek a plakkok azért is veszélyesek, mivel felhalmozódhatnak az idegsejtek között, ami megakadályozza nemcsak az egymás közötti kommunikációjukat, hanem az egészséges működésüket is.

A máriatövisben olyan vegyületek is megtalálhatók, amelyek hasonlóképpen működnek, mint egyes 2-es típusú cukorbetegségre szedett gyógyszerek, ily módon javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet. Ha azonban cukorbeteg és gyógyszert is szed, semmiképpen se kezdje el a máriatövis szedését, mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával!

Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a máriatövisben található szilimarin nevű vegyület stimulálhatja a csontok mineralizációját és ezzel segíthet ellensúlyozni a csontritkulás hatásait. Ez különösen nagyon kedvező hatás azon nők számára, akik a posztmenopauza szakaszába léptek.

A gyógynövény nemcsak a máj egészségét védi, de abban az esetben is fordulhatunk hozzá bizalommal, ha már bekövetkezett a májkárosodás. Az eddigi tanulmányok azt mutatják, hogy javítani tudja a májbetegségben szenvedő betegek májfunkcióit. A gyógynövény ezen kívül csökkentheti a szervezetben és a májban felhalmozódó szabad gyököket, amelyek akkor alakulnak ki, amikor a máj metabolizálja a toxinokat.

A gyógynövénnyel kapcsolatban az is igazolódott, hogy nagyon hatékony az emésztési zavarok természetes kezelésében.

Sok tanulmány számolt be arról is, hogy a máriatövis csökkenteni tudja a koleszterinszintet, ily módon minimalizálhatja a szívbetegségek kockázatait.

A krónikus gyulladás számos betegség kialakulásában játszik kulcsszerepet. Okozhat cukorbetegséget, szívbetegséget, allergiákat és ízületi gyulladást is. A máriatövis azonban elnyomja a sejtek gyulladását, ugyanis szabályozni tudja a citokineket, amelyek felelősek a szervezet gyulladásos válaszaiért.

A máriatövis erős antioxidáns hatással rendelkezik. A kutatók szerint ez a remek tulajdonság olyan állapotokat is kezelhet, mint hepatitisz, cukorbetegség, szívbetegségek vagy depresszió, azonban ennek százszázalékos kijelentéséhez még további vizsgálatokra lehet szükség.

A gyógynövény azokon a személyeken is segíthet, akik az úgynevezett metabolikus szindrómában szenvednek, amely állapot növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség és a stroke kockázatait. Kutatások szerint a máriatövis-kivonat csökkentheti a vércukorszintet, az összkoleszterinszintet, a trigliceridszintet, ami jelentős védelmet jelenthet a metabolikus szindróma kialakulása ellen. A gyógynövényből készülhet tea, de kapszula és tabletta formájában is szedhetjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: minimalizálhatja, mineralizációját, kezelőorvosával, méregtelenítése, cukorbetegséget, vércukorszintet, cukorbetegségre, kijelentéséhez, megakadályozza, szívbetegségek, állapotromlást, memóriazavarok, májbetegségben, akadályozhatja, gyógynövénnyel, szívbetegséget, százszázalékos, kialakulásában, kialakulásáért, gyógynövényből, posztmenopauza, máriatövisben, cukorbetegség, kulcsszerepet, vizsgálatokra, megtalálhatók, ellensúlyozni, bekövetkezett, metabolizálja, anyagcseréjét, csontritkulás, stimulálhatja, szempontjából, hasonlóképpen, csökkentheti, szervezetben, emberi májra, szervezet méregtelenítése, feladatai közé, máriatövis elsősorban, mediterrán országokban, szilimarin nevű, gyógynövény rengeteg, egészségünk szempontjából, máriatövis lassítja, életkorral összefüggő, állapotromlást olyan, szilimarin vegyület, agysejtek oxidatív, amiloid plakkoknak, plakkok azért, idegsejtek között,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Az embernek a társa: hiányzik.  S a dalok tanulsága  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Április 22. a Föld napja,  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes esti időtöltést  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Szent György nap  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Beney Zsuzsa - Álom  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Búzaszentelés  Különös!  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  A világnak égető szüksége van ...  Amit átélünk,  Bella István: Zsoltár  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Két ember becsülete  Környezetvédelem  Nehezen engedem  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Semmit ne higgy el  Ünnepelj csak  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Paul David Tripp Április 26  Szent György napi hiedelmek, s...  S a dalok tanulsága  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amit átélünk,  A világnak égető szüksége van ...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Jó éjszakát  Bizonyos kulturális szint nélk...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  802 esztendeje, 1222. április ...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép estét  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Fodor Ákos költő, 
Bejegyzés Címkék
emberi májra, szervezet méregtelenítése, feladatai közé, máriatövis elsősorban, mediterrán országokban, szilimarin nevű, gyógynövény rengeteg, egészségünk szempontjából, máriatövis lassítja, életkorral összefüggő, állapotromlást olyan, szilimarin vegyület, agysejtek oxidatív, amiloid plakkoknak, plakkok azért, idegsejtek között, egymás közötti, egészséges működésüket, máriatövisben olyan, máriatövis szedését, eddigi kutatási, máriatövisben található, csontok mineralizációját, csontritkulás hatásait, posztmenopauza szakaszába, gyógynövény nemcsak, eddigi tanulmányok, májbetegségben szenvedő, gyógynövény ezen, májban felhalmozódó, gyógynövénnyel kapcsolatban, emésztési zavarok, máriatövis csökkenteni, szívbetegségek kockázatait, krónikus gyulladás, máriatövis azonban, sejtek gyulladását, szervezet gyulladásos, máriatövis erős, kutatók szerint, remek tulajdonság, gyógynövény azokon, úgynevezett metabolikus, stroke kockázatait, metabolikus szindróma, gyógynövényből készülhet, minimalizálhatja, mineralizációját, kezelőorvosával, méregtelenítése, cukorbetegséget, vércukorszintet, cukorbetegségre, kijelentéséhez, megakadályozza, szívbetegségek, állapotromlást, memóriazavarok, májbetegségben, akadályozhatja, gyógynövénnyel, szívbetegséget, százszázalékos, kialakulásában, kialakulásáért, gyógynövényből, posztmenopauza, máriatövisben, cukorbetegség, kulcsszerepet, vizsgálatokra, megtalálhatók, ellensúlyozni, bekövetkezett, metabolizálja, anyagcseréjét, csontritkulás, stimulálhatja, szempontjából, hasonlóképpen, csökkentheti, szervezetben, felhalmozódó, kialakulását, kapcsolatban, májkárosodás, konzultáljon, fordulhatunk, mindenképpen, májfunkcióit, szindrómában, szénhidrátok, működésüket, gyulladásos, metabolikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6171
  • e Hét: 31062
  • e Hónap: 62548
  • e Év: 267249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.