Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Idézet Dan Millmantól
  2009-06-04 20:45:01, csütörtök
 
 

Klubból hoztam:

"Ha nem szenvedted volna el azt, amit elszenvedtél, akkor emberi lényként nem lenne mélységed, alázatod, együttérzésed."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Magyar gyermek: magyar jövő
  2009-06-04 20:09:02, csütörtök
 
  Kun József: Hozzátok szólok, magyarok című könyv első fejezete

Borítón: Rajzolt kisfiú arc, két rajzolt kalapos alakzat, a ferde kiskeresztes címer, holt tengeri tekercses szakállas, szemüveges fekete kalapos rajzolt alakzat nagy kövek előtt.

Készült: Borsodi Nyomdában, Miskolc, 1990.

A magyar ember arról híres, hogy nem szeret sokat beszélni ellentétben a déli népekkel, amelyek nemcsak állandóan beszélnek, hanem hadonásznak, könnyen kitárják benső világukat.

Figyelembe véve Mohács utáni történelmünket -vagy a korábbi életünket is -, kétkedés nélkül kimondhatjuk, hogy mi vagyunk a világ legtragikusabb népe, mert napról napra csak pusztulunk. Igazi értékeinket elherdáljuk és okulni semmiből nem tudunk. Nem véletlen az, hogy a román népballadák lírai telítettségűek, olykor bűbájosan kedvesek, a mieink pedig akkora drámaiság hordozói, hogy olvasásukkor a hátunk is borsódzik tőlük. Egész történelmünk meglapul szikár népi stílusunkban: szómondataink megrázó tragédiák érzékeltetésére képesek. Gondoljunk csak Móricz nyájajuhászainak döbbenetes beszédére, ahogyan a veres juhász a rézveretes szíj ürügyén rátör Bodri juhász életére:
- Hallod.
- No.
- Van neked egy szíjad?
- Van.
- Láttam tavaly búcsúkor, ki van verve rézzel.
- Megvan.
- Aztat kéne eladni.
- Eladni?
- El.
- Nem eladó.
- Nem?
- Nem.
- Mír nem?
- Hát csak nem. Magamnak csináltam.
- Magadnak?
- Magamnak. Meg a fiamnak.
- Meg a fiadnak?
- Annak.
- Kettőtöknek?
- Hát.
Evvel újra tovább ülnek. És hallgatnak.

Az olvasó olyan izgalomba jön ettől a beszédtől, mintha detektívregények pergőtüzébe kerülne, s mintha a filmen látható vonat rajta robogna el, mert Móricz már a novella elején megteremti az alaphangulatot a váratlanul érkező juhászok hallgatásával is, nemcsak a szómondatokkal. Az olvasó már érzi, hogy borzalmas dolgok következnek. (A hallgatással bizonyos helyzetekben döbbenetes hatást lehet elérni.)

Nos, bevallom, ilyen izgalomba, sőt dühbe jövök én is, ha arra gondolok, hogy Huszár Károly, a képviselőház alelnöke nyílt ülésen kívánta 1926-ban, hogy a Ház vitassa meg és fogadja el az egyketörvényt hazánk megmentésére, s a magyar politikusok azóta is úgy tesznek, mintha sohasem hallottak volna erről a javaslatról.
- Gömbös se?
- Gömbös se.
- Darányi se?
- Darányi se.
- Bárdossi se?
- Dalnoki se?
- Szintén se.
- Rákosi se?
- No, ejsze.
- Kádár se?
- No, ejsze...
- Marosán se?
- Marosán se.
- Berecz se?
- Szintén se.
A mindenit!

A Magyar Írók Szövetsége 1986. november 29-én és 30-án közgyűlést tartott a Pesti Vígadó dísztermében. Ez alkalommal Fekete Gyula, az Írószövetség alelnöke kimondta, hogy népesedési csődbe jutott az ország, s hogy sehol a világon nincs ehhez hasonlítható pusztulás. Albert Gábor meg hozzátette, hogy jeenlegi politikánk következményeként értelmetlennek látszik az egész jelenünk.

A Kritika című művelődéspolitikai és kritikai lap hasábjain olvasom, hogy miket mondott még Albert Gábor:
- A 30-as években, amikor Illyésék meghúzták a vészharangot, s hírt adtak a magyarság pusztulásáról, a természetes szaporodás országos átlaga 14 ezrelék volt, míg ma csupán 1 ezrelék, s minden évben egy 17-20 ezer lakosú kisváros tűnik el Magyarország demográfiai térképéről.
Meg azt mondta:
- Fiataljaink nem látják értelmét, hogy több gyereket hozzanak a világra, végső soron semminek sem látják értelmét. Meg hogy a magyarságot százszor becsapják, önérzetében megalázták, múltjából kiforgatták, hamis bűntudattal bénították.
Ezt mondta.

Azóta eltelt több, mint három esztendő. A pártok, a kormányok, az országgyűlés állandóan ülésezik, sokszor napokig és mindenről beszélnek, csak arról nem, hogy azóta is állandóan pusztulunk, s egy egyketörvényről soha, de soha szó sem esik. Távlati tervként sem. Hát mindenki süket itt? Vagy mindenki úgy tesz, mintha süket volna?

Berecz Jánoson nem csodálkozom, mert ő akkor is azt mondeta, hogy "az effajta szónoklatok nem egyebek üres stílusgyakorlatoknál." És megjátszotta a haza bölcsét - pedig milyen messze van Deák Feerenctől! - mikor ezt mondta szellemeskedve:
- Végy az igazságból egy forgácsot, vagy két-három forgácsot, tedd hozzá a sérelem érzetét, egy kifinomult fogalmazást, öntsd le demagógiával, s akkor itt áll egy megalázott, magába roskadt, semmivé vált nemzet, különösen, ha ezt történelmi ívben is előadják, mindenféle történelmi igazság nélkül - s akkor nincs mást tennünk, mint becsukni a boltot. Legfeljebb még egy kiút lehet: a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága lemond és átadja az Írószövetség választmányának a döntési hatáskört. (Az idézetet a Kritika 87/4. 4. lapjáról vettem.)

Nem azért pécéztem ki Berecz Jánost, mert ő a Magyar Szocialista Munkáspárt szócsövének nyilatkozott, hiszen én nem vagyok tagja semmilyen pártnak -, s megtörténhet, hogy nem is leszek -, de aki a demográfiai kérdésünk megoldása ellen szólal fel akárhol is, az nekem ellenségem, mert úgy érzem, hogy ellensége a népemnek is, mármint a magyar népnek. Nem tudom, hogy milyen kormányunk lesz a közeljövőben, de ha semmit sem tesz a népszaporulat érdekében, én azt is ugyanúgy elítélem majd, s ellenségegemnek fogom tekinteni. Mert rendíthetetlenül hiszem: semmi sem fontosabb ma a demográfiai kérdésnél. Ez az első, a második és a harmadik kérdésünk is. A többi csak ez után következik. Két és fél millió nyugdíjasunk van (hál' istennek!), de nincs fiatalságunk. Milyen jövő vár ránk? Tegyünk egy összehasonlítást más népekkel! Mire meglesz a 30 millió román (meglesz Causescu nélkül is, mert ott van nemzettudat) , nem lesz csak 8 millió magyar, s ebből 2 millió cigány. Ez nem magyar jövő, Berecz János demagógiával vádolta az igazság kimondóit. Hát vegye tudomásul, az ő felszólalalása volt az igazi demagógia. És nem is múlta fölül a demagógiában senki az utóbbi évben, csak Grósz Károly,mikor azt mondta, hogy az ország nyomorúságos helyzetéért nem a kommunisták a hibásak. Hát ki? Az ancien régime? Vagy a váci püspök még mindig?

Van egy kis élelmiszerüzlet a közelünkben. Sokszor elnéztem már: a kasszásnője reggeltől estig semmi egyebet nem csinál, mint szünet nélkül besepri a pénzt. Ha nem győzi, akkor a másik kasszásnő is beül a székbe,két kasszásnő működik. A Pátriában nyolc kasszásnő dolgozik nagyobb forgalom idején. Képzeljük el, hogy országunkban hány kasszásnő sepri be reggeltől estig szüntelenül(esetleg szombaton és vasárnap, sőt éjszaka is) a pénzt! Vagyis: minden pénzzel a kommunisták gazdálkodtak, majd egy-fél évszázadig, mégis ide jutottunk. Mennyi pénz kellett volna még nekik? Amit Amerikában is összesöpörtek?
(A mai Észak-Magyarországban olvasom, hogy Czinege Lajosnak körülbelül annyi repülőgép áll rendelkezésére, mint Ceausescunak, hatalmas személyszállító repülőgépekkel jár vadászni Afrikába, jelentős létszámú személyzet kísérte, két légikisasszony is, nekünk pedig annyi pénzünk sincs már, hogy Pestre felutazzunk.)
A kommunizmus minden országban megbukott, tehát utópia volt. A Grósz Károly kijelentése azt jelenti, hogy még mindig megalázza önérzetében népünket, mert analfabétáknak néz bennünket. Nem gondol arra, hogy ez hová vezethet? Örüljön, hogy nem vonják felelősségre őt is, a többit is és ne öntse az olajat a tűzre! Hallgatni arany. Egyeseknek különösen.

Ettől függetlenül azt mondom, hogy politikai felfogásáért ne vonjanak felelősségre senkit. Sem most, sem máskor. (Személyi hibákért: igen.) Tisztelnünk kell egymás meggyőződését. A nép akarata érvényesüljön mindenkor. A többpártrendszer csak így lehet igazságos, nekünk pedig az igazságoságra kell törekednünk. Zrínyi azt mondta: "Ne bántsd a magyart!" Én azt mondom: azt se bántsd, aki nem magyar! Keresztyén vagyok, nem is mondhatok mást. De az igazság kimondásától félni nem szabad. Önérzetünkben pedig senki se alázzon meg bennünket!

A legjobb újságírónak Ady Endrét tartom: mindenkit tisztelt (aki megérdemelte), megvédte a zsidót (néhány hibáját támadta is), szüntelenül ostorozta a fajtáját, mert senki sem szerette úgy a magyarságot, mint ő. Kivesézett mindenkit, aki nem akart az igaz úton járni. És nem félt a vétkesek támadásától.

A kommunisták nemcsak gazdasági válságba sodorták az országot. Tönkretették nemzettudatunkat. Nem törődtek az elszakított magyarsággal. Kipusztulásra ítélték népünket....



 
 
0 komment , kategória:  Hozzátok szólok, magyarok!  
Hozzátok szólok, magyarok!
  2009-06-04 19:08:41, csütörtök
 
  Kun József: Hozzátok szólok, magyarok!

Borítón: Rajzolt kisfiú arc, két rajzolt kalapos alakzat, a ferde kiskeresztes címer, holt tengeri tekercses szakállas, szemüveges fekete kalapos rajzolt alakzat nagy kövek előtt.

Készült: Borsodi Nyomdában, Miskolc, 1990.

"De hát nem volna itt már semmi ép?
Az nem lehet! Van, igenis van nép.
A nemzet ős fájának törzse még jó,
Csak lombjait puszítja ronda hernyó,
Mit megnövel a mostoha idő,
De kertészként levágja majd, s kinő,
Vagy eljövend a jótékony vihar,
Élősdi férget letipor, kimar:
Az ezeréves tölgy kihajt még újra,
Egy fényesebb, dicsőbb nagy fordulóra,
Virulni fog a második ezerben,
Meglombosodva, gazdagabban, szebben...
- Hazám, eged bár egyre csak sötétül,
Én nem tudok meghalni e hit nélkül!...

(Vajda János: Jubilate)


Hozzátok szólok, magyarok!

A közös származásunk jogán, noha azt mondják egyesek, nem sokat számít már a származás. Azok mondják, akik nagyon is tudatosan származtatják magukat, s rossz néven veszik, ha mások is élnek ezzel a természetes jogukkal. (Bár abban igazuk van: nem lehet minden a származás.)

A közös nagy elődök említése jogán "magyarok, tinéktek szólok ...ha az oktalan állatok a magok barlangjoknak bántódásáéert, a magok kölyköknek elviteléért készek a halált szenyvedni: mennyivel minékünk inkább, kik dicsőséges magyar vérnek maradéki vagyunk, az mi atyáinkért, anyáinkért, feleségünkért, gyermekünkért, hazánkért meg kell indulnunk, halálra is, ha kévántatik...

Nem fáj a szívetek a Zrínyi-sorok emlegetésekor?

Nektek, akik atyátokat és anyátokat kidobjátok a házatokból, s a halálukat várjátok, hogy ahhoz az átkozott örökséghez hozzájussatok.

Akik véretekből leledzett gyermekeiteket magzatkorukban elvetélitek szűk 30 év alatt - hivatalosan - több mint 4 millió magyart.
Nektek, akiket úgy hívnak, hogy Bíró, Nagy, Máté, Kovács, Kővári, Varga, Virág, akiknek soha nemes a családjában nem volt és mégis írásba adjátok, hogy németek vagytok, hogy egy falat kenyérrel több jusson nektek, vagy hogy egy szép autón hencegjetek - valahol Nyugaton.
Akiket úgy hívnak, hogy Alfater, Biller, Kilner, Bittenbinder, de már az apátokat, nagyapátokat, ükapátokat is magyar anya szülte, s úgy vertétek a melleteket, hogy magyarok vagytok - persze akkor, amikor itt kínálták a nagyobb falatot. Ha bejönnének a kínaiak, sárgára festenének magatokat? (Vörösek talán már voltatok.)
Nektek, akik újabban Dél-Afrikába vándoroltok abban a buta hiszemben, hogy egy-két év alatt betegre keresitek mgatokat. Tudjátok, mit üzen nektek a nagy Petőfink? Hogy vesse ki a csontotokat a sír, s a mennyország a lelketeket.
Zrínyi a török szakadatlan támadása idején így próbálta hazájában tartani a csüggedő magyart: "Elfussunk? Nincs hová, sohun másutt Magyarországot meg nem találjuk...az mi nemes szabadságunk az ég alatt sohun nincs, hanem Pannóniában. Itt győznötök vagy halnotok kell!"

Tinéktek szólok, magyarok, a közös nyelvünk jogán. Nincs ennél drágább kincs a világon. Ne cseréljétek fel idegennel!"Idegen nyelveket tudni szép, a hazait pedig lehetségig mívelni kötelesség" - mondja nagy Kölcseynk. A haza pedig "a legszentebb kapcsokkal egybefoglalt emberek társasága. Ezerféle édes emlékezet, megszokás, haszon és szeretet összefont érdekei teszik azt a szív előtt kedvessé."

Tinéktek szólok a csüggedés, a kétségbeesés jogán. Ki tiltaná meg a hajón fuldoklónak, hogy utolsó erejével kísérletet tegyen élete és övéi megmentésére! De belepusztulok már a kiabálásba is, mert meddő fülekre találnak az én szavaim, mivelhogy évtizedek óta nem történik itt semmi: maradt gyermektelenség, a civakodás, a magyartalanság, az Istentől való elrugaszkodás.

Nyíljon ki a ti szemetek végre, hogy lássátok, erősödjék meg a ti hallásotok, hogy halljátok a figyelmeztető jó szót, s isteni csoda folytán álljatok elő sokat szenvedett népetek, megcsúfítottt hazátok megmentésére!

 
 
0 komment , kategória:  Hozzátok szólok, magyarok!  
Európai parlamenti választások
  2009-06-04 17:17:02, csütörtök
 
 
Tegnap az MDF küldött olyan levelet, melyet nem lehetett lemásolni. Jelöltje Bokros Lajos és Habsburg György.

Most az MSZP küldte el levelét, akinek jelöltje: Göncz Kinga.

Európa vadonja itt van, testét lepedővel takarták le hetven esztendeje, gézutak tarkítják útjait. Európa csendes, újra csendes, nem lát, nem hall semmit, szemét és fülét befogja, hogy végre ne tudjon semmiről.



Vasárnap európai parlamenti választásokat tartanak Európa-szerte. Miért fontos ez nekünk?

A világválság közepén egyetlen járható út van: az igazságosabb közteherviselés, az adócsökkentés és gazdaságélénkítés útja. Ezt az utat járjuk itthon, és erre kívánunk menni Európában is. Ehhez kérjük az Ön támogatását is!

Európa itt van

A következő ciklusban több fontos, a magyar hétköznapokat is érintő döntés születik az Európai Parlamentben. Az MSZP szakértő politikusokat jelölt listáján, olyanokat, akiket tapasztalatuk, nyelvtudásuk alkalmassá tesz a nemzeti érdekek hatékony képviseletére.

Adócsökkentés és munkahelyteremtés

Az MSZP új adópolitikájának köszönhetően hamarosan tízből kilenc embernek több marad a borítékjában. Egy havonta bruttó 200 ezer forintot kereső munkavállaló jövőre 166 460 forinttal visz többet haza évente. Eközben jövőre a kétszázezres bér után a munkáltatónak 13 950 forinttal kell kevesebbet fizetnie.

A nemek helyett igenek

A Fidesz eddig minden válságkezelő intézkedésre nemet mondott, közben egyetlen megvalósítható javaslatuk nem volt. Ha most mindent visszacsinálnának, 6 százalékkal növekedne a hiány, zuhanna a forint, a devizahitelek drágulása miatt 750 ezer család veszíthetné el az otthonát, egymillió ember az autóját.

A Fidesz eddigi teljesítményét független elemzések is rosszra értékelték. A Fidesz exportálta belpolitikai konfliktusainkat Európába, ezzel Magyarországnak ártott. Mivel kampányukban még a szó sem hangzott el, "Európa", okkal állíthatjuk: ezt a káros politikát akarják folytatni. Ne engedjük!

Kérjük, június 7-én szavazzon Göncz Kingára és az MSZP listájára!
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Éhség ellen elég a sport?
  2009-06-04 16:59:44, csütörtök
 
 
Aki sokat sportol, annál kevésbé jelentkezik éhségérzet. A vékonyabb nők esetében találóbb az előző kijelentés, a súlyfelesleggel küzdők viszont a sportolás ellenére is érzékelik az éhséget - állítják amerikai tudósok a fitforfun internetes portálon megjelent cikkben.

Az, hogy elég néhány falat, vagy farkasétvágyunknak nem tudunk megálljt parancsolni, első sorban szervezetünk leptin-szintjétől függ. Az 1994-ben felfedezett hormonnak fontos szerepe van a zsíranyagcserében. A zsírsejtek által kiválasztott anyag ugyanis a véráramba jut, s így az étvágyra és az anyagcserére hatva befolyásolja a testtömegünket. A leptin az étvágy "szabályozása" mellett a testet is aktivizálhatja, hogy az a felesleges kalóriákat a mozgás által egyszerűen elégesse. A túlsúlyosak esetében a leptinszint minden felesleges kilóval egyre csökken, s így a csökkent koncentrációjú anyag nem tudja szabályozó funkcióját betölteni.

A Katarina Borer által vezetett amerikai kutatócsoport arra a kérdésre kereste a választ, hogy a sport milyen szerepet játszik az éhségérzetet tekintve. A michigani egyetem kutatói vizsgálódásukba tíz vékony és ugyanannyi "fajsúlyosabb" nőt vont be. Az összesen húsz résztvevőnek napi három étkezés állt rendelkezésére, hogy addigi testsúlyát tartsa.

Edzés pontos terv szerint

A kísérletben szerepet vállaló nőket három különböző feladatba vonták be összesen három napig: míg az egyik csoport a kényeztető kényelem "megpróbáltatásainak" tette ki magát, azaz pihent, a másik társaság tagjainak reggel és délután ezer kilokalóriától kellett a futópadon megszabadulnia. A kutatók a tréninget végzőket két további alcsoportba osztották a sport intenzitása szerint: a keményebb fokozatban tíz intervallumban kérték őket arra, hogy 7 és fél percig tempósan gyalogoljanak.

A "tempósan" kifejezés a maximális teljesítmény 80 százalékát jelentette, s az egyes etapok között 10-10 perces pihenési időt kaptak a regenerálódásra. A könnyített üzemmódú csoport csak fele ennyire megterhelő feladatot kapott: összesen 15 percig kellett sétálniuk a maximális sebességük mindössze 40 százalékával.

Míg a teszt résztvevői többé-kevésbé megszakadtak az erőfeszítéstől, a kutatók sem tétlenkedtek: szabályos időközönként vért vettek a csoportok tagjaitól, hogy azok hormonszintjét pontosan ellenőrizni tudják. A feladathoz az is hozzátartozott, hogy a nők az egyes étkezések előtt egytől tízig terjedő skálán meghatározzák, mennyire érzik magukat éhesnek.

Nagyobb testsúly = nagyobb étvágy

Az eredmények kiértékelése után a kutatók megállapították, hogy a túlsúlyos nők esetében a tréning során nem csökkent az éhségérzet, s ez - ahogy korábban Borer és csapata is feltételezte - azt jelenti, hogy a túlsúlyosak leptin-szintje jóval magasabb vékony társaikénál. Az arányos testalkatúak az edzés után jóval kisebb éhségérzetről adtak tanúbizonyságot, ami arra enged következtetni, hogy a fizikai megterhelés hatására jelentősen csökkent szervezetükben a leptin koncentrációja.

"Az, hogy a túlsúlyosak étvágyának csökkenése a mozgás ellenére sem következett be azt jelenti, hogy ők folyamatosan ki vannak téve a felesleges kalóriabevitel veszélyének" - figyelmeztet Katarina Borer. A tudósok véleménye szerint kutatásuk arra hívhatja fel az orvosok és terapeuták figyelmét, hogy a túlsúlyosak testmozgása önmagában nem jelenti az esetleges fogyókúra sikerét, ha a mozgás során nem csökkent éhségérzetneknek nem tudnak megálljt parancsolni.

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Bajnai Miskolcon Káliékkal
  2009-06-04 12:11:48, csütörtök
 
 
Miskolc mint nyitott város kapuja mindenkinek otthont adott. Pár évvel ezelőtt itt jelent meg külföldre szakadt hazánk fia, Thony Curtis, de idejött megbeszélésre Gyurcsány is lemondása után.

Most Bajnait fogadták az Árnyékoskerti polgármesterrel, akiről mint vállalkozók segítőjéről, az alábbi írás olvasható a MIKom Pont. hu oldalon:

Bajnai Gordon bízik a vállalkozókban
Gazdasági fórum a miskolci városházán, a miniszterelnök részvételével


A miniszterelnök szerint csak akkor tud az ország kilábalni a válságból, ha a vállalkozók, munkaadók ,,kihúzzák a szekeret a kátyúból". Bajnai Gordon erről egy vállalkozóknak rendezett fórumon beszélt Miskolcon. A kormányfő szerint nemcsak az a gond itthon, hogy pénzügyi válság van, hanem az is, hogy az ország több mint tíz éve halogat olyan döntéseket, amelyek nélkül nem lehet a válságból kijönni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyámság alá helyezték Columbót
  2009-06-04 11:47:07, csütörtök
 
 
* Nők Lapja Cafe


Peter Falk feleségét nevezte ki a színész gyámjának egy amerikai bíróság. A világhírű tévésorozat, a Columbo egykori címszereplője előrehaladott Alzheimer-kórban szenved, emiatt időnként súlyos elmezavar tör ki rajta.

Gyámság alá helyezték Columbót!Peter Falk állapota 2007 végén fordult rosszabbra, amikor operációkon esett át, és az orvosok feltételezése szerint az altatás vagy valamilyen szövődmény súlyosbította az alapbetegség tüneteit. A 81 éves színész egyik fogadott lánya, Catherine akarta megszerezni apja gyámsági jogát és ezzel pénzügyei felügyeletét. A bíróság előtt azonban bebizonyosodott, hogy Catherine Falk mind nevelőapjával, mind annak feleségével rossz viszonyban volt, a nő ezért visszavonta a kérelmet. A bíró végül úgy döntött, hogy a feleség, a 32 éves Shera Falk legyen a teljes jogú gyám, Catherine Falk pedig minden hónapban egyszer meglátogathatja apját a Beverly Hills-i otthonában. A bírósági meghallgatáson az orvosszakértő azt mondta, hogy Peter Falk már az őt híressé tevő hadnagyra sem emlékszik. - Elszomorított, hogy már azt sem tudja, ki volt Columbo - mondta Stephen Read.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Joshi Bharat mai idézete
  2009-06-04 09:51:49, csütörtök
 
 

"Minden felhő mögött süt a nap."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Kutasi László:Utolsó szó jogán
  2009-06-04 09:37:44, csütörtök
 
 
Utolsó szó jogán,
elhalt rózsa szirmán,
holt szeretők lelkén,
álmok ébredésén,
vágyak pusztulásán
kérlek én.

Kárhozottak könnyén,
hűtlen szívek sírján,
éj sötét csillogásán,
Napnak elbukásán,
remény elmúlásán
kérlek én.

Félelem bérén,
tövisek hegyén,
mártírok arcán,
áldottak vérén,
utolsó szó jogán
kérlek én.

Isten, ha vagy,
kegyelmezz azon keveseknek,
kik ordító, vérre
szomjazó, őrült vadak között
még embernek
megmaradtak.

Utolsó szó jogán
kérlek... én.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mai harmoniakártyám
  2009-06-04 08:45:15, csütörtök
 
 


A mai napodat Derű hatja át


Kagyló - A csiga és kagyló héja a szépség és a szerelem jelképe. Vénuszt is gyakran ábrázolják, amint kagylóból születik meg. Néhány nomád törzs még ma is kagylókat használ "pénz" gyanánt így a gazdagságot is jelképezi. (igazgyöngyöt is dajkál!) Üzenete szólhat tehát gyarapodásról, vagy egy új szerelem bekövetkezéséről esetleg a kettőről együtt!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1118
  • e Hét: 5982
  • e Hónap: 12223
  • e Év: 64489
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.