|
2020-09-01 09:08:36, kedd
|
|
|
Rák-harcos élelmiszerek
Több tanulmány is támogatta a mérhetetlen jótékony hatásait a gyümölcsöknek a rákkal szemben. Egy összefogaló 206 tanulmányról arra az eredményre jutott, hogymagasabb a zöldség és gyümölcs bevitel összefüggésbe hozható a rák kisebb kockáuatűval a tüdőkben, a végbélben, a gyomorban, a hasnyálmirigyben és a szájüregben.
Egy kaliforniában levezetett tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a nőknél a rák visszatértének kokckázata a felére csökkent, amikor elkezdtek nagy mértékben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani és ezt rendszeres mozgással is támogatták.
Az Ohio Állami Egyetem kutatói pedig azt találták, hogy a gyümölcsök magas bevitele retardációt váltott ki a rákos sejtek burjánzásában, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsök segíthetnek lelassítani a rákos sejtek szaporodását.
1) Ananász
A bromelain enzim, ami az ananászban található például képes arra, hogy károsítsa a védelmező réteget a tumorokon. Ez megtalálható a gyümölcs törzsében és húsában is. Emellett támogathatja a DNS megjavítását és a sejtek normális növekedését. Emellett pedig a rákpusztító tulajdonságai mellett segíti a normális sejteket egészségesnek és erősnek maradni.
2) Alma
A procyanidin, ami az almában található segít kiváltani az apoptózist vagy a természetes halált a rákos sejteknél. Az alma héja tartalmaz egy olyan anyagot, amit triterpenoidnak neveznek és nagyon hatékonyak abban, hogy megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, főként pedig az alábbiak növekedését :
- Máj
- Vastagbél
- Mellrák
Ez a legfőbb ok arra, hogy megyegyük az almák héját, miután alaposan megmostuk azt.
3) Szőlő
Egy klinikai rákkutatás bizonyítékot talált arra, hogy a szőlőmag kivonat megöli a leukémiás sejtek háromnegyedét, azzal, hogy kiváltja a JNK nevű fehérjét, ami előidézi az apoptózist a rákos sejtekben. A rezveratrol nevű antioxidáns, ami a szőlő magjában található, szintén elősegítheti a rákos sejtek természetes halálát a rák alábbi fajtáinál:
- Tüdő
- Bél
- Bőr
- Mell
- Gyomor
- Prosztata
A szőlőmag kivonat és a rezveratrol többféle étrendkiegészítőben is megtalálható a terápiás tulajdonságai miatt.
4) Banán
A banán némelyik összetevőjét hatékonynak találták a leukémiás és máj rákos sejtjeinek további fejlődésének megelőzésében. A banán nagymértékű fogyasztása összefüggésbe hozható volt még az alábbi rákfajták csökkenésével :
- Végbérák
- Agydaganat
- Leukémia
- Nyelőcső rák
- Szájüregi rák
Emellett gazdag káliumban, ami jót tesz az izmoknak és a szívnek.
5) Citrusfélék
A citrufélék kiváló forrásai a C-vitaminnak. Emellett kiemelkedő forrása a folsavnak, az élelmi rostoknak, a káliumnak és a béta-karotinnak. A citrusfélék jótékony hatással vannak az alábbi rákfajtákkal szemben:
- Gyomorrák
- Szájrák
- Gégerák
- Torokrák
Tanulmányok arra az eredményre jutottak, hogy a citrusfélék hatékonyak a szívproblémákkal, az idült izületi gyulladással és az epekövel szemben is. Számos kutatás foglalkozik azzal, hogy a citrom rendelkezik rákharcos tulajdonságokkal. Mivel a citrom tartalmaz C-vitamint, ami már önmagában is egy rákharcos anyag ás a citrom kivonat pedig csak a rosszindulatú sejteket támadja meg és nem nyúl az egészséges sejtekhez.
6) Bogyósgyümölcsfélék
Ezek az édes bogyógyümölcsök hatékony rákellenes anyagokat tartalmaznak. Egy egerekkel végzett kutatás szerint a fekete málna az alábbi rákos sejteket csökkentette:
- Szájrák
- Nyelőcsőrák
- Vastagbél rák
A bogyósok meggátolták a tumorok széles spektrumát attól, hogy azok létesüljenek és letelepedjenek. A bogyósgyümölcsök tartalmaznak ellagsavat, ami meggátolja a tumorfejlődést.
Az áfonya az egyik legerősebb antioxidánsforrás. A fitokemikáliák, amik benne találhatóak rákharcos anyagok. Emellett pedig gazdag forrása a hatékony antioxidánsoknak, mint például a rezveratrolnak.
Az eper szintén magas forrása az antioxidánsoknak, a folsavnak és a C-vitaminnak is. Bizonyítottan csökkentik a nyelőcsőrák kockázatát. Egy bögre eper tartalmazza a C-vitamin napi ajánlott bevitelének 100%-át.
7) Gránátalma
A gránátalma gazdag antioxidánsokban, tanninokban és flavonoidokban, amik felhívták a kutatók figyelmét a gyógyító tulajdonságaira. A kivonat megelőzi az alábbi rákfajták növekedését:
- Mellrák
- Prosztatarák
- Vastagbélrák
- Tüdőrák
Klinikai kutatás biztos bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a gránátalma antikarcinogén.
8) Kiwi
A kiwi jólisert C-vitamin forrás, mennyisége megegyezik a narancsban található C-vitamin tartalommal. Emellett erős antioxidáns hatása is van. A C-vitamin megakadályozza a szabad gyökök által okozott károsodást. Találhatóak benne flavonoidok és carotenoidok, amik megvédik a DNS-t a károsodástól vagy az oxidációs stressztől, ami a rák. Mivel tele van vitaminokkal, ezért egy erős immuntámogató. Bebizonyítja a gyógyításban való hatékonyságát az alábbi rákfajtáknál:
- Májrák
- Gyomorrák
- Mellrák
- Tüdőrák
A kiwi kivonata meggátolja a rákos sejtek sejtburjánzását. Emellett pedit a cathecin , ami egy fitokemikália, segít megelőzni a rákot és csökkenteni a rákőlő anyagok méregtartalmát.
9) Szúrszop
Brazíliában van egy fa, amit Graviolának neveznek. A szúrszop tüskés, zöld gyümölcsöt tartalmaz, ami megöli a rákos sejteket 10 000-szer jobban, mint a kemoterápiás gyógyszerek, az egészséges sejtekre veszélyes mellékhatások nélkül. A fa kivonata jól megválasztva, csak a rosszindulatú sejteket öli meg 12 rákfajtánál, beleértve a :
- Vastagbélrákot
- Tüdőrákot
- Prosztatarákot
- Mellrákot
- Hasnyálmirigyrákot
Konklúzió:
A dietetikusok azt ajánlják, hogy fogyasszunk friss gyümölcsöt annak érdekében, hogy magasabb szintű védelemhez jussunk a rákpusztító anyagok segítségével. Az ajánlott rákharcos ételek jó, ha kiteszik az étel kétharmadát, tartalmazva gyümölcsöt, zöldséget és egyharmad rész húst. A gyümölcsök rendszeres fogyasztásával a rák kockázata jelentősen csökkenhet.
Forrás :Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: antioxidánsokban, antioxidánsoknak, tulajdonságokkal, bogyósgyümölcsök, szívproblémákkal, hasnyálmirigyben, bogyógyümölcsök, triterpenoidnak, megakadályozzák, sejtburjánzását, tulajdonságaira, fitokemikáliák, visszatértének, megakadályozza, méregtartalmát, prosztatarákot, vastagbélrákot, fogyasztásával, tumorfejlődést, flavonoidokban, letelepedjenek, antikarcinogén, rezveratrolnak, burjánzásában, rosszindulatú, szolgáltatott, tulajdonságai, egészségesnek, kaliforniában, hatékonyságát, háromnegyedét, bizonyítottan, összefüggésbe, mellékhatások, immuntámogató, csökkenésével, mérhetetlen jótékony, rákkal szemben, eredményre jutott, kaliforniában levezetett, felére csökkent, gyümölcsök magas, rákos sejtek, gyümölcsök segíthetnek, bromelain enzim, ananászban található, védelmező réteget, gyümölcs törzsében, sejtek normális, rákpusztító tulajdonságai, normális sejteket, almában található, Ohio Állami Egyetem,
|
|
|
|
mérhetetlen jótékony, rákkal szemben, eredményre jutott, kaliforniában levezetett, felére csökkent, gyümölcsök magas, rákos sejtek, gyümölcsök segíthetnek, bromelain enzim, ananászban található, védelmező réteget, gyümölcs törzsében, sejtek normális, rákpusztító tulajdonságai, normális sejteket, almában található, apoptózist vagy, természetes halált, rákos sejteknél, alma héja, olyan anyagot, alábbiak növekedését, almák héját, klinikai rákkutatás, szőlőmag kivonat, leukémiás sejtek, rákos sejtekben, rezveratrol nevű, szőlő magjában, rezveratrol többféle, terápiás tulajdonságai, banán némelyik, banán nagymértékű, alábbi rákfajták, citrufélék kiváló, élelmi rostoknak, citrusfélék jótékony, alábbi rákfajtákkal, eredményre jutottak, citrusfélék hatékonyak, idült izületi, epekövel szemben, citrom rendelkezik, citrom tartalmaz, rákharcos anyag, citrom kivonat, rosszindulatú sejteket, egészséges sejtekhez, édes bogyógyümölcsök, egerekkel végzett, fekete málna, alábbi rákos, bogyósok meggátolták, tumorok széles, bogyósgyümölcsök tartalmaznak, egyik legerősebb, hatékony antioxidánsoknak, eper szintén, nyelőcsőrák kockázatát, bögre eper, gránátalma gazdag, kutatók figyelmét, gyógyító tulajdonságaira, kivonat megelőzi, gránátalma antikarcinogén, kiwi jólisert, narancsban található, szabad gyökök, károsodástól vagy, oxidációs stressztől, erős immuntámogató, gyógyításban való, alábbi rákfajtáknál, kiwi kivonata, rákőlő anyagok, szúrszop tüskés, rákos sejteket, kemoterápiás gyógyszerek, egészséges sejtekre, rákpusztító anyagok, ajánlott rákharcos, étel kétharmadát, gyümölcsök rendszeres, antioxidánsokban, antioxidánsoknak, tulajdonságokkal, bogyósgyümölcsök, szívproblémákkal, hasnyálmirigyben, bogyógyümölcsök, triterpenoidnak, megakadályozzák, sejtburjánzását, tulajdonságaira, fitokemikáliák, visszatértének, megakadályozza, méregtartalmát, prosztatarákot, vastagbélrákot, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1722
- e Hét: 18389
- e Hónap: 49875
- e Év: 254576
|
|
|