Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Harcoljunk a vírusok ellen
  2020-10-13 23:33:18, kedd
 
  Amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk védekezőképességét erősítjük, és megpróbáljuk a szövődményes tüdőgyulladást elkerülni.

Mivel erősíthetjük immunrendszerünket?

Legfontosabb a megelőzés!

,,Régen a náthás, mellhártyagyulladásos betegek mellkasát és hátát mangalicazsírral kenték be, majd egy vászondarabbal körbetekerték. A betegek így szabályosan kiizzadták a gyulladást"
- emlékszik vissza a bükki füvesember a régi gyógymódokra, de hozzáteszi, hogy ma már ennél sokkal jobb módszerek is léteznek.

Csipkebogyó
Az immunrendszer rendben tartására, erősítésére fogyasszunk naponta két csésze csipkebogyóhús teát. A csipkebogyóban ugyanis tízszer annyi a C-vitamin, mint a citromban.

Mivel a C-vitamin hőérzékeny, ezért a csipkebogyót nem szabad forrázni, csak hideg vízben áztatni egy éjszakán át, így kivonható belőle a legkisebb veszteséggel a hatóanyag. A csipkebogyó húsát az áztatás után szűrőn áttörhetjük, mézzel ízesítve kiváló üdítőt készíthetünk.

Kurkuma
A kurkuma egyik fő hatóanyaga a kurkumin, egy sárga festékanyag, mely a fűszer jellegzetes színét adja. A kurkumin erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, daganatellenes, antibakteriális, vírusölő, antimikrobális, immunstimuláló vegyület.

Menták
Hasznos társaink lehetnek védekezésben a mentafajták is a torok fertőtlenítőiként cseppfertőzés megelőzésére. Naponta ihatjuk a forrázással készült borsmentát, fodormentát, fürtösmentát, de figyeljünk arra, hogy csak a fürtösmentát ihatják a csecsemők is. Bors- és fodormentát csak 6 éven felülieknek adjunk!

Macskakarom
Az immunrendszererősítő hatású a vírusos eredetű megbetegedések, egyes daganatos elváltozások és más fertőzéses állapotok kezelésében. A növénynek gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítanak.

Teafaolaj
Természetes kézfertőtlenítő, amely nem szárítja ki a bőröd, és nem kapsz tőle ekcémát. Egy adag folyékony szappanba tegyél két csepp teafaolajat (kizárólag a hígítatlan, 100%-os tisztaságú), és így moss kezet. A teafaolaj hatékonyan elpusztítja a mikrobákat és a vírusokat.

Svédcsepp
A svéd csepp növényi részek alkoholos kivonata, melyet egy svéd orvos talált fel. Rengeteg összetevője van, és kincset ér, annyira jót tesz az egészségnek. A természetgyógyászatban már a 18. század óta alkalmazzák.

Orbáncfű
Az orbáncfű, bár elsősorban antidepresszánsként ismerjük, az egyik legerősebb immunerősítő hatású gyógynövényünk. Az orbáncfű tea vírusölő tulajdonsága miatt akár herpeszvírusnál, hepatitisz B és C vírusnál is bevethető.

Erdei szeder
Az erdei szeder levele is igen jótékony hatású teaként fogyasztva. Rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert. Ezenfelül csökkenti a vérszegénységet, méregtelenít, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású.

Kasvirág (Echinacea)
Az immunrendszer egyik kiemelt védője: erősíti a szervezet védekezőképességét, megfázás, légúti fertőzések kezelésére, illetve megelőzésére is kiválóan alkalmas. Nem csak önállóan, teaként fogyasztva hatékony, hanem például az aranygyökérrel együtt is.

Pecsétviaszgomba
Kínában a halhatatlanság növényeként emlegetik a pecsétviaszgombát vagy ganodermát. Klinikai vizsgálatok is megerősítették, hogy megacélozza az immunrendszert, sőt még a rák kialakulását is megakadályozhatja. Felhasználható az erőnléti állapot fenntartására, a stressz csökkentésére; antioxidánsokban gazdag és a húgyúti fertőzések ellen is véd.

Páfrányfenyő
A ginkgo biloba néven ismert páfrányfenyő levelei rengeteg antioxidánst tartalmaznak, így védik a szervezetet a káros szabadgyököktől. Az immunrendszer védelmében pótolhatatlan szolgálatot tesz.

Spenót
Az egyik legegészségesebb zöldségünk. Nagyon magas az ásványianyag- és vitamintartalma, igazi multivitamin. Erősíti az immunrendszert, véd a rákos megbetegedések ellen, javítja a látást, gyulladáscsökkentő hatással bír és védi a szívet is.

Gyömbér
Immunerősítő tulajdonságát vitamin- és ásványi anyag tartalmának köszönheti. A gyömbér az A-, B-, C- és E-vitaminok gazdag forrása. Nagy mennyiségben ásványi anyagokat is tartalmaz: magnézium, foszfor, kálium, kálcium, cink és vas is található benne.

Cékla
Méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, immunerősítő és vérkeringést fokozó hatása is van a céklának. Kiemelkedő szerepet játszik a sav-bázis egyensúly és a tökéletes vérnyomás kialakításában. Ezenkívül állítólag gátolja a tumorsejtek kialakulását, pl. a vastagbélben.

Savanyú káposzta
Az igazi, tejsavas erjesztésű savanyú káposzta fogyasztása kiváló a bélrendszer rendbentartására, az immunrendszer erősítésére.

Méz
A méznek rendkívül erős fertőtlenítő hatása van, általa kivédhetjük a különböző vírusos- és bakteriális eredetű fertőzéseket. Kissé savas pH-ja és antioxidáns tartalma miatt kiváló fertőtlenítő szer. Nagy szerepet játszik bizonyos egészségügyi panaszok megszüntetésében, valamint az immunrendszer erősítésében.

Fokhagyma
Antibakteriális és gombaellenes hatása miatt azonnal felveszi a harcot a légúti megbetegedésekkel, antioxidánsként serkenti az immunrendszert és karbantartja a szív-és érrendszert is.

Ezüst kolloid
Az ezüstkolloid külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható. Az ezüstkolloid működése: bekerül a baktériumokba, a vírusokba és gombákba, és elpusztítja azokat. Hatékonysága abban rejlik, hogy az egysejtűek anyagcseréjét meggátolja, így a kórokozók azonnal elpusztulnak. A vírusok szaporodását képes meggátolni, így azok amilyen gyorsan bekerültek a szervezetbe, olyan gyorsan ki is ürülnek onnan. Az ezüstkolloid közel 600 féle kórokozót képes elpusztítani. Az antibiotikumokkal ellentétben azonban, az ezüstkolloid a bélben lévő jótékony baktériumokat nem károsítja, mivel az oldat felszívódása a vékonybélben történik.
Az ezüstkolloid tehát, a leghatékonyabb betegségmegelőző anyag, illetve a már kialakult megbetegedéseket is sokkal gyorsabban gyógyítja meg, mint más antibakteriális szer.
A fertőzéses, gyulladásos betegségek közül a nátha, az influenza, a tüdőgyulladás esetében kifejezetten hatékony.

Grapefruitmag-cseppek
A legkülönfélébb vírusokat, baktériumokat és gombákat is elpusztítja. Nem hagyja a kórokozókat táplálékhoz jutni, de az antibiotikumokkal ellentétben szervezetünk jótékony bélbaktériumait nem károsítja. Ügyelni kell arra, hogy e cseppek koncentrátumok, tehát csak hígítva fogyaszthatók. Influenza idején nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is hasznos szolgálatot tehet. Tisztítószerek alapanyagaként bármilyen bacilust megöl, miközben nem tartalmaz káros anyagot, így gyerekjátékok fertőtlenítésénél is bátran használható.

Homoktövis
Valamennyi homoktövis készítmény rendelkezik immunerősítő hatással, hiszen tartalmazza azokat az anyagokat, melyek a szabadgyökök kialakulását megakadályozzák, illetve azok számát csökkentik.

Propolisz
A propolisz gond nélkül elpusztítja mind a vírusokat, mind a baktériumokat, miközben a szervezet saját védekezőrendszerét nem károsítja. Legnagyobb szerepe a betegségek megelőzésében van.

Bodza
immunrendszerünk erősítésére legalkalmasabb háziszer a bodza virágából készült gyógytea. Hatóanyagai és flavonoidtartalma hozzájárul a szervezet ellenálló képességének fokozásához, az immunrendszer megerősítéséhez.

Almaecet
Fokozza az immunrendszer működését, serkenti az emésztőnedvek termelését, megakadályozza a felfúvódást, segít gyógyítani és megelőzni a keringési problémákat, fertőtlenít, javítja a szájhigiéniát.

Fahéj
A fahéj kiváló a különböző vírusok és baktériumok ellen, ezért megfázás vagy bármilyen fertőzés esetén kiváló segítség lehet.

Immunstimulátorok
A szervezetünket serkentő, illetve alkalmazkodóképességét segítő, vagyis immunstimulátor gyógynövények például a bíbor kasvirág, a ginzeng, a bazsalikom. Ezek aktivizálják az immunrendszert és segítik alkalmazkodásunkat a fizikai, szellemi és lelki megterhelések esetén.

Kamilla
A kamilla a magyar népi gyógyászatban évszázadok óta ismert gyógynövény. Apigenin tartalmánál fogva az immunrendszer működésének támogatásában is hatékonyan vesz részt.

Olajos magvak
Az ásványi anyagok és a nyomelemek közül a cink, a szelén, a kalcium és a magnézium immunerősítő hatása rendkívül hangsúlyos. Ezek főleg friss gyümölcsökben, olajos magvakban, tejtermékekben, valamint a zöldfélékben és a hüvelyesekben fordulnak elő jelentős mennyiségben.

Pálinka
Egy kupica házi pálinka mindenképp jól jöhet, hiszen fertőtleníti a szervezetünket és még stresszoldó hatása is lehet. A cukros, színes italokat inkább hanyagoljuk!

Mozgásterápia
A vérkeringés állapota, ereje és frissessége rendkívül fontos az immunrendszer szempontjából. A vérkeringés juttatja a sejteket tápanyagokhoz, oxigénhez, valamint a keringési rendszer gondoskodik a tisztításról, vagyis a salakanyagok elszállításáról is. Így aztán a szabadban, friss levegőn történő rendszeres testmozgás nemcsak ajánlott, de szinte kötelező az immunrendszer védelme érdekében.

Fogyasszunk üdítők helyett meleg italokat (elsősorban gyógyteákat, zöldteát), rendszeresen egészséges ételeket, sok gyümölcsöt. A méz az összes gyógytea immunerősítő édesítője lehet. Pihenjünk, aludjunk eleget. Próbáljuk kizárni a stresszt. Vegyünk forró fürdőket, mert a magasabb hőfok stimulálja az immunsejteket, serkenti a hőlabilisabb mikroorganizmusok szétesését, a fokozott keringés miatt segít tisztítani a vért és a nyirokrendszert, ellazít, oldja a stresszt.

Ne nézzünk sokkoló, pánikkeltő híreket, figyeljünk családunkra, szeretteinkre. Olvassunk, nézzünk olyan filmeket, melyek lelki töltődést adnak.

A mindennapokban pedig ne felejtsük el a fertőtlenítést! Naponta kétszer fertőtlenítsük le a telefont, laptopot, kormánykereket - töröljük át őket egyszerhasználatos tisztítókendőkkel, amiket aztán dobjunk ki!

Kezet gyakrabban mossunk a szokásosnál, fertőtlenítsünk, és igyekezzünk minél kevesebbszer érinteni arcunkat!

Ha kellően erősítettük immunrendszerünket, és a gondos védelem ellenére mégis elér bennünket az elkerülhetetlen, csak enyhe lefolyású náthaszerű fertőzésen esünk majd át és azt könnyen és gyorsan kiheverhetjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: legegészségesebb, rendbentartására, betegségmegelőző, megbetegedéseket, megszüntetésében, antioxidánsokban, pecsétviaszgomba, immunrendszerünk, mangalicazsírral, antioxidánsként, megakadályozzák, herpeszvírusnál, szabadgyököktől, nyirokrendszert, vérszegénységet, bélbaktériumait, immunstimulátor, antibakteriális, elkerülhetetlen, kézfertőtlenítő, megerősítéséhez, vitamintartalma, elszállításáról, fertőtlenítsünk, tulajdonítanak, felhasználható, szervezetünket, csipkebogyóhús, leghatékonyabb, csipkebogyóban, fertőtlenítést, tisztítószerek, mindennapokban, tüdőgyulladást, legkülönfélébb, legalkalmasabb, szövődményes tüdőgyulladást, vászondarabbal körbetekerték, bükki füvesember, régi gyógymódokra, immunrendszer rendben, csipkebogyóban ugyanis, legkisebb veszteséggel, csipkebogyó húsát, áztatás után, kurkuma egyik, sárga festékanyag, fűszer jellegzetes, kurkumin erős, torok fertőtlenítőiként, forrázással készült, fürtösmentát ihatják,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az engedelmesség miért nem vál...  Zilahy Lajos gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Irgalom és ítélet  Szép estét  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Irgalom és ítélet  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Akarat  Png fotel  Tanuld meg ezt a versemet  Az engedelmesség miért nem vál...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A Megváltó szolgálatában  A televizió nem a kultúrát kép...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png férfi  Egy hatékony szolga  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png virág  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 19  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Idő  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tanuld meg ezt a versemet  A Megváltó szolgálatában  Png virág  Egy hatékony szolga  Png csokor  Mi lenne ha  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szövődményes tüdőgyulladást, vászondarabbal körbetekerték, bükki füvesember, régi gyógymódokra, immunrendszer rendben, csipkebogyóban ugyanis, legkisebb veszteséggel, csipkebogyó húsát, áztatás után, kurkuma egyik, sárga festékanyag, fűszer jellegzetes, kurkumin erős, torok fertőtlenítőiként, forrázással készült, fürtösmentát ihatják, vírusos eredetű, adag folyékony, teafaolaj hatékonyan, svéd csepp, svéd orvos, egyik legerősebb, erdei szeder, immunrendszer egyik, aranygyökérrel együtt, halhatatlanság növényeként, pecsétviaszgombát vagy, erőnléti állapot, stressz csökkentésére, húgyúti fertőzések, ginkgo biloba, káros szabadgyököktől, immunrendszer védelmében, egyik legegészségesebb, rákos megbetegedések, sav-bázis egyensúly, tökéletes vérnyomás, tumorsejtek kialakulását, bélrendszer rendbentartására, immunrendszer erősítésére, méznek rendkívül, különböző vírusos-, immunrendszer erősítésében, légúti megbetegedésekkel, szív-és érrendszert, ezüstkolloid külsőleg, ezüstkolloid működése, egysejtűek anyagcseréjét, kórokozók azonnal, vírusok szaporodását, ezüstkolloid közel, antibiotikumokkal ellentétben, bélben lévő, oldat felszívódása, vékonybélben történik, ezüstkolloid tehát, leghatékonyabb betegségmegelőző, tüdőgyulladás esetében, legkülönfélébb vírusokat, kórokozókat táplálékhoz, szabadgyökök kialakulását, propolisz gond, szervezet saját, betegségek megelőzésében, bodza virágából, szervezet ellenálló, immunrendszer megerősítéséhez, immunrendszer működését, emésztőnedvek termelését, keringési problémákat, fahéj kiváló, különböző vírusok, szervezetünket serkentő, bíbor kasvirág, magyar népi, immunrendszer működésének, ásványi anyagok, nyomelemek közül, magnézium immunerősítő, hüvelyesekben fordulnak, kupica házi, vérkeringés állapota, immunrendszer szempontjából, vérkeringés juttatja, sejteket tápanyagokhoz, keringési rendszer, salakanyagok elszállításáról, immunrendszer védelme, összes gyógytea, magasabb hőfok, hőlabilisabb mikroorganizmusok, fokozott keringés, mindennapokban pedig, gondos védelem, legegészségesebb, rendbentartására, betegségmegelőző, megbetegedéseket, megszüntetésében, antioxidánsokban, pecsétviaszgomba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2902
  • e Hét: 19569
  • e Hónap: 51055
  • e Év: 255756
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.