|
2019-02-09 12:47:49, szombat
|
|
|
A folyamatban lévő kutatások azt mutatják, hogy az egészségtelen táplálkozás tápanyaghiányt okozhat, ez pedig a demencia kialakulásához vezethet. A megfelelő étrend megakadályozhatja a demencia kialakulásának a kockázatát.
A polifenolokban gazdag MIND-diéta csökkentheti az Alzheimer- kór kockázatát. A MIND-diéta a mediterrán étrend és a DASH-diéta kombinációjából jött létre. A Rush Intézet által végzett kutatás szerint a leghatékonyabbak az Alzheimer-kór megelőzésére a bogyós gyümölcsök, a leveles zöldségek, az egyszeresen telítetlen zsírok és a halak rendszeres fogyasztása.
A halak nagy mennyiségben tartalmazzák az EPA és a DHA omega 3-zsírsavat, amely csökkenti a gyulladást és elősegíti a sejtek közötti hatékony jelátvitelt. Ennek a zsírsavnak a rendszeres bevitele nagyobb agyi térfogattal és jobb funkcióval jár együtt.
A kutatók úgy vélik, hogy a zöld leveles zöldségek - például az arugula saláta és a káposzta - magas K-vitamin-szintje fontos tényező az agy egészségének megőrzésében. Ezen kívül a zöld leveles zöldségek sok folátot és béta-karotint tartalmaznak, és mindkettőt a lassabb kognitív hanyatlással kapcsolták össze.
A zöldségeknek szerencsére széles választéka van, amelyek sok-sok tápanyagot tartalmaznak, amelyek szintén javíthatják a kognitív funkciókat. Például a kelbimbó K-vitaminban gazdag, a sárgarépában sok a flavonoid, illetve a béta-karotin. A karfiol pedig kolinból tartalmaz sokat, amely javítja a memóriát, az érvelést és a logikát.
A bogyós gyümölcsök az erős antioxidáns-tartalmukkal - mint például rezveratrol és kvercetin - hozzájárulnak az agyi neuronok közötti kapcsolatok számának növeléséhez, miközben megakadályozzák az Alzheimer-kór kialakulásáért felelős plakkok kialakulását.
Az áfonya, a málna, a szamóca javítja a kognitív teljesítményt és védi a szenilis szerkezeti agyi elváltozásokat.
A diófélék és magvak - beleértve a napraforgómagot, a mogyorót, a diót, a mandulát - egyszeresen telítetlen zsírokban, valamint E-vitaminban gazdagok. Mindkettő képes megakadályozni az oxidatív károsodást.
A bab, a lencse és a borsó rostban rendkívül gazdag, de B-vitamin-komplexet is tartalmaznak, amelyek szintén fontosak az agy egészségéhez.
Az olívaolaj a mediterrán étrend része. Az olívaolaj a gyulladás és az oxidatív stressz elleni védelemmel aktívan küzd a korral összefüggő kognitív hanyatlás ellen.
Forrás :Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: leghatékonyabbak, megakadályozzák, kombinációjából, napraforgómagot, kialakulásáért, polifenolokban, tápanyaghiányt, kialakulásának, kialakulásához, elváltozásokat, megakadályozni, hozzájárulnak, egészségtelen, teljesítményt, tartalmaznak, hanyatlással, zöldségeknek, megőrzésében, csökkentheti, tartalmazzák, egészségének, egészségéhez, mennyiségben, megelőzésére, tartalmukkal, sárgarépában, kialakulását, egyszeresen, jelátvitelt, fogyasztása, antioxidáns, növeléséhez, kapcsolatok, rezveratrol, javíthatják, térfogattal, folyamatban lévő, egészségtelen táplálkozás, demencia kialakulásához, megfelelő étrend, demencia kialakulásának, polifenolokban gazdag, mediterrán étrend, bogyós gyümölcsök, leveles zöldségek, egyszeresen telítetlen, halak rendszeres, halak nagy, sejtek közötti, rendszeres bevitele, zöld leveles, arugula saláta, Rush Intézet,
|
|
|
|
folyamatban lévő, egészségtelen táplálkozás, demencia kialakulásához, megfelelő étrend, demencia kialakulásának, polifenolokban gazdag, mediterrán étrend, bogyós gyümölcsök, leveles zöldségek, egyszeresen telítetlen, halak rendszeres, halak nagy, sejtek közötti, rendszeres bevitele, zöld leveles, arugula saláta, káposzta –, lassabb kognitív, zöldségeknek szerencsére, kognitív funkciókat, kelbimbó K-vitaminban, karfiol pedig, agyi neuronok, szamóca javítja, kognitív teljesítményt, szenilis szerkezeti, mandulát –, oxidatív károsodást, borsó rostban, oxidatív stressz, korral összefüggő, leghatékonyabbak, megakadályozzák, kombinációjából, napraforgómagot, kialakulásáért, polifenolokban, tápanyaghiányt, kialakulásának, kialakulásához, elváltozásokat, megakadályozni, hozzájárulnak, egészségtelen, teljesítményt, tartalmaznak, hanyatlással, zöldségeknek, megőrzésében, csökkentheti, tartalmazzák, egészségének, egészségéhez, mennyiségben, megelőzésére, tartalmukkal, sárgarépában, kialakulását, egyszeresen, jelátvitelt, fogyasztása, antioxidáns, növeléséhez, kapcsolatok, rezveratrol, javíthatják, térfogattal, szerencsére, táplálkozás, folyamatban, gyulladást, rendszeres, telítetlen, szerkezeti, károsodást, kockázatát, vitaminban, funkcióval, kapcsolták, funkciókat, választéka, tápanyagot, mindkettőt, gyümölcsök, mediterrán, zsírsavnak, védelemmel, összefüggő, elősegíti, beleértve, csökkenti, zsírokban, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1459
- e Hét: 26350
- e Hónap: 57836
- e Év: 262537
|
|
|