Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tagállamok elveszítik...
  2008-01-29 09:10:57, kedd
 
   
  A Lisszaboni Szerződéssel a tagállamok elveszítik saját biztosaikat
2008-01-28 17:09 Barikád.hu

Függetlenség/Demokrácia - az EU-szkeptikus frakcióFüggetlenség/Demokrácia - az EU-szkeptikus frakcióAz egyetlen teljes egészében EU-szkeptikus európai parlamenti frakció, a Függgetlenség - Demokrácia társelnöke, Jens-Peter Bonde szerint drámai változások álltak be a lisszaboni szerződéssel az EU tagállamaiban a Nizzai Szerződéshez képest. A szerződést hazánk elsőként szavazta meg a 27 tagállam közül - a Fidesz és az MSZP is önként mondott le országunk maradék szuverenitásának egy jelentős részéről.

Az Európai Bizottság tagjai elvileg eddig sem képviselhették a nemzeti érdekeket (ezt Kovács László mintaszerűen be is tartotta), de mivel a nemzeti kormányok jelölték őket, gyakorlatilag a nyugati államoknál még a baloldali biztosok is megtették ezt. Míg eddig általában a Bizottság elnöke nem vétózta meg a tagállamok által jelölt biztosokat, addig most már a biztosok kinevezésének dolgában jócskán megnőtt a hatásköre. Szintén többséget kell biztosítania a Tanácsnak és az Európai Parlamentnek a Bizottság kinevezésekor. Ezzel az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták Pártja könnyen létrehozhat egy európai kormányt. Az EU-n belül tovább nő a Bizottság szerepe (pl. jogalkotásban), miközben a enmzeti kormányok és parlamentek hatásköre csökken. Kérdés: lesz-e értelme még nemzeti demokráciákról beszélni, miközben a demokrácia-deficit az EU-ban nőttön nő...


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Potyoghatnak a fejek a fővárosnál
2008. január 28., hétfő 17:29 InfoRádió

Felelősségre vonási eljárások indulnak a fővárosi önkormányzatnál a 2006-os útfelújítások állami támogatásának felhasználásával kapcsolatban. Várhatóan 553 millió forint támogatást kell visszafizetni az államnak, mert azt nem a pályázatban megjelölt utakra fordították.

Mint arról az InfoRádió többször beszámolt, tavaly ősszel kiderült, hogy a fővárosi önkormányzat 2006-ban nem megfelelően használta fel az útfelújításokhoz elnyert állami forintokat.

Az InfoRádió helyszíni mérése is bizonyította például a XVIII. kerületi Kele utcánál, hogy a felújított útszakasz valójában jóval rövidebb a pályázatban megadott hossznál. A fővárosi önkormányzat két szakértői vizsgálatot is elrendelt az ügyben, amelyek eredményét most összegezték.

A főpolgármesteri hivatal hétfő délutáni közleményében az szerepel, hogy az idei költségvetésben elkülönítették azt az 553 millió forintot, amelyet várhatóan vissza kell fizetni az államnak, mint jogtalanul felvett támogatást.

A közlemény továbbá úgy fogalmaz, hogy az ügyben illetékes fővárosi főjegyző felelősségre vonási eljárásokat indított.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a támogatási botrány miatt kellett távoznia beosztásából január elején Csordás Mihálynak, a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályvezetőjének.

A közlemény leszögezi, hogy bár előfordultak hibák, de a felújításokra kapott pénzt 96 százalékban a felújításokra költötték. Azaz négyzetméterre majdnem annyi utat újítottak fel, mint amennyire pályáztak, csak nem mindig a megjelölt utcában.

A maradék 4 százalékot pedig kiegészítő munkákra, például parkolásgátló oszlopokra, burkolati jelek festésére fordították.

Kapcsolódó cikkek:
* Kötbér nincs, csak aszfalt nélküli út: kis magyar valóság Borsodban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szuverenitásának, útfelújításokhoz, felhasználásával, költségvetésben, önkormányzatnál, főpolgármesteri, négyzetméterre, nemzetihirhalo, demokráciákról, képviselhették, elkülönítették, útfelújítások, támogatásának, tagállamaiban, parkolásgátló, felújításokra, kinevezésének, kinevezésekor, jogalkotásban, közleményében, függgetlenség, visszafizetni, gyakorlatilag, parlamentnek, mintaszerűen, szerződéshez, biztosítania, kapcsolatban, felelősségre, beosztásából, előfordultak, önkormányzat, bizonyította, potyoghatnak, szerződéssel, szocialisták, tagállamok elveszítik, lisszaboni szerződéssel, szerződést hazánk, jelentős részéről, nemzeti érdekeket, nemzeti kormányok, nyugati államoknál, baloldali biztosok, tagállamok által, biztosok kinevezésének, európai kormányt, enmzeti kormányok, fővárosi önkormányzatnál, 2006-os útfelújítások, pályázatban megjelölt, fővárosi önkormányzat, Lisszaboni Szerződéssel, Jens-Peter Bonde, Nizzai Szerződéshez, Európai Bizottság, Kovács László, Európai Parlamentnek, Európai Néppárt, Európai Szocialisták Pártja, Csordás Mihálynak, Főpolgármesteri Hivatal,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ágai Ágnes – Csendélet  Hiányzik  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Mai harmónia kártyám  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kövesd a cowboyt!  képre írva  Png rózsa csokor  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Makszim Gorkij gondolata  Png fotel  Szívem tiéd  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Egy lelki imádság  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Még csak most kezdődik a nap  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png kutya  Rátalálsz  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png kutya  Gonosz démon-álarc  Boldog születésnapot a ma ünne...  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Garai Gábor - Takarítás  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szívem  Nem méltó hozzád  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png nő  Albert Einsteinről  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A kételkedés kezelése  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png férfi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Png férfi  Julian Brass gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyon különös  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mi lenne ha  A sors  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tagállamok elveszítik, lisszaboni szerződéssel, szerződést hazánk, jelentős részéről, nemzeti érdekeket, nemzeti kormányok, nyugati államoknál, baloldali biztosok, tagállamok által, biztosok kinevezésének, európai kormányt, enmzeti kormányok, fővárosi önkormányzatnál, 2006-os útfelújítások, pályázatban megjelölt, fővárosi önkormányzat, útfelújításokhoz elnyert, felújított útszakasz, pályázatban megadott, főpolgármesteri hivatal, idei költségvetésben, közlemény továbbá, ügyben illetékes, támogatási botrány, közlemény leszögezi, felújításokra kapott, felújításokra költötték, megjelölt utcában, szuverenitásának, útfelújításokhoz, felhasználásával, költségvetésben, önkormányzatnál, főpolgármesteri, négyzetméterre, nemzetihirhalo, demokráciákról, képviselhették, elkülönítették, útfelújítások, támogatásának, tagállamaiban, parkolásgátló, felújításokra, kinevezésének, kinevezésekor, jogalkotásban, közleményében, függgetlenség, visszafizetni, gyakorlatilag, parlamentnek, mintaszerűen, szerződéshez, biztosítania, kapcsolatban, felelősségre, beosztásából, előfordultak, önkormányzat, bizonyította, potyoghatnak, szerződéssel, szocialisták, függetlenség, százalékban, megfelelően, biztosaikat, összegezték, parlamentek, pályázatban, közlekedési, létrehozhat, fordították, eljárásokat, vizsgálatot, támogatást, jogtalanul, parlamenti, szkeptikus, demokrácia, eredményét, fővárosnál, tagállamok, biztosokat, lisszaboni, forintokat, államoknál, felújított, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 5692
  • e Hónap: 14296
  • e Év: 50237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.