Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Duray: Bugár esete a titkosügy
  2007-04-12 04:34:45, csütörtök
 
   
  DURAY: BUGÁR ESETE A TITKOSÜGYNÖKKEL
2007-04-12 00:33:09 elnök

Duray Miklós a Csurka István-féle MIÉP lapjának, a Magyar Fórumnak adott terjedelmes interjút annak legutóbbi számában, amelynek fő témája természetesen az MKP-n belül bekövetkezett hatalomváltás, és azon belül is Bugár Béla volt pártelnök.
Duray az interjúban élesen bírálja többek között az előző elnök stílusát, és titkosszolgálati kapcsolatokkal vádolja őt. "Az elnökválasztás utáni első elnökségi ülésen nagyon jó hangulat uralkodott, mindenki szabadon elmondhatta a véleményét, nem kellett attól tartani, hogy az elnök közbekiált, vagy letorkolja őt. Sajnos rendszeresen nyilvánult meg így a volt elnök."

Azonban Duray ennél súlyosabb vádakkal is illeti az exelnököt. Állítása szerint ugyanis közvetlenül a rendszerváltás után Bugár a titkosszolgálat utasítására próbálta Durayt ellehetetleníteni. "Már 1990-ben kapott ilyen utasítást a volt kommunista titkosszolgálat egyik együttműködő ügynökétől.

Amikor 1990-ben a parlamenti választások eredményeként bekerültünk a prágai Szövetségi Gyűlésbe, a csehszlovák szövetségi parlamentbe, akkor ettől a személytől azt az megbízatást kapta, akadályozza meg, hogy engem válasszanak meg a párt, illetve a koalíciónk frakciójának vezetőjévé.
Ez nem sikerült neki. Mert volt négy olyan képviselő, aki a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom színeiben vett részt a koalícióban a képviselőválasztáson, és ez a négy személy nem aszerint szavazott, ahogyan ő azt szerette volna, hanem ellenkezőleg: engem támogatott.

Ezután történt egy érdekes dolog: a titkos ügynök tanácsára - aki az MKDM-nek az úgynevezett független főtanácsadója volt - Bugár Bélát megválasztották az MKDM elnökévé.
Első nagy tette az volt, hogy ezt a négy kollégáját, akik engem támogattak a prágai parlamentben és nem az ő javaslatára hallgattak, egyenruhás rendőrök segítségével kikísérte a pártkongresszusról és utána kizáratta őket a pártból.
Ilyen módon kezdődött el az ő politikai karrierje." Duray nyilatkozgat

Duray még ennél is tovább megy Bugárral kapcsolatban: "Nem a saját tapasztalata, képzettsége és a környezete építette politikussá, hanem egy profi társaság, akik pontosan tudták, hogy mit, hogyan kell elvégeztetni vele.

Például 1992 tavaszán vele mondatták ki azt, hogy azok a szlovákok, akik Szlovákia önállóságát akarják, rettegjenek a magyar autonómiától, mert ha el akarnak szakadni Csehszlovákiától, akkor a magyarok területi autonómiát fognak követelni. ...
A területi autonómia jogos igényét ő politikai fegyverként használta föl azokkal szemben, akik az önállóságot akarták."

Duray szerint hiba személyes ellentétként kezelni kettejük vitáit, mivel alapvetően politikai, koncepcionális kérdésként fogja fel ezt, de lehet, hogy Bugár ezt nem így gondolja.
Emlékeztet arra, hogy 1998-ben ő is Bugár Bélát támogatta a pártelnöki pozícióban, és nem Csáky Pált.
Ennek több oka volt. "Egyrészt ő volt a szlovákok által felépítve első számú politikussá," mondja Duray. Másrészt ha Csákyt támogatta volna, abból "többszörös kár" származott volna, kárt okozott volna személyesen Csákynak is, és a pártnak is, mivel Csákyt akkor nem fogadták el első számú politikusként, Bugárt viszont igen. "Ha nem támogatom őt, nem lett volna elnökké választva," állítja Duray, aki szerint Bugár beleesett abba a hibába, hogy azt gondolta: "tekintélyét és a vezetői alkalmasságát attól nyeri valaki, hogy vezetővé, elnökké választják.

Talán nem is helyes a vezető kifejezés ebben az esetben, mert a vezetőt követni szokták, az elnök pedig parancsokat osztogat.

Ő egy egyszerű elnök volt." Duray nem nevezi meg azt a személyt, akinek tanácsára állítása szerint Bugár annakidején kizáratta a négy kereszténydemokrata képviselőt, azonban ennek kapcsán tovább fejtegeti a titkosszolgálat és Bugár kapcsolatát. "Itt bizonyos mértékben a múlt kapcsolódik a jelenhez.

Tehát a volt titkosszolgálat átmentette magát az új titkosszolgálatba.
De nem a volt pártállami, hanem a nemzethatalmi érdekek érvényesültek. Ez mozgatta azokat az embereket, akik nem voltak sem részesei az elmúlt rendszer hatalmi struktúrájának, sem a repressziós struktúrájának. Csupán nemzethatalmi érdekből ugyanezt gondolták ők is.

Számukra is, akár a szlovák kereszténydemokraták számára is az a típusú ember, akit Bugár jelenített meg, vagy akivé felépítették, sokkal elfogadhatóbb volt, mint egy következetes kiállású magyar politikai személyiség vagy irányvonal." Duray megítélése szerint Bugár gondolkodása közelebb állt a szlovákokéhoz, mint a magyarokéhoz, és sokkal felszabadultabban mozgott szlovák körökben, "nem igazán szeretett magyarországi környezetbe sem járni, mert nehezen találta meg a kapcsolatteremtés fonalát."

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: csehszlovákiától, titkosszolgálati, titkosszolgálat, titkosügynökkel, megválasztották, rendszerváltás, elnökválasztás, kapcsolatokkal, struktúrájának, koncepcionális, elfogadhatóbb, főtanácsadója, magyarországi, nemzethatalmi, szlovákokéhoz, politikusként, hatalomváltás, alkalmasságát, bekövetkezett, eredményeként, természetesen, érvényesültek, felépítették, tapasztalata, nyilatkozgat, magyarokéhoz, ellenkezőleg, együttműködő, parlamentben, segítségével, kapcsolatban, következetes, rendszeresen, autonómiától, elvégeztetni, frakciójának, interjúban élesen, előző elnök, elnökválasztás utáni, elnök közbekiált, volt elnök, rendszerváltás után, titkosszolgálat utasítására, volt kommunista, parlamenti választások, prágai Szövetségi, csehszlovák szövetségi, megbízatást kapta, koalíciónk frakciójának, négy személy, érdekes dolog, titkos ügynök, BUGÁR ESETE TITKOSÜGYNÖKKEL, Duray Miklós, Csurka István-féle MIÉP, Magyar Fórumnak, Bugár Béla, Azonban Duray, Szövetségi Gyűlésbe, Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom, Bugár Bélát, Csáky Pált,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szabolcska Mihály – Ákác...  Őrizkednünk kell...  Tavaszi kép  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png kislány  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Annuska bar...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mi lenne ha  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Adakozás  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A jó emberek mindig szépek mar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  A sors  Rátalálsz  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy bizonyos határt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Éretlen vers  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Akarat  Sose bánj semmit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png kutya  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png virág  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Reggel van  Irgalom és ítélet  Lóhere  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Nem számIt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  Lóhere  Szép napot kívánok  Régi emberek, akikre máig büsz...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Png ház  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  képre írva  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Akarat 
Bejegyzés Címkék
interjúban élesen, előző elnök, elnökválasztás utáni, elnök közbekiált, volt elnök, rendszerváltás után, titkosszolgálat utasítására, volt kommunista, parlamenti választások, prágai Szövetségi, csehszlovák szövetségi, megbízatást kapta, koalíciónk frakciójának, négy személy, érdekes dolog, titkos ügynök, úgynevezett független, négy kollégáját, prágai parlamentben, saját tapasztalata, környezete építette, profi társaság, magyar autonómiától, magyarok területi, területi autonómia, önállóságot akarták, pártelnöki pozícióban, szlovákok által, vezetői alkalmasságát, vezető kifejezés, vezetőt követni, elnök pedig, egyszerű elnök, múlt kapcsolódik, volt titkosszolgálat, volt pártállami, nemzethatalmi érdekek, elmúlt rendszer, repressziós struktúrájának, következetes kiállású, kapcsolatteremtés fonalát, csehszlovákiától, titkosszolgálati, titkosszolgálat, titkosügynökkel, megválasztották, rendszerváltás, elnökválasztás, kapcsolatokkal, struktúrájának, koncepcionális, elfogadhatóbb, főtanácsadója, magyarországi, nemzethatalmi, szlovákokéhoz, politikusként, hatalomváltás, alkalmasságát, bekövetkezett, eredményeként, természetesen, érvényesültek, felépítették, tapasztalata, nyilatkozgat, magyarokéhoz, ellenkezőleg, együttműködő, parlamentben, segítségével, kapcsolatban, következetes, rendszeresen, autonómiától, elvégeztetni, frakciójának, ellentétként, gondolkodása, csehszlovák, politikussá, javaslatára, bekerültünk, személyiség, önállóságát, közvetlenül, elmondhatta, parlamentbe, parancsokat, repressziós, kapcsolatát, választások, rettegjenek, önállóságot, úgynevezett, kapcsolódik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 784
  • e Hét: 6292
  • e Hónap: 14896
  • e Év: 50837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.