Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes alvást segítők
  2021-12-09 23:41:04, csütörtök
 
  Az alvás fontos. Fiatalabb korunkban nem nagyon foglalkozunk az alvással és az egészségre gyakorolt hatásaival. Aztán, ahogy öregszünk, azt tapasztaljuk - legalábbis az én esetemben így van -, hogy egyre több alvásra van szükségünk, egyre korábban szeretnénk esténként ágyba bújni, mert ha előző este sokáig voltunk ébren, akkor másnap nemcsak a fáradtság gyötörhet bennünket, hanem bizony ijesztő is lehet a tükörbe nézni. A szem alatti karikák és ödémák is arról árulkodnak, hogy mennyit is aludtunk és mennyire vagyunk kipihentek.

Ahogy idősebb leszek, azt is észreveszem, hogy már nemcsak a főétkezések során elfogyasztott ételek listája szűkül, hanem bizony vacsorára sem esik jól minden táplálék, a teli hassal való lefekvést pedig végképp nem tolerálja a szervezetem. Ilyenkor ugyanis képtelen vagyok jót aludni, de még elaludni is nehezemre esik.

Nem hiába mondják azt a szakemberek, neves belgyógyászok, immunológusok, hogy a korral sok minden megváltozik, és valójában mi magunk érzékeljük a legjobban, hogy a testünknek és a lelkünknek mire is van szüksége. Ha azt érezzük, hogy már nem esnek jól a zsíros ételek, akkor ne erőltessük. Ha azt tapasztaljuk, hogy jóllakottan nem jó ágyba bújni, akkor a könnyű vacsorát részesítsük előnyben.

Miért ne hallgatnánk a saját testünk jelzéseire? Miért ne próbáljuk meg az életmód változtatást 50 éves korunkban?
Hiszen a testünk működése más lesz, mint korábban. Már nem olyan az emésztésünk, mint húszévesen, már egészen más dolgok esnek jól, mint harmincévesen, és a testünknek szüksége lehet olyan dolgokra, amire korábban nem is gondoltunk volna. Adjuk meg hát a testünknek és a lelkünknek azokat, amire szüksége van, hiszen csakis mi magunk érezzük, hogy mi esik nekünk jól és mi mindenen kell változtatunk.

Az esti rutin kialakítása nagyon lényeges. A szervezettség segít a testünknek az alvásra felkészülni. Ha valaki az esti könnyű mozgást, például a sétát választja, akkor gyalogoljon este egy keveset.

Ahogy öregszem, egyre inkább előnyben részesítem a könnyű étkezést és inkább egy csésze forró teával kényeztetem magam. Elsősorban a koffeinmentes teákra esküszöm, a kedvencen a hibiszkusztea, ami a téli hónapokban előnyös is, hiszen nagyszerű immunerősítő hatással rendelkezik. Ezt még feltúrbózom egy kis aszkorbinsavval és homoktövisvelővel. Ez utóbbi az egyik kedvencem, több éve fogyasztom a téli hónapokban, nem is igazán voltam náthás, illetve influenzás az utóbbi években.

Ahogy telnek az évek, egyre kevésbé tévézek esténként - napközben pedig idő nincs rá, amit talán nem is bánok -, jobban szeretek inkább a férjemmel beszélgetni, de az olvasás is ellazít elalvás előtt.

Mi segíthet még az elalvásban?
A meditáció, a meditációs zene, a csend, a félhomály mind-mind támogatja a jó alvást. Soha ne felejtsünk el elalvás előtt még kimenni a mosdóba. Az esti kényeztető rituálék, mint forró zuhany, szépségápolási rituálék is aktívan hozzájárulnak a testi és lelki egészség megőrzéséhez. Én ezekre esküszöm, de biztos lesz még néhány más esti rutinom, ahogy a testem vagy a lelkem jelez, hogy változtassak. Éppen most ezekre a módosításokra van szükségem a testi és lelki jólétem megőrzése érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: aszkorbinsavval, szépségápolási, módosításokra, koffeinmentes, hibiszkusztea, hozzájárulnak, szervezettség, belgyógyászok, elfogyasztott, immunológusok, harmincévesen, tapasztaljuk, változtatást, immunerősítő, változtassak, megőrzéséhez, változtatunk, foglalkozunk, feltúrbózom, felkészülni, emésztésünk, főétkezések, megváltozik, szervezetem, beszélgetni, szakemberek, jóllakottan, kialakítása, rendelkezik, észreveszem, hallgatnánk, kényeztetem, részesítsük, gyalogoljon, hatásaival, érzékeljük, alvás fontos, egészségre gyakorolt, fáradtság gyötörhet, tükörbe nézni, szem alatti, főétkezések során, teli hassal, lelkünknek mire, zsíros ételek, könnyű vacsorát, saját testünk, életmód változtatást, testünk működése, testünknek szüksége, lelkünknek azokat, esti rutin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png csokor  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Őrizkednünk kell...  Mai harmónia kártyám  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bounty krémes  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Az engedelmesség miért nem vál...  A másik dolog,  Az engedelmesség miért nem vál...  Png férfi  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Fehér virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Soha ne kedvezz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Irgalom és ítélet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Elköszönt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az engedelmesség miért nem vál...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nevem  Png férfi  Szívem  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Szívem  Facebookon kaptam Annuska bar...  Csak a fogyatkozás látható  Png virág  Nagyi telefonál  Éretlen vers  Szabolcska Mihály – Ákác...  A sors  Gonosz démon-álarc  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hazára minden embernek szükség...  Örülök, hogy látlak!  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Lóhere  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hiányzik  Próbálj meg ...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Alázat  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Németh László tollából  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Hiányzik  Az engedelmesség miért nem vál...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jó éjszakát  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 20  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
alvás fontos, egészségre gyakorolt, fáradtság gyötörhet, tükörbe nézni, szem alatti, főétkezések során, teli hassal, lelkünknek mire, zsíros ételek, könnyű vacsorát, saját testünk, életmód változtatást, testünk működése, testünknek szüksége, lelkünknek azokat, esti rutin, szervezettség segít, alvásra felkészülni, esti könnyű, sétát választja, könnyű étkezést, csésze forró, koffeinmentes teákra, téli hónapokban, egyik kedvencem, utóbbi években, férjemmel beszélgetni, meditációs zene, félhomály mind-mind, esti kényeztető, testem vagy, lelkem jelez, aszkorbinsavval, szépségápolási, módosításokra, koffeinmentes, hibiszkusztea, hozzájárulnak, szervezettség, belgyógyászok, elfogyasztott, immunológusok, harmincévesen, tapasztaljuk, változtatást, immunerősítő, változtassak, megőrzéséhez, változtatunk, foglalkozunk, feltúrbózom, felkészülni, emésztésünk, főétkezések, megváltozik, szervezetem, beszélgetni, szakemberek, jóllakottan, kialakítása, rendelkezik, észreveszem, hallgatnánk, kényeztetem, részesítsük, gyalogoljon, hatásaival, érzékeljük, testünknek, fogyasztom, hónapokban, influenzás, lelkünknek, felejtsünk, legalábbis, kényeztető, gondoltunk, jelzéseire, részesítem, szükségünk, húszévesen, kipihentek, szeretnénk, erőltessük, meditációs, elalvásban, elsősorban, árulkodnak, egészségre, meditáció, vacsorára, férjemmel, kedvencem, nagyszerű, kedvencen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5184
  • e Hét: 21851
  • e Hónap: 53337
  • e Év: 258038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.