Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hazánkban nőttek az adóterhek
  2007-11-24 23:50:31, szombat
 
   
  EZERJÓ BLOGJÁBÓL 1 BEJEGYZÉS ÉS 2 KOMMENT:


Árral szemben -
Világbank: hazánkban nőtek az adóterhek.

A régiós trenddel ellentétben hazánkban növekedtek az
adóterhek - áll a Világbank jelentésében.
Európában az ötödik helyen állunk.

MÉG MEDIG?
EZEK NEM NORMÁLISAK (mszp-szdsz)


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


1 komment , kategória: Általános


fidesz? (#1) 2007-11-24 21:55:19


Orbán beüzent
Munkalátogatás
Orbán Viktor egyhetes látogatásra az Egyesült Államokba utazott. Nem hívták - ment. Pártjának korábbi hivatalos bejelentése szerint azért ment, hogy elkísérje Horváth Jánost, a Fidesz parlamenti képviselőjét, az országgyűlés doyenjét, akinek egy washingtoni alapítvány Truman-Reagan Szabadság Emlékérmet adományoz. A Fidesz honlapja azonban már munkalátogatásnak nevezi elnökének politikai zarándoklatát, amelynek során Orbán - úgymond - találkozik a külügyminisztérium és a nemzetbiztonsági tanács magas rangú képviselőivel. Hogy ezek névszerint kicsodák, arról nem szól a fáma; amit tudni lehet, az nem több, mint hogy a legnagyobb magyar ellenzéki párt vezére eszmét cserélt George Patakival, New York állam volt kormányzójával és Richard Holbrook volt külügyminiszter-helyettessel. E két beszélgetés után Orbán azt mondta a Magyar Távirati Irodának: "Washingtonban látják, hogy Magyarország leszakadófélben lévő ország".
Ez fontos hír. Ezért fontos volna pontosítani; hiszen nem mellékes, hogy ki nyilatkozott így Magyarországról a Fidesz elnökének. Ha tudnánk, kik azok, akik Washingtonban úgy látják, leszakadunk, akkor értékelhető volna a kijelentés súlya. És akkor talán bővebb kifejtésben is megismerhetnénk, mire alapozzák véleményüket a feltehetően jelentős politikai tényezők. Mindenesetre a Budapesten akkreditált amerikai nagykövet eleddig nem igazolt vissza hasonló nézeteket.

Orbán egyébként Pataki és Holbrook uraknak tartozna is annyival, hogy tisztázza, vajon tőlük származik-e a Magyarországot lesajnáló értékelés - végtére egyedül ők neveztettek meg a pártelnök washingtoni beszélgetőpartnereiként. Meg persze Tom Lantos, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, de vele Orbán Viktor már ominózus nyilatkozata után találkozott. Mégis kellemetlen helyzetbe kerülhet, mert pozíciójánál fogva tudnia kell róla, ha magas rangú tisztségviselők ilyen kedvezőtlen képet festenek Magyarországról, s ráadásul azt megosztják az ellenzék vezetőjével. Lantos elnök úr azonban nem erősítette meg az Orbán által tolmácsolt "washingtoni" besorolásunkat. Találkozójukról azt tartotta érdemesnek közölni a sajtóval, hogy a maga részéről erőteljesen elítélte a Magyar Gárda létrejöttét.

Mindezt pedig azért érdemes tisztázni, mert amennyiben Orbán Viktor csakugyan munkalátogatáson tartózkodik Amerikában - tehát nem magánbeszélgetéseket folytat az ismerőseivel -, akkor az általa idézett megfogalmazások hiteléért forrásainak jót is kell állniuk. A magyar külpolitika számára a legkevésbé sem közömbös, hogy az amerikai adminisztráció milyen szintjein, milyen beosztásokban "látják" úgy az országot, ahogyan azt a Fidesz elnöke interpretálja. Amennyiben Orbán Viktor csupán sejtető általánosságban beszél, úgy kifejezetten rontja az amerikai-magyar kapcsolatokat, hiszen egy olyan állásfoglalást híresztel, amelynek nincs gazdája - következésképp kínos helyzetbe hoz mindenkit, aki csak szóba állt vele.

A politikai felelősség kérdése nemkülönben felvethető azokkal a passzusokkal kapcsolatban is, amelyekben amerikai útja alkalmából a jobboldali pártvezér a saját külpolitikai nézeteit teszi közzé. Az már nem érdemel különösebb figyelmet, hogy Orbán világmagyarázata az utóbbi hónapokban egy jólfejlett orosz-fóbiában látszik kicsúcsosodni; ennek egyszerű a magyarázata. A pártelnök egyrészt megértette, hogy korábban erősen kétséges atlanti elkötelezettségét ajánlatos fényezni kissé, és azt hiszi, ennek legkönnyebb módja, ha meglovagolja azt a stratégiai ellentétet, amely az utóbbi időben meghatározza az orosz-amerikai viszonyt. Eddig is mindent megtett, hogy a Gyurcsány-kormány - úgymond - túlzott keleti elkötelezettségére felhívja a Nyugat figyelmét, és nem hagyott ki egyetlen alkalmat sem, hogy ezzel összefüggésben a kormány energiapolitikáját ostorozza. (Mintha bizony az annyit kárhoztatott Gazprom szállításai helyett volna bármilyen alternatív javaslata az ország földgáz-ellátására. Ötleteiért egyébként egész Európa felettébb hálás volna; addig is, amíg a Nabucco-tervből netán lesz valami.)

De Amerikában Orbán ezúttal továbbment. Megállapította egyrészt, hogy az USA pontosan látja: Oroszország felemelkedőben lévő hatalom. Ennek felismerését a pártelnök vendéglátói dicséretére szánta; merthogy velük ellentétben eme közhelyes igazságot a magyar kormány állítólag nem ismerte fel, és ezért - megintcsak "Washingtonból nézve" -, a mi Oroszország-politikánk "teljesen érthetetlen". A magyar kormány ugyanis hídszerepet szán Magyarországnak Kelet és Nyugat között, holott " Mi nem híd vagyunk, hanem hídfő, méghozzá a nyugati oldalon", szögezi le Orbán Viktor.

Mármost ennél az okfejtésnél a civil gondolkodás leblokkol. Mit ér az olyan hídfő, amire nem épül híd? Mit kezdjünk magunkkal, úgy is, mint nyugati hídfő, ha híd viszont nem lehetünk? Nem kell hídépítő mérnöknek lenni ahhoz, hogy az ember belássa ennek a tételnek a képtelenségét.

Egyetlen gondolkodásmód létezik, amelyben Orbán kinyilatkoztatása helytálló lehet. A katonai fogalomértelmezés. Offenzívát előkészítő csapatok ugynevezett hídfőállást építenek ki, amelyből a támadást majd kiszélesíthetik. Ebben az értelemben a hídfőállás kifejezés nem szó szerint értendő; olyan pozíció elfoglalását jelenti, ami nem feltételez semmiféle valódi hidat, csupán koncentrálja a küszöbön álló csapásmérés erőit.

Orbán hadászati szakkifejezése több, mint árulkodó. Természetesen nem arról tanúskodik, hogy használója valamiféle globális katonai összecsapásban gondolkodik. De rávall a Fidesz külpolitikai felfogásának konfrontatív lényegére. Egy adott világértelmezésre; még szűkebben Európa és Oroszország viszonyának egyfajta militáns meghatározására.

Ez a beállítás azonban még annak az Amerikának sem érdeke, amelyik netán nem bánná, ha az Európai Unió kevésbé szoros gazdasági kapcsolatokat ápolna a valóban feltörekvő Oroszországgal. Kelet-Közép Európa meg végképp nem profitálna semmit abból, ha némely rövidlátó politikusainak sikerülne hídfőállást csinálniuk belőle.

Ezt a koncepciót a történelem már megbuktatta.

nincs kommentár

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

BMI (#2) 2007-11-24 23:27:25


Ennek a hosszú eszmefuttatásnak olyannyira nincs semmilyen hatása a Magyarországon élők tragikusan romló élethelyzetére, mint amilyen hatástalan a két "kifáradt" amerikai politikai tekintéllyel való tárgyalás...

"nincs kommentár"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: világmagyarázata, munkalátogatáson, eszmefuttatásnak, nemzetbiztonsági, magyarországról, magyarországnak, megismerhetnénk, tisztségviselők, kiszélesíthetik, megfogalmazások, meghatározására, találkozójukról, általánosságban, külügyminiszter, leszakadófélben, adminisztráció, besorolásunkat, munkalátogatás, állásfoglalást, következésképp, összefüggésben, gondolkodásmód, oroszországgal, kormányzójával, összecsapásban, szakkifejezése, politikusainak, magyarországon, magyarországot, élethelyzetére, megállapította, felemelkedőben, zarándoklatát, képviselőivel, bizottságának, washingtonban, régiós trenddel, ötödik helyen, országgyűlés doyenjét, washingtoni alapítvány, nemzetbiztonsági tanács, legnagyobb magyar, kijelentés súlya, feltehetően jelentős, pártelnök washingtoni, képviselőház külügyi, ellenzék vezetőjével, maga részéről, általa idézett, magyar külpolitika, amerikai adminisztráció, amerikai-magyar kapcsolatokat, EZERJÓ BLOGJÁBÓL, BEJEGYZÉS ÉS, EZEK NEM NORMÁLISAK, Orbán Viktor, Egyesült Államokba, Horváth Jánost, Truman-Reagan Szabadság Emlékérmet, George Patakival, Richard Holbrook, Magyar Távirati Irodának, Magyar Gárda, Amennyiben Orbán Viktor, Amerikában Orbán, Magyarországnak Kelet, Európai Unió, Kelet-Közép Európa,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért nem menti meg Jézus...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  György napra  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  A Gömb  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Amit átélünk,  Maradék idő  A lelki élet nem arról szól, ....  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Ez a jó az alvásban.  Életművészet  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Becsüld meg azt amid van,...  Ma  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 26  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Szép estét kedves látogatóimna...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam Krisztinától  Életművészet  Facebookon kaptam  Jó éjt  Szép estét  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Az udvariasság alapja: önismer...  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden gyerek jó.  A világnak égető szüksége van ...  William Shakespeare idézet  A Gömb  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Jó éjszakát  Április 22. a Föld napja,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Különös!  Viharban csak az a fa marad ál...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Kellemes esti időtöltést  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Emberként automatikusan értéke... 
Bejegyzés Címkék
régiós trenddel, ötödik helyen, országgyűlés doyenjét, washingtoni alapítvány, nemzetbiztonsági tanács, legnagyobb magyar, kijelentés súlya, feltehetően jelentős, pártelnök washingtoni, képviselőház külügyi, ellenzék vezetőjével, maga részéről, általa idézett, magyar külpolitika, amerikai adminisztráció, amerikai-magyar kapcsolatokat, olyan állásfoglalást, politikai felelősség, passzusokkal kapcsolatban, jobboldali pártvezér, saját külpolitikai, utóbbi hónapokban, jólfejlett orosz-fóbiában, pártelnök egyrészt, stratégiai ellentétet, utóbbi időben, orosz-amerikai viszonyt, annyit kárhoztatott, pártelnök vendéglátói, magyar kormány, nyugati oldalon, civil gondolkodás, olyan hídfő, ember belássa, katonai fogalomértelmezés, támadást majd, hídfőállás kifejezés, küszöbön álló, adott világértelmezésre, beállítás azonban, valóban feltörekvő, hosszú eszmefuttatásnak, világmagyarázata, munkalátogatáson, eszmefuttatásnak, nemzetbiztonsági, magyarországról, magyarországnak, megismerhetnénk, tisztségviselők, kiszélesíthetik, megfogalmazások, meghatározására, találkozójukról, általánosságban, külügyminiszter, leszakadófélben, adminisztráció, besorolásunkat, munkalátogatás, állásfoglalást, következésképp, összefüggésben, gondolkodásmód, oroszországgal, kormányzójával, összecsapásban, szakkifejezése, politikusainak, magyarországon, magyarországot, élethelyzetére, megállapította, felemelkedőben, zarándoklatát, képviselőivel, bizottságának, washingtonban, kapcsolatokat, beosztásokban, természetesen, kicsúcsosodni, washingtonból, interpretálja, képtelenségét, magyarország, mindenesetre, véleményüket, helyettessel, nyilatkozott, kapcsolatban, koncentrálja, elfoglalását, felismerését, külpolitikai, felfogásának, tekintéllyel, konfrontatív, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1870
  • e Hét: 7378
  • e Hónap: 15982
  • e Év: 51923
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.