Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészséges teák gyógynövényekből
  2020-09-22 00:10:11, kedd
 
  A gyógyteák fogyasztása azok számára javasolható, akik szeretnék megőrizni az egészségüket és egy természetes, egészséges frissítőt keresnek a kávé helyett. Vannak olyan zöld teák ugyanis, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak koffeint - egyes zöld, fekete vagy fehér teák például.

A legtöbb gyógynövény és a belőlük készített teák tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek pihentetőleg hatnak a testre, az elmére és a lélekre egyaránt.

Egyes gyógynövények vizelethajtó és hashajtó hatással rendelkeznek, így segítve a méreganyagok szervezetből történő kiürülést. Ezek a teák enyhítik a stresszt, megnyugtatják a gyomor- és a bélrendszert, jót tesznek a vesével és a májjal. A legjobb vizelethajtó gyógynövény a hibiszkusz, a pitypang és a galagonya.

Egyes gyógynövények antioxidánsai az immunrendszer erősítésében vesznek részt, illetve segítenek a fertőzések megelőzésében. Nem beszélve az oxidatív stressz elleni védekezőképességükről, illetve a krónikus betegséget megelőző szerepükről. Kiváló immunerősítő gyógynövény a bíbor kasvirág, a bodza, a gyömbér és az édesgyökér.

Bizonyos gyógynövények egyensúlyban tartják a neurotranszmitterek szintjét, csökkentik a szorongást, illetve kiváló nyugtató hatással rendelkeznek. Ha alvási gondokkal küzd, a legjobb választás a macskagyökér, a kamilla és a levendula.

Azok a személyek, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, gyakran küzdenek fájdalommal. Számukra elengedhetetlen a fájdalomcsillapító hatással rendelkező gyógyteák használata. Milyen gyógynövények csillapítják a fájdalmat? A szegfűbors, a bergamott, a kamilla, a kavagyökér és az eukaliptusz.

A gyulladáscsökkentő gyógynövények is nagyon hasznosak lehetnek. Ilyen a borsmenta, a gyömbér, a kurkuma és az eukaliptusz is.

A nyugtató hatású teák segítenek a szorongás csökkentésében, a feszültség enyhítésében és még enyhe depressziós tünetek csillapításában is hatékonyak lehetnek. Ezek a teák az energia fokozását is elősegíthetik. A leghatékonyabb gyógynövények az orbáncfű, a citromfű és a levendula.

A krónikus betegségek megelőzésében azok a gyógynövények bizonyulnak hatékonynak, amelyek csökkentik az oxidatív stresszt, tehát antioxidánsokban gazdagok. Ilyen gyógynövény a csalán, a kakukkfű, a roobios és a borsmenta.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokkal, antioxidánsokban, elengedhetetlen, csillapításában, csökkentésében, leghatékonyabb, immunrendszer, antioxidánsai, megnyugtatják, gyógynövények, megelőzésében, elősegíthetik, egyensúlyban, csillapítják, macskagyökér, vizelethajtó, bélrendszert, rendelkeznek, pihentetőleg, enyhítésében, vitaminokkal, méreganyagok, immunerősítő, erősítésében, szervezetből, tartalmaznak, egészségüket, gyógynövény, fájdalommal, természetes, betegségben, eukaliptusz, depressziós, javasolható, hatékonynak, fogyasztása, gyógyteák fogyasztása, kávé helyett, legtöbb gyógynövény, belőlük készített, lélekre egyaránt, méreganyagok szervezetből, teák enyhítik, legjobb vizelethajtó, immunrendszer erősítésében, fertőzések megelőzésében, oxidatív stressz, krónikus betegséget, bíbor kasvirág, legjobb választás, nyugtató hatású, szorongás csökkentésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illuziói ne legyen senkinek, a...  Kokárda  Mély, puha álom - sárga féltés  Szép Álmokat  Jó éjszakát  ...és mégis ráismersz  Alvó baby  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Mély, puha álom - sárga féltés  Kakaós piskóta  A közszereplő  Müller Péter tollából  Mai harmónia kártyám  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Szép álmokat!  Esti kép  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  A gyomorrontás tojással is kez...  Szeretettel  Szabó Norbert – Szabadsá...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Keresd azt a valakit,...  Csörög a telefonom  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Fújjad márciusi szél . . .  Csendes éjszakán  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kezdet  Amikor még rangja volt...  1848. március 15-én  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Könnyáztatta asszonysorsok  Ez a miénk!  Nyíljatok meg  Isten áldja  Nem foghatunk rá minden sérülé...  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Törött csészék  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Akinek vaj van a fején...  Könnyáztatta asszonysorsok  Mély, puha álom - sárga féltés  Szent-Györgyi Albert gondolata  Nem kellett volna!  Ne engedd el kezem!  Házi botox  Őri István - Dal az életről  Imádkozás Krisztus értelméért  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Március  Törött csészék  Facebookon kaptam  Síró nő  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Evan Esar tollából  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyógyteák fogyasztása, kávé helyett, legtöbb gyógynövény, belőlük készített, lélekre egyaránt, méreganyagok szervezetből, teák enyhítik, legjobb vizelethajtó, immunrendszer erősítésében, fertőzések megelőzésében, oxidatív stressz, krónikus betegséget, bíbor kasvirág, legjobb választás, nyugtató hatású, szorongás csökkentésében, feszültség enyhítésében, energia fokozását, leghatékonyabb gyógynövények, krónikus betegségek, gyógynövények bizonyulnak, oxidatív stresszt, antioxidánsokkal, antioxidánsokban, elengedhetetlen, csillapításában, csökkentésében, leghatékonyabb, immunrendszer, antioxidánsai, megnyugtatják, gyógynövények, megelőzésében, elősegíthetik, egyensúlyban, csillapítják, macskagyökér, vizelethajtó, bélrendszert, rendelkeznek, pihentetőleg, enyhítésében, vitaminokkal, méreganyagok, immunerősítő, erősítésében, szervezetből, tartalmaznak, egészségüket, gyógynövény, fájdalommal, természetes, betegségben, eukaliptusz, depressziós, javasolható, hatékonynak, fogyasztása, bizonyulnak, szerepükről, használata, szenvednek, rendelkező, valamilyen, szegfűbors, kavagyökér, anyagokkal, betegségek, hibiszkusz, csökkentik, betegséget, fertőzések, egyáltalán, egészséges, édesgyökér, hatékonyak, feszültség, szorongást, gondokkal, segítenek, frissítőt, személyek, választás, galagonya, levendula, fájdalmat, fokozását, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1043
  • e Hónap: 14034
  • e Év: 189909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.