Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vérnyomáscsökkentés otthoni módszerekkel
  2021-02-20 21:59:01, szombat
 
  A magas vérnyomás, pontosabban a kezeletlen magas vérnyomás azért is olyan veszélyes, mert megnöveli az agyvérzés, a szívinfarktus, a vesebetegség és a szívelégtelenség kockázatát. Számos ok miatt alakulhat ki, többek között a fizikai aktivitás hiánya, a rossz étrend, a túlsúly, az elhízás, az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, a vesebetegség, sőt bizonyos gyógyszerek, de akár a genetika is közrejátszhat.

A magas vérnyomást a kezdeti stádiumban életmódváltással, azaz egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással is nagyon jól kezelhető. Ez azonban csak azoknál válik be, akiknél kevés kockázati tényező szerepel az életükben, valamint hajlandóak az életmódváltásra, és otthon is akarják és tudják is monitorozni a vérnyomásukat.

A friss zöldségekben, gyümölcsökben és diófélékben gazdag étrend sok kalciumot, káliumot és magnéziumot biztosít az emberi szervezet számára, melyek hozzájárulnak az egészséges keringés kialakulásához és így a vérnyomás szabályozásához.

Számos zöldség, köztük a cékla nagy koncentrációban tartalmaz nitrátokat, melyek a szervezetben nitritté alakulnak, és nagyon hatékonyan tágítják az ereket. A szervetlen nitrátokban gazdag céklalé rendszeres fogyasztása jelentősen csökkentheti a szisztolés vérnyomást, de az endoteliális funkciót is javíthatja, ami magyarázatot ad a vérnyomás javulásának mechanizmusára.

A koenzim-Q10 az élethez szükséges antioxidáns tápanyag, többek között támogatja a sejtek energiatermelését. A koenzim-Q10 a magas vérnyomásban szenvedő betegeknél mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást is képes csökkenteni.

A galagonyát évszázadok óta használják gyógyászati célokra. Már a hagyományos kínai orvoslás is alkalmazta ezt a gyümölcsöt a szív egészséges működésének fenntartására és vérnyomás csökkentésére. Talán nem véletlenül, hiszen a galagonya tele van antioxidáns anyagokkal, melyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A szőlőmagkivonat is számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, a vérnyomás csökkentése mellett kiemelkedik az immunerősítő hatása is.

A magnézium több, mint 400 biokémiai reakcióban vesz részt a testben és természetes kalciumcsatorna-blokkolóként viselkedik, növeli a szervezetben a nitrogén-oxid szintjét, javítja az endotel diszfunkciót, valamint tágítja az ereket. Mindezekkel támogatja a vérnyomás szabályozását, elősegíti a vér áramlását, kisebb terhet róva ezzel a szívre és az érrendszerre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: életmódváltással, szívelégtelenség, kalciumcsatorna, szabályozásához, koncentrációban, életmódváltásra, szőlőmagkivonat, mechanizmusára, kialakulásához, táplálkozással, fenntartására, csökkentésére, gyümölcsökben, testmozgással, cukorbetegség, hozzájárulnak, szabályozását, vérnyomásukat, közrejátszhat, szívinfarktus, immunerősítő, szervezetben, vesebetegség, csökkentheti, vérnyomásban, blokkolóként, érrendszerre, endoteliális, magyarázatot, zöldségekben, diszfunkciót, egészségügyi, rendelkeznek, nitrátokban, antioxidáns, fogyasztása, magas vérnyomás, kezeletlen magas, szívelégtelenség kockázatát, fizikai aktivitás, rossz étrend, magas vérnyomást, kezdeti stádiumban, friss zöldségekben, emberi szervezet, egészséges keringés, vérnyomás szabályozásához, cékla nagy, szervezetben nitritté, szervetlen nitrátokban, szisztolés vérnyomást, endoteliális funkciót,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kutya  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Nem számIt  Facebookon kaptam  Elköszönt  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mai harmónia kártyám  Jónás Tamás – Végtelen b...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Egy hatékony szolga  Png ház  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Még csak most kezdődik a nap  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kellemes délutánt kívánok  Nem tudhatod  Egy bizonyos határt  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy maradéktalanul uralt világ  Mindig jusson idő nevetni  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Mi lenne ha  Elköszönt  Éretlen vers  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Alázat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Hiányzik  A sors  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Alázat  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Minden harmadik...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png cica  A jó emberek mindig szépek mar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png virág  képre írva  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág 
Bejegyzés Címkék
magas vérnyomás, kezeletlen magas, szívelégtelenség kockázatát, fizikai aktivitás, rossz étrend, magas vérnyomást, kezdeti stádiumban, friss zöldségekben, emberi szervezet, egészséges keringés, vérnyomás szabályozásához, cékla nagy, szervezetben nitritté, szervetlen nitrátokban, szisztolés vérnyomást, endoteliális funkciót, vérnyomás javulásának, élethez szükséges, sejtek energiatermelését, magas vérnyomásban, diasztolés vérnyomást, galagonyát évszázadok, hagyományos kínai, szív egészséges, galagonya tele, vérnyomás csökkentése, immunerősítő hatása, magnézium több, nitrogén-oxid szintjét, endotel diszfunkciót, vérnyomás szabályozását, életmódváltással, szívelégtelenség, kalciumcsatorna, szabályozásához, koncentrációban, életmódváltásra, szőlőmagkivonat, mechanizmusára, kialakulásához, táplálkozással, fenntartására, csökkentésére, gyümölcsökben, testmozgással, cukorbetegség, hozzájárulnak, szabályozását, vérnyomásukat, közrejátszhat, szívinfarktus, immunerősítő, szervezetben, vesebetegség, csökkentheti, vérnyomásban, blokkolóként, érrendszerre, endoteliális, magyarázatot, zöldségekben, diszfunkciót, egészségügyi, rendelkeznek, nitrátokban, antioxidáns, fogyasztása, gyógyszerek, javulásának, diófélékben, rendelkezik, csökkenteni, csökkentése, kiemelkedik, természetes, monitorozni, működésének, gyógyászati, pontosabban, hagyományos, magnéziumot, mindezekkel, hatékonyan, nitrátokat, egészséges, szervetlen, diasztolés, gyümölcsöt, alkalmazta, használják, véletlenül, viselkedik, reakcióban, anyagokkal, évszázadok, galagonyát, javíthatja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2902
  • e Hét: 19569
  • e Hónap: 51055
  • e Év: 255756
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.