Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kínaiaktól függő megújulás...
  2011-06-26 16:50:55, vasárnap
 
   
  Komment az alábbi hírösszefoglalóhoz:

Elsőre rémülettel tölt el ez a nagyfokú kiszolgáltatottság... Hát, már ennyire tehetetlen- béna lenne a magyar, hogy képtelen magáról és utódairól gondoskodni? Méghogy a kínai szorgalmasabb, mint a magyar és ezért szorulunk ilyen nagy mértékű "segítségre"?!? Ez annyira lefokozza hazánkat és a benne élőket, hogy nem találok rá szavakat...

BMI



Új, nagy jelentőségű szövetség született

Magyarország egy új és nagy jelentőségű szövetséget kötött Kínával; a két ország tizenkét megállapodást kötött egymással, konkrét programokról, befektetési alapokról és pénzügyi keretekről született megállapodás. Részletek:

http://orbanviktor.hu/cikk/uj_nagy_jelentosegu_szovetseg_szuletett




Új, nagy jelentőségű szövetség született
2011. június 25.

Magyarország egy új és nagy jelentőségű szövetséget kötött Kínával; a két ország tizenkét megállapodást kötött egymással, konkrét programokról, befektetési alapokról és pénzügyi keretekről született megállapodás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján szombaton a Parlamentben.


"A mai napot rendkívül fontos mérföldkőnek és sikernek tekintem Magyarország megújulásában" - fogalmazott a kormányfő. Az MTI úgy értesült a kínai miniszterelnök környezetéből, hogy Orbán Viktor és Ven Csia-pao egy órán át tárgyalt egymással.

A kínai kormányfő azt mondta, országa bízik a magyar gazdaság fejlődésében. Bejelentette: Kína hajlandó "bizonyos összegű" magyar államkötvényt vásárolni, a kínai állami fejlesztési bank pedig egymilliárd eurós különhitelt fog biztosítani a magyar félnek a kölcsönös befektetések előmozdítására. Elmondta, kitűzték azt a célt, hogy a kínai-magyar kereskedelmi forgalom mértékét 2015-ig a jelenleginek több mint kétszeresére, húszmilliárd dollárra növelik.



Orbán Viktor azt mondta: ahhoz, hogy a Magyarországon most zajló átalakulás sikeres legyen, végre lehessen hajtani a teljes gazdasági fordulatot, az országnak új típusú szövetségekre és szövetségesekre is szüksége van. "Ma úgy zártuk le a tárgyalásokat, hogy Kína és Magyarország ilyen új szövetségesei lehetnek egymásnak" - mondta a miniszterelnök, megjegyezve, hogy a két ország kapcsolatában a szövetséghez szükséges erős alapok megvannak, "az elmúlt 60 év is megerősítette ezeket az alapokat".

Kifejtette: a két ország hasonlóképpen gondolkodik a jövőről, Magyarország is határozottan elkötelezett a munkaalapú gazdaság és az értékteremtő munka mellett, mindkét ország elveti azt a felfogást, hogy lehetséges munka nélkül is gyarapodni. "Ez a meggyőződés adja az együttműködésünk alapját a jövőben" - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy a tárgyalásokon szó esett-e ideológiai kérdésekről, úgy felelt: "abban értettünk egyet, hogy tiszteletben tartjuk egymás politikáját, és ez jelenti az elvi alapját az együttműködésünknek".

Kitért arra, hogy az érintett kínai és magyar cégek megállapodást kötöttek egymilliárd dollárnyi vegyipari befektetésekről. Elmondta, hogy Kína Magyarországon kívánja létrehozni közép-európai logisztikai-közlekedési platformját. Hozzátette: a kétoldalú kereskedelmi forgalom megkétszerezéséhez szükséges pénzügyi feltételeket Kína biztosítja.

"Történelmi segítséget kaptunk Kínától" - szögezte le Orbán Viktor, és kiemelte: Magyarország számára fontos, hogy Kína hajlandó magyar államkötvényeket vásárolni.



Magyarország képes finanszírozni magát a pénzügyi piacokról - szögezte le, a kínai kötvényvásárlással kapcsolatban pedig megjegyezte: "ezzel a magam részéről az ország finanszírozásának középtávú bizonytalanságát eltűnni látom". Azt mondta, Magyarországnak ez a biztonság kell ahhoz, hogy bátran végig tudjon menni a gazdaság újjászervezésének útján, "a magyar gazdaság újjászervezésének programja nem akadhat el pénzügyi bizonytalanság miatt".

Orbán Viktor azt mondta, "azt kívánjuk Kínának, hogy folytassa azt a politikát, amivel fantasztikus sikereket ért el az elmúlt évtizedben", és hozzátette, "mi magyarok megemeljük a kalapunkat az előtt a fantasztikus teljesítmény előtt, amellyel emberek százmillióit sikerült a jobb élet irányába vezetni és reményt adni számukra a jövőt illetően".

"Nemcsak jó szövetséget kötöttünk, hanem büszkék is vagyunk erre az új szövetségre" - jelentette ki a magyar miniszterelnök.

Úgy fogalmazott, örömmel állapítja meg, hogy a két ország kapcsolatát a kölcsönös tisztelet jellemzi. Mint mondta, örül, hogy egy olyan állam miniszterelnökét fogadhatta, amely nemcsak saját népének fejlődését mozdította elő az utóbbi években, hanem teljesítményével a globális jóléthez is "nagyszerű módon" járult hozzá. Elmondta, hogy Ven Csia-pao jövő évi viszontlátogatásra hívta meg, és ezt elfogadta.



Ven Csia-pao azt mondta a nemzetközi sajtó képviselőinek, hogy a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésének nagyon szilárd alapjai vannak. Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt huszonnégy évben, a korábbi kínai miniszterelnöki látogatás óta a világban és Magyarországon nagy változások történtek, de a kínai-magyar barátság töretlen maradt.

Kifejtette, azért választotta mostani európai körútja első állomásának Magyarországot, mert fontosnak tartja a két ország közötti baráti együttműködést és partnerséget. Arról is beszámolt, hogy a kétoldalú kulturális kapcsolat előmozdítása céljából százötven magyar fiatalt hívtak meg Kínába.

Ven Csia-pao kétnapos hivatalos látogatáson van Budapesten; az MTI-t a kínai miniszterelnök környezetéből úgy tájékoztatták, mintegy száz üzletember kíséri el ötnapos európai körútjára - Magyarország után Nagy-Britanniába, majd Németországba látogat -, a sajtókísérete pedig negyventagú.

A kínai kormányfő délután a Magyar Tudományos Akadémián részt vesz egy kelet-közép-európai gazdasági fórumon, később fogadja őt Schmitt Pál köztársasági elnök és Kövér László parlamenti elnök.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bizonytalanságát, együttműködésünk, államkötvényeket, teljesítményével, miniszterelnökét, szövetségesekre, magyarországnak, befektetésekről, miniszterelnöki, miniszterelnök, magyarországot, együttműködést, bizonytalanság, magyarországon, előmozdítására, környezetéből, finanszírozni, megállapodást, államkötvényt, hasonlóképpen, képviselőinek, tárgyalásokat, tájékoztatták, szövetségekre, szövetségesei, megújulásában, megerősítette, kapcsolatában, tárgyalásokon, sajtókísérete, németországba, szorgalmasabb, mérföldkőnek, húszmilliárd, százmillióit, megállapodás, kínai szorgalmasabb, benne élőket, kínai miniszterelnök, kínai kormányfő, magyar gazdaság, kínai állami, magyar félnek, kölcsönös befektetések, kínai-magyar kereskedelmi, jelenleginek több, teljes gazdasági, szövetséghez szükséges, munkaalapú gazdaság, értékteremtő munka, meggyőződés adja, együttműködésünk alapját, Orbán Viktor, Kína Magyarországon, Magyar Tudományos Akadémián, Schmitt Pál, Kövér László,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem tudhatod  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Alvó cicák  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogy lehet megtartani  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cicák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Paul David Tripp Április 19  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  képre írva  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szívem tiéd  Png virág  Paul David Tripp Április 20  Alázat  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mindig jusson idő nevetni  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nevem  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Nevem  Alázat  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  képre írva  Makszim Gorkij gondolata  Png fotel  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Erdőn  Fekete István - Akác  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  Png rózsa csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Sose bánj semmit  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Sokan azt tartják  Png kutya  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
kínai szorgalmasabb, benne élőket, kínai miniszterelnök, kínai kormányfő, magyar gazdaság, kínai állami, magyar félnek, kölcsönös befektetések, kínai-magyar kereskedelmi, jelenleginek több, teljes gazdasági, szövetséghez szükséges, munkaalapú gazdaság, értékteremtő munka, meggyőződés adja, együttműködésünk alapját, miniszterelnök arra, elvi alapját, érintett kínai, kétoldalú kereskedelmi, pénzügyi piacokról, magam részéről, ország finanszírozásának, biztonság kell, gazdaság újjászervezésének, elmúlt évtizedben, fantasztikus teljesítmény, jobb élet, jövőt illetően, magyar miniszterelnök, kölcsönös tisztelet, olyan állam, utóbbi években, globális jóléthez, nemzetközi sajtó, kínai-magyar kapcsolatok, elmúlt huszonnégy, korábbi kínai, kínai-magyar barátság, kétoldalú kulturális, sajtókísérete pedig, bizonytalanságát, együttműködésünk, államkötvényeket, teljesítményével, miniszterelnökét, szövetségesekre, magyarországnak, befektetésekről, miniszterelnöki, miniszterelnök, magyarországot, együttműködést, bizonytalanság, magyarországon, előmozdítására, környezetéből, finanszírozni, megállapodást, államkötvényt, hasonlóképpen, képviselőinek, tárgyalásokat, tájékoztatták, szövetségekre, szövetségesei, megújulásában, megerősítette, kapcsolatában, tárgyalásokon, sajtókísérete, németországba, szorgalmasabb, mérföldkőnek, húszmilliárd, százmillióit, megállapodás, teljesítmény, kapcsolatban, kereskedelmi, partnerséget, fejlődésének, kétszeresére, szövetséghez, magyarország, programokról, fantasztikus, kormányfővel, parlamentben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1724
  • e Hét: 5252
  • e Hónap: 13856
  • e Év: 49797
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.