|
2014-09-27 19:55:15, szombat
|
|
|
|
|
|
Csökkentsük a daganat rizikóját természetes növényi táplálkozással!
Fitotápanyagokat tartalmazó zöldségek: sárgarépa, cékla, retek.
Legyünk aktívak, és vegyük kezünkbe saját egészségünket! Ragadjuk meg a kezdeményezést, és változtassunk táplálkozási szokásainkon! Főleg a növényi eredetű ételeinkben található anyagok játszhatnak rákmegelőző szerepet. Részesítsük ezeket előnyben étrendünkben. Egyes ételek viszont kerülendők.
A kezeletlen élelmiszereknek daganatgátló hatásuk van
A természetes élelmiszerek speciális gyógyászati tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek gátolják a rák kialakulását, és különböző módokon leküzdhetik a betegséget. Minél jobb a megfelelő élelmiszer minősége, és minél gyakrabban fogyasztjuk, annál üdvösebbek lehetnek csodálatos tulajdonságaik a szervezet számára.
Az állati élelmiszerek növelhetik a daganat kockázatát
Az állati élelmiszerek specifikus kockázatokkal járnak együtt a daganatos betegségek vonatkozásában. Főleg a húsban, a kolbászfélékben és a tejtermékekben lévő telített zsírok gondoskodnak arról, hogy nagyobb mennyiségű nemi hormonok, pl. tesztoszteron és ösztrogén keringjen a szervezetünkben, ami megint csak hozzájárulhat a rákos megbetegedésekhez, pl. a mellrákhoz. Az állati élelmiszerek növelik ezen kívül az IGF-1 szintjét, tehát az inzulinhoz hasonló növekedési faktor előfordulását, melyet a daganat kialakulásának megnövekedett rizikójával hoznak összefüggésbe. A vegetáriánusok akár 40%-kal alacsonyabb kockázattal számolhatnak.
A cukor a rákos sejtek tápláléka
A daganatsejtek szeretik a cukrot, és mivel nagyon gyorsan osztódnak, rengetegre van belőle szükségük. Ha rendszeresen sok cukrot fogyasztunk, ez elkerülhetetlenül krónikusan emelkedett inzulinszinthez vezet. A legújabb kutatások bizonyították, hogy a legtöbb daganatos betegség nemcsak önmagában a cukorral kapcsolatban keletkezik, hanem a rákos sejtek a cukorfogyasztás miatt megnövekedett mennyiségben jelen lévő inzulint és az IGF-1-et is felhasználják növekedésükhöz, és így mindhárom anyag szerepet játszik szaporodásukban.
Ballasztanyagok mellrák ellen
A növényi élelmiszerek ellenben nagy mennyiségű fitotápanyagokat, antioxidánsokat és ballasztanyagokat tartalmaznak, amelyek a daganat rizikójának csökkentéséhez járulnak hozzá, és az állati termékekben és iparilag feldolgozott élelmiszerekben nem találhatók meg. A ballasztanyagok többek között szabályozzák a vér ösztrogénszintjét, és ezért szükség esetén csökkenteni képesek azt. A magas ösztrogénszint köztudottan a daganat magasabb kockázatával áll kapcsolatban, így a rostanyagok kielégítő fogyasztása különösen pozitív hatású. Ezen felül a ballasztanyagok a béldaganat rizikóját is csökkentik, és támogatják az immunrendszert rendkívül fontos feladatának teljesítésében, a rendellenes sejtek elpusztításában.
Az antioxidánsok aktiválják az immunrendszert
A fitotápanyagok és antioxidánsok olyan bioaktív anyagok, melyek a növényi táplálékainkban találhatók. Képesek elfogni és ártalmatlanná tenni a veszélyes szabad gyököket, amelyek sokféle módon kerülhetnek szervezetünkbe. Mivel a szabad gyökök a rákos sejtek szaporodásában is közreműködnek, ezek az antioxidatív hatású anyagok redukálhatják a daganatos betegségek kialakulását. Egyúttal immunaktiváló tulajdonsággal is bírnak, mely hozzájárul a szervezet saját védekező erőinek aktiválásához.
Forrás: gyógyszernélkül |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: fitotápanyagokat, tulajdonságokkal, élelmiszereknek, kolbászfélékben, szaporodásukban, táplálékainkban, antioxidánsokat, szervezetünkben, cukorfogyasztás, inzulinszinthez, ballasztanyagok, elpusztításában, gyógyszernélkül, élelmiszerekben, teljesítésében, tejtermékekben, immunrendszert, vonatkozásában, tulajdonságaik, tulajdonsággal, szervezetünkbe, növekedésükhöz, fitotápanyagok, ösztrogénszint, csökkentéséhez, vegetáriánusok, szaporodásában, kialakulásának, táplálkozással, kezdeményezést, egészségünket, antioxidánsok, felhasználják, előfordulását, kockázatokkal, redukálhatják, daganat rizikóját, növényi eredetű, kezeletlen élelmiszereknek, természetes élelmiszerek, megfelelő élelmiszer, szervezet számára, állati élelmiszerek, daganat kockázatát, daganatos betegségek, tejtermékekben lévő, rákos megbetegedésekhez, inzulinhoz hasonló, daganat kialakulásának, vegetáriánusok akár, rákos sejtek, daganatsejtek szeretik,
|
|
|
|
daganat rizikóját, növényi eredetű, kezeletlen élelmiszereknek, természetes élelmiszerek, megfelelő élelmiszer, szervezet számára, állati élelmiszerek, daganat kockázatát, daganatos betegségek, tejtermékekben lévő, rákos megbetegedésekhez, inzulinhoz hasonló, daganat kialakulásának, vegetáriánusok akár, rákos sejtek, daganatsejtek szeretik, legújabb kutatások, legtöbb daganatos, cukorral kapcsolatban, cukorfogyasztás miatt, növényi élelmiszerek, daganat rizikójának, állati termékekben, ballasztanyagok többek, magas ösztrogénszint, daganat magasabb, rostanyagok kielégítő, béldaganat rizikóját, immunrendszert rendkívül, rendellenes sejtek, antioxidánsok aktiválják, növényi táplálékainkban, veszélyes szabad, szabad gyökök, antioxidatív hatású, szervezet saját, fitotápanyagokat, tulajdonságokkal, élelmiszereknek, kolbászfélékben, szaporodásukban, táplálékainkban, antioxidánsokat, szervezetünkben, cukorfogyasztás, inzulinszinthez, ballasztanyagok, elpusztításában, gyógyszernélkül, élelmiszerekben, teljesítésében, tejtermékekben, immunrendszert, vonatkozásában, tulajdonságaik, tulajdonsággal, szervezetünkbe, növekedésükhöz, fitotápanyagok, ösztrogénszint, csökkentéséhez, vegetáriánusok, szaporodásában, kialakulásának, táplálkozással, kezdeményezést, egészségünket, antioxidánsok, felhasználják, előfordulását, kockázatokkal, redukálhatják, tesztoszteron, közreműködnek, hozzájárulhat, megnövekedett, összefüggésbe, bizonyították, ártalmatlanná, daganatsejtek, immunaktiváló, aktiválásához, változtassunk, szabályozzák, élelmiszerek, kialakulását, antioxidatív, mennyiségben, számolhatnak, kapcsolatban, rendszeresen, kockázatával, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1459
- e Hét: 26350
- e Hónap: 57836
- e Év: 262537
|
|
|